3nity Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 Glumci Meni so ceste so na Sardeniji tisočkrat jače, če pa se hočeš it turizem je Korzika bolj privlačna. Bmflar, Joker in solorider 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 pred 15 minutami, Kmet2 pravi: Hočeš povedAT da je manj nevarn ta odsek ? Ne, to pa ne, samo kaj meni odgovarja sem povedal. Nevarnost na cesti je, kot bi rekel, da se pozimi manj motoristov razbije, sam statistika je kurba, kajne Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 pred 1 uro, tomash pravi: Kaj pa poleti? Je že kdo bil v juliju na Korziki? Bil na dopustu 2x v juliju-avgust (prehod). Prevroče za motorizem (vsaj zame). Ja pa bilo za konjiča Z motorjem pa bil konec avgusta (2012), bilo do 40 stopinj, vročina za vozit, je pa res, da če greš zelo zgodaj zjutraj, se popoldne hladiš na reki ali v morju. Pri St.Florentu je to bilo, prosto jahanje, vodič poleg. pred 5 minutami, BolhA^ pravi: Glumci Meni so ceste so na Sardeniji tisočkrat jače, če pa se hočeš it turizem je Korzika bolj privlačna. Glumci Meni so ceste so na Sardeniji tisočkrat jače, če pa se hočeš it turizem, je Korzika bolj privlačna. Glumci Meni so ceste so na Sardeniji tisočkrat jače, če pa se hočeš it turizem, je Korzika bolj privlačna. Zakaj se pa potem tak daleč voziš, maš kje bližje jaće ceste...al si tip motorista, ko "ne ve", kje se je vozil. Kmet2, maus, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 pred 2 minutami, Snecer pravi: pogled iz versaćeja bajkr88, solorider, DAMI34 in 5 others 7 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 20 minutes ago, Snecer said: Zakaj se pa potem tak daleč voziš, maš kje bližje jaće ceste...al si tip motorista, ko "ne ve", kje se je vozil. Imam to srečo, da ima ena zelo prijazna ženska bajtico, ki mi jo da zastonj, jaz pa se taki ponudbi ne znam upret. Pa nimam navade hodit gledat 2× isti nuraghi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 Sardinija je po naše, veš Morda pa kdaj v to hiško, ki jo priporočaš... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 Sej je ne solorider 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 (popravljeno) se je pa zgodilo zadnji dan nekaj zanimivega. V Proprianu bencinska zaprta, mi pa proti notranjosti. Na naslednji bencinski ni bencina, nakar izvemo, da je neki štrajk. Preko Zonze pa navzdol na puf do Porto Vecchia, kjer končno dobimo odprto bencinsko in tudi bencin. Jedva, lahko bi se zgodilo, da bi morali ostati na Korziki. V glavnem smo jo potem žgali skozi notranjost po najboljši cesti na svetu pa skozi Corte v Bastio. Smo imeli še čas pogledat nek prestižni avto sejem potem pa na trajekt in domov. Popravljeno Maj 31, 2016. Popravil tomash Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 31, 2016 Deli Objavljeno Maj 31, 2016 Lahko še kakšne fotke pokažeš Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava tomash Objavljeno Junij 1, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 1, 2016 Janezs, skalar36, aders in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sand66 Objavljeno Junij 1, 2016 Deli Objavljeno Junij 1, 2016 pred 7 urami, tomash pravi: Raj na zemlji......same poznane lokacije..... Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Joker Objavljeno Junij 16, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 16, 2016 Bilo je… prekratko… Vreme lepo, optimalno. Temperature od 15 stopinj zjutraj na 1400m do 28 stopinj zgodaj popoldne ob morju. Vozniška kultura na visokem nivoju. Ne spomnim se, da bi me kdo izsilil. Ni divjanja kljub temu, da v celem tednu nisem videl niti ene policijske patrulje. Če ne bi stala na izhodu iz pristanišča, sploh ne bi vedel, kako izgledajo… Sredi glavne ulice skozi Ajaccio v največji gneči ženska mirno parkira na cesti in skoči po kruh pa se zato nobeden ne razburja, nobeden ne hupa… V izogib možnim popoldanskim ploham v hribih, sva hribovske dele etap odpeljala dopoldne oz do 14. ure, nato ob morju… Navdušen sem bil nad tem, kako urejajo ceste. V stilu. Na Korziki urbanisti očitno vedo kaj delajo. Vsak mostiček, most ali MOST, nov ali star 100 let je kamnit, ločni. Obcestnih ograj ni, so pa nizki kamniti zidovi… Koristne informacije: Hrana in pijača na splošno draga. Nisva uspela najti vzorca, kje je najceneje… Pivo je drago tudi v trgovini… V gostilni zna biti problem naročiti to, kar želiš. Zgodi se, da je na krožniku nekaj drugega, kot si si ob naročilu predstavljal. Npr: Naročiš kalamare pa ti jih prinesejo narejene »na golaž«… Znanje francoščine je zelo dobrodošlo… Okrog kart za trajekt v tem obdobju ni potrebno zganjati panike. Kupil sem jih teden pred odhodom, ko je bilo več ali manj jasno, da vreme bo. Povratna karta Livorno – Bastia – Livorno za motor in enega potnika 57,31€. Za moje pojme zelo poceni. Tudi trije zemoti, ki so kupili karte v Livornu neposredno pred odhodom, so v eno smer plačali samo po 38€… Rute po otoku: Kakor komu ljubo. Ceste so takšne in drugačne. Za vsakega nekaj. Naju ni razočarala nobena. Pa naj si bo to GP odsek ali ozka poflikana cestica. Tudi tistih nekaj kilometrov med Galerio in Calvijem ni takšna groza. Vsaj za najina merila ne. Tudi moja draga na V-Stromu se ni pritoževala. Pač pelješ malo hitreje, objestno rišeš črte… Sva uspela najti tudi slabše. Živali, predvsem govedi in prašičev, je na cestah ogromno. Lahko jih pričakuješ kjerkoli. Še nekaj malega slikovnih vtisov, saj bi se sicer preveč ponavljalo. Pa tudi slike ne morejo pričarati razgledov, kot so v resnici. MiNa, HyperJack, RobiRoberto in 21 others 23 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ZEKKO Objavljeno Junij 21, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 21, 2016 Ene par slikc iz Korzike lahko vidite na temle linku http://motosvet.com/albums/album/13519-korzika-25-4-1-5-2016/ DAMI34, Slow, robot in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Julij 21, 2016 Deli Objavljeno Julij 21, 2016 Evo takole iz prve roke. Na Korziki v juliju ni neke pretirane gneče. Je pa zanimivo to, da so nam trajekt iz 16:30 ure prestavili na 13:30. Nisem čekiral emailov in tako skoraj zamudil. Vse je bilo super, edina pomanjkljivost je bila v tem, da sem bil z avtom. Družinske počitnice. Obiskali pet kampov po obodu Korzike in sicer: Severno od Bastie, kamp A Casiola (marino de Sisco) - priporočam Calvi, kamp La Pinede - ne priporočam (drago, bazen in iz evkalitusa je padala smola) Južno od Ajaccio, kamp La Sud - čisto OK Severno od Bonifacio, kamp Rondinara - priporočam, plaža prva liga Severno od Porto Vecchio, kamp Villata - priporočam (plaža FKK) Snečer, Slow, robot in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D821 Objavljeno Julij 22, 2016 Deli Objavljeno Julij 22, 2016 Kako je pa kaj z zasedenostjo kampov ? Gre brez rezervacij ? Imam eno "last minute" idejo za 5 dni korzike (od nedelje do četrtka)... Lp M Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Julij 22, 2016 Deli Objavljeno Julij 22, 2016 pred 10 urami, D821 pravi: Kako je pa kaj z zasedenostjo kampov ? Gre brez rezervacij ? Imam eno "last minute" idejo za 5 dni korzike (od nedelje do četrtka)... Lp M Mi smo v vseh kampih dobili prostor, brez predhodne rezervacije. Vsekakor ti priporočam na jugu kamp Rondinara, čeravno je v kampu nekakšen organiziran nered. Na severu koristi kamp A Casiola. Vsi kampi so relativno oddaljeni od plaže, vendar to ne predstavlja problema. Nikakor ne kampiraj v Calviju, ker je to fensi šmensi lokacija, edinole če ti to paše. Na Zahodni obali sem že sprobal tudi kamp pri Proprianu (Camping chez Antoine), je sicer bolj siromašen, lokacija pa top.(Vodi ga Ukrajinka .... sam je že malo starejša) Cene na osebo cca 8€ in 4€ za šotor. Ti kar piči na Korziko, ne bo ti žal. Pips 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Julij 22, 2016 Deli Objavljeno Julij 22, 2016 jaz sem v juliju imel probleme s kampi, veliko je bilo polnih, sploh ob premium lokacijah Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Slow Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 (popravljeno) Ste tisti, ki ste ze sli na Korziko s trajektom, karto rezervirali v naprej ali kupili na licu mesta? Gledam tu http://www.directferries.co.uk/ in vidim, da Moby konec aprila prakticno skoraj ne pluje med Livornom in Bastio. Torej, ce zeliva izpluti iz Livorna, preostane samo Corsica/Sardinia ferries. Cena za 2 potnika + motor je cca. 150 evrov v obe smeri. Odvisno od dneva so termini izplutja ob 8, 14 in 18 uri (cas plovbe priblizno 4 ure). Ker v enem dnevu ne bi hitel z motoriranjem preko 700 km in ne zelim na Korziko prispeti v temi, imava namen, da bi nekje med potjo (Firence ali se bolj verjetno v blizine Pise) prespala in potem nadaljevala do pristanisca za odhod ob 14 ali ob 8 uri. Ker je potem potrebno se nekaj casa, da najdeva in prispeva do nastanitve na Korziki. Tu pa se mi poraja vprasanje. Moja je na Korziki ze bila, ampak se ne spomni, kaj dosti. Se konec aprila bolj "splaca" (ne s financnega vidika) prenocevati v notranjosti (npr. Corte), ali kje v blizini obale (Ajaccio, Bonifacio, Aleria, Bastia itd)? Baje je zahodna obala lepsa od vzhodne... Kaksen nasvet? Popravljeno Marec 27, 2017. Popravil Slow Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 (popravljeno) Jaz sem prvič kupil karto na licu mesta, drugič pa preko neta (www.aferry.com). Corsica ferries je čist cool in fajn. Sem obakrat šel z njimi. Prvič sem šel iz Savone do Bastie (z nočnim trajektom) nazaj pa Bastia Livorno (prav tako nočni trajekt). Na nočnem trajektu se spočiješ in prišparaš eno nočitev. Tja in nazaj enako, kot palubni potnik. Si najdeš kotiček se malo razkomotiš, dva tri pire pa je. Drugič sem šel z dnevnim trajektom v obe smeri na relaciji Livorno - Bastia. Nočni vozi 9 do 10 ur, pod štant gasom, dnevni pa jo piči ene štiri ure (se mi zdi). Za enega potnika z motorjem je bila cena cca 100€. Vse nočitve na Korziki sem opravil v kampih, tako, da če potrebuješ tovrstne informacije, ni problema. Korziko sem obdelal po dolgem in počez (pa še vedno mi je ostalo še mnogo nevidenega), lepa je obala na zahodnem delu (okoli Porta), meni všečna na severu (Cap de Corse) in nepozabno lepa na vzhodnem delu (Rondinara). Obvezno pij njihovo kostanjevo pivo in prevozi cesto po centralnem delu. Je pa po mojem mnenju ni ceste, ki ne bi bila super fino fajna. Za letos sem kupil karto za dve osebi in motor za Sardinijo in je bila pred novim letom 125€. Danes je 160€. Tako da neka razlika je, vendar v primeru odpovedi denarja ne dobiš nazaj. Popravljeno Marec 27, 2017. Popravil tomash dopolnil Slow in Scarabeo 500 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Bila sva lani, konec maja. Karte za trajekt sem kupil en teden pred odhodom, ko je bilo več ali manj jasno, da vreme bo. Povratna karta Livorno – Bastia – Livorno za motor in enega potnika je bila 57,31€. Za moje pojme zelo poceni. Tudi trije zemoti, ki so kupili karte v Livornu neposredno pred odhodom, so v eno smer plačali samo po 38€… Kot sem takrat spremljal, se dolgoročni nakup kart ni ravno izplačal. Cene pa se kar precej spreminjajo... Šla sva na trajekt, ki štarta ob 8. uri iz Livorna. To je dobra opcija, saj si en dan vzameš za etapo npr. do Pise, kot si že sam napisal. Si v miru ogledaš mesto, naslednji dan pa si ob pol enih že v Bastii in imaš na voljo celo popoldne za solidno etapo. (Meni nočni trajekt še nikoli ni prinesel niti P od počitka, zato jih ne prakticiram, če ni nujno) Midva sva tja grede prespala pri prijateljih v Firencah. Sva pa v Pisi prespala nazaj grede. Dopoldne sva izkoristila za obkrožitev Cap Corse, ob 13:30 pa je bil odhod trajekta. Nekaj pred sedmo zvečer sva se nastanila na obrobju Pise, si ogledala mesto, naslednji dan pa proti domu. Na Korziki sva prenočevala na treh lokacijah, vedno ob obali. Če bi šel še enkrat, bi najbrž ravnal drugače. Mislim, da je kje v notranjosti boljše izhodišče za različne kroge, brez da bi preveč ponavljal rute. Sploh, če bi bil rad ves čas stacioniran na eni lokaciji... Slow, tomash, MiNa in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 za nočitev poglej booking.com pa si najdeš, kar ti ustreza Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Slow Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 pred eno uro, Snecer pravi: za nočitev poglej booking.com pa si najdeš, kar ti ustreza Taksen je namen. Pomislil sem, da ima morebiti kdo kaksna priporocila, ali mnenje o lokaciji. Npr. Corte se nama lokacijsko zdi primerno, ker je v srediscu in lahko sluzi kot postojanka za dnevne izlete. Po drugi strani pa bi morebiti bilo lepse imeti nastanitev v blizini morja. Spala ne bova v "kampih", ampak v kaksnem hotelcku, kjer je pogoj lasten parking (ce je le mozno, motor pod streho), moznost zajtrka in Wlan itd. Glede neta vem, da Korzika ne blesti. Alternativno imam na voljo svoje brezplacne podatkovne prenose za tujino. Tokrat ne bova delala nomadskih tur, ampak se bova, za tistih nekaj dni, nastanila na eni lokaciji in potem delala dnevne izlete. Mogoce se podatek, da tudi tokrat ne bom imel navigacije. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 V tej temi sem že omenil hotelček z lastnim zaprtim parkingom v Proprianu na jugu ter apartmaje z garažo v Portu. Za moje pojme sta obe lokaciji povsem primerni za dnevne izlete z minimalnim podvajanjem rut. Kaj bi bilo z netom narobe? wifi na vsakem koraku...v obeh hotelih povsem spodoben wifi. Otok je kar malo prevelik, da bi samo iz ene lokacije delal ture, iz dveh pa bo ravno prav. Slow 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 Korzika je tako mala, če ti ni odveč tisti 100km vračanja vsak dan, da lahko spiš kjerkol hočeš, pa boš še vedno obdelal skoraj vse. To je verzija če hočeš na komot in brez prtljage, v kolikor se ti ne vozi vsak dan nazaj pa vsaj 2 nočitvi (sever jug) oziroma, tam, kjer se naveličaš vozit. Slow, Kmet2 in hitrii 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 Ob 27. 3. 2017 ob 13:13, Slow pravi: Ste tisti, ki ste ze sli na Korziko s trajektom, karto rezervirali v naprej ali kupili na licu mesta? Se konec aprila bolj "splaca" (ne s financnega vidika) prenocevati v notranjosti (npr. Corte), ali kje v blizini obale (Ajaccio, Bonifacio, Aleria, Bastia itd)? Vedno sem vnaprej kupita karte in vedno sem zato prišla ceneje skozi kot če bi kupila karte v pristanišču. Meni se zdi d'best varjanta nočna kabina. Ko trajekt izpluje, se uspe dobiti dobre popuste na proste kabine. Ob 28. 3. 2017 ob 11:26, Slow pravi: Tokrat ne bova delala nomadskih tur, ampak se bova, za tistih nekaj dni, nastanila na eni lokaciji in potem delala dnevne izlete. Ob 28. 3. 2017 ob 11:41, Snecer pravi: V tej temi sem že omenil hotelček z lastnim zaprtim parkingom v Proprianu na jugu ter apartmaje z garažo v Portu. Za moje pojme sta obe lokaciji povsem primerni za dnevne izlete z minimalnim podvajanjem rut. Otok je kar malo prevelik, da bi samo iz ene lokacije delal ture, iz dveh pa bo ravno prav. @Slow Se popolnoma strinjam s Snecerjem in če bi morala izbrati eno mesto, bi izbrala Porto. Slow 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se