Prix Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 Kawl...hvala :worship: Sem slišal za to pihanje sam se mi res zdi čudno,da pol takšne prodajajo...da niso to uredili kot je treba... Mi je full všeč..sam do sezone je še čas za kakšno pametno čelado..tako da bo treba počakat... na pravi test.....TESTNA VOŽNJA.... :naughty:
TinaRR Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 A mogoče kdo ve kakšne bodo Arai čelade za 2009? Nikjer še nisem zasledila :rolleyes:
sesir Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 (popravljeno) Da še jaz malo zatežim :unsure: ....imam namen kupit to zadevo pa me zanima...., če jo kdo ima od vas in kako se obnese; :-slabosti :-prednosti :-oz.krneki :-kje v Slo. kupit(ugodno) AGV GP PRO Racing Zelo slaba kvaliteta izdelave (povsod piha noter - najbolj pri vizirju!) Imel sem jo na glavi cca 2 dni - tako da govorim iz izkušenj (je pa dokaj tiha - edina omembe vredna pozitivna stvar). Raje poglej Shoei XR1000 Kr dobro si mu jo opisal.Edino kar se men ne zdi glih neki tiha,ni pa grozno glasna.Sam sem jo imel na glavi ene 30km pa sem jo prodal.Je stari arai boljši.Res raje poglej za arai condor,astro ali shoei XR1000.Sem sprobal obe pa sta veliko,veliko boljši čeladi.Sam kar men shoei ne sede na glavo.Kolk sem gledal jih ima sedaj FC moto v akciji in menda ti pošljejo na dom.Vsaj kolk sem bral po MS Popravljeno December 6, 2008. Popravil sesir
PeterFortuna Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 zanima me samo, če je že kdo imel izkušnje s čelado: AGV K2 series Rossi 7. čelada bo za skuterja, tko da nekej orng čelada kot taka ni, glede na to, da je cena okrog 200 eur
dive Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 A mogoče kdo ve kakšne bodo Arai čelade za 2009? Nikjer še nisem zasledila :rolleyes: Klikni in si poglej
sesir Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 (popravljeno) zanima me samo, če je že kdo imel izkušnje s čelado: AGV K2 series Rossi 7. čelada bo za skuterja, tko da nekej orng čelada kot taka ni, glede na to, da je cena okrog 200 eur Za na skuter tk ni blema.Sam to čelado najdi nekje za 129eu.To je namreč realna cena!Sem jih večkrat vidu,ko so v akciji.Res pa,da ne bele.Ampak črno,rumeno z luno-Ker ta ma isto školjko kot MDS čelada,ki se dela po kopiji agv K2 in je cena okol 80eu Popravljeno December 6, 2008. Popravil sesir
Darko3g Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 Na Sharpovi spletni strani http://sharp.direct.gov.uk/news/ in hrvaškem moto forumu http://www.motori.hr/dokazana_sigurnost_qu...aciga_2958.html je objavljena nova lestvica varnostnih ratingov za preklopne čelade. Zanimivo je, da ima pet zvezdic poleg BMW System5 le še dokaj poceni Caberg Trip (100 funtov, kar je cca 125€), ki je pa v Evropi nisem našel (pa tudi nisem pretirano iskal). Ali kdo pozna to čelado?
womlan Objavljeno December 6, 2008 Opozori Objavljeno December 6, 2008 zanima me samo, če je že kdo imel izkušnje s čelado: AGV K2 series Rossi 7. čelada bo za skuterja, tko da nekej orng čelada kot taka ni, glede na to, da je cena okrog 200 eur jest ti prodam 1 let staro nolan xlite 801rr gp poslikava+črn vizir
dive Objavljeno December 7, 2008 Opozori Objavljeno December 7, 2008 Na Sharpovi spletni strani http://sharp.direct.gov.uk/news/ in hrvaškem moto forumu http://www.motori.hr/dokazana_sigurnost_qu...aciga_2958.html je objavljena nova lestvica varnostnih ratingov za preklopne čelade. Zanimivo je, da ima pet zvezdic poleg BMW System5 le še dokaj poceni Caberg Trip (100 funtov, kar je cca 125€), ki je pa v Evropi nisem našel (pa tudi nisem pretirano iskal). Ali kdo pozna to čelado? Caberg dobiš v Louisu :naughty:
impulz Objavljeno December 7, 2008 Opozori Objavljeno December 7, 2008 mene pa tak zanima glede teh "enduro" čelad. kak to kaj piha v tem? v čem se razlikuje od drugih čelad? prednosti, pomanjkljivosti? lp lp
Darko3g Objavljeno December 8, 2008 Opozori Objavljeno December 8, 2008 Caberg dobiš v Louisu :naughty: Od Caberga le Justissimo GT in Rhyno (dva modela). Razen, če je Trip tuja oznaka za katerega od teh ali pa jaz ne znam iskat. LP Darko
dive Objavljeno December 8, 2008 Opozori Objavljeno December 8, 2008 Od Caberga le Justissimo GT in Rhyno (dva modela). Razen, če je Trip tuja oznaka za katerega od teh ali pa jaz ne znam iskat. LP Darko V katalogu od louisa 08 je 9 različnih modelov Caberg. Vendar pa Trip ni med njimi. Morda je novejši model.
Roky Objavljeno December 8, 2008 Opozori Objavljeno December 8, 2008 A mogoče kdo ve kakšne bodo Arai čelade za 2009? Nikjer še nisem zasledila :rolleyes: A nasplošno vse Araike ali kater določen model? No RX-7 Corsair bo nadomestila Arai RX-7 GP, ki ima kar nekaj izboljšanih malenkosti, predvsem pa je opazen dodani nastavljiv usmerjevalnik zračnega (stabilizator) toka med zadnjima dvema zračnikoma (vrhnjima). Iz vidika varnosti je celotna notranjost nova, ki je v celoti snemljiva, sestavljena pa je drugače od predhodnika, lične blazinice se da enostavno odstraniti, tako, da je poškodovancu čelado lažje sneti. Pa še malenkost je izboljšano zračenje (madonca, sej bo občutek kot, da nebi mel čelade gor :D ) z dodanimva še dvema prezračevalnikoma. Na voljo pa bo v 11 barvah in 9 replikah. O tem smo pa tudi že na portalu pisali: http://www.motosvet.com/arai-rx7-rr-v-rx7-gp.html
Prevtzer Objavljeno Januar 3, 2009 Opozori Objavljeno Januar 3, 2009 Sedaj sem naredil ožji izbor 6-ih čelad od katerih bom eno kupil: AGV Stealth Nolan N84 Shark RSX Shark RSI X-lite 701 Ima kdo kako priporočilo? Gre se za športno vožnjo.
quomme Objavljeno Januar 3, 2009 Opozori Objavljeno Januar 3, 2009 jaz ti odsvetujem Nolan N-84,saj je bolj touring čelada kot športna; za ostale ti bo pa kdo drug povedal kakšne so; drugače pa prej vse probat, ker ni rečeno, da ti bodo vse pasale na glavo :blush:
ton1 Objavljeno Januar 3, 2009 Opozori Objavljeno Januar 3, 2009 Od teh je najboljša izbira x-lite 701
EAST Objavljeno Januar 3, 2009 Opozori Objavljeno Januar 3, 2009 (popravljeno) Sedaj sem naredil ožji izbor 6-ih čelad od katerih bom eno kupil: AGV Stealth Nolan N84 Shark RSX Shark RSI X-lite 701 Ima kdo kako priporočilo? Gre se za športno vožnjo. X-LITEEEEEEEEE, sam sem pred tednom dni kupil x-lite x602 in je bomba(prilega se mi 100%,udobnost, itd); je dve strani nazaj Popravljeno Januar 3, 2009. Popravil EAST
Guest Brumer Objavljeno Januar 3, 2009 Opozori Objavljeno Januar 3, 2009 Moj nasvet bi bil AGV sicer pa bi ti apsolutno svetoval Schubertko sam imam že tretjo zapovrstjo in jih vozim že od leta 1992.Namreč pri čeladi je potrebno zelo mirkat na splošno uporabo,težino,trdnost,confor,rosenje(posebno v dežju),zračni upor pri različnih hitrostih,možnost pravja notranjih oblog,možnost namestitve slušalk,zračenje itd.itd.Kolega me ni poslušal in si je kupil Nolanko je totalno nezadovoljen,še posebno z zunanjim temnim dodatnim vizirem in pri višjih hitrostih mu šumi. Ps: neglej preveč na ceno,kupi kvaliteto,sicer pa odločitev je tvoja,po toči zvoniti je prepozno,zato se raje še s kakšnim starejšim motoristom posvetuj tak ki je vsaj par čelad sprobal.Pa da me neboš narobe razumel doma imam ca 9 čelad !!!!
EAST Objavljeno Januar 3, 2009 Opozori Objavljeno Januar 3, 2009 X-LITEEEEEEEEE, sam sem pred tednom dni kupil x-lite x602 in je bomba(prilega se mi 100%,udobnost, itd); je dve strani nazaj No, tudi prej sem imel x-lite, da ne bo kdo mislil, da mu priporočam kar tako.
rosse20 Objavljeno Januar 4, 2009 Opozori Objavljeno Januar 4, 2009 X-lite 701 Ima kdo kako priporočilo? Gre se za športno vožnjo. jaz sem absolutno za to čelado. sama sem jo uporabljala 1 sezono in je res vredna svojega denarja.
Prevtzer Objavljeno Januar 4, 2009 Opozori Objavljeno Januar 4, 2009 jaz sem absolutno za to čelado.sama sem jo uporabljala 1 sezono in je res vredna svojega denarja. Se tudi sam najbolj ogrevam za X-701 Moj nasvet bi bil AGV sicer pa bi ti apsolutno svetoval Schubertko sam imam že tretjo zapovrstjo in jih vozim že od leta 1992. AGV Stealth je izpadla iz izbora ker se preveč ljudi pritožuje nad njo.
Halozan Objavljeno Januar 4, 2009 Opozori Objavljeno Januar 4, 2009 Zanima me če je kdo sam montiral na vizir PINLOCK ?
Dadi Objavljeno Januar 4, 2009 Opozori Objavljeno Januar 4, 2009 (popravljeno) imam uvex boss 3000, zadovoljen zelo, predvsem zaradi majhne teže in dobrega občutka na glavi, plus - zanimivo zapenjanje, potrbuješ samo eno roko zares odlično, dvojen vizir - se ne rosi, nikjer ne piha mimo vizirja, zračna in v njej mi ni nikdar vroče, minus - nima notranjega sončnega vizirja, včasih mi je preglasna, svinjsko drag vizir za zamenjavo ! imal sem shubert s1, mi je pasala na glavo, pa vseeno je nisem imel dolgo, zaradi prevelike teže, plus - tiha, notranji sončni vizir, zračnost odlična, minus - teža, draga kot žafran vsaj takrat je bila, najbolj nezadovoljen s to čelado ! zanimivo tistemu, ki jo je kupil od mene pa paše kot ulita in je strašno zadovoljen, očitno nimam prave glave za shubert ! testiral na motorju sem tudi arai chaser, pa je nisem kupil samo zato, ker ni imala notranjega sončnega vizirja, drugače je bila izredno lahka za občutek na glavi in zelo tiha ! sedaj pa si ogledujem caberg, model V2 407, V2R zonda in letošnji model V2R carbon, ki jo še nisem imel možnosti probat, bom zgleda moral v k makaronarjem probat, ostale dve sem mel na glavi in so me presenetile kako dober občutek sem imel takoj, tudi po daljšem času na glavi in verjetno bom eno od teh kupil ! imel sem jih še nekaj pa niso omembe vredne, priporočam samo to, da pred izbiro znamke in barve dobro preverite čelado predvsem zaradi teže ( mene matra vrat, ker sem imel polomljenih kar nekaj vretenc ) tako, da jo imate dalj časa na glavi in ne sme vas nikjer tiščat, ker če boste šli nazaj domov 200km po staro čelado, ker vas nova jebe si to boste zapomnili za vekomaj ! pa pustite predsodke o znamkah in lepoti čelad doma ! Popravljeno Januar 4, 2009. Popravil Dadi
0b5353n Objavljeno Januar 5, 2009 Opozori Objavljeno Januar 5, 2009 Sedaj sem naredil ožji izbor 6-ih čelad od katerih bom eno kupil: AGV Stealth Nolan N84 Shark RSX Shark RSI X-lite 701 Ima kdo kako priporočilo? Gre se za športno vožnjo. Shark RSI je samo do 90 km/h ozr. s to čelado se je dovoljeno voziti max. 90 kmh/h ko sem jst pred letom kupoval čelado se takšno gledal pa se biu v tc moto shopu v ljubljani pa je bla tam med čeladami za skuterej. Drugače pa če Če kdo prvič kupuje čelado jo naj ne kupuje v tc-ju .... jst sm prvič tam kupu čelado se še nism spoznal na velikost in kako se mora prilegati zato sem vprašal tamkajšnega delavca pa mi je prodau 10 ×preveliko čelado ko sem biu pa tam je pa reku uredi je uredi ... tko da ma ubisvtu št. S prodal mi je pa M tko da mi je čelada plavala po glavi. Nvem no.... čela je le na prvem mestu pri varnosti in mislm da bi morali malo bolj gledati na to ne pa samo da ti proda :glare: Drugače sm pa jst tud za X-lite 701 ! Srečno pri izbiri in nakupu. L.p.
tom Objavljeno Januar 5, 2009 Opozori Objavljeno Januar 5, 2009 Shark RSI je samo do 90 km/h ozr. s to čelado se je dovoljeno voziti max. 90 kmh/h ko sem jst pred letom kupoval čelado se takšno gledal pa se biu v tc moto shopu v ljubljani pa je bla tam med čeladami za skuterej. Zakaj že? RSI model je v zgornji polovici kakovosti sharkovih čelad. Ne vem no, zakaj bi se bilo z čelado iz kompozitnih materialov dovoljeno voziti s hitrostjo le do 90 km/h.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se