Andrejcer Objavljeno Marec 26, 2017 Deli Objavljeno Marec 26, 2017 En prispevek na RTV SLO glede čelad: http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilnost/novice/zakaj-varne-motoristicne-celade-stanejo-vec-kot-tiste-v-diskontu/418088 Za to stran recimo nisem vedel: https://sharp.dft.gov.uk/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Marec 26, 2017 Deli Objavljeno Marec 26, 2017 Sharpu lahko verjameš, ali pa ne....... Tam so nekatere kar drage čelade ocenjene zelo slabo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Marec 26, 2017 Deli Objavljeno Marec 26, 2017 (popravljeno) Sharp ima svoj sistem, na katerem pogrnejo številne premium "racing" čelade. Npr. Arai in Schubert. Gre za test stranskega udarca. Proizvajalci tanjšajo čelade tam kjer menijo, da do udarca ne more priti, torej ob strani. Tam naj bi glavo zaščitila ramena in telo motorista, da sploh ne pride v stik s tlemi. Manj materiala pomeni seveda manjšo tezo. Pri Sharpu menijo da je glava na tem mestu se posebej šibka in mora biti zaščitena. Načeloma cenene čelade nimajo problemov s tem, ker ulijejo školjko čelade iz enega materiala v eni debelini. Predvsem na račun večje teze. Prav imajo oboji, odločit pa se moras sam. Popravljeno Marec 26, 2017. Popravil nejc74 Wakasaki, ALEŠ M, blazzarss in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
StaraFeltna Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Ampak všteti je treba v zakup ali bomo na cesti ali na pisti. V prvem primeru zaradi telefončkarjev, prstvnosovcev in ostalih raztresenih voznikov sem bolj za "kompletno armirano" čelado. Teža moje nolanke n87 me ni nikoli motila in je hkrati edini kos opreme ki po prodaji motorja nisem dal v prodajo (sicer je nonsense ker bo ratala stara in za v koš...) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Naj tisti, ki so padli, pokažejo, kje so njihove čelade udarjene. Tudi tiste za 500 in več eur. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 32 minutami, KARMEN1 pravi: Naj tisti, ki so padli, pokažejo, kje so njihove čelade udarjene. Tudi tiste za 500 in več eur. Imam še dve dragi razbiti čeladi v spomin...eno arai eno suomy...obedve opravili svoje...Suomy malo več,dela imela in ostala zategnjena,da se zdaj na eni strani skoraj dotika rame na Levi pa bi uhan ven gledal.....obe čeladi razbite vizirje,poškodovane a notranjost ok... Vsi,ki imate poceni čelade NE veste kaj pomeni vožnja brez motečih faktorjev čelade,vetra,počutja..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ciko86 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 stiropor na mestu udarca je ugreznjen... maxxa, KARMEN1 in GoBobi 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 1 minuto, Ciko86 pravi: stiropor na mestu udarca je ugreznjen... Opravil je svoje delo in te zaščitil - sledi menjava čelade. Hvala bogu si še tu. Zok, GoBobi in Ciko86 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Vsem, ki tule pišemo je "šljem" opravil svoje delo. Prav tako se ne bi preveč sekiral s šarpovimi testi, ker ko priletiš ne dobi čelada samo takih udarcev kot jih uporabijo na testu, ampak še marsikaj drugega. Moji je odletel vizir, v ustih sem imel nosno zaslonko, pri strani je pa tako zbrušena, da lahko prst skozi porineš, vendar na glavi se nič ne pozna (zaenkrat) HJC Rpha 10+ , relativno slabo ocenjena po shapru, 3 zvezdice Andrejcer, maxxa, GoBobi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 21 urami, nejc74 pravi: Sharp ima svoj sistem, na katerem pogrnejo številne premium "racing" čelade. Npr. Arai in Schubert. Gre za test stranskega udarca. Proizvajalci tanjšajo čelade tam kjer menijo, da do udarca ne more priti, torej ob strani. Tam naj bi glavo zaščitila ramena in telo motorista, da sploh ne pride v stik s tlemi. Manj materiala pomeni seveda manjšo tezo. Pri Sharpu menijo da je glava na tem mestu se posebej šibka in mora biti zaščitena. Načeloma cenene čelade nimajo problemov s tem, ker ulijejo školjko čelade iz enega materiala v eni debelini. Predvsem na račun večje teze. Prav imajo oboji, odločit pa se moras sam. Dve čeladi do sedaj, obe udarjeni ob strani........ Oba motorista živa in zdrava DAMI34 in Ciko86 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Mocan udarec z glavo v skalo, skoljka je bila poknjena (kot na slikah), notranjost iz stiropora je dobesedno razpadla. Razen slabosti po udarcu (in zje***** kolena) brez posledic. Gre pa za ono tapoceni celado iz Louisa, 60 eur je stala. Svoje poslanstvo je opravila vec kot odlicno. Se isti dan so me hotele ubiti se bergle - sem se zapletel na vrhu stopnic... ...jih zabrisal v kot, in trpel naprej brez njih. Sedaj imam X-lite X602 - sem se zacel zavedati, da sta glavi samo dve. KARMEN1, DAMI34, GoBobi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest B192 Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 Manjšo neumnost sem pravkar naredu. Po čiščenju vizirja on the go sem na suho pobrisal s papirjem, ampak je bil še vedno nek prah gor, aja normalno, na notranji strani se tudi nabere, parkrat notranjo stran podrgnem, in gor ostanejo rise. Pozabil na pinlock. A se da to kako rešit ker v soncu je kar hudo zdaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wakasaki Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 pred 12 minutami, B192 pravi: Manjšo neumnost sem pravkar naredu. Po čiščenju vizirja on the go sem na suho pobrisal s papirjem, ampak je bil še vedno nek prah gor, aja normalno, na notranji strani se tudi nabere, parkrat notranjo stran podrgnem, in gor ostanejo rise. Pozabil na pinlock. A se da to kako rešit ker v soncu je kar hudo zdaj. Odstrani pinlock.....oz. kupi novega DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 pred 17 minutami, Wakasaki pravi: Odstrani pinlock.....oz. kupi novega žal ne bo druge, sem naredil podobno neumnost, poskusil z vsem živim, potem pa kupil nov pinlock Wakasaki in ELO 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest B192 Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 Ah potem pa novega ja. Kako se sploh briše potem notranji del? Krpa iz mikrovlaken? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 33 minutes ago, B192 said: briše potem notranji del? https://www.google.si/search?q=how+to+clean+pinlock&rls=com.microsoft:sl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1&gws_rd=ssl Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wakasaki Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 (popravljeno) pred 1 uro, DAMI34 pravi: žal ne bo druge, sem naredil podobno neumnost, poskusil z vsem živim, potem pa kupil nov pinlock Ja jst sm bil tud brihtn, vizir dol pa narazn pa pod vodo pa pa drgn,pa pinlock tud, pizda pol pa bl k sm brisu bl mi je dol tekl in ja nakup novega pa zdravo. Za povrh vsega pa je bila čelada od drage,no zdej pa razlož da ja pa jst pa ja pa nisem vedu...... Dobr da je compaco hit poslal i spasija mi život Popravljeno Marec 29, 2017. Popravil Wakasaki TOMCAT in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 pred eno uro, B192 pravi: Ah potem pa novega ja. Kako se sploh briše potem notranji del? Krpa iz mikrovlaken? ja mislim, da ima pa nolan na svoji strani tudi pranje in vzdrževanje pilocka, opereš z milnico, posušiš s fenom Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mareex_ Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 Ko smo glih pri čeladah, če je kdo vido slike današnje nesreče. Od čelad ni ostalo nič... . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 Am... Kakšne probleme imate s pinlockom? Sem tudi sam predvčirajšnjim pral šipco in pinlock s papirnato brisačko in steleksom in sem učeraj prav prestrašeno iskal probleme, ki jih omenjate pa na srečo ni nastala nobena škoda. Prav tako zatemnjen notranji vezir pa v vožnji nisem opazil, da bi bilo kaj drugače kot pred tem. No, samo slika je bila bol jasna. Lp, Samo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 Če si dobro podrgnil, boš opazil v prvem dežju (ko bo problem z rosenjem) . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 32 minutes ago, franc said: Če si dobro podrgnil, boš opazil v prvem dežju (ko bo problem z rosenjem) . lp Zakaj? Lp, Samo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 pred 4 minutami, Nightmare pravi: Zakaj? Lp, Samo Ker je Pinlock kemično obdelana ploščica in ta "kemični nanos" gre stran (oz. je občutljiv na mehansko obrabo) , še posebno, če ga prej zmehčaš z vodo. Če si bil "nežen" in tega nisi prevečkrat ponovil bo še šlo, drugače pa je pinlock samo še "prozorna plastika" . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 Just now, franc said: Ker je Pinlock kemično obdelana ploščica in ta "kemični nanos" gre stran (oz. je občutljiv na mehansko obrabo) , še posebno, če ga prej zmehčaš z vodo. Če si bil "nežen" in tega nisi prevečkrat ponovil bo še šlo, drugače pa je pinlock samo še "prozorna plastika" . lp To sem počel prvič. Pa tudi nekako dvomim v tole. Sam mislim, da je za boj proti rošenju bol zadolžen ta vmesni prostor kot pa kakšna kemična prevleka. The system includes a special moisture-absorbing plastic insert that looks something like a miniature tear-off. A silicone gasket is added around the edges of the Pinlock insert, which forms a virtually air-tight seal when it is installed against the inside of the motorcycle helmet visor. The special plastic and the double-wall system work to create a very good anti-fog barrier on any helmet visor. Lp, Samo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 Malo slabo logiko imaš. Pinlock se ne rosi (na nobeni strani) tesniti mora, da se ti ne rosi vizir (vmesnega prostora pa ni (ga tudi ne sme biti, ker se potem rosi)) . Če ne vejameš, "poGooglaj" pinlock, pa boš videl. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se