Skoči na vsebino

Zakaj ste slovenci proti elektriki na veter

prototip

Priporočene objave

Jaz sem ze iz vecih virov slisal da vetrnice meljejo ptice, menda one nocne ali kako ze ... na ORF se mi zdi da so imeli enkrat oddajo o tem. Sem pa zagotovo te trditve iz razlicnih virov slisal - veckrat.

Se zmerom ostane dejstvo, da zadeva skazi pokrajino skoraj tako kot akumulacijska jezera hidroelektrarn ;) To, da ne vem, kje so v Sloveniji stalni vetrovi je pa verjetno samo moj problem. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem ze iz vecih virov slisal da vetrnice meljejo ptice, menda one nocne ali kako ze ... na ORF se mi zdi da so imeli enkrat oddajo o tem. Sem pa zagotovo te trditve iz razlicnih virov slisal - veckrat.

Se zmerom ostane dejstvo, da zadeva skazi pokrajino skoraj tako kot akumulacijska jezera hidroelektrarn ;) To, da ne vem, kje so v Sloveniji stalni vetrovi je pa verjetno samo moj problem.  <_<

Cyc - ne bit jezen, ampek ko poslušaš take oddaje, dej lepo prosim upoštevaj, da so financirane od posameznih političnih strank, ki si na ta način nabijajo točke volilcev in zato malo premisli in loči zrno od pleva

zeleni so pa tkoaltko znani kot največji butli (sorry če je kdo med njimi - ampek to je dejstvo, da jih pesti pomanjkanje pravih strokovnjakov, saj drugače ne bi kvasili in delali takih bedarij recimo okoli genetike)

no pa o pticah

a da jh meljejo - nej jih kr & prow jw tko

:devil:

pozablaš, da majo ptiči tolk preveč hrane, tolk varnih in toplih mest za gnezda, katera jim je zgradil človek, da se hudooo množijo, sej praktično nimajo naravnih sovražnikov v EU

dejstvo je, da je glih

ptičev veliiko več, kot jih je bilo včasih.. sam mal okol sebe poglej

skaziti pokrajino.. no ja, veliik hujših zadev je od teh vetrnic, ki so tudi meni zelo lepe .. ko jih gledam imam en tak dobr občutek čistosti, misel: lej to je pa nekej kar dela minimalno škodo & maxi korist

BTW - a poznaš kakšen "lepši & čistejši" način pridobivanja elektrike

mislim, da ne

celo "sončne elektrarne" so veliiko slabša varianta, ker med tistimi ploščami pa res nič ne raste

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se zmerom ostane dejstvo, da zadeva skazi pokrajino skoraj tako kot akumulacijska jezera hidroelektrarn ;) To, da ne vem, kje so v Sloveniji stalni vetrovi je pa verjetno samo moj problem. <_<

Če se ti zdi, da akumulacijska jezera kazijo pokrajino, te vabim, da si ogledaš obrežje spodnje Save recimo med Sevnico in Krškim, potem pa pogledaš jezero nad hidroelektrarno Vrhovo. Me zanima mnenje po ogledu.

Kar se ptic tiče, omejevati gradnjo vetrnih elektrarn zaradi ptic lahko primerjaš s tem, da bi prepovedali graditi cesto zaradi ogrožanja divjadi. Le poglej si temo o povoženi divjadi tu na forumu. A so ptice kaj več vredne od povoženih srn, zajcev, ježev, žab in drugih živali? Žal ima naša žeja po energiji svojo ceno in vetrne elektrarne so med najmanjšimi onesnaževalci. Vetrov na omenjeni lokaciji pa ne poznam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se zmerom ostane dejstvo, da zadeva skazi pokrajino skoraj tako kot akumulacijska jezera hidroelektrarn ;)

Za primerjavo si lahko prideš ogledat tudi okolico naše termoelektrarne...

...njen dimnik pa ne ogroža le ptic, ampak tudi letala. :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda niso vec vredne, ampak ce je to potem argument da vetrnice morajo biti ... ? <_< Vsaj na zahodu je odnos do narave vsaj malo pomemben, ko omenjas ceste - prehodi za zivali itd. Pa saj to se pocasi tudi pri nas pojavlja (zacelo se je z nalepkami ujed na prosojnih zvocnih pregradah ob avtocestah).

Ampak nestalni vetrovi so seveda "boljsi" protiargument ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda niso vec vredne, ampak ce je to potem argument da vetrnice morajo biti ... ?

Cyc - ne ga lomt no, "ptice" ne morejo biti nek argument... pa sej ne bi postavljali "flajšmašin" za tičke - kr tko..

o naravi razpravljat pri teh vetrnicah je popolnoma odveč, saj gre izključno za okus (kaj ti je bojl všeč - en Šoštanj al vetrnice) - za to so pa že stari Grki rekl,

... sej veš, kenede

za in proti argumenti so povsem druge narave - finančna upravičenost investicije glede količino vetra

če tega ni je brez veze, če pa je vetra dosti, je pa to definitivno naj-rešitev

ne glede na pomisleke nekaterih zelenoidnih strank in posameznikov

Popravljeno . Popravil 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ampak nestalni vetrovi so seveda "boljsi" protiargument ;)

ja odvisno...sej tam kjer sem jaz slišal da naj bi bila ideja korektna je glavni razlog za postavitev zato da veter izkoristijo še za boljše razloge kot so razkrivanje streh...npr. Nanos...Vipavska dolina....tam je glavni pogoj-veter izpolnjen.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....no pa o pticah

a da jh meljejo - nej jih kr & prow jw tko

:devil:

pozablaš, da majo ptiči tolk preveč hrane, tolk varnih in toplih mest za gnezda, katera jim je zgradil človek, da se hudooo množijo, sej praktično nimajo naravnih sovražnikov v EU

dejstvo je, da je glih

ptičev veliiko več, kot jih je bilo včasih.. sam mal okol sebe poglej....

Si prepričan? :blink:

No, pa dajva priskrbet določene podatke na to temo. :hmm:

Lp, Alla :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cyc - ne ga lomt no, "ptice" ne morejo biti nek argument... pa sej ne bi postavljali "flajšmašin" za tičke - kr tko..

Sej pravim da je brezvetrje boljsi argument - sploh ce se norca delate ko ptice omenim in dobim kot protiargument da se drugim zivalim ne godi nic bolje ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...npr. Nanos...Vipavska dolina....tam je glavni pogoj-veter izpolnjen.....

Ampak tisto menda ni stalno? <_< Vipavska dolina ... tam je burja, dalec od tega da bi vedno to bilo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ENKA: Ogromno ptičkov tistih, ki živijo v naravi (ne vrabci, golobi) in veljajo za tiste bolj plahe so hudo ogrožene. In ravno te ogrožene vrste bi spet najbolj nasrkale z veternimi elektrarnami. Kot pa jest vem mi elektriko izvažamo zato res ne vem zakaj bi bilo mus narest še več elektran...a ja edin zaradi ,,požrešnost je lepa čednost,,

PS: cena elektrike bi pa za nas ostala ista oz. bi se še vedno dražila.

Kako pa rešujejo ta problem v državah kjer je ekologija močna in imajo tudi veterne elektrarne?

Še neki ogrožene ptice imaš na mobi karticah

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ENKA: Ogromno ptičkov tistih, ki živijo v naravi (ne vrabci, golobi) in veljajo za tiste bolj plahe so hudo ogrožene. In ravno te ogrožene vrste bi spet najbolj nasrkale z veternimi elektrarnami. Kot pa jest vem mi elektriko izvažamo zato res ne vem zakaj bi bilo mus narest še več elektran...a ja edin zaradi ,,požrešnost je lepa čednost,,

PS: cena elektrike bi pa za nas ostala ista oz. bi se še vedno dražila.

Kako pa rešujejo ta problem v državah kjer je ekologija močna in imajo tudi veterne elektrarne?

Še neki ogrožene ptice imaš na mobi karticah

Eh Lina, sej veš za kaj se gre, za dobiček nekaterih in nič drugega, kdaj so pa še v Sloveniji na racionalnost, naravovarstvene razloge in podobne stvari gledali, nekdo bo spet mastno zalužu in to je to :angry: To je isto, kot se kregajo za podaljšanje letališke steze v Portorožu v park Sečoveljske soline :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V skladu s politiko, mislim da Kyotskega protokola, mora vsaka država podpisnica marsikaj storiti.

Predvsem mora povečati delež pridobljene energije na načine, ki ne povzročajo toplogrednega efekta.

Eden od načinov so tudi vetrne elektrarne.

100 % čistih rešitev ni.

Vsaka prinese slabe in dobre strani.

Imamo demokracijo in v skladu z njo, vsak na plano znese tisto, kar ga pač najbolj žuli.

Zato bomo Slovenci zmeraj nekaj proti in nekaj za.

Se bomo pač preštevali in odločali.

B)

p.s.

A je še kdo, pa da gremo nazaj v votline, pa biomaso kurt, rabl bi pa sam stvari, ki jih narava sama reciklira.

Pred jamam bomo sral, odmetaval bomo pa sam kakšne stare preluknjane kože, ki jih bo narava v letu dveh razgradila.

Ostalo bomo pa sprot skurl.

Pa matriarhat bomo imeli, da se ne bomo s politiko matral, nam bodo babe povedale kaj mormo in kaj ne.

Pamet na pašo pa krepelo v roke.

In ptički nam bodo peli.

:?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja še to, ko smo že pri živalih ... a se je kdo kdaj vprašal koliko živali pogine ali ostane brez svojega življenskega prostora pri gradnji naših famoznih AC ... :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, pa v velike trgovske centre (npr. Mercatorjeve) se tut tički zaletavajo, ker ne vidijo šip.... :unsure: :huh: :mellow:

:naughty:

Ti se zajebavaš, men se pa uni vrabci, ko not po trgovskih centrih letajo prav smilijo, da ne govorim kolk jih majo po skladiščih in kakšne jim ušpičijo ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja jest se to sprašujem. Vsaketoliko časa se javnost spomne na to, ko nekdo zbije medveda na avtocesti. Ceste so nujno zlo samo treba je tudi živalim omogočit varen prehod. Tile obstoječi podhodi so ,,nizki in ozki,, in že mene navdajajo s klastrofobijo, kako se more počutit pa divja žival pa raj ne vem.

RAN ne pretiravaj, glede na to,da se je človek začel zavedati, da sam brez narave ne bo preživel mislim, da se da v večini primerov najti kompromis---je pa dražje to je res sam ,,ta,, strošek je (vsaj meni) upravičen. Če je za vse pizdarije denar naj bo pa še zato.

:angry: Najboljš, da kar cele soline zabetonirajo in naj tam boingi pristajajo, ker je Brnik preobremenjen - kar poglej tablo ,,prihodi,odhodi,, pomoje bi bilo ceneje če bi kak črnogorec te podatke s kredo na tablo pisu.-pa še on bi bil prehiter.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, pa v velike trgovske centre (npr. Mercatorjeve) se tut tički zaletavajo, ker ne vidijo šip.... :unsure:  :huh:  :mellow:

:naughty:

Ti se kar zajebavaj, jaz imam do ptic malo drugacen odnos kot ti zgleda ...

(ja, offtopic, vem :))

post-16-1070540121.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja jest se to sprašujem. Vsaketoliko časa se javnost spomne na to, ko nekdo zbije medveda na avtocesti. Ceste so nujno zlo samo treba je tudi živalim omogočit varen prehod. Tile obstoječi podhodi so ,,nizki in ozki,, in že mene navdajajo s klastrofobijo, kako se more počutit pa divja žival pa raj ne vem.

RAN ne pretiravaj, glede na to,da se je človek začel zavedati, da sam brez narave ne bo preživel mislim, da se da v večini primerov najti kompromis---je pa dražje to je res sam ,,ta,, strošek je (vsaj meni) upravičen. Če je za vse pizdarije denar naj bo pa še zato.

:angry: Najboljš, da kar cele soline zabetonirajo in naj tam boingi pristajajo, ker je Brnik preobremenjen - kar poglej tablo ,,prihodi,odhodi,, pomoje bi bilo ceneje če bi kak črnogorec te podatke s kredo na tablo pisu.-pa še on bi bil prehiter.

Ravnokar delamo idejne projekt za novi terminal na Brniku.

Tako da v letu, dveh Brnik ne bo več preobremenjen. B)

Pa saj jaz se v bistvu s teboj strinjam.

Kompromis med željami in realnostjo in bo šlo. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:angry: Najboljš, da kar cele soline zabetonirajo in naj tam boingi pristajajo, ker je Brnik preobremenjen - kar poglej tablo ,,prihodi,odhodi,,  pomoje bi bilo ceneje če bi kak črnogorec te podatke s kredo na tablo pisu.-pa še on bi bil prehiter.

Zakaj pa ne. Sečoveljski krajinski park je itaq od Mobitela, ki je mislim, da tudi v konzorcijo za podaljšanje letališke steze v Portorožu, poleg Istrabenza in ostalih. Itaq mislijo zgradit tam velik turistični kompleks ... kljub temu, da Mobitel tako zelo propagira svojo zavest "S pticami si delimo nebo" :angry:

RAN: Ni nam treba ostat v jamah, sam včasih bi se pa lahko vprašali ali res nujno rabimo vse kar nam pride na pamet ...

Popravljeno . Popravil Vale
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V skladu s politiko, mislim da Kyotskega protokola, mora vsaka država podpisnica marsikaj storiti.

Najprej so ameri rekli "ko j.be Zemljo, denar je važen, gospodarska rast, hiperprodukcija, produkcija dreka, ..." zdaj so še rusi udarili po mizi "če se j.be amerom, se j.be tud nam"... Mi se bomo pa ne vem česa vse držal, pa se jokal za vsakim ptičkom... Za zgled al kaj, ker poznal se itak nič ne bo! Ameri bodo še naprej delal drek in zastrupljal (tudi našo) Zemljo, pol se pa tolkli po prsih, kako uspešno ekonomijo in sistem sploh imajo! Ja res, vse nas pa tud sebe lepo počasi rinejo v grob! Zadnji čas, da jim začnemo pošiljati račune za škode v naravnih katastrofah (suše, poplave, orkane, ... ), saj so ravno njihovi izpusti največji krivec zanje... :angry:

Ja, veter je pa treba preučevat, da bomo vedeli ob katero mejo je najbolje zažigalnice in druge "smrdilnice" postavit! :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi se bomo pa ne vem česa vse držal, pa se jokal za vsakim ptičkom... Za zgled al kaj, ker poznal se itak nič ne bo!

Ne, za zgled mormo najprej mi potolčt vse živo pri nas doma---smola je v tem,ker še vsen ne bomo tok razviti kot ZDA.

Trendi v svetu se premikajo v smeri ekologije počasi sicer amak se. Tudi plastik fantastik turizem v velikih betonskih naseljih je samo še za rajo in pubertetnike. In dobro delajo uni, ki so prvi začeli s tem--prostora za novo ibizo ni. Tisti, ki imajo pa denar grejo pa raj nekam kjer je mir. Že to, da bi se mogu Portorož razvit v nek nek ,,fast food,,počitniško mesto je bil kiks. Naj se obnovi raje ,,Palace,, in že obstoječe kapacitete in naj se usmeri v tiste starejše turiste z debelimi denarnicami. BTW cene so že primerno visoke samo, da moraš zdaj še vedno pazit, da ti kakšen mladostnik ne bruha v naročje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

najvecji nesmisel je graditi X stevilo elektrarn (taksnih ali drugacnih); ne bi raje malce privarcevali kje?! ...TO je varcevanje, ce ti sploh ni potrebno vlagati denarja v nekaj cesar ne rabis. ;)

zahodna civilizacija je ne samo potratni porabnik vseh vrst energije, temvec energijo razmetava in za to dobi se placano. :doze:

drugace povedano bolje je ne ustvarjati smeti kot pa kup te-istih reciklirati; in za to "odstranitev" se mastno placati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

najvecji nesmisel je graditi X stevilo elektrarn (taksnih ali drugacnih); ne bi raje malce privarcevali kje?! ...TO je varcevanje, ce ti sploh ni potrebno vlagati denarja v nekaj cesar ne rabis. ;)

zahodna civilizacija je ne samo potratni porabnik vseh vrst energije, temvec energijo razmetava in za to dobi se placano. :doze:

drugace povedano bolje je ne ustvarjati smeti kot pa kup te-istih reciklirati; in za to "odstranitev" se mastno placati.

:notworthy: :yea2: :OK:

Alla B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!