Skoči na vsebino

Yamaha FZ 6

Priporočene objave

Objavljeno

ma kdo kšne načrte za crash pade? ali pa če mi kdo sam izmeri kolk so dolgi na obeh straneh, da nebom prekratke naredu. hvala :D

a si naredo sam crash pade ? .... drugače mislim da stanejo givijevi cevni 85€... ampak.. če znaš sam pa je dost bol poceni :D

Objavljeno (popravljeno)

Jest sem testiru eno fejzrco k je imela leovincija gor pa je ful lepo pela.. ima pa usak malar svoje uči :D

Pri auspuhu moraš rečt vsak muzkontar ima svoja ušesa ! ! Men poje Akrapovič !

Ps. berem, da sprašuješ za crash-pade najbolje je da kupiš original+ščitnik mašine(če imaš neikeda), kajti pri hom-made je lahko velik problem pri uporabi le teh kajti nepoškoduje ti samo crash-padov ampak ti odtrga kar kos gištela ali pa še huje mašine ! !

Popravljeno . Popravil Bremzer
Objavljeno

a si naredo sam crash pade ? .... drugače mislim da stanejo givijevi cevni 85€... ampak.. če znaš sam pa je dost bol poceni :D

dobil sem Lightechvoce za 35€ :D ni slabo 

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Zdravo, mene pa zanima kaj se dela na servisu pri 32.000km in kakšna je okvirna cena?

Ali bi lahko servis naredil tudi doma? (če so kašni ventili za pregledat/ nastavit, ga rajši peljem na servis) 

Objavljeno

Zdravo, mene pa zanima kaj se dela na servisu pri 32.000km in kakšna je okvirna cena?

Ali bi lahko servis naredil tudi doma? (če so kašni ventili za pregledat/ nastavit, ga rajši peljem na servis) 

Zamenjaj olje ter oljni filter, po service manualu je predvidena tudi menjava zračnega filtra (če si ga menjal pred kratkim, ga ne rabiš), svečke bi tudi moral menjat na 25k km po manualu, tako da če jih nisi, bi jaz zamenjal še to. Seveda preglej še ostale zadeve, kot so npr. zajle, ležaji, verižni set, ipd. Gibljive dele bi bilo dobro tudi malce podmazat recimo....

Ventile pa jaz ne bi nastavljal, razen seveda, če jih slišiš. Ampak moja FZ6 je mela ~43k km, ko sem jo prodal, pa ni bilo potrebe po nastavljanju ventilov.

Če lahko servis delaš doma, pa je odvisno od tebe oz. tvojih mehankarskih sposobnosti.  .)

Objavljeno

Zvok ventilov ni vedno idikator ˝razštelanosti˝.

1 - subjektivna nota kaj je glasno in kaj ne

2 - razmak med odmično gredjo (ang. cam shaft) in dročnikom (ang. valve bucket) lahko postane tesnejši, ventili tišji pa vendar izven specifikacij. To lahko posledično pripelje do skurjenega izpušnega ventila.

Skratka, ventile se splača pregledovst skladno z navodili in jih po potrebi nastavit. @ Lux - skor gotovo potrebe po nastavljanju ventilov pri tvoji fz6-ki ni, ampak če je čas bi jih jst na tvojem mestu vseeno preveril. To komot nardiš doma, ni neki zakompliciranega.

Objavljeno

Ok, potem ni nič posebnega. Zadnji servis je naredil še prejšni lastnik, lansko leto. Tako, da bo jaz zamenjal, zračni filter, olje in filter, ter kontrola. :)  

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni,

zanima me če kdo ve, če bi pasal izpušni sistem (LeoVInce), ki je bil nameščen na Yamaho Fazer S2, na Yamaho fz6n 06 letnik?

Objavljeno

Moral bi.

Preveril bi edino možnost homologacije, da se ne bo kaj zakompliciralo.

Objavljeno (popravljeno)

Pasal bo, homologirat pa se ga ne bi dalo.

Kdo proda rabljenga Akrapovica za fazerco? Ce ze ne pa vsaj Leo Vinceta? Za te 2 leti se mi zdi neumno za novga dat :) A bi blo neumno ce bi poklical koga ki prodaja fazerco ce zeli avspuh posebi prodat pa original na motor nazaj ruknt? :D

lp

Popravljeno . Popravil zan0088
Objavljeno

Pred časom sem spraševal(prodajalce) pa ni bilo nekega zanimanja, ker več ko 200€ tudi nisem bil priravljen dat.

Je pa tudi res da ga lažje prodaš... Vprašaš lahko... ;)

Objavljeno

pozdravljeni,

kje bi našel leovince izpuh slip-on v sloveniji. za yamaho fz6-n 2006 letnik. lahko tudi mivv-a.

Hvala

Objavljeno

v mercatorju tehnika bodo imeli od 20.-22.3. trojne pike na izpušne sisteme leo vince

• Všeč mi je 3
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Zdravo

Danes sem na ridah ostal z pokvarjeno Fazerko 600 letnik 2004.

Pri prvi lasnici iz postojne proti Planini , mi je enostavno po prestavljanju v nižjo hitrost zmanjkalo pogona.

Prestavljam lahko pogona pa ni.Veriga pa ima preveč tolerance.

V pomoč mi bo kakšen nasvet , ali pa priporočilo kakšnemu mahaniku za te motorje.Za pooblaščene servise je ta motor prestar.

Sem pa iz Celja.

Objavljeno

Zdravo

Danes sem na ridah ostal z pokvarjeno Fazerko 600 letnik 2004.

Pri prvi lasnici iz postojne proti Planini , mi je enostavno po prestavljanju v nižjo hitrost zmanjkalo pogona.

Prestavljam lahko pogona pa ni.Veriga pa ima preveč tolerance.

V pomoč mi bo kakšen nasvet , ali pa priporočilo kakšnemu mahaniku za te motorje.Za pooblaščene servise je ta motor prestar.

Sem pa iz Celja.

Snemi pokrov,ki pokriva prednji zobnik verige in poglejče se ni odvil prednji zobnik,če je zbnik fiksen in ketna normalno gor potem boš moral demontirat pokrov sklopke in boš ugotovil kaj je narobe !

Objavljeno

Snemi pokrov,ki pokriva prednji zobnik verige in poglejče se ni odvil prednji zobnik,če je zbnik fiksen in ketna normalno gor potem boš moral demontirat pokrov sklopke in boš ugotovil kaj je narobe !

Se bom jutri lotil te zadeve.Če bo služba dovolila.

Med čakanjem sem si zadevo "vijake" ogledal. Le orodja v prtljažniku mojega os. avta nisem imel zraven.Imam pa navodila za serviserje.

Hvala za nasvet...kava v dobrem

Objavljeno

a to se na yamahi tud lahko zgodi ? :(

Objavljeno

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Yap.

Vrača milo za drago.

Nič zimskega razvajanja z servisom in gumami. :stupid:

Vozo se sicer boš. A v avtovleki.. :fight2:

Objavljeno

Kaj pa je vzrok? Je teżava že odpravljena?

Objavljeno

Zdravo,

Ker sem že prebiral temo in zasledil da nekateri dajate drugo olje kot yamalube me zanima če mi lahko podate točno katero olje ker npr. kot nekateri omenjate motul 5100 je po viskoznosti 10W50m, yamalube pa 10W40 - mogoče kak problem s sklopko,....?

najlepša hvala za odgovor že  vnaprej

Lp, J

Objavljeno

No da še tukaj povprašam.

Zanima me, če se da kje dobiti modelček Yamahe fz6n? :)

Gre za prijatelja z dotičnim motorjem in za rojstni dan se mi zdi, da bi bila dobra fora če mu kupim modelček :)

Vsi predlogi dobrodošli.

Lp 

Objavljeno

No, jaz sem se danes spravil montirat stranske nosilce :)

Vse je šlo BP, samo žmigavci so mi delovali nekoliko nerodno in grdo (original verzija)-zgledalo naj bi takole:

:SS

post-27756-0-77613700-1396892492_thumb.jpg

Dokler so kufri gor, še nekako zgleda, sam ne mislim se vedno s kufri vozit in  brez je res katastrofa! Zato sem jih jaz mal modificiral in naredil MZ verzijo  :grim

post-27756-0-50641900-1396892594_thumb.jpg

Ko original, sam mal sem jih skrajšal :)

KOnčana zadeva zgleda pa tkole:

post-27756-0-70752800-1396892642_thumb.jpg

post-27756-0-45858000-1396892658_thumb.jpg

Tko da bom sedaj lahko vozil še stvari ki jih ne potrebujem, ampak od viška glava ne boli :)

ps. Sam še dopust počakam in jih stestiram :)

Objavljeno

@MZ

Dobro si to zmodificiral zadevo, ker na prvi sliki, če bi jih tako pustil, bi res zgledalo zelo "češko".

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!