Dogma Objavljeno Avgust 12, 2008 Deli Objavljeno Avgust 12, 2008 Zdravo. Kako je potem z novim zakonom za neomejeno kategorijo. A so kje točni podatki kdaj stopi v veljavo ta zakon z 24 leti, al je mogoče že v veljavi. Hvala Z začetkom 2009 kot jest vem. Tko da, bo treba pohitet:) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 No od učer sm pa jz tud imetnica vozniškega izpita A kategorije (neomejeno)... :grim :010 :010 :010 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Zdravo. Kako je potem z novim zakonom za neomejeno kategorijo. A so kje točni podatki kdaj stopi v veljavo ta zakon z 24 leti, al je mogoče že v veljavi. Hvala Ja, drugo leto sigurno... zdej je prehodno obdobje... zakon je že sprejet, ampak še ni v veljavi, tako da tisti, ki smo (in boste) izpit opravili letos je vse po starem, drugo leto pa začne veljat ta novi zakon. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hetera72 Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 No od učer sm pa jz tud imetnica vozniškega izpita A kategorije (neomejeno)... :grim :010 :010 :010 Čestitam!!!!!!! :grupni: Sama sem šele na začetku...nekaj ur... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Čestitam!!!!!!! :grupni: Sama sem šele na začetku...nekaj ur... Hvala ;) Bomo držal pesti :OK: ... sej ure se bodo pa hit nabrale, sam dolg se čaka na izpitno pol (saj pr men je blo tko, skoz en kup čakanja) :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hetera72 Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Hvala ;) Bomo držal pesti ... sej ure se bodo pa hit nabrale, sam dolg se čaka na izpitno pol (saj pr men je blo tko, skoz en kup čakanja) :whistle: tudi meni se že zdaj vleče...vozim samo enkrat ali dvakrat na teden...ker je takšna gužva kandidatov...komaj čakam...in hvala za :OK: ... želim ti srečno vožnjo in...motor že imaš? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 tudi meni se že zdaj vleče...vozim samo enkrat ali dvakrat na teden...ker je takšna gužva kandidatov...komaj čakam...in hvala za :OK: ...želim ti srečno vožnjo in...motor že imaš? Hvala, tud jz upam na čimveč srečnih pa užitkarskih kilometrov... ja mam že motor ja... ninjo 250 :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gusti Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 No od učer sm pa jz tud imetnica vozniškega izpita A kategorije (neomejeno)... :grim :010 :010 :010 Čestitke :OK: :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KawasakiGirl Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Čestitke :OK: :OK: :OK: Hvala hvala ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocco Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Glede na to kolk jamrate za gužvo...kolk bo to novih motoristov drugo leto..enih že letos Upam da čim več motoristk :whistle: Drgač pa česitke vsm za opravljen izpit... :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hetera72 Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Glede na to kolk jamrate za gužvo...kolk bo to novih motoristov drugo leto..enih že letosUpam da čim več motoristk :whistle: Drgač pa česitke vsm za opravljen izpit... :OK: vsekakor bo veliko motoristk...jih že sama več poznam kot motoristov :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TomAAAz Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Pozdravljeni, Imam vprašanje glede omejitve A kategorije, sam delam trenutno A do 25kW, vendar bom novembra dopolnil 21 let in zamenjal vozniško za B kategorijo in s tem ne bom več voznik začetnik. Kolikor jst vem ko dopolniš 21 let lahko dobiš A neomejeno, vendar moraš delat dodatno prakso. Ker se pa bliža nov zakon glede kategorij me zanima če lahko po zdajšnji zakonodaji pridobim A neomejeno, ker je meni osebno kategorija A omejeno neuporabna. Kar nekaj je že napisanega tukaj o tej temi zato bi prosil še za vaše kako razmišljanje. hvala za odgovore, LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocco Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 (popravljeno) Pozdravljeni, Imam vprašanje glede omejitve A kategorije, sam delam trenutno A do 25kW, vendar bom novembra dopolnil 21 let in zamenjal vozniško za B kategorijo in s tem ne bom več voznik začetnik. Kolikor jst vem ko dopolniš 21 let lahko dobiš A neomejeno, vendar moraš delat dodatno prakso. Ker se pa bliža nov zakon glede kategorij me zanima če lahko po zdajšnji zakonodaji pridobim A neomejeno, ker je meni osebno kategorija A omejeno neuporabna. Kar nekaj je že napisanega tukaj o tej temi zato bi prosil še za vaše kako razmišljanje. hvala za odgovore, LP Kukr jst vem, če šele zdele delaš izpit za 25kw pa bos letos 21 str ne dobiš za neomejeno...morš met v vsakem primeru 2 leti izpit za A do 11kw ali 25kw. Tko da bi blo skor bols da bi, če bi vedu, počaku do 21 pa delu za neomejeno, če bi ti ratal do konc leta narest...je pa fora k je tale nek novi zakon z drugim letom od 24 let naprej za neomejeno... Menjajo zakone k spodne gate :krneki: Popravljeno Avgust 13, 2008. Popravil Rocco Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
virt666 Objavljeno Avgust 13, 2008 Deli Objavljeno Avgust 13, 2008 Izpit za neomejeno ni pogojen z dvema letoma na 25kw kolikor je meni znano, bi pa vsekakor rajši vprašal kakega inštruktorja al pa člana izpitne komisije. Glede na to da še nisi nardil se pozanimaj pri svojemu inštruktorju al pa lahko informacijo tudi jaz dobim pa ti jo posredujem... Si razmišlju da bi v primeru da moraš 2 leti čakat, rajši počakal 2 meseca in potem naredil za neomejeno, glede na to da ni nobene razlike ne v teoriji ne v praksi. Lahko pa rečem da trenutni stroški v mojem primeru niso presegli 400 eur, vključno z zdravniškim potrdilom, plačilom opravljanja teorije, plačilom izpitne ure in stroškom izdelave izpita, je pa res da v Celju čakalni roki za izpite ubijajo (3 tedne do 1 mesec čakanja). Izpit pa sem opravil 5.8. tako da so podatki dokaj sveži. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TomAAAz Objavljeno Avgust 14, 2008 Deli Objavljeno Avgust 14, 2008 Malo sem brskal po CPP strani in sem zasledil naslednje podatke, ki mislim da so ažurni, dokler ne pride novi zakonik v veljavo: <FONT face=Tahoma size=2><SPAN style="COLOR: black; FONT-FAMILY: Tahoma; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'"><FONT color=#ff0000><B>Oseba mora dopolniti starost 21 let. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TomAAAz Objavljeno Avgust 14, 2008 Deli Objavljeno Avgust 14, 2008 Popravek posta:Oseba mora dopolniti 21 let. Če je oseba imetnik izpita kategorije A z omejitvijo manj kot 2 leti, lahko z posebnim praktičnim delom izpita pridobi izpit kategorije A brez omejitev! Tako da imam namen opraviti 25kw, ker imam samo še praktično usposabljanje in potem še poseben praktični del za A brez omejitev. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Avgust 14, 2008 Deli Objavljeno Avgust 14, 2008 Popravek posta:Oseba mora dopolniti 21 let. Če je oseba imetnik izpita kategorije A z omejitvijo manj kot 2 leti, lahko z posebnim praktičnim delom izpita pridobi izpit kategorije A brez omejitev! Tako da imam namen opraviti 25kw, ker imam samo še praktično usposabljanje in potem še poseben praktični del za A brez omejitev. Koliko se ti pa finančno splača, prvo eno pa drugo??? Jst bi raje počakal in naredil direkt za neomejeno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miha990 Objavljeno Avgust 21, 2008 Deli Objavljeno Avgust 21, 2008 Končno naredil izpit za A1 :OK: nažalost šele v drugem poskusu in tudi ur sem velik nabil. Vprašal bi če bo v obdobju dveh let sprejet nov zakon ali bom moral še enkrat delat glavno vožnjo če bom hotel dobiti izpit za A2, ali mi velja star zakon po katerem dobim izpit brez komplikacij? anyone... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno Avgust 22, 2008 Deli Objavljeno Avgust 22, 2008 Pozdravljeni, Imam vprašanje glede omejitve A kategorije, sam delam trenutno A do 25kW, vendar bom novembra dopolnil 21 let in zamenjal vozniško za B kategorijo in s tem ne bom več voznik začetnik. Kolikor jst vem ko dopolniš 21 let lahko dobiš A neomejeno, vendar moraš delat dodatno prakso. Ker se pa bliža nov zakon glede kategorij me zanima če lahko po zdajšnji zakonodaji pridobim A neomejeno, ker je meni osebno kategorija A omejeno neuporabna. Kar nekaj je že napisanega tukaj o tej temi zato bi prosil še za vaše kako razmišljanje. hvala za odgovore, LP Če si imetnik izpita A do 25 kW že dve leti in dopolniš 21 let dobiš direkt neomejeno, samo na upravno enoto po novo vozniško. Če si dopolnil 21 let pa nimaš A do 25 kW 2 leti, lahko opravljaš praktični del izpita (8 ur obveznih), greš na izpit in dobiš neomejeno. Če imaš 20 let, pa ti 25kW ne pomeni nič, dopolni 21 let in naredi direkt za neomejeno. Za dva meseca delat 25 kW, ki ti ne koristi se ti res ne izplača. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno Avgust 22, 2008 Deli Objavljeno Avgust 22, 2008 (popravljeno) Končno naredil izpit za A1 :OK: nažalost šele v drugem poskusu in tudi ur sem velik nabil. Vprašal bi če bo v obdobju dveh let sprejet nov zakon ali bom moral še enkrat delat glavno vožnjo če bom hotel dobiti izpit za A2, ali mi velja star zakon po katerem dobim izpit brez komplikacij? anyone... Dve leti imej izpit A1, dopolni 21 let in dobiš direkt neomejeno. A2? WTF? A ti imaš A do 125ccm? Če imaš A do 125 moraš po dveh letih in dopolnjenem 18 letu opraviti praktični del če se ne motim. Popravljeno Avgust 22, 2008. Popravil Stasky Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno Avgust 22, 2008 Deli Objavljeno Avgust 22, 2008 Tako je, če pri 16 letih opraviš A1, dobiš po 2 letih, torej pri 18 letih izpiz A do 25kW brez opravljanja praktičnega dela. Pri 21 letih pa dobiš, še vedno brez opravljanja praktičnega dela, izpit za A neomejeno. Tako je, če pri 16 letih opraviš A1, dobiš po 2 letih, torej pri 18 letih izpiz A do 25kW brez opravljanja praktičnega dela. Pri 21 letih pa dobiš, še vedno brez opravljanja praktičnega dela, izpit za A neomejeno. KLIK! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smileface Objavljeno Avgust 23, 2008 Deli Objavljeno Avgust 23, 2008 Morda kdo ve, ali je možno da mi dokumente za izpit uredi neka tretja oseba, ali moram to osebno? Ker na izpitnem centru delajo samo med tednom, ko jaz ne morem prevzet potrdila o opravljenem izpitu... Morda lahko pošljejo po pošti? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gusti Objavljeno Avgust 24, 2008 Deli Objavljeno Avgust 24, 2008 Morda kdo ve, ali je možno da mi dokumente za izpit uredi neka tretja oseba, ali moram to osebno? Ker na izpitnem centru delajo samo med tednom, ko jaz ne morem prevzet potrdila o opravljenem izpitu... Morda lahko pošljejo po pošti? Jaz sem imel enak problem, ker sem bil med tednom v lj (študent), komu drugemu pa nočejo dat potrdila. Pol je šel pa moj inštruktor po potrdilo in mi ga izročil v soboto ko sem bil doma. Drgač na upravni enoti pa nimaš šans da bi kdo drug urejal zadeve zate. Sej na upravno enoto itak lahk greš kjerkoli po slo, pa še ob sobotah delajo zej ponekod. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 25, 2008 Deli Objavljeno Avgust 25, 2008 S temi potrdili je križ. Sem tudi jaz mislil, da vnesejo potrdilo v evidenco (pa ga ne), tako da moraš po potrdilo na izpitni center, verjetno pa ti ga lahko pošljejo po pošti, pokliči in vprašaj. lp Franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
odem81 Objavljeno Avgust 27, 2008 Deli Objavljeno Avgust 27, 2008 1.10 gre v veljavo nov zakon, tko da če kdo misl it še delat za neomejeno pred 24 letom je to zadn čs :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se