zan0088 Objavljeno April 6, 2013 Deli Objavljeno April 6, 2013 Ne se igrat! Če je več kot 70kw je več kot 70kw in pika. Če se bo karkoli zgodilo, bo to pomenilo, da si bil BREZ IZPITA. Posledice pa niso fajn. Poišči motor, ki ima 70kw ali manj, oziroma lahko se odločiš tudi za močnejši motor, ampak moraš najti izvedenko, ki je TOVARNIŠKO blokirana na recimo 25 ali 35kw. Dalo se je kupit recimo 600 kubičnega superšportnika, ki je bil fabrško ponujen v 25kw izvedbi, kar pomeni, da v homologaciji pod izvorno moč piše 25kw in na tak način izpolni zakonsko normo izvorne moči manj kot 70kw. Tudi če ima motor, ko vzameš blokado ven 100kw. Pa pol pomen da dejansko ni nobenga klincevga nacina da bi se te papirje zrihtal da bi bli taki kot morjo zakonsko bit? Enostavno preostane sam iskanje drugega motorja? Kaksni so pa kaj tisti 600 fazerji z 52kW - so to izvorni kW? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cikadina Objavljeno April 6, 2013 Deli Objavljeno April 6, 2013 pa sej je se kej drugega kot saml fazer, sej je nekje seznam kaj vse lahko vozis z A2. teh fazerc je ze tako kot listja in trave. ce more bit prav yamaha so potem diverzion, oz. xj6, pol mas hondo cbf, pa uno ta novo čudo nc 700 al neki takega. al pa neki 250ccm, ker cez 2 leti bos imel prav druge zelje kot jih imas sedaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zan0088 Objavljeno April 6, 2013 Deli Objavljeno April 6, 2013 Ma ja sej je neki motorjev bo treba ocitno res kksne diversione pogledat R1 ne pride ze v 2 letih bo pa takrat fazer 1000 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nxyz Objavljeno April 6, 2013 Deli Objavljeno April 6, 2013 Ene fazerce imajo 57kw. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sava Objavljeno April 9, 2013 Deli Objavljeno April 9, 2013 Živjo, kje bi mi predlagali v Kranju opravljanje A kategorije, da so inštruktorji vredu in ne nabijajo ur? Vbistvu imam samo prekvalifikacijo iz A2 tko da cca 11ur+glavna? Humar je uredu? B&B ne pride v poštev ker so inštruktorji obupni, samo nabijajo ure, pri njih sem delal za avto in motor, pa sem se obakrat moral kregati z njimi, da so me dali na glavno z minimalnim številom ur, če bi bil tiho bi mi nabili ur še za par 100€. In še vedno sem naredil v prvo, saj ko narediš en izpit in si že nekaj časa na cesti, potem pri ostalih rabiš samo minimalno ur.... LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
logarr Objavljeno April 9, 2013 Deli Objavljeno April 9, 2013 Jaz sem A2 opravil pri BB v Kranju z 11 uro (odvozil sem jih 5), A1 pa z 22 uro pri avtošoli maksi, pravtako v Kranju. Z nikomer nimam slabih izkušenj, A2 sem delal pri BB ker je bil maksi na dopustu. Humarja zaradi slišanega in izkušenj drugih ne priporočam. Izberi tiste kateri so najcenejši, itak ti za prekvalifikacijo nebo noben nabijal ur, ker (najbrž) že znaš dobro vozit. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sava Objavljeno April 9, 2013 Deli Objavljeno April 9, 2013 Jaz sem A2 opravil pri BB v Kranju z 11 uro (odvozil sem jih 5), A1 pa z 22 uro pri avtošoli maksi, pravtako v Kranju. Z nikomer nimam slabih izkušenj, A2 sem delal pri BB ker je bil maksi na dopustu. Humarja zaradi slišanega in izkušenj drugih ne priporočam. Izberi tiste kateri so najcenejši, itak ti za prekvalifikacijo nebo noben nabijal ur, ker (najbrž) že znaš dobro vozit. ja sem tudi jaz mislil da mi ne bodo nabijali ur, pa sem se vseeno zakačil z inštruktorjem, ko sem delal prekvalifikacijo iz 125ccm na A2, pa čeprav vidi da obvladam motor in da sem že dosti prepeljal z 125ccm, samo pač nabija ure, pa se nisem dal, nakoncu sem naredil iz prve z minimalcem. ironično mi je to da sem do zdaj delal tri izpite, vse naredil iz prve z minimalcom, in pri vseh sem si moral izboriti glavno vožnjo... obupni so inštruktorji, nazadnje sem mu hotu eno vzgojno zalimat ker me je tok iznerviru, potem pa še lažejo vsi v avtošoli komi sprot ... pridem k tajnici v B&B-ju in jo seznanim z zakonikom in minimalnim številom ur, se lepo vse dogovoriva, vplačam ure, nato sem se skregal z inštruktorjem, čez 3-4 dni spet pridem do tajnice in pravi da me nikoli ni videla in da se nisva nič dogovorila, seveda podpira inštruktorja.....čka lažniva, pol se še šefe neki vmešavu, sem pol še z njim imel debate, uglavnem sem se mislu vsest v avto pa bam v njih :jezen kva se kurčijo neki gamad prevarantska....hehehe se opravičujem za moj "izpad" in izražanje, če koga moti naj ne bere sem mogu izkašljat svoje nikakve izkušnje z avtošolami.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno April 9, 2013 Deli Objavljeno April 9, 2013 Da boste vedeli, kateri motor je primeren za kategorijo A2. (4) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z enkrat večjo močjo. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, A1 in G. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
spanic Objavljeno April 9, 2013 Deli Objavljeno April 9, 2013 Jaz sem naredil izpit pri Janezu Maslju (Dob pri Domžalah). Nobenih nabijanj ur, zelo dober pedagog, korekten, skratka brez pripomb. Za konec mi je pa še dodaten popust stisnu. LP mitjag 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zan0088 Objavljeno April 9, 2013 Deli Objavljeno April 9, 2013 Pr komu pa v Litiji vozte? Kaj mors pa met od opreme ponavadi? mal je nesmiselno vse kupovat dokler ne ves kater motor bos nabavu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno April 10, 2013 Deli Objavljeno April 10, 2013 ... če koga moti naj ne bere ... to bi mogu na začetku napisat drugače pa... jaz takšnih izkušenj nimam. zdaj sem ravno delalaizpit za C (december) in E (marec) in obakrat sem šla na izpit z manj urami, kot je obvezno (pač jih napišejo, da je po zakonu ok) in obakrat naredila. sem pa delala za C pri čadeju za E pa pri prahu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sava Objavljeno April 10, 2013 Deli Objavljeno April 10, 2013 to bi mogu na začetku napisat drugače pa... jaz takšnih izkušenj nimam. zdaj sem ravno delalaizpit za C (december) in E (marec) in obakrat sem šla na izpit z manj urami, kot je obvezno (pač jih napišejo, da je po zakonu ok) in obakrat naredila. sem pa delala za C pri čadeju za E pa pri prahu. lepo da obstajajo tudi pošteni inštruktorji, jaz še nisem naletel na takega verjetno bom šel kar k Maksiju delat, ker je najcenejši 29€ ura, medtem ko je ura pri B&Bju kar 39€ pa kaj so nori...kar 2x dražje kot za avto. Ko bi vsaj imeli ceni primerno ponudbo in obnašanje.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno April 10, 2013 Deli Objavljeno April 10, 2013 (popravljeno) 20€ za avto in 30€ za A neomejeno imajo pri čadeju. imajo pa tudi komplete. mislim, da je 600€ komplet A neomejeno. Popravljeno April 10, 2013. Popravil rosse20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sava Objavljeno April 13, 2013 Deli Objavljeno April 13, 2013 Kok časa velja zdravniški pregled 2 ali 3 leta? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gauloises Objavljeno April 13, 2013 Deli Objavljeno April 13, 2013 Kok časa velja zdravniški pregled 2 ali 3 leta? LP 3 leta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sava Objavljeno April 13, 2013 Deli Objavljeno April 13, 2013 3 leta o super hvala! LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zan0088 Objavljeno April 24, 2013 Deli Objavljeno April 24, 2013 No pa sem se js dost prej kot pricakovano naredu A2, zdej bo treba pa se kaksen motor najt cez praznike Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ktr1sk Objavljeno Maj 26, 2013 Deli Objavljeno Maj 26, 2013 No pa sem se js dost prej kot pricakovano naredu A2, zdej bo treba pa se kaksen motor najt cez praznike in v kolikšnem času si naredil (ko si začel z vožnjo), jaz sem v enem mescu komaj 4-5ur odvozil , delam za A neomejeno pri L-Mark, pa vreme nagaja+oni imajo gužvo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gasperr Objavljeno Maj 26, 2013 Deli Objavljeno Maj 26, 2013 Sam sem ga naredil v dobrem tednu; je šlo pa za nadaljevanje iz A1, tako da samo 10 ur. V enem mesecu komaj 4-5ur je pa že kar kriza Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BinaBana Objavljeno Maj 26, 2013 Deli Objavljeno Maj 26, 2013 Pr komu pa v Litiji vozte? Kaj mors pa met od opreme ponavadi? mal je nesmiselno vse kupovat dokler ne ves kater motor bos nabavu Peter je kr ok.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zan0088 Objavljeno Maj 26, 2013 Deli Objavljeno Maj 26, 2013 in v kolikšnem času si naredil (ko si začel z vožnjo), jaz sem v enem mescu komaj 4-5ur odvozil , delam za A neomejeno pri L-Mark, pa vreme nagaja+oni imajo gužvo... Peter je kr ok.. Jaz sem iz zacetka sel cpp pa teste v LJ, vozil sem pa v Litiji pr Tinetu AMTK 21 ur zacel v sredo koncal naslednjo sredo z soboto in nedeljo vozil po 2 uri vsak dan. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno Maj 26, 2013 Deli Objavljeno Maj 26, 2013 in v kolikšnem času si naredil (ko si začel z vožnjo), jaz sem v enem mescu komaj 4-5ur odvozil , delam za A neomejeno pri L-Mark, pa vreme nagaja+oni imajo gužvo... če ti CPP ne velja več, potem rabiš ene 10 dni za CPP in 10 ur. to lahko narediš v 1 tednu + čakanje na izpit. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bstulic Objavljeno Maj 27, 2013 Deli Objavljeno Maj 27, 2013 Pri avtosoli Brulc v Ljubljani traja vse skupaj mesec dni. Instruktorja pa sta Matej in mislim da Primoz. Priporocam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ktr1sk Objavljeno Julij 10, 2013 Deli Objavljeno Julij 10, 2013 Ena novost ali zanimivost... Občinske testi počas ne bodo več na polah, jaz sem občinske za A pisal letos maja in so se že pogovarjali da bo kmalu vse računalniško in zdaj bo zgleda da z novim letom..zdaj pa uradno piše na 24ur da bodo spremenili računalniško... Teoretično znanje o cestnoprometnih pravilih se bo odslej preverjalo v posodobljenih, računalniško opremljenih učilnicah.....več o tem na:http://www.24ur.com/novice/slovenija/izpitne-voznje-le-v-krajih-kjer-je-moc-preskusiti-vse-elemente-voznje.html Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno Julij 10, 2013 Deli Objavljeno Julij 10, 2013 Ena novost ali zanimivost... Občinske testi počas ne bodo več na polah, jaz sem občinske za A pisal letos maja in so se že pogovarjali da bo kmalu vse računalniško in zdaj bo zgleda da z novim letom..zdaj pa uradno piše na 24ur da bodo spremenili računalniško... Teoretično znanje o cestnoprometnih pravilih se bo odslej preverjalo v posodobljenih, računalniško opremljenih učilnicah.....več o tem na: http://www.24ur.com/novice/slovenija/izpitne-voznje-le-v-krajih-kjer-je-moc-preskusiti-vse-elemente-voznje.html celje bi naj šel prvi poskusno na te računalniške pole. mislim, da je 1. september rok. potem čez 2 meseca pa bi naj šli še ostali. je pa zdaj uspešnost nekje 80%, potem bo ene 30%. kak bo nam inštruktorjem lažje, ko se bodo kandidati naučili teorijo in ne pole. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se