Joker Objavljeno April 6, 2024 Objavljeno April 6, 2024 Sedaj pa res ne vem, ali ste res že tako stari, da tako natančno proučujete zakonodajo al to sam sprašujete za soseda, znanca, očeta, dedka... 1
Markisan Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Doma smo v fazi pridobivanja novih motoristov in gledam tale CPP vprašanja in cel postopek do izpita in ne vem a sem že prestar ali pa se samo meni zdi, da so se na ta postopek priklopile vse mogoče pijavke pod pretvezo varnosti? Ko gledam vprašanja bi pričakoval da bomo imeli na cesti same vozniške bisere. Kako na cest isploh preživimo tisti ki smo delali izpit veliko let nazaj.
franc Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 @Markisan Počakaj, da boš moral podaljšat vozniško (po 70 ali po 80-tem letu, odvisno od letnika tvoje vozniške) . Boš potem videl kaj se pravi pijavke... lp
Markisan Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 13:42, franc pravi: @Markisan Počakaj, da boš moral podaljšat vozniško (po 70 ali po 80-tem letu, odvisno od letnika tvoje vozniške) . Boš potem videl kaj se pravi pijavke... lp Expand Ja sem imel družinsko izkušnjo s tem. Bo taxi tudi ustrezal. 1
Markisan Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Res neverjetno. Vedno več pravil, regulacij, omejitev, asistenčnih sistemov, tehnični pregledi, homologacija za vsako sranje. Hitrosti povsod nižajo. Kjer smo včasih imeli 90 je zdaj 50, AC bo očitno kmalu 110. Kaj je cilj? Peš honda? 1
DAMI34 Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 13:48, Markisan pravi: Res neverjetno. Vedno več pravil, regulacij, omejitev, asistenčnih sistemov, tehnični pregledi, homologacija za vsako sranje. Hitrosti povsod nižajo. Kjer smo včasih imeli 90 je zdaj 50, AC bo očitno kmalu 110. Kaj je cilj? Peš honda? Expand birokracija je v EU sama sebi namen.
franc Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 13:48, Markisan pravi: Kaj je cilj? Peš honda? Expand "avtonomna vožnja" . Ne boš več voznik ampak potnik. (a se niso v enem "Stallone-ovem" filmu delali norca iz tega (poleg ostalega) , pa očitno ni daleč od resnice) . lp
Markisan Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 13:54, DAMI34 pravi: birokracija je v EU sama sebi namen. Expand Tale EU je močno skrenila v neko čudno smer
Shillien Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 (popravljeno) Ob 10. 3. 2025 ob 13:25, Markisan pravi: Doma smo v fazi pridobivanja novih motoristov in gledam tale CPP vprašanja in cel postopek do izpita in ne vem a sem že prestar ali pa se samo meni zdi, da so se na ta postopek priklopile vse mogoče pijavke pod pretvezo varnosti? Ko gledam vprašanja bi pričakoval da bomo imeli na cesti same vozniške bisere. Kako na cest isploh preživimo tisti ki smo delali izpit veliko let nazaj. Expand Postopek kako do izpita se (z izjemo več odvoženih ur) ni spremenil nič... veliko ljudi se pritožuje čez elektronski cpp, ker pač ni več tako da obstajajo 4 pole ki se jih naučiš na pamet in narediš cpp ampak moraš dejansko znat. Jah, od tistih ki imate izpite že več desetletij (pa saj sem že sam skoraj tam zraven) pa velikokomu nebi škodilo kaj obnovit. Včasih se tudi jaz ko iz avta ali pa motorja gledam kaj delajo določeni motoristi vprašam kako je možno da so še živi, se očitno zanašajo na to da drugi pazijo na njih in rešujejo njihovo nesposobnost. Po mojem mnenju izpit (tako A kot B za razliko od mnogih stvaru pri nas NI preveč birokratiziran in je v veliko primerih celo prelahko prit do njega Popravljeno Marec 10. Popravil Shillien
DAMI34 Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 14:03, Markisan pravi: Tale EU je močno skrenila v neko čudno smer Expand SLO je vedno po zbiranju papirčkov, in birokraciji celo prednjačila pred EU.
DAMI34 Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 14:22, Shillien pravi: Po mojem mnenju izpit (tako A kot B za razliko od mnogih stvaru pri nas NI preveč birokratiziran in je v veliko primerih celo prelahko prit do njega Expand se bom obesil na tole. Namreč: CPP so za vse enaki. Lahko voziš motor, moped, tovorno vozilo, skuter, granik, traktor...CPP je CPP. bistvo vsega je razumevanje CPP in obnašanje s tem v skladu. Občasno mal preverim dogajanje na kakih vprašalnikih in smo žal še vedno tam kot v komunizmu: ne učimo ljudi razumevanja, ampak drilla na pamet. Promet je živa stvar in ga je potrebno na tak način razumeti. Pri vprašanjih na poli za izpit ni bistvo: znati na pamet, kako se pravilno odgovori ampak razumeti, zakaj se to počne!!! Če smo mal logični, je pa dejstvo, da bi vozniški izpit moralo opraviti 99% ali še več ljudi. Ni to faks, kjer jih pogrne 50%. To je osnova in nujna potreba za normalno življenje. Če pa pogledam debilizme na cesti, je pa res da mam občutek, da to talajo tudi takim ki imajo IQ od sobnega fikusa.
Shillien Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 14:44, DAMI34 pravi: se bom obesil na tole. Namreč: CPP so za vse enaki. Lahko voziš motor, moped, tovorno vozilo, skuter, granik, traktor...CPP je CPP. bistvo vsega je razumevanje CPP in obnašanje s tem v skladu. Občasno mal preverim dogajanje na kakih vprašalnikih in smo žal še vedno tam kot v komunizmu: ne učimo ljudi razumevanja, ampak drilla na pamet. Promet je živa stvar in ga je potrebno na tak način razumeti. Pri vprašanjih na poli za izpit ni bistvo: znati na pamet, kako se pravilno odgovori ampak razumeti, zakaj se to počne!!! Če smo mal logični, je pa dejstvo, da bi vozniški izpit moralo opraviti 99% ali še več ljudi. Ni to faks, kjer jih pogrne 50%. To je osnova in nujna potreba za normalno življenje. Če pa pogledam debilizme na cesti, je pa res da mam občutek, da to talajo tudi takim ki imajo IQ od sobnega fikusa. Expand Cpp je polovica na pamet (pa niti niso tako zelo zgrešena vprašanja) polovica pa so stvari ki jih moreš znat (križišča,) Dejstvo je da izpit je potreben za življenje, ampak samo B kategorija, ostalo pa je luxus ki ga ne potrebujejo vsi.
DAMI34 Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 15:48, Shillien pravi: Cpp je polovica na pamet (pa niti niso tako zelo zgrešena vprašanja) polovica pa so stvari ki jih moreš znat (križišča,) Dejstvo je da izpit je potreben za življenje, ampak samo B kategorija, ostalo pa je luxus ki ga ne potrebujejo vsi. Expand CPP so enaki za vse kategorije. Za neketere so še dodatno razširjeni. Mene osebno motijo "triki queščn", kateri ne pojasnjujejo kako se pravilno in zakaj to počne, ampak je bistvo , da vprašani izgubi točke. Zato je toliko neznanja na cesti in blesavih odločitev. 1
Shillien Objavljeno Marec 10 Objavljeno Marec 10 Ob 10. 3. 2025 ob 16:15, DAMI34 pravi: CPP so enaki za vse kategorije. Za neketere so še dodatno razširjeni. Mene osebno motijo "triki queščn", kateri ne pojasnjujejo kako se pravilno in zakaj to počne, ampak je bistvo , da vprašani izgubi točke. Zato je toliko neznanja na cesti in blesavih odločitev. Expand Niso, osnova je B potem pa je dodano glede na kategorijo ki jo opravljaš. Se pa strinjam, trick questioni so bedaria, prav tako je bedno tockovanje ( pravilne so 4 moznosti od 5, odgovoris pravilno na 3 eno pa ne pa je to 0 pik) Ampak v osnovi, izpiti so enostavni ce le nisi popolni debil. 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se