Skoči na vsebino

Razmerja na večje razdalje v praksi...


gregas

Priporočene objave

(take teme nisem našel v forumu če pa je pa nej pristojni tole ke pejsta)

evo en moj quote iz ene druge teme...

...kaj pa kaka varjanta za italijo...jest velik kličem na wind mobilno št. ...

Italija ... kje vse mate ženske ... ah ... :rolleyes: :lol:

...he, he, bauca je ful nevarna ...zna brat misli. Ja res, letošnji mirni oddih na morju mi je

razburkala ena mladenka iz Belluna ...in to glih letos k nimam motorja...čene bi mel že vse dolomite nekajkrat prevožene :)

...mal sem v dilemi, zadnji mesec in pol sem v stanju zaljubljenosti in nevem če bi naredu korak naprej al ne, ker me mal skrbi da bi me pol preveč srček bolu...ampak to vem da bi me lahko tud zarad 1000 drugih stvari, tako da me zanima koliko izmed vas če kdo prakticira razmerje na večje razdalje pa ne LJ-KR ampak npr. 3h stran ali več oz. kakšne so vaše izkušnje s tem oziroma dobro pozna koga ki ma izkušnje s tem ...pa prosm brez teorij

lp :mellow:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sama sem iz SG-ja, moj dragi iz KP ... preden sem se preselila je laufala najina ljubezen na razdaljo leto in pol, no zdej sva skup in še vedno laufa :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pri meni ni laufala... :ph34r:

Moj ex dragi je bil iz Linza. Telefonski pogovori so bli dragi ko žefran, videvala

sva se skoraj vsaki drugi vikend... ampak ni šlo. Moje očke so začele gledati

naokrog... njegove pa verjetno tudi, ker sva se sporzumno razšla po pol leta. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

;)

Iz mojih izkušenj ti lahko povem to, da sem imela zvezo na razdaljo, ki je trajala kar tri leta. Nekako je bilo vse skupaj bolj intenzivno in lepo, ko sva bila skupaj, glede na to, da sva se videvala vsak drugi vikend - tu pa tam pa vsak vikend, če je le bilo mogoče. Mislim, da med dvema, če se imata rada in si zaupata ne obstajajo ovire, ki jih skupaj ne bi mogla premagati. Pač toliko bolj trpijo ušesa-zaradi telefoniranja, prsti- zaradi pisanja SMS sporočil in e-mailov - ampak to naredi zvezo mogoče še bolj sladko in lepo. Mislim, da je to stvar dogovora in zaupanja ter lastne pripravljenosti kako in zakaj sta skupaj. Moja sestra na primer ima tudi zvezo na razdaljo saj živi in dela na Dunaju, njen dragi pa dela in živi v Cerknem. Pa vse skupaj funkcionira že štiri leta. Res je obremenjujoče glede potnih stroškov, ko se želita videti - pa vendar je to klaks proti feelingu, ki te obdaja, ko veš, da boš svojo/ega dragega po dolgem času spet videl/a. Res se moraš sam odločiti kaj in koliko si pripravljen prenesti.

;)

Pa veliko ljubezenskih trenutkov želim.

;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sama sem iz SG-ja, moj dragi iz KP

Korošice se zgleda rade možite v egzotichne kraje... :P :D

Eh Desmo kar se mene tiče je Koroška zame še vedno lepša in meni dražja kot Primorska ... so pač razmere pripeljale do tega, da sem zdaj na Primorskem in tako poleti trpim v vročini in hordi turistov, pozimi pa še vedno pogrešm sneg in preklinjam burjo ... in delam na tem, da bom nekoč spet šla stran ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam nimam takih izkušenj, jih ima pa prijatelj, ki ima že štiri leta razmerje z japonko. Spoznala sta se na izobraževanju v Parizu, on je odšel domov, ona je ostala tam še leto dni. Medtem je ljubezen že gorela. Nato se je ona vrnila na japonsko, vidita se pa približno dvakrat do trikrat na leto. O ceni druženj ne bi razpravljal, ker če greš na japonsko ... :blink: Vmes pa komunicirata prek telefona, interneta, e-pošte, pisem. In zadeva je prišla tako daleč, da se bo ona preselila k njemu v Ljubljano.

Popravljeno . Popravil Lucky
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moj best frend ma punco iz Medvod, sam je pa iz Zibike (130 km vstran). to se neb blo nc posebnga, ce neb bil star 18 let, v Medvode se pa vozi s KMXom 125 '91 (!!), vciri sta sla pa skup na morje z maminim avtom. stvar funkcionira ze 4-5 mescev! B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zeloo individualno

ys pravim:

včasih rata

včasih pa ne

kot pri vseh ljubeznih

tako da razdaljo lahko štejemo za faktor z relativno majhnim vplivom na hormonalne motnje v možganih

;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No bratranec od mojega je spoznal na letališču Parizu Madžarko in je zacvetela ljubezen na prvi pogled. Dve leti sta furala to ljubezen na daljavo, potem je odšel on na Madžarsko. Ker mu je šel jezik težko od rok, sta se lani preselila v Slovenijo, se poročila in imata tudi že naraščaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najprej sam pri sebi razčisti, če ti sploh zadostuje, da se vidita bolj poredko, ker če ti ne, je bolje da prekineš sedaj, ko še ni tako vroče in se začneš ozirati po kakšni bližnji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No bratranec od mojega je spoznal na letališču Parizu Madžarko in je zacvetela ljubezen na prvi pogled.

Tale Pariz pa zgleda, da je res mesto ljubezni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je ljubezen prava in imaš možnosti, da se srečuješ, si pripravljen zato žrtvovati nekaj časa, potem lahko veza tudi na razdaljo uspe. Se pravi, da se vidiš 3-4 na teden, prespiš kdaj skupaj in podobno. Torej, da si z ljubljeno osebo dosti časa skupaj, ne pa samo nekaj uric na teden (to pišem subjektivno).

Namreč poznam tudi pare, ki videvajo po dvakrat na teden, ob vikendih za nekaj uric. To je meni premalo, saj v taki stvari ne vidim nič drugega kot nekaj trenutkov sreče in monotonost. Med tednom taki pišejo kot butli sms sporočila, visijo na gsmu in mobilnim operaterjem nabijajo dobiček in pogrešajo drug drugega. Ko pa se vidijo, temu sledi gora poljubov, nekaj ton objemov, kakšen kino za lepe stvari pa zmanjka časa. Sem pač mnenja, da če ljubiš in želiš ljubezen negovati, moraš biti skupaj veliko časa. Saj tisto kar daje ljubezni nove iskrice, jo poglablja so skupni večeri in drobne malenkosti: beri večerno ljubkovanje, pogovarjanje v postelji, večerni sprehod in skupno opravljanje "aktivnosti (npr: rolanje)". Beri na sporedu je en super filem: kako ga je lepše gledati? V dvevni sobi s kupom kokic ali ležati z ljubljeno osebo v objemu?...

Priznam pa, da če se kakšen dan ali dva ne vidiš, da hitro spoznaš koliko ti oseba pomeni in jo prav lepo začneš pogrešati. In v tem pogledu, je lahko ta razdalja velik plus. Malo osveži razmerje in odpravlja tisto stvar, katere se mnogi, ki so neprestano skupaj bojijo: beri: naveličati se drug drugega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ljubezen mojega življenja je bila najprej zelo, zelo daleč stran. Pa ne mislim kilometrov - kilometri so nepomembni. No ja, če že hočeš, pribl. 100.... <_<

Nama je bilo to občutno zelo preveč, ker pač nisva zdržala eden brez drugega niti en sam dan - tako sva se pogrešala. Potem sva se prisilila biti kakšen dan narazen in je moj dragi šel s prjatli smučat za 4 dni v Italijo - račun za telefon je bil enak znesku mesečne najemnine v komfortnem stanovanju v centru Ljubljane. :blink: In potem sva bila čez čas nekaj dni spet narazen (beri 2) , ker je moj dragi šel na Red Hote na koncert s svojo hčerjo - ne bom ponavljala zgodbe s stroški telefona, ker mi je prenašal (skoraj) celoten koncert, pa še vožnjo z avtobusom sem mu krajšala (pri tem je seveda sprožil val ljubosumnosti svoje hčere, katerega vpliv - na žalost, čutim še danes, ampak kaj čem, jo bo že srečala pamet) ...

In sva potem bila par dni v tednu pri njem in sva od tam hodila (neprespana) v službo in nekaj dni na teden pri meni in sva (še bolj neprespana, povrhu pa še utrujena od vožnje) hodila v službo.

Nakar sva rekla:dost je tega. In je moj dragi spakiral sebe, motor in konja, jaz sem spakirala sebe, obe hčerki in obroček, kupila sva hišo v Kanomlji in zdaj srečno živiva. Do konca najinih dni.

p.s.

No ja, včasih si želim, da bi šel za dva dni (tudi če je poletje) smučat s prjatli (on verjetno isto zame) ampak - nisem čisto prepričana, da se ne bi ponovila zgodba z astronomskim telefonskim računom. :ph34r:

Saj res, kmalu bi pozabila : Italijani pravijo : "Daleč od oči, daleč od srca....." :o

Mogoče zna biti res :huh: .... Al pa ne.... :unsure:

Skoči, se potopi in plavaj...plavaj...... :) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Jest sem imela možnost imeti razmerje na daljavo, vendar sem seštela pluse pa minuse, pa je bila odločitev lažja.

Drgač pa je bila pri meni razdalja pomemben faktor odločanja, ker mam star avto z veliko km, ki ne bi dolgo zdržal take razdalje, pa še časa (ki ga je itak zmer premal) gre v nič za doooolge vožnje.

Pa preveč stresno bi blo...vsa tista neskončna poslavljanja, pa pogrešanje, pa...

Še danes mi ni žal, ker vem, da mi iz praktičnih razlogov ne bi zneslo...je pa res, da se včasih vprašam, kako bi bilo, če bi :rolleyes:

Pomisli, kaj vse bi lahko počel v živo tisti čas s kakšno, ki ti je bliže, namesto da bi zapravljal čas za tiste vožnje in sameval doma (pa še nekajdnevna vzdržnost :P bi temu sledila, ker drugače itak nima smisla razmišljati o resni zvezi) in namesto, da bi zapravljal denar za astronomske komunikacijske račune, bi si lahko skupaj privoščil/a marsikaj drugega.

Jah, večini se ne izide :( ....so pa tudi izjeme, ki jim uspe prebroditi tisto oviro - razdaljo!! :D

Samo ti veš, kako močno srček dela tik-tak zanjo :wub: :wacko: :rolleyes: ...

Popravljeno . Popravil smrekca
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bila, videla, zgubila... :cry: trajalo je 3.5 leta, kdaj je blo še boljše - ko se ne vidiš vsak odmor v šoli, ampak 1x na teden in je takrat bolj sladko... blo je vliko lepega, laufalo je kolkr je, so se pa začele pojavljat tud slabe stvari - če en partner recimo zgubi voljo prihajat do tebe... pa ko se tko navadiš na telefonske klice, da je blo v živo se že težko resno pogovorit... pa na začetku so ful maili hodili gor in dol, pa pride do nesporazumov (k niso bli emoticoni še tko popularni <_< - ti napišeš v šali, na drugi strani je mišljenje da si zjal.. )...

sam jst vseeno verjamem, da kjer je ljubezen taprava, se da premagat tud to...

probat ni greh! ;)

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Daleč od oči je tud daleč od srca! Sam mislim, da je en teden brez svoje .... preveč. Ampak , če je pa vez dost močna, pa tud lahko uspe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, pri meni traja razmerje že skoraj 2 leti. Jas sem iz MB, punca iz LJ. In se vidiva vsak vikend, zdaj med počitnicami sem tak skoz tam (al pa ona tu), pol ko bo pa fax pa itak ne bo problema, ker sem zamenjal fax in sem ponovem v LJ (mogoče je to tudi slabost :) ).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Heh.. Pr men se to ni obnesl, pa ceprav je bla razdalja kranj-jesenice.. Imel sm(za moje pojme), pupo k me je res mela rada, postava..mmmmmm.. :wub: Pametna, malce sramezjiva, ampak komunikativna. To so bile moje sanje.. Da sva sla narazen sem bil kriv jaz. :( Se danes se tolcem ob steno zaradi nje. :cry: :cry: :cry:

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!