Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno

očitno ti ležijo levi ovinki :D

dejansko res, tud prednja to pravi. je vedno posvedrana od zaviranja v desne. Na vseh motorjih in gumah enako.

Objavljeno

dejansko res, tud prednja to pravi. je vedno posvedrana od zaviranja v desne. Na vseh motorjih in gumah enako.

Sej ubistvu je na cesti normalno, da ti levo stran gume pobira malo bolj kot desno.... 

Objavljeno

Sej ubistvu je na cesti normalno, da ti levo stran gume pobira malo bolj kot desno.... 

kaj pa če si levičar?  :glare:

Objavljeno

če bi se vozli v GB, bi bilo kontra :kva2:, desni ovink je nepregleden,nikoli ne veš. kaj te v njem čaka :klicaj: , levega pa vidiš celega, da se neute kregal, zakaj je tako :smoke:  

Objavljeno

če bi se vozli v GB, bi bilo kontra :kva2:, desni ovink je nepregleden,nikoli ne veš. kaj te v njem čaka :klicaj: , levega pa vidiš celega, da se neute kregal, zakaj je tako :smoke:  

Med drugim... v mislih sem imel nagib ceste... 

Objavljeno

men pobira sam po sredin,kaj narobe delam :kva1:

Objavljeno

Nehej smetit ;-)

Objavljeno

Samo dolge vožnje AC ali pa preveč pumpaš !

Objavljeno

serga ......prav ti je, zaka se pa sm naravnost voziš :grrr

Objavljeno

http://www.motosvet.com/vpoklic-mitas-sport-force.html

A ne piše točno katere dimenzije in kateri dot je? meni se zdi, da piše.

predlagam, da se vsakemu posebej odgovori :angryrant1: 

Nevem, če sta obe objavi leteli na mene, ampak glede dimenzije piše od 120 do 190 sepravi vse gume. Zadnja guma na motorju je dot 1214 zato me zanima, če je že kdo izvedel kaj spada pod ta vpoklic. Sem klical Širnika in mi je samo sporočil, da je bila trenutno zaustavljena prodaja teh gum. Ni pa še imel nobene informacije glede tega kaj spada pod vpoklic.

Objavljeno

Nevem, če sta obe objavi leteli na mene, ampak glede dimenzije piše od 120 do 190 sepravi vse gume. Zadnja guma na motorju je dot 1214 zato me zanima, če je že kdo izvedel kaj spada pod ta vpoklic. Sem klical Širnika in mi je samo sporočil, da je bila trenutno zaustavljena prodaja teh gum. Ni pa še imel nobene informacije glede tega kaj spada pod vpoklic.

http://www.motorcyclenews.com/mcn/news/newsresults/general-news/2014/july/mitas-tyre-recall-over-potential-for-bulging/

Objavljeno

tast se je danes zglasil pri vulkanizerju, kjer je kupil mitas gumo iz vpoklicnega obdobja.

Brez komplikacij so mu jo zamenjali, sicer ne za novo mitas ker jih trenutno ni, ampak pač za dunlop z nekaj doplačila.

Objavljeno

Čisto sveže informacije od Širnika:

Problem se je naredil v 2h primerih da se je pri daljši vožnji pri 230km/h (sklepam da po avtocesti) naredila bula.

Pri Savi niso ugotovili zakaj je do tega prišlo, zato so vpoklicali pnevmatike ter jim zaenkrat stoji proizvodnja.

Gume lahko menjaš kadarkoli (samo da so še uporabne, torej nesmeš jih kurit na mestu :) )

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Dobil lepo obrazloženo povratno informacijo od mojega vulkanizerja.

No zadeva je takšna, da je to preventiven vpoklic pnevmatik nazaj, saj so menda po marcu 2014 začeli delati pnevmatike z zmesjo, ki je bila proizvedena na Češkem in ne v Sloveniji, pri tem pa so se pojavile nekatere pomanjkljivosti, vendar ne pri vseh pnevmatikah. Ker podjetje ne želi morebitnih nevščenosti, ki bi se lahko s tem pojavile, so naredile preventiven vpoklic pnevmatik, vendar ne samo za te, ki so bile proizvedene od marca naprej, ampak vse, ki so bile proizvedene v letošnjem letu, torej od januarja 2014.

Vsak kupec, ki je kupil takšno pnevmatiko, se lahko sam odloči ali jo bo obdržal ali jo bo vrnil in mu v tem primeru prodajno mesto(v tem primeru Vulkanizerstvo Kovačič) povrne denar nazaj. Te pnevmatike trenutno tudi niso dobavljive, saj morajo opraviti razna testiranja in je vprašanje koliko časa bo trajalo preden jih bodo dali spet na trg(14 dni, mesec, ali več...)

Torej če se odločiš vrniti pnevmatiko, lahko to brez težav uredimo pri nas in ti povrnemo denar, še posebno če se gre za DOT na pnevmatiki, ki je od marca naprej, to pa lahko preveriš na pnevmatiki.
Objavljeno (popravljeno)

Čehi gor al dol, meni je guma najs, pa še nov komplet bom dobil jupiiii :D

p.s. ponovno mam zadnjo pirelli angel GT in niti do kolen ne seže Savi.........trda, čudna, čutiš vse zareze za odvodnjavanje, sploh v nagibu, nobene povratne informacije

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

men tud, sam zgleda, da dokler se Čehi niso vmešal, je blo vse bp :grim

Objavljeno

zdravo vsem skupi.

Na stvari je sledeče. Kupil sem prvi težji motor in ker sem v tem cist nov me zanima kje bi naročil gume za BMW f650 gs vožnja poteka bol po cesti malo kdaj kak makedam. Trenutno so na motorju metzeler gume. Mogoče kak nasvet kire gume ter model ter kako ugodno stran ali pa vulkanizerja. Sam sem razmišljal o Savi mc24 ali pa metzeler enduro 3

hvala....

mire gum 100/90-19 ter  130/80-17

Objavljeno

Odvisno od kod si... meni je najbližji in najugodnejši Širnik.

Objavljeno

okolica celja

Objavljeno

zdravo vsem skupi.

Na stvari je sledeče. Kupil sem prvi težji motor in ker sem v tem cist nov me zanima kje bi naročil gume za BMW f650 gs vožnja poteka bol po cesti malo kdaj kak makedam. Trenutno so na motorju metzeler gume. Mogoče kak nasvet kire gume ter model ter kako ugodno stran ali pa vulkanizerja. Sam sem razmišljal o Savi mc24 ali pa metzeler enduro 3

hvala....

mire gum 100/90-19 ter  130/80-17

Preveč terenske gume gledaš. Na asfaltu, kjer boš itak preživel večino časa, bodo držale precej slabše. Na makadamu bodo pa tudi MC30, če že gledaš Savo, dovolj dobre. Sicer pa poglej še kakšne Metzeler Tourance.

Objavljeno

Zdravo.

Sem novopečeni motorist in lastnik CBFke600.

Prednja guma mi ravno ne vliva nekega zaupanja (pa do sedaj v 1kKm ni bilo k sreči še nič narobe) ker je že proti koncu profila plus tega pa je stara 3 leta, tako da bi jo rad zamenjal.

Kaj priporočate?

Nekaj v sport/touring segmentu (predvsem daljše relacije z nekaj AC, več ali manj vožnja sam) ?

sedaj so gor RoadSmartke (I).

Hvala,

LP

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!