Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

2 hours ago, Nuzy said:

Pozdravljeni!

Na mojo Hondo Cbf 1000 bi namontiral Mitas SF pa me zanima, če so sploh primerne za moj motor. Imam večinoma vožnjo v dvoje. Sedaj sem imel gor Michelin pilot road 4, sedaj pa bi rad dal kaj drugega. Dimenzije so 120/70 R 17 in 160/60 R17. Lp!

Poizkusi  metzeler roadtec Z8 .

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Nuzy pravi:

Pozdravljeni!

Na mojo Hondo Cbf 1000 bi namontiral Mitas SF pa me zanima, če so sploh primerne za moj motor. Imam večinoma vožnjo v dvoje. Sedaj sem imel gor Michelin pilot road 4, sedaj pa bi rad dal kaj drugega. Dimenzije so 120/70 R 17 in 160/60 R17. Lp!

Mitas bo Ok. Malo pobrskaj po forumu, boljših gum ni.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, pero79 pravi:

Je kdo vozu Bridgestone Battlax Hypersport BT-016 PRO? Kako se obnesejo?

Meni so se zdele kr uredu,nekaj cajta sem imel spredaj bt 016 zadaj mitas..Edino kar me je mogoce malo zmotilo (lahko se li je samo meni tako zdelo) da ko so prisle do polovice obrabe so zacele drset.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10 hours ago, pero79 said:

Jaz jih imam tudi gor,meni so se zdele ok. 5000km naredu z njimi,danes grem      zamenjat, narocu Mitas....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, pero79 pravi:

smo že pisali o tem, zelo dobro se obnesejo, cena tudi dokaj ugodna. Nekje oprijem kot mitas. S tem da prva naredi manj kmjev.

pred 1 uro, Ciko86 pravi:

Meni so se zdele kr uredu,nekaj cajta sem imel spredaj bt 016 zadaj mitas..Edino kar me je mogoce malo zmotilo (lahko se li je samo meni tako zdelo) da ko so prisle do polovice obrabe so zacele drset.

se strinjam, ker so bicompound, potem pa narediš strehco, najprej rahlo odnese potem pa prime. Tako nekje sem se počutil, vendar proti koncu življenske dobe. 

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 15. 4. 2016 at 22:18, dAlencc87 pravi:
Ob 13. 4. 2016 at 18:00, stankolovski pravi:

Dans zmontirano in olepsano.. Da vidimo kako se obnese na tisocaku:p

img20160413164403.jpg

aja še to bi te vprašov..a crke na gumah si pobarval al so original bele barve?k full lepo zgleda..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdrav,

torej, gledal sem gume za Versys-a in sem se odločil za conti trail 2. Sem pa poklical na širnik, pa so mi jih odsvetovali, glede na to da se peljem samo 20% po trdem makedamu, mi pa ni nič predlagal kaj vzet v zameno. Zdej pa res ne vem več kam gledat - doktoriral bom od te črne nafte, preden bom kej naročil.

Vem da sem to že vprašal v drugi temi (celo v dveh sem že omenjal te gume) pa bom še tle, čisto na splošno. Rabim gumo za:

* 120/70/17 in 160/60/17

* cca. 20% offroad

* delam dosti km (4000 v 45 neh)

Popravljeno . Popravil Greencaj
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Greencaj pravi:

Pozdrav,

torej, gledal sem gume za Versys-a in sem se odločil za conti trail 2. Sem pa poklical na širnik, pa so mi jih odsvetovali, glede na to da se peljem samo 20% po trdem makedamu, mi pa ni nič predlagal kaj vzet v zameno. Zdej pa res ne vem več kam gledat - doktoriral bom od te črne nafte, preden bom kej naročil.

Vem da sem to že vprašal v drugi temi (celo v dveh sem že omenjal te gume) pa bom še tle, čisto na splošno. Rabim gumo za:

* 120/70/17 in 160/60/17

* cca. 20% offroad

Če gre za lep in utrjen makedam, bilokatere. Vse, ki imajo kako zarezo več (dežne, tipa EVO) ali ST gume zmorejo komot tudi makedam in imajo soliden oprijem. Če boš šel na kake krampe, boš pa slabše vozen na asvaltu, predvsem se znajo pojavljati nenadni zdrsi na mokrem.

Če torej moja trditev, kje se voziš drži, sta bolj bistveni drugi dve vprašanji:

ali boš redno čistil verigo, ker prašni delci znajo zlo dobro uničiti O ali X ringe in s čim jo boš mazal, ker obstojni spreji lepijo umazanijo nase

ali boš pogosteje menjaval zračni filter, ker se hitrej zapaca

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 urami, DAMI34 pravi:

smo že pisali o tem, zelo dobro se obnesejo, cena tudi dokaj ugodna. Nekje oprijem kot mitas. S tem da prva naredi manj kmjev.

se strinjam, ker so bicompound, potem pa narediš strehco, najprej rahlo odnese potem pa prime. Tako nekje sem se počutil, vendar proti koncu življenske dobe. 

Pol boljš mitas vzet...

Popravljeno . Popravil pero79
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

18 hours ago, Greencaj said:

Pozdrav,

* 120/70/17 in 160/60/17

* cca. 20% offroad

Kaj takega?

http://www.avon-tyres.co.uk/motorcycle/trailrider

Nisem jih še probal, so še zpakirane in čakajo na otvoritev sezone :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 urami, pero79 pravi:

Pol boljš mitas vzet...

niti z enmi niti z drugimi ne zgrešiš. Kar pa se tiče obrabe, to mora pa vsak pri sebi ugotovit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

4 hours ago, Bostjan Lapajne said:

Kaj takega?

http://www.avon-tyres.co.uk/motorcycle/trailrider

Nisem jih še probal, so še zpakirane in čakajo na otvoritev sezone :)

Jup,

trenutno gledam METZELER TOURANCE NEXT. Ima kdo kake izkušnje z njimi? Review je uredu, ma na koncu koncev so vedno pozitivno naravnani :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Greencaj pravi:

Jup,

trenutno gledam METZELER TOURANCE NEXT. Ima kdo kake izkušnje z njimi? Review je uredu, ma na koncu koncev so vedno pozitivno naravnani :)

Kmet ti bo povedal :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

Kmet ti bo povedal :P

Sem mu že detaljno napisal in tudi okaraktiziral pnevmatiko, ne da se mi več ,al pa išče še drugo pa tretje pa 100-to mnenje ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob ‎20‎.‎4‎.‎2016 at 11:19, Greencaj pravi:

Pozdrav,

* 120/70/17 in 160/60/17

* cca. 20% offroad

...ker letnik Versysa imaš... da ti bolj natančno lahko svetujem...  :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa gume Mitas kdo pozna? A so varne? :P

pred 2 minutami, Zivnorc pravi:

pa kere barve je moped, si pozabu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Zivnorc pravi:

Zdej so pa že mene sama ušesa ...:P....kolikor te poznam  Mitas ......logično ne :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Kmet2 pravi:

Zdej so pa že mene sama ušesa ...:P....kolikor te poznam  Mitas ......logično ne :P

ni mus, lahko bi dal  METZELER TOURANCE NEXT , a maš kake iskušnje z njimi?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, Kmet2 said:

Sem mu že detaljno napisal in tudi okaraktiziral pnevmatiko, ne da se mi več ,al pa išče še drugo pa tretje pa 100-to mnenje ;)

Vzgornjem postu sem lepo napisal, da kar si mi predlagal so mi odsvetovali na Širniku. Če se ti ne zdi smiselno sodelovat v debati, pač ne stiskaj Submit Reply in to je to...

29 minutes ago, Zivnorc said:

L. 2007

Popravljeno . Popravil Greencaj
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Just now, DinDiin said:

Zdej bi blo pa fino,ce se definiras offroad....

To bi bile makedamske ceste, ki povezujejo vasi. Nič gozda ali praha ali blata, korenin.... V glavnem trdi kamenčki

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne razumem, zakaj v trenutku, ko so odsvetovali neko pnevmatiko, nisi vprašal, kaj potem priporočajo. Pa makadamske ceste med vasmi niso ravno offroad. Daj gor neke ST gume in mir.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Just now, dlicen said:

Ne razumem, zakaj v trenutku, ko so odsvetovali neko pnevmatiko, nisi vprašal, kaj potem priporočajo. Pa makadamske ceste med vasmi niso ravno offroad. Daj gor neke ST gume in mir.

Sem vprašal, rekel mi je da nima cajta, ker ima polno trgovino in da naj pogledam na net. Sem jim pisal email in mi je predlagal METZELER TOURANCE NEXT  in sem vprašal še vas za mnenje....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!