Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

pred 4 minutami, ukica pravi:

Verjamem.. ampak primerjati skuter gume(MC serijo) s SF je kot da primerjas aktobatsko letalo z airbusom.. oba imata krila. :P 

Sneci vozi do 78...

A Čehi delajo oboje,hehe....pa še na Zetorju jih imamo...

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal me matematika oz. logika jebe.. Ce pumpas hladno gumo recimo na 2.3,kok moras potem toplo, da bo isti ucinek kot hladna 2.3??!?!?oz.na kok moras napumpat toplo gumo, da bo tlak 2.3,ko bo ohlajena?? :eek::hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 43 minutami, sesir pravi:

Sneci vozi do 78...

A Čehi delajo oboje,hehe....pa še na Zetorju jih imamo...

a lahko prenehaš nabijat? Bi rad šel malo na hladno?

pred 26 minutami, dAlencc87 pravi:

Mal me matematika oz. logika jebe.. Ce pumpas hladno gumo recimo na 2.3,kok moras potem toplo, da bo isti ucinek kot hladna 2.3??!?!?oz.na kok moras napumpat toplo gumo, da bo tlak 2.3,ko bo ohlajena?? :eek::hmm:

načeloma se topla dvigne za 0,2 do nekje 0,3 pri normalni vožnji v sedanjih pogojih. Ampak kot vedno tlak se preverja pri hladni, je bolj točno.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, ukica pravi:

Mitaske niso slabe.. dalec od tega. Niso pa ranga supercorse ali gp racerk.

Jaz bi na tvojem mestu vzel RS3/RA3 ali pa Angel GT ker imajo trso sredino, ki jo bos kot zacetnik verjetno malo vec (po)rabil... in bo guma trajala vec kilometrov. 

Ce bos dal gor mitas bo sredina kar “izpuhtela”, boki bodo pa ostal.. kar je skoda ;)  

O taki mehkejsi gumi razmisljaj ko bos imel malo vec kilometrine za seboj.. in jo bos tudi izkoristil/potreboval. 

Je pa Snecerjeva kilometrina prej izjema kot pravilo.. naceloma se dela od 4-7k km z zadnjo Mitas ;) 

Aja se to, Mitas so poceni samo pri nas.. primerjaj cene na ebayu, bos videl da v tujini niso tako poceni. Zakaj? Nimam pojma, verjetno ker zelijo najprej prodeeri na domaci trg potem pa vn.. 

prej je izjema normalna vožnja, ker to kar vidim po cestah je bolj ali manj divjanje in objestna vožnja

Mitaska z lahkoto zdrži 10k pri normalni vožnji (zadnja)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Snecer pravi:

prej je izjema normalna vožnja, ker to kar vidim po cestah je bolj ali manj divjanje in objestna vožnja

Mitaska z lahkoto zdrži 10k pri normalni vožnji (zadnja)

Torej trdiš, da je več kot 90% lastnikov SF+ divjakov in objestnežev? :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 minutami, DAMI34 pravi:

Sami divjaki...

Realno pa,ce mu motor z 60 konji SUNE,vozi do 78. ..tudi jz mislim,upam,da bom s skuterckom naredu 10000km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 minutami, sesir pravi:

Sami divjaki...

Realno pa,ce mu motor z 60 konji SUNE,vozi do 78. ..tudi jz mislim,upam,da bom s skuterckom naredu 10000km

ne vozi do 78, je podal poročilo zgoraj, večkrat poda grafe, pa ne rabimo tule Snecija prat, jaz sem samo komentiral njegovo izjavo :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na švahnem skuterju  max 5000(sava) :blush:samo držale so pa kot pes ježa:whistle::P pa poceni so ble:D

Popravljeno . Popravil Mavti
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

ne vozi do 78, je podal poročilo zgoraj, večkrat poda grafe, pa ne rabimo tule Snecija prat, jaz sem samo komentiral njegovo izjavo :P

Vsak vozi po svoje...on pac ocitno vozi podobno kot jaz vsi ostali pac normalno...tudi pusy strajf imava podoben...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, DAMI34 pravi:

to je grobi izraz za dinamične voznike :) 

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, katerega vulkanizerja Ljubljani priporočate, pa da ima Mitaske :)

Najlepša hvala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 18. 8. 2018 ob 11:58, ukica pravi:

Mitaske niso slabe.. dalec od tega. Niso pa ranga supercorse ali gp racerk.

Jaz bi na tvojem mestu vzel RS3/RA3 ali pa Angel GT ker imajo trso sredino, ki jo bos kot zacetnik verjetno malo vec (po)rabil... in bo guma trajala vec kilometrov. 

Ce bos dal gor mitas bo sredina kar “izpuhtela”, boki bodo pa ostal.. kar je skoda ;)  

O taki mehkejsi gumi razmisljaj ko bos imel malo vec kilometrine za seboj.. in jo bos tudi izkoristil/potreboval. 

Je pa Snecerjeva kilometrina prej izjema kot pravilo.. naceloma se dela od 4-7k km z zadnjo Mitas ;) 

Aja se to, Mitas so poceni samo pri nas.. primerjaj cene na ebayu, bos videl da v tujini niso tako poceni. Zakaj? Nimam pojma, verjetno ker zelijo najprej prodeeri na domaci trg potem pa vn.. 

Hvala. To me je zanimalo :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo je že keri vozil obe 2 gumi continental roadattack 2 ter continental  sportattack 3. V čem je razlika pri teh dveh gumah. Opažam da roadattack včasih v ovinku izgubi oprijem, sedaj bi dal gor sportattack 3. Mnenja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

22 minutes ago, Aljaz(gsr) said:

Zdravo je že keri vozil obe 2 gumi continental roadattack 2 ter continental  sportattack 3. V čem je razlika pri teh dveh gumah. Opažam da roadattack včasih v ovinku izgubi oprijem, sedaj bi dal gor sportattack 3. Mnenja

Road attack je bolj sportno potovalna guma, medtem ko je sport attack bolj hyper/sportna guma.

:) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Aljaz(gsr) pravi:

js vozm sportattack 3 in mi nič ne odnaša pr 200+ konjih ;)

itak se u izzi pelem, pa itak ne diujam, odnaša pa tut ne ... sprednja okol 11000 zadnja cca okol 7000 pa še za kakšnih 2000 bo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje glede gum Metzeler Karoo 3 170/60/17, 120/70/19.

923-103_A.jpg

Gume nekje pri 70-80 km/h precej zapojejo, pa me zanima ali je sprednja guma tista ki je glasna ali zadnja?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 40 minutami, Someone12 pravi:

Eno vprašanje glede gum Metzeler Karoo 3 170/60/17, 120/70/19.

923-103_A.jpg

Gume nekje pri 70-80 km/h precej zapojejo, pa me zanima ali je sprednja guma tista ki je glasna ali zadnja?

prednjo slišiš, čez tisto odprtino kjer so vilice.

mam terra force pa jih na gladkem asvaltu prav fino slišim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 34 minutami, Wakasaki pravi:

prednjo slišiš, čez tisto odprtino kjer so vilice.

mam terra force pa jih na gladkem asvaltu prav fino slišim.

sem si kar mislil tako... če bi zadnja bila tista ki zapoje bi jo zamenjal s karoo 3 street pa bi bila zame super kombinacija + dovolj tiha da mi ne bi šlo na asvaltu na živce...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, Someone12 pravi:

sem si kar mislil tako... če bi zadnja bila tista ki zapoje bi jo zamenjal s karoo 3 street pa bi bila zame super kombinacija + dovolj tiha da mi ne bi šlo na asvaltu na živce...

Haha ja vem kaj misliš.In zato bo naslednji set pirelli scorpion trail 2 pa da ne čujem ama ništa:naughty:,ne samo zato ampak rad bo jih probal....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 urami, Wakasaki pravi:

Haha ja vem kaj misliš.In zato bo naslednji set pirelli scorpion trail 2 pa da ne čujem ama ništa:naughty:,ne samo zato ampak rad bo jih probal....

Evo: ravno včeraj sem jih namontiral po šestih kompletih Continentalk... Da probam še kitajske gume...

In res jih ni slišati...:naughty:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, Wakasaki pravi:

Zdaj mam gor Pirelli Scorpion Rally STR... trenutno meni najboljša guma če gledam kompromis asfalt/off road (če karoo3 ne bi zapela bi mi bila verjetni izbor). Zelo pozitivno presenečen. Kar je tudi super je to da pri nobeni hitrosti ekstra ne zapoje (asfalt). Se sliši guma seveda, samo je tisti nizki zvok ki ne moti, niti ni glasen glede na profil gume. Priporočam gumo vsem ki radi zapeljete na off-road in se tudi spodobno peljete po asfaltu...:OK:

8set-artistic_feature-633x389.jpg

Popravljeno . Popravil Someone12
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal tople vode. Zanimiv info. Izbira Rona Haslama in njegovo dirkasko solo je roadsmart. 

https://www.motorcyclenews.com/new-rider/choosing-kit/how-to-pick-the-best-motorcycle-tyres-for-you/

Manjka se nasvet o odkritem pogovoru s samim sabo na temo Kako hitr u resnici sem? 

Edit:pr nas je trg mal pohablen z mitaskami. Brez te best buy opcije, je za 95% folka praviln odgovor ST guma 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Kugelschreiber pravi:

Mal tople vode. Zanimiv info. Izbira Rona Haslama in njegovo dirkasko solo je roadsmart. 

https://www.motorcyclenews.com/new-rider/choosing-kit/how-to-pick-the-best-motorcycle-tyres-for-you/

Manjka se nasvet o odkritem pogovoru s samim sabo na temo Kako hitr u resnici sem? 

Edit:pr nas je trg mal pohablen z mitaskami. Brez te best buy opcije, je za 95% folka praviln odgovor ST guma 

predvsem zato, ker se ST po performansah počasi približujejo nekim povprečnim hypersport gumam, hkrati pa nudijo široko možnost uporabe od nizkih temperatur in slabih podlag, do dolgega (boljšega) roka trajanja

Recimo ST pnevmatike, ki so nekje v tem rangu :

pirelli angel GT

conti road attack2

sportsmart3

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da. 

Me pa nek zanima, za uporabnike gum 110/70-19 150/70-17. A je kaka bistvena razlika u filingu med zmerno profilirano (vozil samo traillattack in terraforce) in st gumo? Roadsmart, roadattack? 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!