Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno

bomo kar tule nadaljevali klobasanje

Objavljeno
21 minutes ago, DAMI34 said:

bomo kar tule nadaljevali klobasanje

Pa dajmo.

Kolk pumpate gorenjske gume?

Meni so japonci napisali jako nizke tlake v knjizico.

Originalne pnevmatike sem natlacil 230kPa spredaj in 270kPa zadaj.

Objavljeno
pred 2 urami, krucymucy pravi:

Pa dajmo.

Za mitas lahko komot v temi mitas pišeš, tlaki, razpredelnica pa je prilepljena na vrhu teme. Veliko tem opremim z raznimi servisnimi navodili in podobnim, kar prav pride uporabniku.

2,3 in 2,7 je pa normalen štandard.

Večina pnevmatik za tak in podoben rang vozil je 

prva 2,3-2,5

zadnja 2,5-2,9 

Objavljeno

Meni so daljnovzhodni napisali za solo 225kPa in 250kPa. Kar se mi zdi malo, zato sem jih polnil 230/270kPa.

Objavljeno
pred eno uro, krucymucy pravi:

Meni so daljnovzhodni napisali za solo 225kPa in 250kPa. Kar se mi zdi malo, zato sem jih polnil 230/270kPa.

toliko je imela tudi moja jamaha solo, v dvoje 2,5in 2,9, oba zja in KTM pa 2,5 in 2,9 neglede na obtežitev. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 urami, krucymucy pravi:

Ti to resno? Jz pumpan na ninji...tam navec preiskusal in igral...prednja 2.1 do 2.2 zadnja med 1.6 in 2.1

No sam jz vozil gume in ne gorenca...mam zdej gorenca na skuterju in klejem

Dunlop ntec

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
pred 7 minutami, sesir pravi:

Ti to resno? Jz pumpan na ninji...tam navec preiskusal in igral...prednja 2.1 do 2.2 zadnja med 1.6 in 2.1

Dunlop ntec

da resno, če bi večino priročnikov za najbolj razširjene motorje na našem trgu prebral bi videl da so proizvajalčeva navodila točno taka kot sem in so jih napisali.

Dirka je pa drugo, Ntec je tudi zgradba, ki je nimajo vse gume oziroma samo  gume za občasn obisk piste in ja tam se vozijo drugi tlaki ampak se tudi drugače vozi. Za potovanja, v dvoje, pa še nakrcan boš pa gumo samo uničil z nizkim tlakom.

Ni vse kar je "race" dobro tudi za cesto. Zakaj, ker tehnologija za dirko mora zdržati tistih par 200-300km, potem pa lahko crkne.

To je isto kot nekateri ki uporabljajo sprej za verigo, ker piše na njemu race, a s tem delajo samo škodo, ker sprej je namenjen kratkotrajnemu mazanju za čas dirke (hipotetično) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Za potovanja, v dvoje, pa še nakrcan boš pa gumo samo uničil z nizkim tlakom.

Ni vse kar je "race" dobro tudi za cesto. Zakaj, ker tehnologija za dirko mora zdržati tistih par 200-300km, potem pa lahko crkne.

Tudi v dvoje sva imela skupaj 100kg...in takrat sem vcasih,vcasih dopumpal na 2.5...saj ne bi,pa sem bil žid in sparal gumo...

Tudi na drugi motorji...Pirelli vedno imel prednjo in zadnjo med 2,1p in 2.2

Objavljeno
38 minutes ago, sesir said:

Dunlop ntec

Stari ene pol leta nazaj sem ti dal link da nizek tlak ni za cesto.. link od dunlopa.. 

20 minutes ago, sesir said:

Tudi v dvoje sva imela skupaj 100kg...in takrat sem vcasih,vcasih dopumpal na 2.5...saj ne bi,pa sem bil žid in sparal gumo...

Tudi na drugi motorji...Pirelli vedno imel prednjo in zadnjo med 2,1p in 2.2

Skupaj 100kg? 

Frend, jaz jih imam sam tok s polno opremo :) 

• Haha 2
Objavljeno
pred 21 minutami, ukica pravi:

Stari ene pol leta nazaj sem ti dal link da nizek tlak ni za cesto.. link od dunlopa.. 

Skupaj 100kg? 

Frend, jaz jih imam sam tok s polno opremo :) 

Glej...priporoca se povprecje...osebno sem raje vozil nizek tlak in guma grabla...vsak po svoje...men priporoceni tlaki-kr neki...

Skup gola 100kg ja...po mojem mnenju je nujno napisat ob tlaku v gumah se tezo,ki jo mora mopi tovort..jz mel 60kg

Objavljeno

A je na mitaski dovolj prostora da napises s flomastrom "Snecer approves"?

Objavljeno
pred 22 minutami, krucymucy pravi:

A je na mitaski dovolj prostora da napises s flomastrom "Snecer approves"?

Pusy strajfa ja...hehe...no tako guma ni zgleda se na nobenem mojem mopedu...Moti me ker do nekje lepo pada,potem pa ko,da potrebna se dodatna sila in sem se mogu ze lovit ko tele...sicer za vsako ko Sneci objavi sliko svoje zadnje gume,grem kuj pogledat,ce tudi moja guma tako zgleda....ne vem a se tolazim,ampak malo,malo bojse zgleda...

Objavljeno
8 hours ago, krucymucy said:

Pa dajmo.

2.0 spredaj, 2.2  zadaj

• Všeč mi je 3
Objavljeno

a ne bi šli v temo Mitas , da se ne poserje še ta tema, ki je namenjena tapravim gumam ... recimo Contiju, Pirelliju, Michelinu in mogoče še Dunlopu :?

Objavljeno
14 hours ago, DAMI34 said:

dTo je isto kot nekateri ki uporabljajo sprej za verigo, ker piše na njemu race, a s tem delajo samo škodo, ker sprej je namenjen kratkotrajnemu mazanju za čas dirke (hipotetično) 

Na resnih dirkah ne mažejo ketn, jih menjajo :ras: ......

Objavljeno
pred 1 minuto, Lipstick pravi:

točno tako....jaz je pa ne menjam po vsaki dirki :P

Objavljeno
1 hour ago, Lipstick said:

Jih. Zaradi manjsega trenja.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
10 minutes ago, krucymucy said:

Jih. Zaradi manjsega trenja.

So že iz fabrike zapacane ....

Objavljeno
pred 1 minuto, Lipstick pravi:

So že iz fabrike zapacane ....

Odvisno katerega ranga je dirka. Zmagu Zmagu. Pa gume tud menjajo vsako dirko, al pa še kaj vmes.

Objavljeno

Glede na letni čas, je edini odgovor ANLAS.  Anlas Wintergrip Plus!!!! Z oznakami M+S!

Vy6Xg85KlML

Turki so od nekdaj znani po dobrih gumah :D

Objavljeno

Ali je možno da se v homologacijo napiše še eno dimenzijo gum?

Jaz bi poleg zdajšne 180/55R 17 dodal še novo GS dimenzijo 170/60R 17.

Ali je to sploh mogoče? Proizvajalec motorja ni predvidel takšnih pnevmatik, ker jih takrat še ni bilo. Proizvajalci gum pišejo da je primerna za mojo felto samo pol centimetra je ožja.

Pol bi lahko vozil Mitas Terraforce :)

Objavljeno
pred 3 urami, Bostjan L pravi:

Ali je možno da se v homologacijo napiše še eno dimenzijo gum?

Jaz bi poleg zdajšne 180/55R 17 dodal še novo GS dimenzijo 170/60R 17.

Ali je to sploh mogoče? Proizvajalec motorja ni predvidel takšnih pnevmatik, ker jih takrat še ni bilo. Proizvajalci gum pišejo da je primerna za mojo felto samo pol centimetra je ožja.

Pol bi lahko vozil Mitas Terraforce :)

Če ti bo proizvajalec motorja ugodil in izdal ustrezen dokument, da je na tvoj motor možno namestiti tudi gumo druge dimenzije, boš lahko šel s tem papirjem do strica, ki ti bo to dimenzijo gume vpisal v homologacijo. 

Torej, brez fabrike si popušil. In sem skoraj sto procenten, da boš prižgal tisto zdravju škodljivo zadevo. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!