DAMI34 Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 bomo kar tule nadaljevali klobasanje
krucymucy Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 21 minutes ago, DAMI34 said: bomo kar tule nadaljevali klobasanje Pa dajmo. Kolk pumpate gorenjske gume? Meni so japonci napisali jako nizke tlake v knjizico. Originalne pnevmatike sem natlacil 230kPa spredaj in 270kPa zadaj.
DAMI34 Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 pred 2 urami, krucymucy pravi: Pa dajmo. Kolk pumpate gorenjske gume? Meni so japonci napisali jako nizke tlake v knjizico. Originalne pnevmatike sem natlacil 230kPa spredaj in 270kPa zadaj. Za mitas lahko komot v temi mitas pišeš, tlaki, razpredelnica pa je prilepljena na vrhu teme. Veliko tem opremim z raznimi servisnimi navodili in podobnim, kar prav pride uporabniku. 2,3 in 2,7 je pa normalen štandard. Večina pnevmatik za tak in podoben rang vozil je prva 2,3-2,5 zadnja 2,5-2,9
krucymucy Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 Meni so daljnovzhodni napisali za solo 225kPa in 250kPa. Kar se mi zdi malo, zato sem jih polnil 230/270kPa.
DAMI34 Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 pred eno uro, krucymucy pravi: Meni so daljnovzhodni napisali za solo 225kPa in 250kPa. Kar se mi zdi malo, zato sem jih polnil 230/270kPa. toliko je imela tudi moja jamaha solo, v dvoje 2,5in 2,9, oba zja in KTM pa 2,5 in 2,9 neglede na obtežitev.
sesir Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 (popravljeno) pred 4 urami, krucymucy pravi: Meni so daljnovzhodni napisali za solo 225kPa in 250kPa. Kar se mi zdi malo, zato sem jih polnil 230/270kPa. Ti to resno? Jz pumpan na ninji...tam navec preiskusal in igral...prednja 2.1 do 2.2 zadnja med 1.6 in 2.1 No sam jz vozil gume in ne gorenca...mam zdej gorenca na skuterju in klejem Dunlop ntec Popravljeno November 18, 2018. Popravil sesir
DAMI34 Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 pred 7 minutami, sesir pravi: Ti to resno? Jz pumpan na ninji...tam navec preiskusal in igral...prednja 2.1 do 2.2 zadnja med 1.6 in 2.1 No sam jz vozil gume in ne gorenca...mam zdej gorenca na skuterju in klejem Dunlop ntec da resno, če bi večino priročnikov za najbolj razširjene motorje na našem trgu prebral bi videl da so proizvajalčeva navodila točno taka kot sem in so jih napisali. Dirka je pa drugo, Ntec je tudi zgradba, ki je nimajo vse gume oziroma samo gume za občasn obisk piste in ja tam se vozijo drugi tlaki ampak se tudi drugače vozi. Za potovanja, v dvoje, pa še nakrcan boš pa gumo samo uničil z nizkim tlakom. Ni vse kar je "race" dobro tudi za cesto. Zakaj, ker tehnologija za dirko mora zdržati tistih par 200-300km, potem pa lahko crkne. To je isto kot nekateri ki uporabljajo sprej za verigo, ker piše na njemu race, a s tem delajo samo škodo, ker sprej je namenjen kratkotrajnemu mazanju za čas dirke (hipotetično) nejc74 in Miha1985 2
sesir Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 pred 3 minutami, DAMI34 pravi: Za potovanja, v dvoje, pa še nakrcan boš pa gumo samo uničil z nizkim tlakom. Ni vse kar je "race" dobro tudi za cesto. Zakaj, ker tehnologija za dirko mora zdržati tistih par 200-300km, potem pa lahko crkne. Tudi v dvoje sva imela skupaj 100kg...in takrat sem vcasih,vcasih dopumpal na 2.5...saj ne bi,pa sem bil žid in sparal gumo... Tudi na drugi motorji...Pirelli vedno imel prednjo in zadnjo med 2,1p in 2.2
ukica Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 38 minutes ago, sesir said: Ti to resno? Jz pumpan na ninji...tam navec preiskusal in igral...prednja 2.1 do 2.2 zadnja med 1.6 in 2.1 No sam jz vozil gume in ne gorenca...mam zdej gorenca na skuterju in klejem Dunlop ntec Stari ene pol leta nazaj sem ti dal link da nizek tlak ni za cesto.. link od dunlopa.. 20 minutes ago, sesir said: Tudi v dvoje sva imela skupaj 100kg...in takrat sem vcasih,vcasih dopumpal na 2.5...saj ne bi,pa sem bil žid in sparal gumo... Tudi na drugi motorji...Pirelli vedno imel prednjo in zadnjo med 2,1p in 2.2 Skupaj 100kg? Frend, jaz jih imam sam tok s polno opremo DAMI34 in sesir 2
sesir Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 pred 21 minutami, ukica pravi: Stari ene pol leta nazaj sem ti dal link da nizek tlak ni za cesto.. link od dunlopa.. Skupaj 100kg? Frend, jaz jih imam sam tok s polno opremo Glej...priporoca se povprecje...osebno sem raje vozil nizek tlak in guma grabla...vsak po svoje...men priporoceni tlaki-kr neki... Skup gola 100kg ja...po mojem mnenju je nujno napisat ob tlaku v gumah se tezo,ki jo mora mopi tovort..jz mel 60kg
krucymucy Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 A je na mitaski dovolj prostora da napises s flomastrom "Snecer approves"? sesir in ukica 1 1
sesir Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 pred 22 minutami, krucymucy pravi: A je na mitaski dovolj prostora da napises s flomastrom "Snecer approves"? Pusy strajfa ja...hehe...no tako guma ni zgleda se na nobenem mojem mopedu...Moti me ker do nekje lepo pada,potem pa ko,da potrebna se dodatna sila in sem se mogu ze lovit ko tele...sicer za vsako ko Sneci objavi sliko svoje zadnje gume,grem kuj pogledat,ce tudi moja guma tako zgleda....ne vem a se tolazim,ampak malo,malo bojse zgleda... krucymucy 1
jvalant Objavljeno November 18, 2018 Opozori Objavljeno November 18, 2018 8 hours ago, krucymucy said: Pa dajmo. Kolk pumpate gorenjske gume? Meni so japonci napisali jako nizke tlake v knjizico. Originalne pnevmatike sem natlacil 230kPa spredaj in 270kPa zadaj. 2.0 spredaj, 2.2 zadaj sesir, krucymucy in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 tabela priporočenih tlakov za Mitas pnevmatike: Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf
maus Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 a ne bi šli v temo Mitas , da se ne poserje še ta tema, ki je namenjena tapravim gumam ... recimo Contiju, Pirelliju, Michelinu in mogoče še Dunlopu ProdriveR, thumper, Joker in 1 other 1 3
krucymucy Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 Snob maus Lp snecer maus in sesir 2
Lipstick Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 14 hours ago, DAMI34 said: dTo je isto kot nekateri ki uporabljajo sprej za verigo, ker piše na njemu race, a s tem delajo samo škodo, ker sprej je namenjen kratkotrajnemu mazanju za čas dirke (hipotetično) Na resnih dirkah ne mažejo ketn, jih menjajo ......
DAMI34 Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 pred 1 minuto, Lipstick pravi: Na resnih dirkah ne mažejo ketn, jih menjajo ...... točno tako....jaz je pa ne menjam po vsaki dirki
krucymucy Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 1 hour ago, Lipstick said: Na resnih dirkah ne mažejo ketn, jih menjajo ...... Jih. Zaradi manjsega trenja. DAMI34 in sesir 2
Lipstick Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 10 minutes ago, krucymucy said: Jih. Zaradi manjsega trenja. So že iz fabrike zapacane ....
DAMI34 Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 pred 1 minuto, Lipstick pravi: So že iz fabrike zapacane .... Odvisno katerega ranga je dirka. Zmagu Zmagu. Pa gume tud menjajo vsako dirko, al pa še kaj vmes.
Kugelschreiber Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 Glede na letni čas, je edini odgovor ANLAS. Anlas Wintergrip Plus!!!! Z oznakami M+S! Turki so od nekdaj znani po dobrih gumah sesir, Bostjan L, krucymucy in 1 other 1 3
Bostjan L Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 Ali je možno da se v homologacijo napiše še eno dimenzijo gum? Jaz bi poleg zdajšne 180/55R 17 dodal še novo GS dimenzijo 170/60R 17. Ali je to sploh mogoče? Proizvajalec motorja ni predvidel takšnih pnevmatik, ker jih takrat še ni bilo. Proizvajalci gum pišejo da je primerna za mojo felto samo pol centimetra je ožja. Pol bi lahko vozil Mitas Terraforce sesir 1
Lipstick Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 Na svojo ( tvojo ) željo ne bo šlo, proizvajalc to predvidi in homologira ..... Bostjan L 1
Borutt Objavljeno November 19, 2018 Opozori Objavljeno November 19, 2018 pred 3 urami, Bostjan L pravi: Ali je možno da se v homologacijo napiše še eno dimenzijo gum? Jaz bi poleg zdajšne 180/55R 17 dodal še novo GS dimenzijo 170/60R 17. Ali je to sploh mogoče? Proizvajalec motorja ni predvidel takšnih pnevmatik, ker jih takrat še ni bilo. Proizvajalci gum pišejo da je primerna za mojo felto samo pol centimetra je ožja. Pol bi lahko vozil Mitas Terraforce Če ti bo proizvajalec motorja ugodil in izdal ustrezen dokument, da je na tvoj motor možno namestiti tudi gumo druge dimenzije, boš lahko šel s tem papirjem do strica, ki ti bo to dimenzijo gume vpisal v homologacijo. Torej, brez fabrike si popušil. In sem skoraj sto procenten, da boš prižgal tisto zdravju škodljivo zadevo. Bostjan L 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se