Skoči na vsebino

Honda XL 600 V Transalp

BRANE

Priporočene objave

Ojla Mat...

pozdravljen med lastniki Transalpke. To je super in vzdržljiv motor. A si slučajno kupu rdečo? No, pol sm ti fouš, ker mi je to ful lepa barva, na transi pa sploh.

Če pa boš peljal motor na pooblaščeni servis, bodo že oni vedeli kaj in kako je treba pogledat. Brez skrbi majo izkušnje in oko za te reči. V okolici Ljubljane imaš kar nekaj dobrih serviserjev.

DID verigo oz komplet pa si le daj gor, če si jo lahko privoščiš in če želiš imet za nekaj časa mir. Pa ne pozabit mazat verige z dobrim sprejem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kupil sem metalno zeleno - tako je vsaj deklarirana, vendar jaz tle ne vidim neke očitne zelene barve. Ko sem prvič klical možakarja, za iformacije o motorju, mi reče da je zelen, ops tega pa ne (prej ga še nisem videl), ampak vseeno sva se zmenla za ogled. Ko pa sem motor videl - saj to sploh ni slabo k večjemu kontra!

Se pa strinjam s tabo Mačica, da je rdeč res lep.

nlp

Mat...

evo še slikco

post-6582-1115283579_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živjo

mat ali lahko poveš kolk te je prišel stat motor z vsemi dodatki in kje si ga-jo kupil

kajti tudi jaz se močno zanimam za transalpko hvala in l.p.janih

Ta letnik TA se v It giblje od 4000€ do 4500€, seveda dobiš pa tudi optimiste ki vprašajo zanj 5000 in več, vendar je dejanska cena nekje pri 4200€, kot je tudi v cenitvi na spletni strani http://www.moto.it/quotazioni/quotazioni02....x=14&Cerca.y=7 podano. Seveda je pa vse odvisno od stanja motorja!

nlp

mat...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živjo

hvala za odgovor ali je kdo med vami ki mi lahko pove kakšna je razlika v vožnji med yamaho tenere 660 in pa transalpko namreč sem v dilemi ali naj se odločim za transalpko ali naj se še naprej vozim z yamaho predvsem me zanimajo tresenje in vibriranje motorja - transalpke žal ne poznam nikogar z transalpko da bi jo probal l.p.janih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živjo

hvala za odgovor ali je kdo med vami ki mi lahko pove kakšna je razlika v vožnji med yamaho tenere 660 in pa transalpko namreč sem v dilemi ali naj se odločim za transalpko ali naj se še naprej vozim z yamaho predvsem me zanimajo tresenje in vibriranje motorja - transalpke žal ne poznam nikogar z transalpko da bi jo probal l.p.janih

Vibracije?

Kaj so to vibracije?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kupil sem metalno zeleno - tako je vsaj deklarirana, vendar jaz tle ne vidim neke očitne zelene barve. Ko sem prvič klical možakarja, za iformacije o motorju, mi reče da je zelen, ops tega pa ne (prej ga še nisem videl), ampak vseeno sva se zmenla za ogled. Ko pa sem motor videl - saj to sploh ni slabo k večjemu kontra!

Se pa strinjam s tabo Mačica, da je rdeč res lep.

nlp

Mat...

evo še slikco

Saj je ta tudi lepa. Takšne barve je bila prva TA 650, ki sem jo videla. In se zaljubila na prvi pogled.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živjo

upam da je res tako kot pravite da ne poznate vibracij sicer pa sem že naroču črno novo TA l.p. janih

ps. ko jo dobim se znova oglasim :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

pozdravljeni

danes sem postal lastnik nove honde TA črne barve moram priznat da po prvih kilometrih neznam opisati občutkov ki sem ji doživel bilo je božansko

dobro ste mi svetovali hvala l.p.janih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pozdravljeni

danes sem postal lastnik nove honde TA črne barve moram priznat da po prvih kilometrih neznam opisati občutkov ki sem ji doživel bilo je božansko

dobro ste mi svetovali hvala l.p.janih

///////

Vsaka barva je dobra, samo da je črna!

Izbral si tapravo ropotuljo. Ko sem jo imel, se mi je kolcalo po Africi. Sedaj, ko jo imam, se mi kolca po Transalpu.

A veš, kaj to pomeni?!

Ti bom kar jaz povedal:

"Da je to najboljši motocikel v tem rangu"!

Sedaj pa malo spoštovanja do motorja in do sebe!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sej, transalpka je fajn moped. fajn narjen. lepo za vozit. ampak fedri bi pa lahko bli bolj trdi.. pa vsi deli, ki so galvansko obdelani so zelo nahitro zgubili sijaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene je pri TA (l.98) najbolj motilo zvijanje celega motorja v ovinku in pri polno naloženem motorju...Zato me zanima,če imajo novejše TA kaj trše fedre?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem vozil TA in sicer cca 2.500 km. Zelo dober motor za vožnjo v solo, ko pa ga obremeniš še s sopotnico in kupom prtljage pa njegova moč ne zadošča več, zato sem ga jaz zamenjal za močnejšega že po treh tednih uporabe. Vsekakor čimprej namontioraj povišan vizir, ker ti bo omogočil veliko lepšo in udobnejšo vožnjo. Pa veliko srečnih km ti želim. :yea1: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sej, transalpka je fajn moped. fajn narjen. lepo za vozit. ampak fedri bi pa lahko bli bolj  trdi.

In kako bi se jaz pol po goszdnih cestah vozila, če bi bili fedri bolj trdi?

Dajte se zresnit, no.

TRANSALP JE ENDURO MOTOR. Če si kupuješ motor izključno za ceste, za polaganje ovinkov in potovanja v dvoje, si rajši kupi TDM ali Varaderota ali V-Strom ali kaj podobnega. Sedi se enako udobno, vsi našteti so močnejši in imajo trše vzmetenje.

Transalp je pa transalp. Jaz že prečim alpe :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsaka barva je dobra, samo da je črna!

Izbral si tapravo ropotuljo. Ko sem jo imel, se mi je kolcalo po Africi. Sedaj, ko jo imam, se mi kolca po Transalpu.

A veš, kaj to pomeni?!

Ti bom kar jaz povedal:

"Da je to najboljši motocikel v tem rangu"!

Sedaj pa malo spoštovanja do motorja in do sebe!!!!!!!!!

Fičo: Kaj lahko napišeš kaj več o tem kolcanju?

Popravljeno . Popravil lo1ma
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
In kako bi se jaz pol po goszdnih cestah vozila, če bi bili fedri bolj trdi?

Dajte se zresnit, no.

TRANSALP JE ENDURO MOTOR. Če si kupuješ motor izključno za ceste, za polaganje ovinkov in potovanja v dvoje, si rajši kupi TDM ali Varaderota ali V-Strom ali kaj podobnega. Sedi se enako udobno, vsi našteti so močnejši in imajo trše vzmetenje.

Transalp je pa transalp. Jaz že prečim alpe :D

zdej si pa malček brcnla v temo. vozim ponavadi samo endurce. honda transalp se mi zdi vseeno in še vedno dosti premehka. tudi napram xt-jki,ttr-ki, KLE ju, LC4, WR,....da ne omenim kakega GS-a

vseeno trdim, da je to super moped, vreden svojga dnarja.

Popravljeno . Popravil BRANE
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pozdravljeni

v soboto in nedeljo sem z mojo novo TA prevozil 800 km bil sem na vršiču potem pa sem krenil na morje poreč savudrija ljubljana moram povedati da tako lepo se že dolgo nisem peljal prej sem vozil 3leta xt pa 2x na morje z tenerejko

ne morem opisat kakšna je razlika upam da se mi bodo letos uresničile želje po izletu v dolomite in pa na grosglokner ker vem da z TA-jem ne bo problema

l.p. janih

p.s.: glede trdote pa mislim da je za to kategorijo motorja čisto v redu :yea1: :yea1: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Za letošnje leto sem si omislil novo Hondo Transalp, kljub temu, da sem bil vedno pristaš športnih izvedenk, lastnik najprej Ninje 6, potem VTR,....

...in sledilo je presenečenje. :OK: Pa to je res fantastična igračka, ki ji sicer manjka nekaj moči, vendar je vožnja z njo pravi užitek. No, edina zadevica, ki me pa moti je izpušni sistem, ki v originalu izgleda preveč igračkasto, pa tudi nobenega pravega zvoka ne nudi.

Malce sem pobrskal po net-u, našel nekaj slikic...

Ali kdo ve za koga, ki ima v svojem programu izpušnih sistemov kaj podobnega.

LP, Max

post-612-1117788291_thumb.jpg

post-612-1117788316_thumb.jpg

post-612-1117788333_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Hmmmmm, sem mislu, da se bo vseeno najdu kdo s kakšno idejo...

No, spet sem mal pobrskal in odkril naslednje:

SEBRING ima rešitev za Transalp model 05:

post-612-1121175088.jpg Cena je 364€

post-612-1121175153.jpg Cena je 454€

Cene veljajo za STREET LEGAL, torej z certifikatom. Brez certifikata je cena od 30-60€ nižja.

Potem pa moped izgleda nekako takole:

post-612-1121175277_thumb.jpg

Sicer pa so informacije za razne izpušne sistema in v glavnem vse modele na voljo na:

izpušni sistemi Nemčija

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v info, da ne bos sel sebringa ali remusa iskati v D: obe tovarni stojita ca. 40 km zahodno od graz-a v köflach-u. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim, da si aktiven :OK: .

Saj še nisem prepričan, da bom zamenjal auspuh,... po moje bo prišel na vrst kar nov moped. Predvsem, če bo čas dopuščal, da si omislim kakšno daljše potovanje.

LP, Max

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmmmm, sem mislu, da se bo vseeno najdu kdo s kakšno idejo...

Takole iz glave mi na pamet pride precej boljsih "izboljsav" transalpke, kot pa menjava auspuha, ki naj bi prinesla minimalno izboljsanje krivulje moci in navora, predvsem pa kao "boljsi" oz. bolj glasen zvok...

Za tistih 350-450 Eurov bi raje izbral soliden komplet stranskih kufrov, ali pa mogoce centralno stojalo, scottoiler in touring steklo, ali pa kako drugo kombinacijo v tem stilu...

Ce pa bi hotel atraktiven motor z dobrim zvokom za nazigat po mestu pa bi si raje nabavil Monsterja ali kaj podobnega...

... se mi zdi.

ajde

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse je odvisno od tega, zakwa sploh ti služi moped. Že tko je to moj taprvi moped k sploh ma kufer, pa se mi zdi, da vozim sabo omaro,... centralno stojalo,... ja bi blo fajn,... touring šipa... ta je dobra, samo se ne vozim na dolge fure. Ko bo možnost za kam dlje bom pa itaq moped zamenjal...

Varadero al pa V-strom,... če pa bodo finance dopuščale pa BMW-ja

Max

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S transo greš komot lahko total naložen na dolgo furo. Jaz mam 50l maxio pa še dva stranca po 44 litrov, pa še tank torbo. To vse transa z eno osebo zelo lepo nese. Če se naloživa dva, moraš biti pa malo bolj potrpežljiv, ampak s tolko robe ga tako ne gre 'srat'. Sigurno je v tem primeru boljše met varo ali pa 1150GS Touring šipa je tud fajn stvar sploh zame k sem bolj visok, za centralno stojalo pa se zaenkrat še nisem odloču. Ne vidim kake konkretne koristi, razen da je bolj komot ketno mazat. Se strinjam, da je ror tuki najbolj nesmoterna naložba, ker ne profitiraš 0. Drgač bi ga tudi Akrapovič naredu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!