Mačica Objavljeno Avgust 22, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2002 Mačica ti bi centralno stojalo? S Perotom sva se o tem dogovarjala o custom izdelavi nekaj casa nazaj pa ni bilo odziva. Ce bi nas bilo vec bi zadeva prisla ceneje. Moje centralno stojalo je trenutno v fazi izdelave modela. Če bo izdelava uspešna pa vas bom obvestila pa se mogoče lahko kaj zmenimo. Samo menda so neke razlike med novo in staro TA.
transalp Objavljeno Avgust 22, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2002 Ce kupujes originalne dele za Hondo potem drzi, da so zelooo dragi. Lahko pa prides skozi ceneje ce malce povprasas serviserja, ki ti stela masino. Ali pa kot je bilo ze napisano skocis cez mejo in tam najdes kaj primernega. Npr.: Givi (I) dela od vetrobranskih stekel naprej precej cenejse od originala samo letnico in tip motorja jim moras zaupat. Ja, Max, glede dodatne opreme (vetrobrani, cevni zaščitni okvirji, kovčki, centralna stojala itd.) imaš povsem prav. Honda je bila vsaj pri stari TA precej "škrtna" in se ni dobilo ravno veliko - po mojih informacijah le centralno stojalo in morda še višji vetrobran. Pri "rezervnih delih" sem imel v mislih bolj tisto, kar menjaš pri vzdrževanju - konkretno je šlo za lamele in vzmeti sklopke. Nekaj neoriginalnih delov (a la Hein-Gericke ipd.) se je namreč izkazalo za BAAAAD, npr: - vzmeti sklopke - tesnila glave - zavorne ploščice (nekatere "požrejo" disk) Predvsem pri delih, ki zahtevajo snemanje motorja z okvirja (npr. tesnilo glave) te vsako varčevanje pri neoriginalnih delih lahko stane precej več. Brez težav s kvaliteto pa se da varčevati npr. pri: - akumulator (npr. Yuasa, Varta,...) - kit verige in verižnikov (npr. DID ali RK-Takasago v kombinaciji s SunStar kovanimi zobniki, za TA pa odsvetujejo "zlato" Regina verigo zaradi nekaj primerov trganja) - kolesni ležaji (npr. SKF) - zavorni diski (Brembo je več kot 2-krat cenejši od originala, učinkovitost pa je po trditvah lastnikov vsaj enaka, če ne boljša)
transalp Objavljeno Avgust 22, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2002 Kje približno v Celovcu, pa je ta Krofić ? Honda Kropfitsch (pravzaprav "Fahrzeughaus Kropfitsch") je v industrijsko-obrtnem predmestju Celovca tik ob glavni cesti Ljubelj-Celovec na desni strani ceste kakih 100m pred Intersparom (ta je na levi). Drugače povedano: Kropfitsch je malce pred križiščem z južno obvoznico (Sudring) Celovca - desno je smer Dunaj (označeno na tablah), na levi pa je "ta veliki" Interspar. Zgrešiti se skoraj ne da, saj je vse skupaj precej veliko, imajo tudi moto salon, pa neke zastave plapolajo spredaj. Parkiraš na dvorišču za stavbo, kjer je tudi servisna delavnica. Naslov je "Rosentalerstrasse 147". Najdeš jih tudi na: http://www.kropfitsch.at Klikni na "Firma", nato pa na "Standort", pa dobiš podatke ter skico lokacije. BTW, znajo izključno nemško, včasih pa niso najbolj prijazni... :evil: Dele je praviloma treba naročiti, dobijo pa jih v kakih treh dneh. Če rabiš karto Celovca, je pa tule: http://www.gis-klagenfurt.at/
RAN Objavljeno Avgust 27, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2002 Danes si jo ogledal. Če bo šlo po sreči v roku 10 dni zna bit moja. A je kakšen kandidat, ki bi mi jo pred podpisom pogodbe in izročitvijo dnarjev pregledal. Primorci bi rekli, naredil en giro. Bil bi zelo hvaležen. Jaz je ne znam ocenit tako kot lastnik TA. :)
pero Objavljeno Avgust 28, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2002 Evo Ran!Jest se javim da se skupaj odpraviva na ogled motorja pred nakupom!No Transalp imam nekaj o njej vem in vsekakor več oči več vidi!Torej če si za se loh zmenva!!!Kje pa bi ta ogled potekal??? No pa bo klub Transalp dobil v kratkem novega člana-wellcome!!!!!!! Ps: Ni ga čez Transalp! Ciao,by Pero
transalp Objavljeno Avgust 28, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2002 Ps: Ni ga čez Transalp! Ciao,by Pero Evo je, izjava dneva. 8) 8) :lol: To je pravzaprav izjava zadnjih 15 let, odkar delajo Transalpe... :D Pero, lepo, da si se javil za pomoč pri ogledu. Sem se hotel že jaz, pa imam stalne bitke s pomanjkanjem časa... No, če bo ogled ob koncu tedna, pa če je to kje v LJ ali okolici, bi mogoče našel kako urico. Pero, saj imaš moj GSM, pa me pokliči, če me bosta z Ran-om rabila zraven. Ran, čestitke k odločitvi. Preko TA mailing liste poznam zelo veliko Transalparjev z vsega sveta, pa nad motorjem menda ni bil še nihče razočaran. Srečno vožnjo!
RAN Objavljeno Avgust 29, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2002 Kak je zdaj ? A ste že šli, boste šli, da tudi mi izvemo kak je moped ! LP :P Vse bom povedal, ko bo čas. Drug teden če bo šlo vse po sreči bi morala biti moja. Pero-ta bom pa res prosil, če bo imel čas da mi jo mal pregleda. Vmes pa tisti, ki ima kakšno lepo slikico nove TA naj jo objavi da si skreiram nov avatar.
RAN Objavljeno Avgust 29, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2002 RAN, pa ne, da se boš pridružil elitni kasti? :wink: Dej, malo več napiš o motorju (ker letnik, kolk denarja?), ker jo moj svak tudi išče, pa pravi, da ne najde nič pametnega! Pa da mi jo spelje ker še ni zaarana? :wink: Saj sem že napisal nekje zgoraj. tip TA XL 650 V letnik 2000 km : 7600 (letos tip naredil samo 400 km) oba servisa poštemplana (na 1000 in 6000) cena : 1.200.000,00 SIT od opreme samo nosilec za zadnji kufrček
Lindau Objavljeno Avgust 29, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2002 Evo, moja pa danes dobi novo zadnjo gumo. Ji bom nekaj cestnega gor dala. Pa da vidimo, če bo kaka razlika. Macica in kaj bo to? :shock: Porocaj potem . :wink:
Mačica Objavljeno Avgust 29, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2002 Hotla imet Dunlop Arrowmax, pa je serviser zaj... in mi je dal neko enduro cestno gumo gor. Skratka nekaj zelo podobnega kot sem že imela, s to razliko, da je zdaj Dunlop. Zaenkrat se sicer dokaj lepo pelje, ampak z njo sem nardila šele okrog 40 km in je še nisem pretirano obremenjevala. Bom čez kakih 1000 km poročala, če se z njo kaj epše pelje kot s tistim sranjem od Metzelerja.
pero Objavljeno Avgust 29, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2002 Torej ena Transalpa se nahaja v današnjem salamoncu!Letnk 00, 16.000km, črne barve, 1.280.000sit!No če je lepo ohranjena se bi zadeva mogoče še celo splačala če bi za kakih 50.000sit ceno spustu tip!! No pa velik sreče!! Telefon za to Transalpo je!!!041-477-905!!!!!!!!!Ran torej zmenjeno!! Ciao,by Pero
Mačica Objavljeno Avgust 29, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2002 tisti ki znate Italjansko: kaka barva je to Grigia?
otog Objavljeno Avgust 31, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2002 Aha, saj se mi je zdelo: torej letnik 2000 so bile TA barv: rdeča, zelena in siva. Kako se lahko torej prodaja črn TA letnik 2000? Črne so delali ponoči, Italjani pač !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
transalp Objavljeno September 1, 2002 Opozori Objavljeno September 1, 2002 No, moja TA ima končno nove copatke - Dunlop Trailmax D604. Včeraj sem šel na kratko preizkusno vožnjo, potem pa na BMW srečanje. Gee, motor zdaj precej raje "pade" v ovinek kot prej, ko so bile gume že nekoliko oglate in ga je bilo treba v ovinek siliti. Vodenje je zdaj nevtralno, tako da je treba motor tudi bolj "pobirati" iz ovinka. Sicer pa sem zaenkrat naredil (zelo previdno) šele 40km, tako da prave ocene gum nikakor ne morem dati. Motor se mi je vsaj v prvih kilometrih zdel manj stabilen pri vožnji po ravni cesti (stare gume so bile po sredi precej pobrane), pa tudi "wobbling" se je pojavil že pri cca. 130km/h. Že po 40km je občutek boljši, vsaj kar se stabilnosti tiče. Bomo videli, kako bo po nekaj sto kilometrih... Včeraj sem zamenjal tudi zavorno tekočino prednje zavore na TA (zadaj imam še boben). Nalil sem Castrolovo DOT4. Dela z menjavo je za kakih 15 minut. Med menjavo sem preventivno pokril prednji konec in bencinski rezervoar motorja s plahto. Nikoli ne veš, če med menjavo ne odfrči kaka drobna kaplica zavorne tekočine (DOT3 in DOT4 sta agresivni za lak)...
otog Objavljeno September 3, 2002 Opozori Objavljeno September 3, 2002 Ali ste popolnoma prepričani, da TA delajo v Italiji ? Ali morda motorje uvažajo ali komplet? V Avstriji se dogovarjam za uvoz novega TA in če je izdelan v EU, je brez carine -14%. Ker je kolega uvozil novo Hondo 600f hornet, ki jo baje tudi delajo v Španiji, te carinske ugodnosti ni bil deležen. Naj vam povem, da je po kompletnem postopku, brez izgubljenih živcev z administracijo v Sloveniji, prišel samo do 100k pozitivnega učinka ( svojih letanj in ur ni vračunal ). LP Oto
RAN Objavljeno September 7, 2002 Opozori Objavljeno September 7, 2002 No, ta glavno jezo sem prebolu. K tipu je prišel eden s 1.300.000,00 pa mu ga je normalno prodal. Tako da z letošnjim nakupom ne bo nič. Bo pa drugo leto padla nova TA. Mačica in Pero, najlepša hvala za ponujeno pomoč. :( :( :cry: Ran, kaj pa ta iz Salomonca, ki je na vrh strani omenjena? Z TA ne bo nič. Novih letos več ni. Starih ni za dobit. Danes kupil 2 leti star BMW 650 GS tako da ga bom letos vozil kolikor bom utegnil. Če me bo razočaral - potem drugo leto nova TA. Če mi bo všeč, bo do nadaljnega v moji štalci poleg Virageca. Vsem lastnikom TA : verjamem da je najboljša izbira vendar mi ni ratalo. Do začetak oktobra na šverc na novem motorju, takrat pa pade moja omejitev 350 ccm. :D :D :D "real men ride big singles"
Mačica Objavljeno September 14, 2002 Opozori Objavljeno September 14, 2002 Zivjo, Lep pozdrav vsem. Kupujem Transalpa (rabljenega), pa me zanima nekaj stvari. Ta trenutek so v igri trije. Enega ima HMC, je l.99 29.000km, oprema: 3 kovcki, bocne zascite, nova zadnja in sprednaj guma, menjan zobnik, 2 lastnika do zdaj. Ohranjen lepo brez posebnosti in znakov poskodb, reden servis. Cena: 1.230.000 (koliko je realna?) Drugi je enak motor, isti letnik, barva, razlika je v km, ki jih ima 7200, je brez opreme (kovcki, bocna zascita,...). Cena 1.100.000 Tretji je letnik 2000 s kufrom, novo zadnjo gumo, redni servis, visje steklo. Cena 1.300.000 Ali kdo pozna te ljudi, oziroma je mogoce to kdo med vami, ve kdo se za kaksno moznost (podatki so iz salamonca)? Imam zeljo za druzbo pri ogledu in nakupu, ce je kdo pripravljen. Ali je pomembnejsa oprema na motorju ali manj kilometrov v smislu da je motor vec na cesti? Kaksne izkusnje imate s Habat Moto Center? Povejte kaj mislite, hvala. Glede na povedano bi se ti splačali 2. ali pa 3. Zakaj? Če so pri drugi kilometri realni, jo je nekdo imel v dnevni sobi za gledat, pa takrat ko jo je vozu, je najbrž tut ni do konca teral. Pa tut ta prva nima nič kaj kritičnega števila kilometrov (moja jih ima skor 27k, pa gre kot urca). Zadnja pa je že ta nov model. V Habatu so mi za mojo (letnik 2001) ponudili 1.450.000SIT. Tako da si kar sam izračunaj kako se ti zdi za eno leto strajšo dati 1,3 mio. No, ampak kot lahko malo više prebereš, jo je RANu nekdo za ta dnar tik pred nosom spelu. Če hočeš, lahko tut grem s tabo na testiranje. Ampak vseeno si pa še kakega mehankarja najdi. A si vidu RAN, da se še prodajajo nove Transke. Le kam se ti je mudilo?
RAN Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Ran, a ti tole glede Africe Twin tk iz glave govoris al je kaksna uradna podlaga za tem?? Mam se pa eno vprasanje za transalpkarje. A ma kdo probleme s stranskimi vdrtinami za kolena. Zaradi moje velikosti so mi te vdrtine premajhne. Je mogoce to kako resit. Kolikor sem se pozanimal, stopalke niso nastavljive DRugace pa navdusen nad transalpko. LP Izključno iz glave. AT navdušenci že leta čakajo, pa ni hudič da ne bo Honda v kratkem kakšno presenečenje pripravila. Mislim pa da za leto 2003 še ne. 8)
Pri Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Zivjo, Sl sem si ogledat Transalpa letnik 2000, kot sem ze napisal. Motor je rdec, vecje steklo, kovcek, pocne zascite 14.000km, redni servis (videl servisno knjizico in racune od servisov), zadnja guma skoraj nova. Motor brez poskodb, vsaj na videz. Dva lastnika. Cena 1.300.000 SIT. Malce me skrbi, da je z motorjem kaj narobe, kaj po vasem mnenju bi moral preveriti in kako? Se kaksen napotek? S kolegom, ki motorje tudi sraufa ze od nekdaj ga bova sla pogledat. Kako je s prepisom, kdo placa kaj in koliko? Je potrebno kaj posebnega vedeti? Hvala.
transalp Objavljeno September 22, 2002 Opozori Objavljeno September 22, 2002 Ne vem ce ste ze odkrili tole stran, no ampak vseeno: http://www.transalp.org/Manual.htm Pri, fino, da si nas spomnil na tale naslov. Stran "transalp.org" je sicer že kar dolgo na tem svetu. Pred kratkim so jo selili na drug strežnik, tako da je bila nekaj časa dosegljiva le stran z obvestilom o selitvi. No, zdaj je, kot kaže, spet vse v redu. Sicer pa so na osnovni strani http://www.transalp.org na voljo: - navodila za uporabo - servisna knjiga za l. '89 (naslov, ki ga je objavil Pri) - mikrofilmi za vse letnike TA Objavljena servisna knjiga je bila v bližnji preteklosti popravljena, ker so manjkali scan-i nekaterih strani. Mislim, da je sedaj kompletna. Mikrofilmi so pobrani s strani http://www.motofiches.com , kjer so morali (baje) zaradi Hondinih pripomb umakniti mikrofilme za vse Hondine modele. No, nekateri smo si te mikrofilme shranili, zdaj pa se spet pojavljajo na net-u. Zanima me, kdaj bodo zatežili zaradi objavljene originalne servisne knjige, ki je sicer nemarno draga... Torej - čimprej vse dol pobrat, pa spravit... 8)
Pri Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 Drage prijateljice in prijatelji. Naj vam oznanim svojo novo pridobitev :D :
Brrrm Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 Pa si ti to kupil novo ali staro alpiko? Na sliki se sveti, kot da bi ravnokar pripeljala iz montažne dvorane. :)
Pri Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 Letnik 2000, prva reg. 2001, 14.000 km, oprema: kufr, visje steklo, bocne zascite. Ja je res da je kot nova, ceprav ni cisto. Mislim, da je ok, vsaj nekaj ljudi je po ogledu to potrdilo.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se