Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno

Eno vprašanje da prekinem burno debato :)

A poliester rad popoka?

Ker tele moji poliesterčki ko so na motorju, so kar precej zategnjeni, pa ne bi rad da kej popoka :)

Objavljeno (popravljeno)
Eno vprašanje da prekinem burno debato :)

A poliester rad popoka?

Ker tele moji poliesterčki ko so na motorju, so kar precej zategnjeni, pa ne bi rad da kej popoka :)

Pokajo pokaja :grim, vendar bi morali biti res zelo zategnjeni, da bi kaj počlo. Odvisno je tudi od debeline. Tanjši kot imaš poliester, bolj je upogljiv.

Dokler bo motor na meru, ne bo nič, med vožnjo, ko pa pride do raznih vibracij, bi se pa lahko vse zgodilo. Vendar ponavadi so predeli, kjer se vijači poliestre nekoliko ojačani, tako, da ne bi smelo biti bojazni.

lp

Popravljeno . Popravil HyperJack
Objavljeno

Jest pa potrebujem zadnjo levo bočno plastiko za hondo vfr 400 ki sem jo izgubil letos na avtocesti :glare: Zdej me pa zanima kdo bi mi lahko to naredil- če poznate kšnega majstra ki se s tem ukvarja- najraje iz Ljubljane in okolice, lahko pa tudi drugje. Morda počne to kdo od vas ?? Če nebi ravno imel kalupa (ker je redek motor) bi moral vzet za osnovo desno plastiko. Kakšni pa so kej postopki če bi se moral tega lotiti sam čeprav nimam dosti prakse s tem? Predvsem me zanima, kakšen material bi bilo pametno uporabiti?

Vsak nasvet bi mi prišel prav, ker me zadeva malo ''grize'' .)

Objavljeno

HondaR: Scena je taka, da si z desno plastiko nimaš kej pomagat.(jo morš prezrcalt,da dobiš levo)

Tako da...ti slabo kaže.

Iz česa take stvari delat? Osebno sm zlo proti(kar se mojih izdelkov tiče) poliestru. To uporablja kolega( Benzo Customs), ki vgrajuje zvočnike v armaturke-panelke-prtlažnike-... Za take stvari delat je poliestr ql.

Osebno bi delal z Epoxi smolo in tkaninco (bilo kakšno)_kar koli boš iz tega naredu nebo tok(tko) pokal kukr poliestr. Edin Poliestrski kit je pa zlata vredn :rolleyes: :OK:

Objavljeno (popravljeno)
Jest pa potrebujem zadnjo levo bočno plastiko za hondo vfr 400 ki sem jo izgubil letos na avtocesti :glare: Zdej me pa zanima kdo bi mi lahko to naredil- če poznate kšnega majstra ki se s tem ukvarja- najraje iz Ljubljane in okolice, lahko pa tudi drugje. Morda počne to kdo od vas ?? Če nebi ravno imel kalupa (ker je redek motor) bi moral vzet za osnovo desno plastiko. Kakšni pa so kej postopki če bi se moral tega lotiti sam čeprav nimam dosti prakse s tem? Predvsem me zanima, kakšen material bi bilo pametno uporabiti?

Enostavno ti predlagam, da kupiš "stirodur", upam da veš kaj je to. material za npr. oblaganje hiš za temparaturno izolacijo. jo odrežaš na primerni kos, pritrdiš na motor, in toliko časa oblikuješ, najprej na grobo z olfanožem, potem pa samo še smirkov papir in toliko časa oblikuješ, da dobiš primerno obliko. Za finiš uporabiš smirkov papir z zelo visoko vrednostjo granulacije, da je izdelek lepo zbrušen. Če se ti mudi, oz. si takšen tip, da hitro obupaš ti to delo odsvetujem.

Če pa že prideš do stopnje, ko je iz stirodurja oblikovana primerna oblika, lahko le to celotno prekitaš, na fino zbrusiš in pobarvaš.

Svetujem ti, da bi za finiš stirodurno obliko prekril z npr. 120g tkanino in lepo zlaminiral z epoxy smolo. Na koncu pa prav tako vse zbrusil, nato pa obvezno gor še par plasti kita, in nato barvo in lak na pištolo. Po želji lahko stirodur stopiš kar z nitro-razrečilom, in ti ostane vlita tkanina, vendar če boš to počel predlagam malo več plasti tkanine, da je vse skupaj bolj trdno.

Lep večer še naprej!

Jaka

Popravljeno . Popravil HyperJack
Objavljeno

Pa še to povem, vsi, ki ste zagreti za to, predlagam, da si prej naberete nekaj izkušenj na kakšnih malenkostih. Problem je pri tem ko se začetnik loti dela. Pride do pomanjklivosti.

Imeti je treba primeren prostor, priporočljivo, da je čim bolj zračen, ker epoxy smola ni glih zdrava za vsakdanje vdihavanje, da o poliestru sploh ne govorimo ker je zelo zelo neprimernega vonja.

Obvezno imeti rokavice, ker je smola zelo "jedka", in bi lahko nekateri imeli zaradi stika z njo probleme, ponavadi zelo peče, lahko pa dobite tudi izpuščaje.

Primerno tehtnico za merjenje teže smole in trdilca, ponavadi so vse smole dvokomponente.

Predpasnik, ker se zelo velikokrat pojavijo težave, ko se zadnji trenutek, ko se smola že počasi trdi dokončujemo zadnje podrobnosti in potem smola kaplja naokoli, itd. ne bi kaj preveč razglabljal o tem....

Pa še veliko je takšnih malenkosti,...

Če katerega še kaj posebnega zanima sem dosegljiv preko pm. Z veseljem pomagam...

Lp

Objavljeno

zanimam se za poliestre in nikjer ne najdem kontaktne št.od NICOLETTI design iz Žiri,mi lahko kdo pomaga?

Objavljeno (popravljeno)
zanimam se za poliestre in nikjer ne najdem kontaktne št.od NICOLETTI design iz Žiri,mi lahko kdo pomaga?

Helmut!

Ne vem, če je to tisto kar bi ti rad, probaj pa vseeno. (Ni iz Žirov).

G. Pero; 041-681-899 in ga povprašaj.

Popravljeno . Popravil moto rider
Objavljeno

Sem dobil št.od človeka ki je prej delal pri Nicolettiju,zdaj je pa na svojem-verjetno se bom odločil

Sašo je pa za moje pojme neresen in neprofesionalen,me je fajn nat....

Objavljeno
Sem dobil št.od človeka ki je prej delal pri Nicolettiju,zdaj je pa na svojem-verjetno se bom odločil

Sašo je pa za moje pojme neresen in neprofesionalen,me je fajn nat....

a tega si ze klicou? a mogoce ves za ksne cene?

a on dela za posameznike :D

lepo bi te prosu, ce se bos odlocil, ce mi das telefonsko...ker morm dat motor prebarvat pa plastike popravt...

Objavljeno

Bočno plastiko mam mal podrsano, a se s poliranjem to da kako popravt a je boljš pr mir pustit? Ko poliraš morš najbrž pazit da ne poliraš tud nalepke (sem totaln butl) Hvala za kakšen odgovor, oziroma napotek na stran kjer se je to že debatiral.

Objavljeno

bilo je obdobje ko je mister Sašo(nicolleti) okupiral tako avtonet kot motosvet z oglasi :kva1: zdaj mu posamezniki niso pomembni O:-) ker je težko dvignit telefon in človeku poslat robo. Saj ni treba :BUA: samo potem po elektronski pošti naj ne nateguje :BUA:

dober glas seže v 9 vas, slab pa 109...

Objavljeno

Za vse novejše motorje se pomoei skor bolj splača kupit ponaredek ABS plastik... Že poštrihane itd, z vsemi kosi tudi tistimi ki jih ponavadi pri poliestrih ni zraven, strehce itd... zelo ugodno... nove seveda ...

Objavljeno

Imaš to NC35? Sicer imaš napisano VFR400 - me pa vseen zanima če je to podoben model, ker pač ne poznam. Za RVF 400 NC35 ti namreč lahko komplet ABS (poštrihanih novih) plastik zrihtam zelo ugodno!..

LP

Objavljeno
Za vse novejše motorje se pomoei skor bolj splača kupit ponaredek ABS plastik... Že poštrihane itd, z vsemi kosi tudi tistimi ki jih ponavadi pri poliestrih ni zraven, strehce itd... zelo ugodno... nove seveda ...

Kje se pa to dobi?

Objavljeno

daj nas kawl nevednike prosim informiraj glede teh plastik.. cene pa tak.

hvala

Objavljeno (popravljeno)

Povej za kater motor te zanima - ter kakšna barvna kombinacija ... Kar se tiče kvalitete v primerjavi z originalom - ni razlike!

Popravljeno . Popravil Kawl
Objavljeno

No da vidmo, aprilia mille 2000, modre barve :D

Objavljeno (popravljeno)

No tuki si lahko sami pogledate da ne bo kdo rekel da hočem kaj zaslužit :) pa bi lahko :D

LINK

Od tega človeka sem že kupoval - brez kakršnih koli problemov - tudi odgovori na email so v roku 2 dni.

LP Rok

p.s.: Dolenc za aprilio so na žalost plastike drage :D *- potrebno original kupit.

Potrebno je prišteti še 20% carine na celoten znesek s poštnino!

Popravljeno . Popravil Kawl
Objavljeno (popravljeno)

popravek..

hvala za info, vendar če imaš plastike samo za dirkanje se vseeno še splača poliester..

drugo je če si originale popolnoma uničil..

lp

Popravljeno . Popravil m@dness
Objavljeno (popravljeno)

Uf stvar zgleda res zelo vredu, cena je pa super. Škoda k ni za aprilijo bi mel pa 3 komplete :D

Popravljeno . Popravil Dolenc™

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!