k0ci Objavljeno December 19, 2008 Opozori Objavljeno December 19, 2008 Aha pol pa samo ta kalup poliester odznotraj nalepiš salotejp,da se kopije pol ne primejo not,kolk sem do zdaj prebral.Kolk pa te je prišlo tolk poliestra in kaj si še moral kupit.Zakaj pa nisi kupo v zeleni barvi?Al kak je to ko sem vidu na enem motorju poliester moder pa ni bil barvan ne, sicer nisem še delal v kalupu vendar mislim da ga od znotraj zgladiš (premažeš, pokitaš, nevem kaj še vse) ter potem ko delaš kopijo samo premažeš z ločilno pasto........ za 4m2 prediva sem dal nekaj manj kot 23€, za 4kg smole 20€, ter ustrezno količino trdilca in pospeševalca 7€.........mislim da ne moreš izbirat barve poliestra oz, smole.......smola pride prozorna, pospeševalec pride vijoličen, trdilec pa tudi prozoren, ko vse zmešaš ratuje zmes malo rumenkasta
Kawl Objavljeno December 19, 2008 Opozori Objavljeno December 19, 2008 (popravljeno) Dobijo se barve ki jih naneseš napredno naneseš prvi sloj poliestra oz epoxya. Popravljeno December 19, 2008. Popravil Kawl
aselak Objavljeno December 19, 2008 Opozori Objavljeno December 19, 2008 Dobijo se barve ki jih naneseš napredno naneseš prvi sloj poliestra oz epoxya. tako je ja mi temu rečemo želkot ubistvu je to bela gosta zmes v katero das pigment ponavadi ćrn da pride ven nekako siva barva v to das trdielc da se strdi. Ponavadi premažeš 2x potem na to pa gredo vlakna + smola. Dobro je če boš dobil modro smolo in ne rumene ker je z modor lažje delat. No vsaj tako je k se delajo spojlerji za avte sicer princip je isti.
Brdaus Objavljeno December 19, 2008 Opozori Objavljeno December 19, 2008 tako je ja mi temu rečemo želkot ... Aja... mi temu pravimo gel-coat :lol1: Sorry, mogu sm napisat. Vsem uspešno modelarjenje. Z moje strani pa upam, da bomo kmal spet začel neki delat :whistle:
Brejker Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 Aja... mi temu pravimo gel-coat :lol1: Eni pa želkoat... Usak majstr ma svoj sleng .) Alpa, da začne želirat namest gellirat,... Pigmentom se reče: Tonerji_jest mam modrega :lol: Črn je pa hud zaradi tega ker deluje pol Epoxi kot Carbon. V kombinaciji s karbonsko palčko izgeda super :OK:
no_name Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 zaradi tega ker deluje pol Epoxi kot Carbon smola nikoli ne more delovat kot oglikovo vlakno. Fantje mal bolj natančno se izražajte. Če pa slučajno misliš, da steklo prepojeno z "črno" smolo ali da že vzameš črno stekleno tkanino in da je izgledlaminata kot karbonski laminat si se pa rahlo zmotil ;)
Brejker Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 Epoxi kot smola. Kdo je lamineranje omenjal? Rekel sem samo, če kombineraš karbonsko cevko z malo toneranega epoxija je spoj zelo lep_ker je črn :rolleyes:
Kawl Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 Epoxi kot smola. Kdo je lamineranje omenjal? Rekel sem samo, če kombineraš karbonsko cevko z malo toneranega epoxija je spoj zelo lep_ker je črn :rolleyes: sestro puzdrav :D (tanajstarejšo):)
Brejker Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 Naj ji rečem, da ko kawl pozdravla? :blink: (sva se na polju vidla anede?)
Kawl Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 Naj ji rečem, da ko kawl pozdravla? :blink: (sva se na polju vidla anede?) res je ;) reč ji da kdaj greva drsat :D hahaha
anzer Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 ewo fantje dons mi je blo mal dovgcas pa sm se udlocu it delat kalup za zadnji del moje aprilie.Naredu sm ga iz stiropora pa še sfiniširat ga morm u nulo zravn pa dam se fotko d mi lohk kj svetujete al pa pokritizirate LP Anže
Brejker Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 najboljša slika je slikana iz: narisa,tlorisa in stranjskega risa,... Mislim, da imaš premalo "mesa" a boš grbo tud naredu_za lepši prehod iz telesa v zadek (like GSX)? Drgač pa fuul zakon da si se tega lotu!!! :worship:
no_name Objavljeno December 21, 2008 Opozori Objavljeno December 21, 2008 Če imaš stiropor moraš obvezno delat z epoxy smolo, ker ti bo poliester stiropor razžrl. Lahko pa tudi stiropor zaščitiš z belim mizarskim lepilom in čez daš časopis. Postopek ponoviš 2x pa nebi smelo bit problemov. U glavnem poliester in stiropor ne smeta priti v stik. LP
Boško1 Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Živjo vsem sklupaj, mam eno vprašanje, ali kdo dela, oziroma ali ima kdo kalup pa bi naredu bugspoiler za suzuki dl650 tak kot je originaln od suzukija, al pa tak k je od 1000ke, sam če paše na 650. Aja pa da ne pozabm najvažnejš - kolk bi bla cena če bi kdo to biu prpravlen narest. HVALA ZA ODGOVORE pa LP vsem skupaj
k0ci Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 no delo počasi napreduje... nanešeni in suhi 2 plasti vlaken pri delu oz. obrezovanju pokrova si pomagam s tem orodjem ala dremel z rezalno šajbico pravkar nanešena tretja in mislim da tudi zadnja plast, pa počakajmo do jutri kaj bo nastalo :)
Brejker Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Jest mam istiga dremlna :rolleyes: Si naredu tako: Najprej en sloj - vzel dol in nato nanašal druge plasti? Mal več povej kako si potem spravil dol (težko, lahko, v 2h delih...) Drugače pa izgleda super :whistle: Kako izgleda 300g steklenka? Bo potrebno veliko brušenja-kitanja?! Pred nanosom barve?
k0ci Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Jest mam istiga dremlna :rolleyes: Si naredu tako: Najprej en sloj - vzel dol in nato nanašal druge plasti?Mal več povej kako si potem spravil dol (težko, lahko, v 2h delih...) Drugače pa izgleda super :whistle: Kako izgleda 300g steklenka? Bo potrebno veliko brušenja-kitanja?! Pred nanosom barve? ja najprej sem naredu en sloj, nato vzel dol da sem videl če se sploh da dol vzet.....ko sem pogruntal da je lahko izvedljivo sem dal nazaj in nanesel še drugi sloj, nato spet vzel dol in odrezal odvečne kose, nato spet dal nazaj in nanesel še tretji sloj....med vsakim nanosom sem površino pošmirglal da naslednji sloj dobro prime......pokrog gre zlahka dol samo pravilno ga moraš prijet da vakuum popusti.....brušenja in kitanja pa pomojem ne bo zelo veliko, ker nisem šparal s smolo in je precej zalito tole predivo, tako da se prediva sploh ne čuti, je čisto gladko na otip, le linije bo treba popravit ker se smola ni razporedila čisto enakomerno....za eno plast sem porabil pol kilograma smole
no_name Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Kar dobro ti gre tole. Ko boš rezal pa brusil tale "pokrov" to delaj zunaj, ker je prah od laminata res ornk svinjarija.
no_name Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Aja, pa še to: Zej k si že ravno "v zagonu" tole zadevo fajn skitaj, polakiraj, spoliraj, pa potegni poj dol kalup. Ta bo pa moral bit dvodelni; za nekaj dodatnega truda boš lahko imel karbonski pokrov za tank!
k0ci Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 :hmm: kako misliš karbonski, da bi sedaj lepo površino pripravil na barvanje, potem pa samo še en sloj karbonskih vlaken čez? drugače pa je lepo ratalo vse skupaj, glede na to da sem prvič delal kaj takega s poliestrom, tretja plast je suha, pokrov sem že snel s tanka, jutri bom odrezal odvečne kose in lepo z dremlom zabrusil robove da ne bodo ostri, nato pa vse skup dal nazaj na tank in začel pripravljati na barvanje.....na tank bom dal zato ker tam pač najlepše stoji :)
no_name Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Lahko narediš tudi tako ampak boš imel probleme potlej z površino. Mislil sem iz tega kosa potegnt kalup in nato v kalupu naredit karbonski pokrov.
k0ci Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 aha, potem bi moral notranjo stran zgladit....zaenkrat še ne no, mogoče enkrat v prihodnosti, zaenkrat bom rajši tega pobarval na kako hudo kombinacijo črne, zelene in bele ter kake nalepke gor pa bo
Kawl Objavljeno December 24, 2008 Opozori Objavljeno December 24, 2008 Jst sem mislil da boš to naredil kalup - potem pa v temu kalupu naredil izdelek... to bi lahko naredil velik bolj idealno sploh brez kakršnega koli kitanja brušenja itd. ubistvu bi ti izdelek padel vn svetleč k svina :D...
pohajač Objavljeno December 25, 2008 Opozori Objavljeno December 25, 2008 no delo počasi napreduje... priden... :worship:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se