Popularna objava bobi1001 Objavljeno Maj 7, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 7, 2017 Akito, MARE 65, gsxf750 in 7 others 10
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2017 Opozori Objavljeno Maj 8, 2017 Vzgojili sta jo moja draga in najina hčerka . maus, GoBobi, Bmflar in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2017 Opozori Objavljeno Maj 8, 2017 Tudi moji dragi sem v mailu poslal zgornjo fotografijo in odgovorila mi je, da so na balkonu še temnejše. Bmflar, maus, bobi1001 in 2 others 5
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 8, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 8, 2017 Essaouira Zvečer ob pirčku na ležalniku sem imel ta prizor ..... Frenk 67, UnionJack, Akito in 13 others 16
RobiRoberto Objavljeno Maj 9, 2017 Opozori Objavljeno Maj 9, 2017 Iz dnevne sobe na balkon, ozadje asfalt na dvorišču. Zivnorc, fazerčk, GoBobi in 5 others 8
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Maj 9, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 9, 2017 Halo, RobiRoberto! Po dolgem času sem se oglasil na MS, pa vidim, da fura v isto smer, kot prej... ... ogledal sem si nekaj tem, v oči pa mi je padla tale o lepih fotkat brez nagih bab na motorjih Vidim, da zelo rad slikaš lepe rožce, ki jih dobita tvoja ženkica ...al pa hčerkica ali pa jih sami vzgojita. Če te ne moti, ti lahko povem nekaj preprostih trikov, kako lahko rožce na slikah zgledajo še lepše! (v bistvu... niso triki, to je napisano v mnogih knjigah in priročnihik....) Vsaka rožica zgleda lepše, če jo slikaš v iz katerega koli drugega položaja, kot pa iz tistega , ko ga običajno vidimo (od zgoraj navzdol). Rožico poudari zgodnja jutranja ali večerna topla barva sonca, pa še to zgleda mnogo lepše, če je osvetljena od zadaj. Če slikaš v prostoru, jo postavi k oknu (kak meter stran), v katerega ne sije direktno sonce. Tako bo rožca osvetljena z ene strani z razpršeno svetlobo. Vem, da imaš trotlco... je malo težje z njo, pa vendar ima skoraj vsaka trotlca (malo boljša) nastavitve osvetlitve... zaklopa... iso...itd. Ne obstaja samo fullkull automatic. (sevede se mnogo lepše in lažje to naredi z zrcalno refleksno kamero, vendar se lahko približaš temu tudi s trotlco ;D ) Poskusi tako, da slikaš s povsem odprto zaslonko (AV nastavljen na najmanjšo vrednost ... recimo 4.5... ali 5.6), ISO daj na avtomatsko, čas zaklopa bo pa tudi avtomatsko. S tem močno skrajšaš čas osvetlitve, da ne bo stresena slika, kar je pa najpomembnejše pri taki sliki pa je, da je zabrisano spredaj-zadaj...in poudariš samo tisto, kar si fokusiral. Če pa slikaš v prostoru daj zadaj nekaj črnega... da se ne vidi ozadja. Ne slikat cele rože. Podrobnost rože je dosti lepša. Preden daš rožico v arhiv ali na forum, poskusi v tvojem programu, ki ga uporabljaš za obdelavo slik, poudariti malo kontrast in pa nasičenost barv. Par klikov z miško, pa zgleda slika še mnogo lepša. Kak dan ali tri nazaj sem spet po dolgem času vzel v roke fotoaparat, sem se spomnil nate, se sprehodil po vrtu in v nekaj minutah naredil nekaj preprostih fotk. Niso lepe za objavo v temi ful lepe fotke, objavil sem jih samo za primer, kako naj bi načeloma fotke izgledale lepše. Naprimer na tejle fotki je slikan navaden list. Nič posebnega. ...če pa ga postaviš malo drugam...al pa slikaš neki drugi list, kjer se mešajo svetloba/senca.... in slikaš malo bližje, pa zgleda čisto drugače. ...pika na i pa je lahko kaka kapljica vode na listu. ... ni treba, sa so samo rožice. Tudi novi poganjki sivke so zanimivi. ... na sliki sicer so rožice, pa se jih ne vidi. Služijo za ozadje. ....in izgledajo mnogo lepše, kot pa če bi jih sikal tako, da se zadaj vidi neugledna škarpa in žična ograja. Neobrezan in zanemarjen hibiskus ni nič kaj lep... ... lahko pa narediš zanimiv posnetek suhega odmrlega cveta. Cvet bele glicinije na balkonu. Slikano od spodaj navzgor. Črno ozadje ni nič drugega kot senca napušča strehe. .. še spodnji del, da ne slikam celega cveta.. ... tudi zmazek je lep, če ga naredi veter in sonce v ozadju... ...ekola... uganeš, kaj je tole?? Regratova lučka ob ful prekratki osvetlitvi.... zgleda kot kak virus po 1.000.000 x povečavo.. ... tole pa je ista lučka slikana v senci. ... potem pa sem jo utrgal, dal na sonce...in preden sem jo pihnil, sem jo še slikal... ...sveži poganjki Tise.. ...in pa borovi vršički slikani skozi veje Tise. ... tko. Ne me spljuvat, ker nisem fotograf... če pa bi kdo, ki se spozna na fotografijo kaj dodal, ali me popravil, pa izvolite. Tudi jaz bi se rad naučil fotkati lepe fotke. 3nity, VS800, dr.looney in 17 others 20
RobiRoberto Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 (popravljeno) Včeraj mi je pozirala malo pred Tolminom, druga (ista) fotografije je pa "dodatno obdelana" s programom GIMP 2. Popravljeno Maj 11, 2017. Popravil RobiRoberto Bmflar, GoBobi, dr.looney in 4 others 7
Popularna objava pik1 Objavljeno Maj 12, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 12, 2017 . ... jebeš rožce in kravce ... Kmet2, gsxf750, Quest in 10 others 13
Popularna objava bobi1001 Objavljeno Maj 14, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 fazerčk, GoBobi, gsxf750 in 9 others 12
Popularna objava Bmflar Objavljeno Maj 14, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 GoBobi, Frenk 67, Mia in 10 others 13
Zok Objavljeno Maj 14, 2017 Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 A ce je pikapoka roadkill ti tud sreco prinese? gsxf750, RobiRoberto, Bmflar in 6 others 9
Popularna objava Mia Objavljeno Maj 14, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 maus, gsxf750, DAMI34 in 8 others 11
Popularna objava Alla Objavljeno Maj 14, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 LuŽe RobiRoberto, VS800, Nearrain in 13 others 15 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 15, 2017 Opozori Objavljeno Maj 15, 2017 Včeraj med šestnajsto in sedemnajsto uro na našem balkonu. Zivnorc, GoBobi, gsxf750 in 2 others 5
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno Maj 19, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 19, 2017 Križna jama, celodnevna avantura. Do konca jame in nazaj, 8 ur podzemnega potepanja, vseskozi s čolnom. Kapnikov, da se ti zmiksa. Priporočam! (celotno Križno jamo si je ogledalo manj ljudi, kot jih je blo na vrhu Everesta, tako da ... ) Yoghurt, Andrejcer, DAMI34 in 11 others 14
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Maj 25, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 včeraj imel fotiča v roki, videl čebele med delom...in slikal. ...niso glih neke fotke, škoda pa da se jih ne-objavi.. Boge čebele. Tko pridne... pa tko neumne, da za druge nabirajo med.... GoBobi, mladench, Akito in 9 others 12
Popularna objava sesir Objavljeno Maj 29, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 29, 2017 Dami posodiš mopi....al ima kdo kak nisan gtr gretzky, Akito, dr.looney in 8 others 11
Popularna objava Alla Objavljeno Maj 29, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 29, 2017 Severna Irska, giant's causeway Še malo Irskih znamenitosti.... Akito, Zok, Zivnorc in 12 others 15
Mitja-P Objavljeno Maj 29, 2017 Opozori Objavljeno Maj 29, 2017 Lepo, lepo in zanimivo. Bili tam, ko smo z avto domom odkrivali ta del sveta! samo vreme smo imeli lepše.
Popularna objava Alla Objavljeno Maj 30, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 30, 2017 Belfast bobi1001, Zivnorc, RobiRoberto in 7 others 10
Alla Objavljeno Junij 2, 2017 Opozori Objavljeno Junij 2, 2017 Grafiti - Belfast Akito, dr.looney, RobiRoberto in 6 others 9
dr.looney Objavljeno Junij 4, 2017 Opozori Objavljeno Junij 4, 2017 bobi1001, Bmflar, RobiRoberto in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2017 Opozori Objavljeno Junij 5, 2017 Tanja Cirman v Čilu živi dobro leto, kar je njen najdaljši postanek v zadnjih letih, odkar se je odločila za nov način življenja: za globalno nomadstvo, svobodo izbire, ki pa ni vedno preprosta, kot pravi. dr.looney, gsxf750, Akito in 4 others 7
Akito Objavljeno Junij 17, 2017 Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 ...včeraj zvečer... DAMI34, dr.looney, Bmflar in 2 others 5
sesir Objavljeno Junij 18, 2017 Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 dr.looney, Quest, Akito in 5 others 8
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se