Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

Priporočene objave

Objavljeno
Evo sem nesel danes kombinezon nazaj,sem vzel spyke-ovega st.50,oblekel sem ga sele v tretjem poskusu :lol1:

spet mal modne revije....

13022009488.jpg

13022009489.jpg

13022009490.jpg

lp,tim

To je pa čisto druga pesem, a ne? :)

Objavljeno

Res je cisto druga pesem ja,sem hvalezen vsem ki so dobronamerno povedali da je bil prejsnji prevelik oz.ni bil moj kroj.Obcutek v tem kombinezonu je hmmm malo utesnjeno :naughty: vendar se bo ze ulegel.lp

Objavljeno
Evo sem nesel danes kombinezon nazaj,sem vzel spyke-ovega st.50,oblekel sem ga sele v tretjem poskusu :lol1:

spet mal modne revije....

13022009488.jpg

13022009489.jpg

13022009490.jpg

lp,tim

Čist tko informativno me zanima zakaj si kupil ravno enodelca? Men se zdi zelo nepraktičen. Ponvad več ali manj je vsak enodelc k žaklj :D

Objavljeno (popravljeno)

Včeri sm biu v Luisu in sm si reku,da sprobam ta kombinezon za 200 evrov.Vs skeptičn oblečm zadevo in zlomka glej,kombinezon mi stoji kot ulit.Biu sm zelo presenečen nad njim,marsikej od priznanih firm sm probu pa mi ni ni pol tko dobr stau.Edino kar me je motil,da se bojim,če je tok pocen,kvaliteta.sami kombinezon je na otip biu dobr in šivi tud.ima kdo kake izkušnje z omenjenim kombinezonom??

in zanima me kajs i mislite o tem kombinezonu:

MGP

naj bi biu Berik,sam mi je mal sumljivo??

Popravljeno . Popravil Dinotti
Objavljeno
Čist tko informativno me zanima zakaj si kupil ravno enodelca? Men se zdi zelo nepraktičen. Ponvad več ali manj je vsak enodelc k žaklj :D

Jah vsak izbere kar mu bolj sede,sam sem probal in enodelce in dvo,pa mi enodelc enostavno bolj sede in pase,sem tudi avtomehanik in mi nosnja zaklja ni tuja (ceprav gre za cisto drug namen)sem uposteval tudi mnenja kolegov ki imajo SS motorje.Tako enodelni kot dvodelni imata svoje prednosti in slabosti.lp

Objavljeno
Včeri sm biu v Luisu in sm si reku,da sprobam ta kombinezon za 200 evrov.Vs skeptičn oblečm zadevo in zlomka glej,kombinezon mi stoji kot ulit.Biu sm zelo presenečen nad njim,marsikej od priznanih firm sm probu pa mi ni ni pol tko dobr stau.Edino kar me je motil,da se bojim,če je tok pocen,kvaliteta.sami kombinezon je na otip biu dobr in šivi tud.ima kdo kake izkušnje z omenjenim kombinezonom??

in zanima me kajs i mislite o tem kombinezonu:

MGP

naj bi biu Berik,sam mi je mal sumljivo??

Jest sem ga nekaj časa gledal in probaval, primerjal z drugimi in ugotovil, da za to ceno dobiš zelo vredu kombinezon. Na koncu sem ga vzel in upam, da mi bo dobro služil.

Objavljeno

Evo pa sm ga se jz danes kupu.probu sm cifro 50 in 48.mi je reku prodajalec naj vzamem raj 48,ker se bop raztegnu.no zdj me je pa kr mal strah,ker mi je zgorn deu res mal tesn(Večji trebuh),das e nau dost raztegnu.Imam pa še hrbteničnik spodaj.No dejte mal povedat,kok se kej raztegne to usnje?

Objavljeno

Namaž ga s kakšno hranljivo kremo ali mlekom za roke,pust čez noč pa potem parkat obleč pa bo že razlika.Po nekajkratni voznji bo pa sploh počutju bolj prijazen kombinezon (ne bo več took vezal)...

Objavljeno

V trgovini sem probal M-Tech Scorpion 2-delni kombinezon in mi je lepo pasal edino kar mi ni bilo všeč so tri stvari.

1) Pri kolenih je dokaj trd in skrčit nogo na sportaku ni lahko. Tukaj se bo verjetno sčasoma raztegnil in bo ok.

2) Drugo je ob vratu. Pri običajni športni drži je ok, ampak če se nagnem pod šipo me spredaj pri vratu mal zategne. A se po dolžini tudi kaj raztegne če ga namažem in se večkrat postavim v takšno držo?

3) Okoli komolcev je nekoliko ohlapen. Ščitnik lahko premikam sem in tja, ampak ne preveč. Je to uredu ali se to ne bi smelo dogajati? V celoti mi kombinezon lepo paše in manjše številke ne bi spravil nase.

lp

T

Objavljeno

:unsure: Sem malo razmišljal , kam bi to le dal (klik) , ker sem tudi jast doživel precej podobnih situacij in ne samo eno . Iskreno razmišljam , do kdaj se bodo takole obnašali do strank in ali sploh ... Presodite sami . :unsure:

Objavljeno

No ker se nikakor nism mogu spravt v st.48 in sm jo nosu ceu dan ampak me je preprosto prevec stiskal v prsih,v noge je biu pa dobr,razn da tm pr riti mal visel.Dans pridm zamenjat za 50 in nimajo moje barve,ko sm omenu da mi dajo denar,so se neki zmrdoval,na koncu sm vzeu 50 rdečo črnga.Sam zdj mi pa mori da mi je v noge mal prevelik oz,v ne pride lepo po riti.Zdj mi je zau da nism vzeu Probikerja,k mi j biu pa res ulit,pa se meu bi za škornje

Objavljeno (popravljeno)
V trgovini sem probal M-Tech Scorpion 2-delni kombinezon in mi je lepo pasal edino kar mi ni bilo všeč so tri stvari.

1) Pri kolenih je dokaj trd in skrčit nogo na sportaku ni lahko. Tukaj se bo verjetno sčasoma raztegnil in bo ok.

2) Drugo je ob vratu. Pri običajni športni drži je ok, ampak če se nagnem pod šipo me spredaj pri vratu mal zategne. A se po dolžini tudi kaj raztegne če ga namažem in se večkrat postavim v takšno držo?

3) Okoli komolcev je nekoliko ohlapen. Ščitnik lahko premikam sem in tja, ampak ne preveč. Je to uredu ali se to ne bi smelo dogajati? V celoti mi kombinezon lepo paše in manjše številke ne bi spravil nase.

lp

T

M Tech Scorpion je enodelc al dvodelc?? :unsure: :?

Popravljeno . Popravil a79
Objavljeno
M Tech Scorpion je enodelc al dvodelc?? :unsure: :?

Dvodelc - primeren za suho postavo - je ožje krojen

Objavljeno
No ker se nikakor nism mogu spravt v st.48 in sm jo nosu ceu dan ampak me je preprosto prevec stiskal v prsih,v noge je biu pa dobr,razn da tm pr riti mal visel.Dans pridm zamenjat za 50 in nimajo moje barve,ko sm omenu da mi dajo denar,so se neki zmrdoval,na koncu sm vzeu 50 rdečo črnga.Sam zdj mi pa mori da mi je v noge mal prevelik oz,v ne pride lepo po riti.Zdj mi je zau da nism vzeu Probikerja,k mi j biu pa res ulit,pa se meu bi za škornje

Pejd nazaj, da naj ti vrnejo št.48 :kva2:

Objavljeno

Dans so še škornji padl in se dobr ujamejo z kombinezonom,ki mi je kr uredu,spodnji deu mi bo pa fotr zrihtu,ker obvlada to sceno :naughty: ,pa tud če ne,je kr uredu.$8 je bla preveč huda zame :whistle:

Objavljeno

Jaz sem si probal enih par kombenizonov (sen svež motorist). Najbol mi je bil prav Dainese, Na alpinsarsu sem mel preveč ohlapnega v riti, Probiker, Vanucci mi nisla tbila prav sta me povsot nekaj tiščala. Dainese mi je bil ulit, vendar pravtako kot je že eden prej naopisal mi je v komolcih malce ohlapen. Manjše številke nikakor nebi spravil nase sploh če še računam želvo, problem je pa tudi v tem da mi je v spodnjem delu šel številko manjši komaj čez bedre, in pokleknit ni šlo. V glavnem najbolj mi je ugajal ta Dainesov in razen tega da mi je v komolcih malce ohlapen moi pristoji super. Enak problem je imela tudi punca, ki si je sprobala enih 10-12 kombenizonov enega Probiker, enega Vanucci, enih pet M-Tech, ostlo pa Alpinstar in Dainese. Na koncu sva vzela Dainese YU-Lady, ji paše kot ulit resnično.

Skratka za pomero sem si vzel veliko časa ene tri dni sem hodil okoli in probaval vse mogoče. Sem 99% prepričan da sem se odločil prav. Najbolje je če vprašate kakšnega izkušenega nosača usnja da vam svetuje, tako sem nardil tudi jaz. In nasvet ki sem ga najbol upošteval je ta da ti kombenizon na začetku tiščat, drugače boš že na začtku kupil prevelikega.

Objavljeno

Tiščal je relativna beseda.Mene tišči čez prsa pa trebuh v noge mi je pa mal ohlapen.če pa vzamem eno št.manj pa ne morm dihat,v noge pa je prave velikosti.

Objavljeno

Jaz se pa odločam med Dainese YU-Lady in Alpinestars Stella TX-1 oz. se dvema modeloma slednje znamke.

Res je, da je YU-Lady res v piko narejen za žensko postavo....Barracuda, kje sta vzela ga?

Prosila bi za kakšno mnenje.

tnx

Objavljeno
Jaz se pa odločam med Dainese YU-Lady in Alpinestars Stella TX-1 oz. se dvema modeloma slednje znamke.

Res je, da je YU-Lady res v piko narejen za žensko postavo....Barracuda, kje sta vzela ga?

tnx

Autocomerce MB

http://www.dainesemoto.si/

sem pusto tam menda že več kot dva jurčka. Nazadnje sem si kupil jakno Dainese portland 09, mi je tudi full prav, kot ulita, pa je 2 št manjša od kmbenizona, ki je lih tako Dainese.

Objavljeno

tnx

Jaz sem lani kupovala kombinizon za na motor in sem se na koncu ravno tako odločala med Dainese in Alpinestars.

V primeru, da si višja od 170 cm, bodi pri YU-Lady pozorna predvsem na položaj kolenčnikov. Pri Dainesu naredijo ženske hlače, vsaj pri manjših številkah, malenkost (pre)kratke, zato se rado zgodi, da ti kolenčniki pridejo par cm previsoko. Sama zadeva ni moteča, dokler v stojiš v trgovini, pred ogledalom. Na motorju, vsaj na kakšni daljši relaciji pa te lahko hitro zadanejo mešani občutki jeze in obžalovanja (predvsem tistih 1000 eurov).

Pri Alpinestarsu kolenčniki niso problematični, vendar pa lahko naletiš na drug problem. Opazila boš, da je kroj ženskih hlač pri Alpinestarsu čez meča malenkost ožji. Če si višja, se ti lahko zgodi, da bo tudi spodnji rob hlač prišel višje in posledično lahko naletiš na problem, kako zapeti tisto zadrgo na spodnjem delu hlač. Vendar pa se kroji pri različnih modelih medseboj razlikujejo, zato jih probaj čimveč.

Svetujem ti, da se, preden se odločiš za nakup, usedeš na motor, oblečena v kombinizon, ki ti je všeč. Tako boš najlažje ugotovila, v katerem se najbolje počutiš.

Jaz sem se odločila za Alpinestarsov kombinizon, ker sem pri njih našla kroj hlač s katerim nisem imela problemov. Po prvi sezoni in po kar nekaj kilometrih na motorju sem z njim zelo zadovoljna.

Objavljeno

Če kdo potrebuje kakšen MTECH kombinezon, enodelni, dvodelni, rokavice, karkoli kontaktiram PM. Ugodno

Objavljeno

Takle kombinezon od IXS firme, kolk nej bi to blo vredno, približno?

aa49_1.JPGaada_1.JPGab88_1.JPG

A kdo ve kater model je to?

Objavljeno

Hvala za odgovore! :)

sicer mi na mojo višino, 165 cm, bolj ustreza Dainese, ker je bolj oprijet. Pri Alpinestars pa pridejo hlače širše in ob menjavi za manjše se potem zgodi, da ti pa kje drugje ni več prav.... :)

skratka še se bomo preoblačili in preizkušali na motorju.

LP

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!