Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

Priporočene objave

Objavljeno

A bi mogoče kdo vedel za kakšno zadevo za osvežitev usnjenega kombinizon (sprej,....), ker na luftanje se skor ne odziva več :P

Objavljeno

Se podpišem pod tole...me tut zanima če obstaja kakšna zadeva, ker s samim luftanjem je švoh! :unsure:

l.p.

Objavljeno

Obstaja...sem imel...je pa na šprico ko recimo ajax.Samo kar ga je 750ml.Kao piše na njem,da pobere ves vonj po cigaretih....Čez 14 dni grem spet v Italijo,pa bom kupil in lahko takrat točno napišem kako se reče!Vem pa,da piše na njem "uso profesionale" in ga ne gre v trgovini kupit...samo "privatniki"ga lahko kupijo!Je pa res,da malenkost(če fejst našpricaš) izsuši kombinezon znotraj.Tako,da jz sem ga zatem(po preluftanju) vedno posprejal z oljnim sprejem (rheomed-Hautpflegeol-mit panthenol imajo pa v sanlabor trgovinah)

Je pa ta isti sprej res odličen osveževalec prostorov!

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ojla,

evo moj goretex kombinezon bo treba zamenjat in odločil sem se da prvič kupim kvaliteten dvodelni usnjeni kombinezon - bolj zaradi zaščite, pa tudi ker zadnje čase mi zelo paše ožemat desno ročico :yes:

...zanima me kak nasvet oz mnenje glede odmerjanja velikosti kombinezona za katerega sem se odločil

...sam sem v zgornji polovici (rame&joški) malo širši in me ogledani kombinezon lepo tesno oprime: ravno toliko da še zapnem - malo "zateguje" a baje da se še malo stegne zadeva ...spodnji del je pa od pasu do kolen ok - enakomerno oprijet a ne "zateguje" pod koleni so pa hlačnice ohlapne - tu imam malo pomisleke, kako bo zadeva sedla v škornje. verjetno bodo hlačnice precej nagubane/prepognene v škornju. kako pa vam sede kombinezon od kolen dol?

Hvala za info in mnenja.

:winkiss:

Objavljeno

Spodnji del se mau nabere, ampak ga mau stlačim in se morm kr matrat, da zapnem škornje...

Objavljeno

Od kolen navzgor men kombinezon redno pobira živce. Z daljšo vožnjo na motorju neprestano lezem(mo) nekoliko naprej. Posledično tudi kombinezon na stegnih leze gor. Kar pomeni, da slej ko prej začne tiščati v kolenih - čedalje bolj. Do te mere, da imam kolena rdeča še nekaj ur po tem, ko slečem kombinezon. Mere sem že dal, edino kombinezon moram še dostaviti na Vransko, da mi hlačnico pri kolenu nekoliko podaljšajo. Upam, da bom s tem rešil težavo.

Dočim od kolen navzdol ni panike. Celo ono zadrgo imam odpeto, ki razširi del na mečih. Kombinezon popolnoma oprime nogo in notranji škorenj.

Objavljeno

Katermeu mojstru zaupati kombinezon, da bi naredu, da bi mi bolj pasou (v nogah, rokah in pr riti mam mal mal lufta, pa bi raj da se me čist prime, tko k se zagre).

LP

Objavljeno
fitnes trenerju :)

Mah, narjen je tko da bi lohka meu še 5kg dreka pr riti, pa bi blo lih prov natlačn. V noge bi tud mogu met kšne 5cm več obsega, take noge majo mogoče kšni ultra kolesarji ne pa navadni ludje, pr rokah je pa od komouca proti dlanem mal lufta, mam jest čez zapestje 2cm :D

Objavljeno

...wuuuhuuu ...nov kombinozon je že doma, pa čeveljčki tud - matr se mi zdi :)

a bi bil kak izkušeni lastnik ledra tolk prijazen in mi prišparal branje 120+ strani te teme in mi v dveh stavkih svetoval kako se kaj vzdržuje tole usnje ...pa zdej ka je nov a treba tud kej s čim namazat alpa kej ulaufat?

...hvala! :OK:

Objavljeno

Živjo ekipa!

Jst bom uletel z eno prošnjo... :blush:

Rad bi začel tekmovati v longboard downhill disciplini (tko to zgleda: http://www.vimeo.com/6141631), za to pa potrebujem usnjeno obleko (kombinezon).

Ker sem se letos že skeširal do suhega imam nekoliko problem z nakupom obleke pa me zanima ali je tukaj kaka dobra duša, nekdo, ki ima doma kak star kombinezon (nima veze če je strgan) in bi ga bil pripravljen podariti ali pa oddati za protiuslugo - profesionalno izdelujem spletne strani (www.toastedweb.si).

V zameno lahko še ponudim oglaševanje na www.5days.net, www.thelifeofalongboarder.com za dobo 200 let :)

Res bom zelo zelo hvaležen :)

Visok sem 175 cm in tehtam 83kg.

lp

Mihael

Objavljeno
A bi mogoče kdo vedel za kakšno zadevo za osvežitev usnjenega kombinizon (sprej,....), ker na luftanje se skor ne odziva več :P

A si ti pol ze kej zvedu,kaj je s temi spreji?? :)

Objavljeno (popravljeno)

Obstaja...sem imel...je pa na šprico ko recimo ajax.Samo kar ga je 750ml.Kao piše na njem,da pobere ves vonj po cigaretih....Čez 14 dni grem spet v Italijo,pa bom kupil in lahko takrat točno napišem kako se reče!Vem pa,da piše na njem "uso profesionale" in ga ne gre v trgovini kupit...samo "privatniki"ga lahko kupijo!Je pa res,da malenkost(če fejst našpricaš) izsuši kombinezon znotraj.Tako,da jz sem ga zatem(po preluftanju) vedno posprejal z oljnim sprejem (rheomed-Hautpflegeol-mit panthenol imajo pa v sanlabor trgovinah)

A si ti pol ze kej zvedu,kaj je s temi spreji?? :)

Sem pozabil že nato :whistle:

ARCO je firma,ki izdeluje, imenuje se pa EPRIL!

a bi bil kak izkušeni lastnik ledra tolk prijazen in mi prišparal branje 120+ strani te teme in mi v dveh stavkih svetoval kako se kaj vzdržuje tole usnje ...pa zdej ka je nov a treba tud kej s čim namazat alpa kej ulaufat?

Jz novega nisem kaj mazal.Ko je umazan ga sčistim z mokrimi robčki in posprejam s oljnim sprejem ga pustim par ur.Potem pa še enkrat posprejam in obrišem s suho krpo!(Po 5-tih sezonah je kot nov).Nikoli ga nimam v omari pač pa ves čas v sobi na obešalniku :krneki:

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
...wuuuhuuu ...nov kombinozon je že doma, pa čeveljčki tud - matr se mi zdi :)

Lej, nega usnja ni ravno neka huda znanost.

Predlagam ti, da vsakič ko prideš s furce lepo z vlažno krpo očistiš vsa trupelca in ostalo mrhovino.

Verjemi, dosti lažje je tako, kot pa če to delaš enkrat na leto... po možnosti s štrajfiksom, ker gre hudič zelo težko stran. .)

Kar se nege tiče ima dainese odlično zadevo, ki se imenuje Protection and cleaning Kit. S tem namažeš nekajkrat med sezono ter obvezno preden opremo pospraviš za čez zimo. Čeprav tega zgleda zelo malo, ga imaš lahko za presenetljivo veliko čiščenj.

Moj leder je redno očiščen na ta način in po dveh seznonah uporabe še vedno izgleda kot takrat, ko je bil kupljen.

1995940z.jpg

Objavljeno

V Dainese Outlet Kozina sem nabavil 2 kombineziona.

In sicer:

zame -> Dainese M5: 420€,

za boljšo polovico -> Dainese YU LADY: 600€.

Je to poštena cena, ali sem zadevo preplačal, oz. bi jo lahko dobil bistveno ceneje v ITA?

Objavljeno

In sicer:

Je to poštena cena, ali sem zadevo preplačal, oz. bi jo lahko dobil bistveno ceneje v ITA?

Po mojih izkušnjah težko.

Mogoče edino Yu-Lady. Sam to bl malo verjetno.

LP

Objavljeno (popravljeno)

In sicer:

Dobro si kupil :)

Popravljeno . Popravil Jure
Objavljeno

Po mojih izkušnjah težko.

Mogoče edino Yu-Lady. Sam to bl malo verjetno.

LP

Lih YU-Lady bi težje ceneje dobil. Že tko al tko je ta kombinezon težko dobit, da o številki sploh ne govorim.

Objavljeno

Lih YU-Lady bi težje ceneje dobil. Že tko al tko je ta kombinezon težko dobit, da o številki sploh ne govorim.

Morda zato, ker je punca malo višja (179cm), tako da je šlo za 46 številko.

Objavljeno (popravljeno)

Se strinjam, da Dainese + višina pri ženskih kombinezonih nimata dosti skupnega. Sem tudi sam iskal nekaj podobnega za tabolš polovico, pa do danes nismo še nič uporabnega našli.

Popravljeno . Popravil xyznanixyz
Objavljeno

Enaka višini, no - 1cm enaka številka je bilo tudi pri nas :D Na zadnje sva dobila yu-lady enodelca v Sistiani (al kaj že je :D), pa še to jedva. Za mišjo dlako ga je gospodična potegnila iz lagera.

Objavljeno

Da še tu malo spromoviram; prodajam svoj kombinezon, ki mu sicer nič ne manjka, le drugega imam nagledanega, če koga zanima: http://www.avto_net/....asp?ID=3028972 (podčrtaj v piko trance_44_wink5.gif )

LP

Zanimivo, da nepodrajsanega in dišečega dobim za 500 e.....trance_25_naughty.gif

Objavljeno

Zanimivo, da nepodrajsanega in dišečega dobim za 500 e.....trance_25_naughty.gif

Malo podrajsanega in smrdečega ko zmaj pa za pol manj :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!