Skoči na vsebino

Povojni poboji-dokumentarc

cyc

Priporočene objave

Sila produktivna razprava tipa "Naš deda/babica mi je pripovedovala...." se bo iz tega razvila...... :closedeyes: :trance_33_sleep: in izjava bo primerna tisti strani, na kateri se je dedek/babica v danem trenutku nahajal :rolleyes:

Popravljeno . Popravil xr800
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa smo le prvi v Evropi. Imamo namreč največje morišče. Procentualno smo zdele s Teznom v samem vrhu pa procentih pobitih- 7% slovenskega življa .

JEEEE, živela KPJ brez vas nam ne bi nikoli uspelo.

Aja, ker boste spet Francoske izvensodne poboje ven potegnili. Francija Belgija in Nizozemska skupaj jih je nabrala celih 2000 kom. Kar je za nas prava mala malica.

lp

Kolikor vem, so tam zakopani v glavnem ustasi in ostali kolaboranti iz bivsih jugo republik. Nasih kolaborantov bi naj bilo bolj malo.

Izdajalci se streljajo. Tako to je!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živela KPJ...

ŽIVELA!!!!

Svaka čast, da se vam še ljubi.... :worship:

Kolikor vem, so tam zakopani v glavnem ustasi in ostali kolaboranti iz bivsih jugo republik. Nasih kolaborantov bi naj bilo bolj malo.

Izdajalci se streljajo. Tako to je!

Točno tako. :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:unsure: ..torej, zadeva je zelo, zelo preprosta..... Partizanščina in NOB ( Šarhovi fantje itd) so nedvomno eden bolj svetlih trenutkov slovenske zgodovine in slovenstva..... vse ostale, ki so prisegali okupatorjem in jih je okupator hranil, oblačil, oboroževal so v imenu boga in ne vem čega bili sodelavci okupatorja in nacizma... vojni zločinci, pa če ne vsi, so bili vsi IZDAJALCI svojega naroda....povojni poboji so temna stran tistega časa in edina napaka je, da ljudje,ki so jih povzročili IN izvajali niso bili nikoli obsojeni...ni bilo katarze,ki bi očistila narod, VENDAR so ubogi na duhu vsi, ki se zaradi kakršnih koli povojnih krivic naslanjanjo na izdajalce in njihove simpatizerje...partizanski boj je sveta stvar in nikakor ne spada v isti koš, kot umazane izdajalske formacije,ti so rak v zgodovini slovenstva.....pa nič ni narobe s temi poboji, samo neprimerno so bili izvršeni..tem, ljudem bi morali najprej soditi in jih potem ustreliti...če bi jim dokazali krivdo...in moje mnenje je, da so jih še premalo pobili, saj se vidi po sedanji politiki, kako se razni izeljenci iz J. Amerike vračajo in želijo delati red in na novo pisati zgodovino.....

SMRT FAŽIZMU IN DOMAČIM IZDAJALCEM, SVOBODA NARODU !!! :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:unsure: ..torej, zadeva je zelo, zelo preprosta..... Partizanščina in NOB ( Šarhovi fantje itd) so nedvomno eden bolj svetlih trenutkov slovenske zgodovine in slovenstva..... vse ostale, ki so prisegali okupatorjem in jih je okupator hranil, oblačil, oboroževal so v imenu boga in ne vem čega bili sodelavci okupatorja in nacizma... vojni zločinci, pa če ne vsi, so bili vsi IZDAJALCI svojega naroda....povojni poboji so temna stran tistega časa in edina napaka je, da ljudje,ki so jih povzročili IN izvajali niso bili nikoli obsojeni...ni bilo katarze,ki bi očistila narod, VENDAR so ubogi na duhu vsi, ki se zaradi kakršnih koli povojnih krivic naslanjanjo na izdajalce in njihove simpatizerje...partizanski boj je sveta stvar in nikakor ne spada v isti koš, kot umazane izdajalske formacije,ti so rak v zgodovini slovenstva.....pa nič ni narobe s temi poboji, samo neprimerno so bili izvršeni..tem, ljudem bi morali najprej soditi in jih potem ustreliti...če bi jim dokazali krivdo...in moje mnenje je, da so jih še premalo pobili, saj se vidi po sedanji politiki, kako se razni izeljenci iz J. Amerike vračajo in želijo delati red in na novo pisati zgodovino.....

SMRT FAŽIZMU IN DOMAČIM IZDAJALCEM, SVOBODA NARODU !!! :unsure:

Povojni poboji so svinjarija par excellance in ni "napaka", da storilci niso bili obsojeni. Takšne stvari se ne bi smele dogajati. Nikoli. In v tem duhu je treba ljudi učiti. Vsakomur se lahko vtrga. Sistematično početje takšnih reči pa kaže na zločinskost samega režima, ki to počne. Debate o tem ali je bila prvo kokoš ali jajce (kdo je prej začel, namreč) so pri tem popolnoma neprimerne.

Na zemlji ni svetih stvari, če sploh kjer so.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

saj bodo JJ in el bajuco in ostali domobranci poskrbeli za nadaljevanje debate - ni treba še nam!

partizani rules!!!!!!!! :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:nono:

Ajdemo svi da pevamo veselo,

kome je srce crveno i belo...

ZVEZDA!!!!!

....moja adresa Marakana-sever

Delija uvek i Red star forever.....

ZVEZDA, ZVEZDA

Popravljeno . Popravil xr800
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja res je blo tam pobitih 15.000 če ne več vse sorte poražencev. zgubili so, vedeli so kaj jih čaka. sicer pa se bol malo govori več o zločinih poražene strani, kot, da so vsi bli samo kuharji, intendanti in štabni pisarji...kaj so počeli četniki, ustaši, ss-ovci, domobranci z ujtimi partizani ali njihovimi sorodniki, o tem je ena sama tišina...da je naša vrla RKC blagoslavljala bratomorno voljo za dosego svojih VEDNO izprijenih političnih ciljev tudi ni več omembe. no, naj preštejejo tiste kosti, naj se ugotovi pripadnost in naj se uredi grobišče. to bi morala vsaka zrela država znat naredit...kako se bo obnesllo naše pišče bomo pa še videli...nimam nobenih utvar, da se bo še naprej demoniziralo zmagovalce in prikazovalo povojne poboje kot edino tragedijo ki se je zgodila, ter se boj slovenskih partizanov črnilo kolikor bo mogoče.

In Gustinčič ima prav.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jzgubili so, vedeli so kaj jih čaka. sicer pa se bol malo govori več o zločinih poražene strani, kot, da so vsi bli samo kuharji, intendanti in štabni pisarji...kaj so počeli četniki, ustaši, ss-ovci, domobranci z ujtimi partizani ali njihovimi sorodniki, o tem je ena sama tišina...

Torej, ker so oni klali, so lahko tudi naši. Bravo, torej je partizanstvo na koncu isto kot fašizem. S takšnimi dajete prav tistim, ki izenačujejo NOB in kolaboracijo.

Za take svinjarije ni opravičila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej, ker so oni klali, so lahko tudi naši.

ko gledaš zadevo iz določene časovne distance lahko rečeš jaz pa ne bi klal !

ko pa je vroče okrog glave in poka okrog ušes, pa ne vem če človek vidi kaj drugega kot zgolj boj za preživetje in maščevanje "svojih" ! saj si imel na balkanu reprizo ww2 !

da pa bi izenačevali narodno osvobodilni boj z kolaboracijo pa ti že besede samo povedo kaj katera pomeni ! :nono:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko pa je vroče okrog glave in poka okrog ušes, pa ne vem če človek vidi kaj drugega kot zgolj boj za preživetje in maščevanje "svojih" ! saj si imel na balkanu reprizo ww2 ! da pa bi izenačevali narodno osvobodilni boj z kolaboracijo pa ti že besede samo povedo kaj katera pomeni ! :nono:

To je to.

Najbolj od vsega sovrazim razjarjene mnozice in LINC.Ko nekdo od zadaj zavpije kriv je, tisti spredaj ga pa lincajo, pa se vedo ne zakaj, al pa po moznosti sploh ne tistega, ki ga je "sodnik" obtozil.Tudi tako se zacnejo vojne.Ker "frendi" od lincanega tega ne pozabijo.

In vojna je linc.Cimprej unici ne glede na vse.

Vojna ne more biti dobra al pa slaba.

Ostanejo pa samo porazenci in zmagovalci.

Med vojno pride do boja za prezivetje, al ti ali on.

Pokaze se ves sadizem, ki ga doloceni posamezniki skrivajo v sebi, vsa mascevalnost zaradi lastnih izgub najdrazjih in hitro rata vseeno, kdo je dejansko pritisnil na petelina.

In malo je junakov, ki bi odklonili streljanje na mnozice "izdajalcev", vedoc, da bodo zaradi tega pristali v isti jami z njimi, nekdo drugi po vrsti jih bo pa tako ali tako pospravil v jamo.Ja, danes na forumu nas je verjetno veliko, kaj pa ce bi se znasli prov tam?

Moj fotr mi je pravil, da je tisti, ki je strazil domacijo samo priletel in se zadrl: "vojska gre.." - katera, ni nikogar zanimalo, vsi so pomenili vojno.

Svet se je ocitno sprijaznil, da so americani vrgli atomski bombi, saj so tako skrajsali vojno in izgube???Opravicljivo?

Otroci, starci, vsi po vrsti so sli v prah...

Sem za to, da se vsem, ki so med vojno trpeli to tudi prizna.

Nekateri tudi po krivici.

Je pa bila takrat vojnaPika

Je bila vecina na strani okupatorjaPika

Naj dajo ze enkrat mir, ker bi mladi povecini radi ziveli neobremenjeni s preteklostjo, ne pa da jim life pogojujo dogodki izpred 60 let.

Zgodovina naj bi nas nekaj naucila - in to ni ponavljanje enakih napak - te nastudirajo samo tisti zlomisleci, mi pa padamo na stare fore...

Lp!

Flight

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

flight69 je lepo povedal. Pustite pri miru te grozote, ni treba pogrevati starih grozodejstev. Če se mene vpraša, lahko se jim odpusti, pozabiti pa ne smemo nikoli.

Ko je vojna, je enostavno: če ne počim jaz njega, bo on mene. Ni dileme.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No coment.Prav je , da se to razčisti in mora se, me pa vseeno spreletava misel...

podpora vladi pada, koalicija se maje,predsedovanje EU se bliža,volitve pred vrati in kot zakleto vedno se privlečejo od nekje kosti, kosti ki so tam bile desetletja

in vedno pridejo prav za politikanstvo.Je sedanji oblasti res odkrivanje grobišč tako sveto? ali je v ozadju ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....Maribor kandidira za kulturno prestolnico Evrope ,pogajamo se s Hrvati itd itd.

Popravljeno . Popravil Pips
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na žalost !

Gre za POvojne poboje :alien1:

Gre za povojne poboje, vem. To, da odpustimo, ne pa pozabimo, sem mislil na vojno morijo. Saj živečih akterjev vojne ni več, samo pogrevanje je ostalo.

Kar pa se tiče povojnih pobojev, nekaj časa po vojni je še šlo, potem so pa bolj potihem to delali. Zdaj pa se odkrivajo te stvari.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko pa je vroče okrog glave in poka okrog ušes, pa ne vem če človek vidi kaj drugega kot zgolj boj za preživetje in maščevanje "svojih" ! saj si imel na balkanu reprizo ww2 !

da pa bi izenačevali narodno osvobodilni boj z kolaboracijo pa ti že besede samo povedo kaj katera pomeni ! :nono:

Na žalost !

Gre za POvojne poboje :alien1:

Gre za povojne poboje, vem. To, da odpustimo, ne pa pozabimo, sem mislil na vojno morijo. Saj živečih akterjev vojne ni več, samo pogrevanje je ostalo.

Kar pa se tiče povojnih pobojev, nekaj časa po vojni je še šlo, potem so pa bolj potihem to delali. Zdaj pa se odkrivajo te stvari.

Ja, motofrik, gre za povojne poboje kot te je pips lepo opozoril. Ne gre za boj na življenje in smrt, ne gre za neke igrice okrog priznavanja statusa bojevnika in s tem povezanih pravic itn. gre za pobijanje neoboroženih, nagih in z žico zvezanih ljudi. In Srebrenica je povsem lep primer tega, samo očitno še zmeraj ne dojamete poante, da je povojne poboje domobrancev možno imenovati svinjarija brez postavljanja legitimitete NOB-a pod vprašaj. Če pa NOB-a in povojnih pobojev ni možno ločiti, potem je celoten NOB zločinski načrt.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, motofrik, gre za povojne poboje kot te je pips lepo opozoril. Ne gre za boj na življenje in smrt, ne gre za neke igrice okrog priznavanja statusa bojevnika in s tem povezanih pravic itn. gre za pobijanje neoboroženih, nagih in z žico zvezanih ljudi. In Srebrenica je povsem lep primer tega, samo očitno še zmeraj ne dojamete poante, da je povojne poboje domobrancev možno imenovati svinjarija brez postavljanja legitimitete NOB-a pod vprašaj. Če pa NOB-a in povojnih pobojev ni možno ločiti, potem je celoten NOB zločinski načrt.

Flancanje, flancanje, flancanje. No in kakšno rešitev zagovorniki izdajalcev predlagate??????? :hmm: :hmm:

Popravljeno . Popravil mr.Evil
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem na kaj si mislil, glede na to, da sem ateist, levičar in nimam težav z vprašanjem who is who in the WW2, globalno gledano.

Kakšno rešitev pa predlagajo zagovorniki klavcev?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!