smasher Objavljeno April 17, 2017 Opozori Objavljeno April 17, 2017 (popravljeno) hodiš na večdnevne ture? če ne in si rahlo škrt, pol poskusi met ta akumulator še to sezono, čez zimo bo verjetno crknil in boš naslednjo pomlad kupil novega. Ni optimalen plan si pa preneseš strošek akumulatorja na naslednje leto LAhko še preveriš če je to res krivo, samo bolje če sta dva, en drži multimeter na kontaktih od akumulatorja, drug vergla, če pade napetost pod 10V je akumulator bolj pri koncu. (če hčeš met vse tip top pa kupi nov akumulator) ps: bi še kaj predlagal ampak me bo kdo če bom predlagal preveč butaste ideje Popravljeno April 17, 2017. Popravil smasher
J.a.m.e.s Objavljeno April 17, 2017 Opozori Objavljeno April 17, 2017 Bom zmeril napetost pa da vidimo. Ne gre se mi toliko za strošek, akumulator je potrošna roba, raje ga prej menjam, kot pa da bi kje zaradi njega obtičal.
Zok Objavljeno April 17, 2017 Opozori Objavljeno April 17, 2017 Ko sem kupil motor, je imel akumulator v slabem stanju - med zagonom je motor kar zajamral, pa potem le obrnil se za en obrat in vzgal. Tu in tam pa tudi ni vzgal, in ga je bilo potrebno vzgati na kleme. Vzdrzevalno polnjenje s tistim poceni lidlovim polnilcem ga je toliko zbrihtalo, da sedaj deluje tako kot je treba - vedno znova vzge odlocno in suvereno. Tako dobro, da sem si zmontiral prikljucek za vzdrzevalno polnjenje. Ce ze imas taksen polnilec (z "zimskim" programom), ti priporocam da poskusis - nimas kaj izgubiti. J.a.m.e.s 1
J.a.m.e.s Objavljeno April 17, 2017 Opozori Objavljeno April 17, 2017 Čez zimo sem imel akumulator priklopljen ravno na programu zimovanje (lidlov polnilec). Je pa res, da mi motor čez sezono stoji zunaj, uporabljam pa enkrat do največ dvakrat tedensko.
Snečer Objavljeno April 17, 2017 Opozori Objavljeno April 17, 2017 pred 7 minutami, JamesTheMan pravi: Čez zimo sem imel akumulator priklopljen ravno na programu zimovanje (lidlov polnilec). Je pa res, da mi motor čez sezono stoji zunaj, uporabljam pa enkrat do največ dvakrat tedensko. Menjaj, ker naenkrat bo game over. Zok, Quest in builder 3
J.a.m.e.s Objavljeno April 18, 2017 Opozori Objavljeno April 18, 2017 Ve mogoče kdo v MB prodaja Yuasa akumulatorje za motor?
schwantz Objavljeno April 18, 2017 Opozori Objavljeno April 18, 2017 pred eno uro, JamesTheMan pravi: Ve mogoče kdo v MB prodaja Yuasa akumulatorje za motor? Ne prepričujem, vendar: V MB imaš trgovino, kjer boš dobil akumulator enakih karakteristik (tudi zagonski tok) za več kot pol ceneje. Odločitev je pa tvoja...
J.a.m.e.s Objavljeno April 19, 2017 Opozori Objavljeno April 19, 2017 Hvala, sem ga preko neta naročil, je ceneje kot v klasični trgovini. Danes ga dobim. lp
Ni3ous Objavljeno Maj 5, 2017 Opozori Objavljeno Maj 5, 2017 Danes sem slučajno na tole naletel in kar kupil...tenutno dobra cena za dober polnilec: http://www.yogi.si/p-135448-polnilec-in-vzdrzevalec-za-akumulatorje-oximiser-900.aspx
Frenk 67 Objavljeno Maj 5, 2017 Opozori Objavljeno Maj 5, 2017 pred 8 minutami, Ni3ous pravi: Danes sem slučajno na tole naletel in kar kupil...tenutno dobra cena za dober polnilec: http://www.yogi.si/p-135448-polnilec-in-vzdrzevalec-za-akumulatorje-oximiser-900.aspx to zimo sem z njim dvakrat napolnil sosedi akumulator v avto. Ko mi je pa crknil akomulator na Yamahi, pa je kar nekaj utripal in čez noč ni naredl nič. Pol je šel fotr h kolegu mehaniku, ki mu je dal en predpotopni polnilec in ta je rešil aku na Yamahi Go figure sesir 1
Snečer Objavljeno Maj 5, 2017 Opozori Objavljeno Maj 5, 2017 Zagonska moč polnilca... Frenk 67 in DAMI34 2
Frenk 67 Objavljeno Maj 5, 2017 Opozori Objavljeno Maj 5, 2017 (popravljeno) pred 7 minutami, Snecer pravi: Zagonska moč polnilca... sej sem razmišlju, da ga nekam zagonm, sam sem ga zaenkrat še pustu, če sosedi spet akumulator crkne Popravljeno Maj 5, 2017. Popravil Frenk 67 GoBobi in maxxa 2
Ni3ous Objavljeno Maj 5, 2017 Opozori Objavljeno Maj 5, 2017 Če si ga spraznu po 4 V potem ni niti začel polnit. MiNa in GoBobi 2
Ni3ous Objavljeno Maj 5, 2017 Opozori Objavljeno Maj 5, 2017 (popravljeno) Deci smo vsi isti. Ne beremo navodil, dokler nekaj ne crkne al pa ne polomimo V navodilih piše kako deluje ta polnilec in spodaj je razvidno, da če je izpraznjen pod 4.1 V ali pa ne sprejema toka (poškodba celic) potem ne zaćne niti polnit in začne utripat rdeča lučka. @Frenk 67Glede na to, da praviš da je lučka utripala, pomeni da ti polnilec deluje in je bil akumulator izpraznjen pod 4.1 V, ni pa bil fuč, ker ti je mehanikov pretpotopni stare šole polnilec rešil akumulator. Stari polnilci (brez programov) polnijo vedno, ne glede na stanje akumulatorja (poln/prazen/pokvarjen), to je dobro kadar je akumulator čist prazen, v vseh ostalih primerih pa je to bolj slabost kot prednost. Glavno da še nisi zabrisal stran polnilca, ker zgleda da z njim ni nič narobe. Mojega sem že priklopil in že polni. Popravljeno Maj 5, 2017. Popravil Ni3ous cikadina, DAMI34, Zok in 5 others 8
u-r-o-s Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 Znaš zašto postoje upustva za upotrebu? Da znaš gdje si pogrešio Ni3ous in Zok 2
Frenk 67 Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 (popravljeno) Ob 5.5.2017 ob 14:26, Ni3ous pravi: Deci smo vsi isti. Ne beremo navodil, dokler nekaj ne crkne al pa ne polomimo V navodilih piše kako deluje ta polnilec in spodaj je razvidno, da če je izpraznjen pod 4.1 V ali pa ne sprejema toka (poškodba celic) potem ne zaćne niti polnit in začne utripat rdeča lučka. @Frenk 67Glede na to, da praviš da je lučka utripala, pomeni da ti polnilec deluje in je bil akumulator izpraznjen pod 4.1 V, ni pa bil fuč, ker ti je mehanikov pretpotopni stare šole polnilec rešil akumulator. Stari polnilci (brez programov) polnijo vedno, ne glede na stanje akumulatorja (poln/prazen/pokvarjen), to je dobro kadar je akumulator čist prazen, v vseh ostalih primerih pa je to bolj slabost kot prednost. Glavno da še nisi zabrisal stran polnilca, ker zgleda da z njim ni nič narobe. Mojega sem že priklopil in že polni. sem bral tud navodila. Ni utripala lučka ampak je utripal napis 10V/0A tko na dve, tri sekunde in tko cel dan. Po tistem, ga še nisem uporabljal, tko da ne vem al je crknu al ni vedu kaj naj dela. Popravljeno Maj 11, 2017. Popravil Frenk 67 Quest 1
Cartman Objavljeno Maj 15, 2017 Opozori Objavljeno Maj 15, 2017 Zdi se mi licen in zelo ugoden. Ga ima kdo? https://eshop.petrol.si/sl/petrol/polnilec-in-vzdrzevalec-akumulatorja-bdv090--6-12v-black---decker-pbl166374/PBL166374?utm_source=facebook&utm_medium=FB_dr&utm_content=carousel_vc&utm_campaign=fb_dr sesir 1
JoeFZ Objavljeno Maj 18, 2017 Opozori Objavljeno Maj 18, 2017 http://www.ebay.it/itm/Batterie-Suzuki-GSF1250-A-SA-Bandit-JS1CH-WVCH-Bj-2011-YUASA-YT12A-BS-/172482481935?hash=item2828c1cf0f:g:LWQAAOSwUKxYdfcS http://www.motonet.si/e-trgovina/motorno-kolo/suzuki/1250/gsf-1250-bandit/?good_detail=akumulator-1677dcffb186bd72394a9ef04b9a1e07m Po 7 letih in 70000 km se poslavlja akumulator v mojem Banditu 1250.Tale Yuasa je verjetno najboljši izbor? Ta dva akumulatorja sta verjetno popolnoma ista?Ali je to gel? LP
round Objavljeno Junij 20, 2017 Opozori Objavljeno Junij 20, 2017 Pozdravljeni, je imel kdo izkusnjo s tem, da mu je motor praznil baterijo? Meni na kawasakiju er6f (2014) baterija zvecer vzge, ko pridem zjutraj pa motor ne obrne vec, baterija pa je prazna. Kupil sem novo exide baterijo, napolnil jo je t040742471udi uradni serviser za te baterije (jo tudi testiral in kaze da je ok). Je imel morda kdo taksen primer, da je bil na motorju kaksen stik, ki bi povzrocal praznjenje?
GO_Tomi Objavljeno Avgust 1, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2017 Transalp ne dela Je krepala baterija. Polnjenje pomaga samo malo cajta. Moram kupit novo. Kaj in kje naj kupim? Kaj svetuješ?
GO_Tomi Objavljeno Avgust 2, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2017 Transalp dela To sem vzel. Kolko sem plačal, pa rajši ne povem (sad dolgoletnega prijateljevanja ... 65 €) gretzky in Bostjan L 2
u-r-o-s Objavljeno September 27, 2017 Opozori Objavljeno September 27, 2017 Dobra cena, jst mam od letos "navadnega" Exidea in je OK
ftp Objavljeno September 27, 2017 Opozori Objavljeno September 27, 2017 kaj pa kaj takega... http://www.moto-akumulator.si/akumulator-ytz14-s/2
Damo001 Objavljeno Oktober 27, 2017 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2017 Včeraj med potjo mrknil akumulator na er6-n, l2006. Ker sem bil slučajno blizu hitrega servisa, sem ga poizkusil vžgati z boosterjem, vendar je motor takoj crknil, ko sem odklopil kleme. V bljižnji trgovini potem kupim kar imajo...http://www.motonet.si/e-trgovina/bs-battery-maintenance-free-mf-akumulatorji-brez-vzdrzevanja-10108/?good_detail=akumulator-brez-vzdrzevanja-btx12-bs-ytx12-bs-9d10bfcb86b1f70541ec45721dd99054p&redirectedUrl=1 Dobil za 45€. Je to kej vredna baterija?
Zivnorc Objavljeno Oktober 27, 2017 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2017 ... vredna je 45€. Ti samo vozi. Dokler ne crkne, bo dober.. Ti raje preveri, zakaj ti je crknil! Preveri polnjenje akumulatorja med obratovanjem motorja. Izmeri napetost pred zagonom ...in potem med obratovanjem. Med obratovanjem malo dvigni obrate motorja na cca 3000 1/min....in izmeri napetost, ki mora biti nekje med 14 in 14,5V. maus, Damo001 in DAMI34 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se