Igi Pop Objavljeno Julij 3, 2016 Deli Objavljeno Julij 3, 2016 pred 32 minutami, DL650 pravi: Nisi me razumel. Jaz vem, da se da prepognit po sredini, ampak moje vprašanje se je nanašalo na to, če ji s tem, ko jo prepognem po sredini lahko kaj škodujem (poškodujem nitranjost .. itd), to me je zanimalo. Nikjer nisem zasledil, da proizvajalec odsvetuje prepogibanje. Dejstvo je, da je malo predolga za v kufer (66cm), zato bi jo zložil pač v kvadrat in bi jo z lahkoto dobil v kufer - obe. Tisti, ki jo bo prvi prepognil naj pove še ostalim, da jih ne bomo vsi zajebali. Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
boych Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Sicer ne vem za ostale imam nekaj podobnega in je že po defaultu prepognjena ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Snečer Objavljeno Julij 4, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 4, 2016 (popravljeno) Samo to bi omenil. Za udobno spanje (in servis) 10cm plus širina na 90cm, da se lahko obrneš in nisi na tleh. Imam tako blazino, dvojno, ki se prepogne (140cm širina). Seveda pa to ni za motor, čeprav na zic zadaj bi šla. Z motorjem sem veliko kampiral, vse probal, isofix, samonapihljiva, za napihnit iz lujza (kar solidna), to je vse za silo, na koncu raje najdeš ugoden apartma (pa še navlake na rabiš poleg vozit), sploh če gresta dva, je potem razlika v ceni minimalna, pa še kulturno stranišče in kopalnico imaš. Je pa res, da je treba prvo probat in se na svojem telesu izučitii ----- ena iz "domačega" MS okolja Popravljeno Julij 4, 2016. Popravil Snecer MiNa, lasagna, Bmflar in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 pred eno uro, boych pravi: Sicer ne vem za ostale imam nekaj podobnega in je že po defaultu prepognjena ... Ja, pri tvoji blazini celo piše, da se jo da po dolžini prepognit, kar za mojo Outwellovo ne piše, zato sem se odločil, da vas povprašam. Se strinjam tudi z uporabnikom Snecer-jem, ampak ko človek potuje sredi full sezone vzdolž Jadranske obale, se verjetno dokaj težko dobi "poceni" soba ali apartma. V kampu za eno noč spiva recimo oba za 22€, dvomim pa, da bi soba stala za 2 osebi manj kot 20€. Vsekakor pa konfort sobe ni primerljiv z kampom, seveda pa je tudi od tega odvisno, kako se organiziraš. Če je človek šalabajzer, bo tudi šalabajzersko spal, tako da vsa udobnost ni odvisna od zvezdic (*) kampa, ter vsakega posameznika in organizacije. Govorim na pamet, ker v full sezoni še nisem prakticiral tega, da bi z motorjem se peljal v smeri Kotora, zgolj v maju in septembru, takrat pa je sob in apartmajev na pretek, tudi ob cesti. --------------------- Da se vrnem na blazine: Te blazine imajo notranje jedro je narebrena poliuretanska pena s prečnimi kanali, zato me malo skrbi to prepogibanje. Igi Pop 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Zapogni tistih 6 cm, ki ti delajo težave. Če že pride do deformacije, je to na robu blazine . Drugače pa roštilj na centralnega in gasa. Scarabeo NumLock 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Po mojem nima kaj škodit, itak ko iztisneš zrak in jo začneš rolat od začetka, je na tistem mestu fajn prepognjena. aja, pa ne pozabi, najprej pustiš da se sama napihne, potem pa čez kakih 10 minut, jo oralno še dofukaš NumLock, Igi Pop, MiNa in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Evo, ker sem imel eno pot v Maribor, sem se mimo grede oglasil v Iglu Sportu in povprašal strokovnjake. Da boste vedeli tudi ostali: samonapihljiva blazina, ki ni predvidena za prepogibanje po dolžini, SE NE SME PREPOGIBAT! Ravno zaradi tega, kar sem tudi sam v prejšnjem postu predvideval ... zaradi notranjega nabranega jedra, ki se z rolanjem "zloži po širini". Obstajajo blazine "mumija", ki so predvidene za v rukzak, te pa se lahko prepogibajo po mili volji. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 Mene samonapihljive blazine niso navdušile (imam eno 5cm, preiskusil in mi ni všeč) . Jaz še vedno "prisegam" na "češke" tridelne blazine za napihnit. To je edino na čemer saj približno spodobno spim (da ni postelja). Zloži se dovolj na majhno, ni pa ravno peresne kategorije+ pumpa. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 (popravljeno) Še en nasvet za šotoriste Ne parkirati pod borovcem...ampak pod oljko Popravljeno Julij 4, 2016. Popravil Snecer MiNa, maus, Kmet2 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 s plastik in šipce se prav lepo odstranijo smolnate kaplice z navadnim olivnim oljem ... Bmflar, Igi Pop, Pips in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 pred 1 minuto, maus pravi: s plastik in šipce se prav lepo odstranijo smolnate kaplice z navadnim olivnim oljem ... drži, lepše je ko pade na sedež DAMI34, Bmflar, robot in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 4, 2016 Deli Objavljeno Julij 4, 2016 pred 55 minutami, Snecer pravi: Še en nasvet za šotoriste Ne parkirati pod borovcem...ampak pod oljko 1. najbolje je parkirat pred gostilno. Če sem pa v kampu imam pregrinjalo za moped (navaden prt z luknjami za ogledala) in pregrinjalo preko šotora...vse zgoraj opisano. pred 51 minutami, maus pravi: s plastik in šipce se prav lepo odstranijo smolnate kaplice z navadnim olivnim oljem ... če ni trdo zasušeno, tudi z ZIPPO petrolejem. (tja do 2 dni nekak gre) maus, Bmflar, MiNa in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KNNMS Objavljeno Julij 8, 2016 Deli Objavljeno Julij 8, 2016 (popravljeno) Ob 4. 7. 2016 at 12:46, DAMI34 pravi: Ob 4. 7. 2016 at 11:54, maus pravi: s plastik in šipce se prav lepo odstranijo smolnate kaplice z navadnim olivnim oljem ... če ni trdo zasušeno, tudi z ZIPPO petrolejem. (tja do 2 dni nekak gre) WD40 je tudi odlična zadeva za smolo dol spravit. Nima veze kolko je zasušeno jo stopi. Popravljeno Julij 8, 2016. Popravil KNNMS Bmflar, NumLock, MiNa in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Julij 11, 2016 Deli Objavljeno Julij 11, 2016 Super nasveti fantje za vsakogar. Kot sem rekel, zdaj sem vse nakupil, z ženo greva testirat in če nama bo odgovarjalo, tu in tam malo pokampirat, bova zadevo še kdaj prakticirala, če ne, potem pa se bova lotevala iste metode kot do sedaj, to je Booking. Kaj se pa tiče smole, pa že za auto uporabljam Sonax-ovo zadevo. Sprej dela čudeže! Lani sem ga kupil in zadevo potestiral na avtu in sem bil prav začuden z kakšno lahkoto se odstrani smola. LINK: SONAX - odstranjevalec drevesne smole Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 11, 2016 Deli Objavljeno Julij 11, 2016 Vsi ti nasveti za odstranjevanje smole so neuporabni za šotor (kar je večina tudi napisala) . Če pa kdo misli kaj takega uporabiti na šotoru naj preizkusi v kakšnem vogalu, da mu ne bo potem žal. Če nimaš ravno najcenejši šotor, kupi podlogo za pod šotor (hvaležna stvar tudi za zlaganje šotora) . Stane par € (nekaj takega: http://ard.si/eugen-nolle/cerada-ponjava-nepremocljiva-2x3-m Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Julij 11, 2016 Deli Objavljeno Julij 11, 2016 pred eno uro, franc pravi: Vsi ti nasveti za odstranjevanje smole so neuporabni za šotor (kar je večina tudi napisala) . Če pa kdo misli kaj takega uporabiti na šotoru naj preizkusi v kakšnem vogalu, da mu ne bo potem žal. Če nimaš ravno najcenejši šotor, kupi podlogo za pod šotor (hvaležna stvar tudi za zlaganje šotora) . Stane par € (nekaj takega: http://ard.si/eugen-nolle/cerada-ponjava-nepremocljiva-2x3-m Franc, nihče ni govoril o smoli na šotorju, to jest tekstilu, temveč smo govorili o smolnih kapljicah na motorjih. Za odstranjevanje smole na tekstilu, vam lahko zaupam recept moje pokojne babice. Ona ni govorila o šotorju, ampak na splošno o smoli na tekstilu, kar pa mislim, da bi se dalo tudi na šotorju. Torej .... Ko pridemo iz kampiranja, postavimo šotor doma in ga pregledamo. Vzamemo dve kocki ledu in eno položimo z notranje strani smolne kapljice, drugo pa na zunanji strani smolne kapljice. Ker led zamrzne smolo, potem z nohtom previdno zluščimo "zamrzjen" smolni madež iz površine. Bmflar in smasher 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J.a.m.e.s Objavljeno Oktober 14, 2016 Deli Objavljeno Oktober 14, 2016 Kar nekaj časa sem iskal primeren šotor, ki mi bo nudil zaščito na furah z motorjem. Pogoje sem imel: velikost 3 osebe (če se mi kdaj pridruži boljša polovica), čim višji vodni stolpec, dvojni vhod (zaradi prezračevanja in hitrejšega sušenja), normalnih mer (sploh zložen). Odločil sem se za tega: http://www.zajo.net/si/outdoor/norsk-3-neo-tent-lime-green.p4802-12.html Cena: 127eur Za novo registrirane uporabnike imajo posebno kodo za dodatni 20% popust. Javim kako se obnese. lp Tex, .... in GO_Tomi 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Oktober 14, 2016 Deli Objavljeno Oktober 14, 2016 (popravljeno) 52 minutes ago, JamesTheMan said: .... Pogoje sem imel: velikost 3 osebe (če se mi kdaj pridruži boljša polovica) .... + njega kolegica? Popravljeno Oktober 14, 2016. Popravil Texo J.a.m.e.s in dr.looney 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J.a.m.e.s Objavljeno Oktober 14, 2016 Deli Objavljeno Oktober 14, 2016 Haha, zaenkrat še ni nič namignila. Ne sem jaz izven serijskih mer, tak da nucam malo več prostora. Pa prtljago je tud treba dat pod streho. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ZEKKO Objavljeno Oktober 22, 2016 Deli Objavljeno Oktober 22, 2016 Ob 14. 10. 2016 at 8:57, JamesTheMan pravi: Kar nekaj časa sem iskal primeren šotor, ki mi bo nudil zaščito na furah z motorjem. Pogoje sem imel: velikost 3 osebe (če se mi kdaj pridruži boljša polovica), čim višji vodni stolpec, dvojni vhod (zaradi prezračevanja in hitrejšega sušenja), normalnih mer (sploh zložen). Odločil sem se za tega: http://www.zajo.net/si/outdoor/norsk-3-neo-tent-lime-green.p4802-12.html Cena: 127eur Za novo registrirane uporabnike imajo posebno kodo za dodatni 20% popust. Javim kako se obnese. lp Imam enak šotor kot ti, dobra zadeva samo poden od šotora bi mogel bit malo močnejši mimo grede je luknja v njem. Če bi to prej vedel bi dal kakšno podlogo spodaj. Tudi palico sem moral popravljat ker se mi je zlomila. Me zanima ali se sploh še dobi nek zanesljiv šotor da bi ga lahko uporabljal saj 3 leta. J.a.m.e.s 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J.a.m.e.s Objavljeno Oktober 23, 2016 Deli Objavljeno Oktober 23, 2016 Hvala za opozorilo, bom pri teh stvareh še dodatno pazljiv. Problem teh šotorov je v tem, da morajo poleg vseh karakteristik nuditi še čim manjšo težo in biti čim manjših dimenzij (zložen). In ravno tu po moje pride do nekih kompromisov, pri katerih se "šparati". Drugače pa imaš v Iglu športu šotore vseh cenovnih rangov, ni hudič da šotor za 300eur ne zdrži več ko 3 leta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CeneR Objavljeno Oktober 23, 2016 Deli Objavljeno Oktober 23, 2016 igc1, Bostjan L in J.a.m.e.s 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J.a.m.e.s Objavljeno Oktober 30, 2016 Deli Objavljeno Oktober 30, 2016 Pozdravljeni, iščem spalno vrečo, katero bi uporabljal za kampiranje z motorjem. Pogoj da vzame zložena čim manj prostora. Pa za osebe z višjo postavo (imam 194cm) bi morala biti. Uporabljal jo bom od začetka pomladi do pozne jeseni (tako da mora biti tudi temperaturni razmah temu primeren): Ima kdo kakšen predlog kaj vzeti? S čim ste zadovoljni? Hvala in lep pozdrav! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 2, 2016 Deli Objavljeno November 2, 2016 Ferrino Nadir 300. Sem pa malo manjši (186) in za zgodnjo pomlad najbrž ni, če pade temperatura pod 10°C potrebujem "vložek" (podloga oz. neke vrste dodatna spalna vreča) , lahko pa da sem malo bolj zmrznjene sorte, ker naj bi bila udobna (za moške) do +6 in ekstremna -7. Se pa spakira solidno na malo in ni bila pretirano draga. Dejansko mi je "udobna" do kakšnih 15°C. lp J.a.m.e.s 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sorty Objavljeno Februar 27, 2017 Deli Objavljeno Februar 27, 2017 cene_r tale šotor mi zložen zgleda prevelik. Na ebay-u imaš takšne za 40€. Letos nameravam kupiti večji šotor in sem si nagledal tole zadevo: https://www.amazon.co.uk/Highlander-Blackthorn-2-Tent/dp/B00JEUN2UC ga je že kdo videl v živo? ga kdo uporablja? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se