Skoči na vsebino

ZA VSE MOTOSVETOVKE


uzzy

Priporočene objave

Danes je 8. marec in ogromno ljudi praznuje praznik dan žena. Zatorej sem se odločil, da vsem motosvetovkam, ki so že žene ali pa še dekleta izrečem čestitke ob vašem prazniku....... :004

QUOTA

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

zakaj sem vedel, da se bo našla ena ki bo VPILA "SPOMNITE SE TEGA VSAK DAN"

Who da FUCK ARE YOU TO JUDGE ME :wub:

Kljub vsemu tudi tebi želim danes vse naj naj

post-15-1078779316.jpg

Popravljeno . Popravil uzzy
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Top 26 boobies

1. Vale............. 3915

2. pupa............ 3783

3. Manuela....... 2952

4. Mačica......... 2800

5. Alla............. 1971

6. Sanda7....... 1890

7. bauca......... 1653

8. vragica....... 1384

9. Vrtnica........ 1276

10. Perla......... 1092

11. LuCy......... 1084

12. stigmata.... 1013

13. lina........... 1002

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Top 26 boobies

3. Manuela....... 2952

:blink: :blink: :blink:

A je to kej povezano z računom za siol, ker še nimamo ADSL? O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:blink: :blink: :blink:

A je to kej povezano z računom za siol, ker še nimamo ADSL? O:-)

..ti bo že Fifty povedal.... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SPOMNITE SE TEGA VSAK DAN!!!!!!!!!!!!!!!!! :wacko:

Evo , jaz sem se tega spomnil ze prvi dan! :wub:

Vsem zenskam vse naj naj za včerajšnji praznik! :004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

SURS sporoča...

---------

Ob dnevu žena

Ženske živijo 8,5 let dlje kot moški

Čeprav se vsako leto rodi manj deklic kot dečkov, je žensk v skupnem številu prebivalstva Slovenije 2 % več kot moških, ker ženske živijo dlje.

Deklica, ki se je rodila v obdobju 2003-2004, lahko pričakuje, da bo dočakala 81,1 leta starosti, kar je 7,6 let več kot lahko pričakuje deček. Ženska, ki je umrla v letu 2004, pa je v povprečju živela 76,9 let in je moškega v povprečju preživela za 8 let in pol.

Do 58. leta starosti je žensk v Sloveniji manj kot moških te starosti, potem pa se z vsakim letom število žensk v tej primerjavi poveča. Med prebivalci, starimi 100 let ali več, je žensk 84 %, med prebivalci, starejšimi od 103 let, pa najdemo samo še ženske.

Danes je ženska v Sloveniji v povprečju stara 42 let, kar je dobra tri leta več kot znaša povprečna starost moškega. V povprečju je zaposlena, srednje izobražena in je vsaj enkrat rodila.

Med državami EU se deklica, rojena v Sloveniji, po pričakovanem trajanju življenja uvršča na 15. mesto in lahko pričakuje, da bo med novopridruženimi članicami poleg deklic z Malte in Cipra živela najdlje.

>Ženski študiji< - predvsem na socialnem, zdravstvenem in pedagoškem področju

Po zaključku obveznega osnovnošolskega izobraževanja večina deklet nadaljuje šolanje na eni od srednjih šol, kjer pogosteje obiskujejo splošno-izobraževalne programe in programe, kjer se izobražujejo za >ženske< poklice.

V študijskem letu 2004/2005 je bilo v višješolski in visokošolski študij vključenih 64.885 študentk, kar pomeni 57,6 % vseh študentov. Vsaka druga je bila vpisana na študij družboslovnih oz. poslovnih ved ali prava. Izrazito >ženski< študiji, kjer dekleta predstavljajo več kot tri četrtine vseh vpisanih, so vezani na socialno, zdravstveno in pedagoško področje.

Ženske so bolj pridne študentke, saj na dodiplomski kot na podiplomski specialistični in magistrski stopnji študij uspešno zaključi več študentk kot študentov: 61 % na dodiplomskem ter 54 % pri magistrskem in specialističnem študiju. Na doktorski stopnji pa se število žensk zniža - v letu 2004 je Slovenija pridobila 144 doktoric znanosti, kar predstavlja 41 % vseh, ki so tega leta doktorirali.

Po ocenah za leto 2005 ima Slovenija med vsemi državami Evropske unije najvišji delež žensk, starih 20-24 let, ki imajo najmanj srednjo izobrazbo - ta je 93-odstoten. Tudi po deležu žensk, ki nadaljujejo šolanje na višješolskih in visokošolskih programih, Slovenija presega povprečje EU 25, ki znaša 55 %.

Ženske na trgu dela

Ženske v Sloveniji predstavljajo 44 % vsega delovno aktivnega prebivalstva. Med vsemi samozaposlenimi je žensk v primerjavi z moškimi samo 28 %, zato pa je stopnja registrirane brezposelnosti za ženske višja kot za moške. V novembru 2005 je znašala 12,5 % oz. 3,8 odstotne točke več kot za moške. Brezposelne ženske so v novembru 2005 predstavljale dobro polovico (54,2 %) vseh registrirano brezposelnih.

93 % plačega moškega

Zaradi usklajevanja družinskega življenja z zaposlitvijo so ženske z dela pogosteje kot moški odsotne zaradi bolniškega dopusta ali nege družinskih članov, opravijo manj nadur, so zato slabše plačane in počasneje napredujejo na delovnem mestu oz. v karieri.

Po začasnih podatkih za leto 2003, je bila povprečna mesečna bruto plača ženske, ki znaša 245.000 tolarjev za približno 18 tisoč tolarjev nižja od bruto plače moškega - to je 93 % plače moškega. To se je najbolj odražalo v poklicih na področju storitvenih dejavnosti, kjer je ženska prejela približno 77 % plače moškega. Najmanjše razlike v višini bruto plač pa so bile v skupini uradnikov, razlika je bila tu skoraj 6 % v korist moškega.

V vseh državah Evropske unije ženske prejemajo nižjo plačo kot moški. Razlike so po državah velike in se po zadnjih podatkih Eurostata gibljejo med 4 in 25 %. Slovenija se uvršča med države z najmanjšo razliko plač po spolu.

Vse več dela s skrajšanim delovnim časom, a še vedno tudi v izmenah

Delovno aktivne ženske so praviloma zaposlene za polni delovni čas, to je več kot 36 ur tedensko. V zadnjih letih se število delovno aktivnega prebivalstva, ki dela s skrajšanim delovnim časom, povečuje. Med delovno aktivnimi ženskami je bilo v drugem četrtletju 2004 tako zaposlenih že 12 %. Predvidevamo, da je k zvišanju tega deleža pripomogla tudi pravica, ki omogoča, da eden od staršev do otrokovega tretjega leta dela s skrajšanim delovnim časom. Praviloma je to mati, ki ji država krije prejemke za socialno varnost do polne delovne obveznosti.

30 % delovno aktivnih žensk opravlja delo v izmenah, najpogosteje v dveh. Izmensko delo žensk je najbolj pogosto v poklicih na področju storitev.

Največ časa za delo in gospodinjska opravila, malo za prosti čas

Podatki o porabi časa prebivalcev med 20. in 74. letom starosti so zbrani za petnajst držav Evrope in kažejo, da prebivalka Slovenije porabi skoraj osem ur za plačano in gospodinjsko delo. Več temu delu nameni le Litvanka. Za prehranjevanje in osebno nego porabi, tako kot Estonka in Finka, najmanj časa, t.j. 2 uri in 8 minut, medtem ko največ časa za to porabijo Francozinje in Italijanke. S štirimi urami in pol prostega časa, kolikor ji je na razpolago, je ženska v Sloveniji med petnajstimi državami na 10. mestu. Norvežanka ima na razpolago največ prostega časa, skoraj 6 ur. Glede na to, da enako dolgo kot prebivalka Slovenije preživi v službi ali študira ter se prehranjuje, se ji čas, namenjen prostočasnim aktivnostim, poveča, ker za gospodinjstvo in družino nameni eno uro in deset minut manj časa kot Slovenka. Slednja ima 65 minut manj prostega časa kot prebivalec Slovenije. To pa je tudi največja razlika med prostim časom žensk in moških med vsemi državami.

post-467-1141733766_thumb.jpg

post-467-1141733774_thumb.jpg

post-467-1141733783_thumb.jpg

post-467-1141733793_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

symko bla bla bla - mater si me prestrašil ko si to odprl, sem moral takoj preverit če ni že danes osmi in sem kot ponavadi zajebal. :angry2: :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:slap: :slap: :slap: :slap: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: meni se je zgodilo popolnoma isto...... :o huh sem si oddahnil, sem že razmišljal, če je bila moja danes že kaj sitna.... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ženske živijo 8,5 let dlje kot moški :OK: :OK: He, he, boma bla dlje skupaj v zakoni. O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se pridruzujem cestitkam, vsem zenskam vse najlepse

Popravljeno . Popravil stuhec
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsem babam: da bi se še dolgo počutile kot punce. :grim

vsem puncam: da bi čimprej postale babe. :devil:

B)

Popravljeno . Popravil pirrulz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsem babam: da bi se še dolgo počutile kot punce. :grim

vsem puncam: da bi čimprej postale babe. :devil:

B)

Ne seri B)

Bi si pa tudi lahko kaj bolj izvirnega zmislu :grim :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi si pa tudi lahko kaj bolj izvirnega zmislu :grim :P

Ne pa si ne bi mogel, ker je to najtaboljtaizvirno. :grim :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!