Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Trsa vzmet..za fazerja..po 2 jurija.?....sem prav razumel.. :?

Kandidat..za taksen..podvig..je tukaj...

@Sanda7

Internet..na mashino....heheh..ni problema..

sam povej mi...kaksni winsi..in..kaksen..internet..pa pridem..s fazerko...pa narediva..oba posla...naenkrat.. .)

Se strinjas.. :P

Cau

Objavljeno

Če mi kdo garantira, da bodo vozne lastnosti ( nisem še neki strašan motorist 15.000km) boljše sem tud jaz za ?! :unsure:

Objavljeno

@Sanda7 in DrAcO

You wish :grrr :nono: - group policy owns you :grim

Ah ja - torej je to menjava vzmeti. Amortizer in olje torej ostaneta nespremenjena. Hmm :hmm:

A bo to sploh v redu... ker kolikor se spomnim še iz časov "friziranja" avtomobilov so se vozne lastnosti pri menjavi za trše vzmeti celo poslabšale (bumpy, prehiter, nekontroliran rebound...). Potrebno je bilo zamenjati tudi amortizerje.

Hmmmm, malce sem v dvomih.

Objavljeno

Pa kaj, ko imajo skoraj vsi 600 motorji premehke vzmeti (vsaj kolikor sem jih jaz imel).

Po mojem je to zato, ker so japončki smešno lahki, ker pa so smešno majhni, so vsi 600 motorji za enega 185cm čleveka v bistvu premajhni. To so pravzaprav resni problemi. Fazer o katerm teče beseda je glede velikosti še pravzaprav izjema (stara šola), novi modeli pa so vse manjši in manjši.

Objavljeno (popravljeno)

Pa kaj, ko imajo skoraj vsi 600 motorji premehke vzmeti (vsaj kolikor sem jih jaz imel).

Po mojem je to zato, ker so japončki smešno lahki, ker pa so smešno majhni, so vsi 600 motorji za enega 185cm čleveka v bistvu premajhni. To so pravzaprav resni problemi. Fazer o katerm teče beseda je glede velikosti še pravzaprav izjema (stara šola), novi modeli pa so vse manjši in manjši.

Ja, še posebej ker Japončki delajo motorje predvsem za domač trg, v tujino pa prodajo le to, kar jim slučajno ostane...

Naučte se vozit, pa vam vzmeti ne bodo premehke... :devil: :naughty:

D.

Popravljeno . Popravil danci1973
Objavljeno
Naučte se vozit, pa vam vzmeti ne bodo premehke... :devil: :naughty:

Seveda danci... B)

Pri Fazerju do konca zategneš vzmet, pa je statičnega posed še vedno preveč. Tle bo tud Rossi težko pomagal. Poleg tega se preveč prednapeta vzmet obnaša precej drugače od trde (stisnjena je premehka, raztegnjena pa pretrda). :hmm:

Objavljeno

Sj pravim,nekako sem se navadil na to vmetenje....sicer pa vprašanje:

Kakšne naj bi bile idealne nastavitve,čisto teoretično......Če sediš na motorju in poskočiš,da se motor posede....naj bi se prvi konec in zadnji enakomerno posedla ali zadnji malo prej al kaj....

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdrav, pozdrav!

Če prav razumem si tukaj dopisujete lastniki "starih" Fazerc (tiste ko nimajo izpuha pod zicom, me zanima če ima kdo od vas Akrapoviča gor? Odgovor lahko na PM. Prosim.

LP Bajsi

Objavljeno

Ja jest ga mam!! :)

Kaj se rabi?? :hmm:

Objavljeno

Če še koga zanima nova (trša) zadnja vzmet naj se javi. Cena bo okoli 5kSIT. :OK:

Za občutek naj povem, da bo nastavljena na MIN do sredine hoda zadnjega vzmetenje mehkejše kot je sedaj na MAX-2, naprej pa trše. Da ne bo kdo mislil, da sem se zadeve lotil kar tako čez palec... za vsem stojijo natančni izračuni... :D

Objavljeno

Z blaženjem se za manj kot 100kSIT ne da nič narest. Če ne bo dohajalo, pač ne bo dohajalo.

V najslabšem primeru bom vrgel stran 5jurjev. Staro vzmet dam še vedno lahko nazaj.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

A je tukaj kak lastnik Fazerja 2003 ali mlajšega, ki je kdaj vozil Sv 650 2003 ali mlajšega in bi mi znal povedat kako osebno mnenje o razliki med motorjema?.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

A je tukaj kak lastnik Fazerja 2003 ali mlajšega, ki je kdaj vozil Sv 650 2003 ali mlajšega in bi mi znal povedat kako osebno mnenje o razliki med motorjema?.

zivjo,

jaz sem vozil lani malo sv650 (2003), ampak premalo za realno oceno (par km-jev).

moji vtisi? kar dobri, motor potegne iz nule neprimerno boljse kot fazer, res da ga potem zmanjka, ampak vseeno ima 20 konj manj res samo na papirju. gre ful dobro, pa zavira tud odlicno. odvisno kaksen tip motorja ti ustreza. za ovinke bi se ga moral navadit, ker nisem imel prevec moznosti ga sprobat, pa se zelo slabe gume so bile gor, vtis glede okretnosti pa je bil super. v primerjavi s fazerco, ki je res miren motor, kar precej trese. davek dvovaljnika pac. kar me je zmotilo, je motor precej manj udoben kot fazer, s tem mislim na precej kratko razdaljo sedez-krmilo in zelo trd sedez. nisem si mogel predstavljati, da bi recimo naredil parkrat po 500km-jev v enem dnevu. je pa res, da se clovek vsega navadi... aja, zvok je imel pa fenomenalen (komplet akrapo in dva valja... B) ) ce premisljujes o zamenjavi, ga vsekakor prej sprobaj.

upam, da sem ti v neki meri odgovoril,

lep pozdrav

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

A rabi kdo original izpuh, rabljen 1000 km od FZS 600, letnik 2003? Brez praske.

In pa original šipo od fazerja tudi 2003

Ugodno za Fazeraše!

:hmm:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

zdravo!!

mene pa zanima če ima kdo drsnike (zaščita motorja pri padcu)za FZS600 ,03 ; pa bi lepo prosu

če bi mi zaupal mere da bi si jih naredil, ker je ta stvar predraga!!!

post-10060-1141734936_thumb.jpg

lp

Objavljeno

Poglej v tej temi daleč nazaj, nekje, jih je, nekdo delal sam doma.... :)

Objavljeno

En vprašanje za lastnike Fazer-k letnik 2002-03:

- Ali je že kdo sprobal kolk v resnici drži rezervar? :hmm: :hmm:

Meni ga ni uspelo več nalit kot dobrih 20 litrov čeprav drži menda 22l, vendar ga nikoli nisem upal spraznit na nulo. A je že kdo probal. Da vem kolk je še rezerve.

men je zmankal bencina, dobro da imam črpalko pred hišo; ja celih 23l bencina sem spravil noter, sem kr mal pogledal :unsure: :

aja za drsnike nisem pa še nobenih informacij uspel dobit tako da.....

lp

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ve mogoc kdo ce pase od thundercata 600 na fazerja zadni lonec od auspuha :?

Objavljeno

...če ne drugega, že zarad krivin ne...

Objavljeno

ne bo pasal....sicer ima Fazer motor od Thundercata.....Zakaj rabiš?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!