motolover Objavljeno Julij 9 Objavljeno Julij 9 6 hours ago, DAMI34 said: druga verzija smrti zarad medveda. No kakorkol, ne delajte selfijev https://n1info.si/novice/svet/nove-informacije-za-smrt-motorista-naj-ne-bi-bil-kriv-medved/ In medveda so zato ustrelili, zdaj pa na hitro sprejemajo odlok o odstrelu velikega števila medvedov, ker so "nevarni za okolico". Da bi policaji tam koga oglobili, ker ustavljajo in hranijo medvede, kljub prepoved, pa jim ne pade na pamet.
Kugelschreiber Objavljeno Julij 9 Objavljeno Julij 9 1 hour ago, motolover said: In medveda so zato ustrelili, zdaj pa na hitro sprejemajo odlok o odstrelu velikega števila medvedov, ker so "nevarni za okolico". Da bi policaji tam koga oglobili, ker ustavljajo in hranijo medvede, kljub prepoved, pa jim ne pade na pamet. Ti medvedi so, žal, pohabljeni. In tudi v dobro vrste, jih je treba “odstranit”. Problem ni od lani, predlani. To je posledica desetletji zanemarjamja skrbi za ravnovesje.
motolover Objavljeno Julij 9 Objavljeno Julij 9 Just now, Kugelschreiber said: Ti medvedi so, žal, pohabljeni. In tudi v dobro vrste, jih je treba “odstranit”. Problem ni od lani, predlani. To je posledica desetletji zanemarjamja skrbi za ravnovesje. Kolikor sem bral mislijo odstreliti medvede po celi Romuniji. Ni stvar nekaj deset medvedov, ki so se navadili na hrano ob cesti. Očitno so samo čakali na nek dogodek, da to izpeljejo.
Kugelschreiber Objavljeno Julij 9 Objavljeno Julij 9 (popravljeno) 14 minutes ago, motolover said: Kolikor sem bral mislijo odstreliti medvede po celi Romuniji. Ni stvar nekaj deset medvedov, ki so se navadili na hrano ob cesti. Očitno so samo čakali na nek dogodek, da to izpeljejo. To ni nic nenavadnega. Morda je to res povod, vem da so slovenski poklicni lovci imeli na to temo precej izmenjav z romuni, in da so bli cist zaprepademi kako se to dela v SLO. Tud pri nas jih morajo skenslat nekih 200 v dveh letih. V Romuniji jih je x10. Na zalost je treba narest selekcijo. Ker je ne delajo sproti, je zdaj cifra ostudno visoka. Glavna razlika, pri nas se medvedi ljudi bojijo. Vsi. Na transfagarasanu si imel ob cesti trope s po 3-4 generacijami fehtarjev. Mene cudi kako zarad medvedov vedno pride do pogroma. Populacijo divjih prasicev se iztreblja na nekih 10%. Niti glasa. ma naceloma, ne se jih bat, sibej pogledat roamiacse! Ce grem letos spet tja, bo guspa mela pri roki tole hehehe https://www.avantura.info/obrambni-spray-proti-medvedom-grizzly---150-ml Popravljeno Julij 9. Popravil Kugelschreiber
franc Objavljeno Julij 10 Objavljeno Julij 10 Vse je "business" . Odstrel bodo mastno prodali tujim lovcem. @Kugelschreiber naj si guspa raje za ta denar kupi kakšen priboljšek (zase) , te spreji so lažna varnost in imajo nepredvidljive posledice. 1
Kugelschreiber Objavljeno Julij 10 Objavljeno Julij 10 23 minutes ago, franc said: Vse je "business" . Odstrel bodo mastno prodali tujim lovcem. @Kugelschreiber naj si guspa raje za ta denar kupi kakšen priboljšek (zase) , te spreji so lažna varnost in imajo nepredvidljive posledice. Tako bo, kot je guspa rekla! Hehe. Ampak na temu je kr delal…
3nity Objavljeno Julij 10 Objavljeno Julij 10 Ob 9. 7. 2025 ob 15:41, DAMI34 pravi: druga verzija smrti zarad medveda bučke niti 10h po nesreči je bil internet že poln slik raztrganega človeka, izjave prič potrjujejo, da ga je napadla medvedka pred 22 urami, motolover pravi: Očitno so samo čakali na nek dogodek, da to izpeljejo. Incidentov je z vsakim dnem več, na istem mestu so bili maja 3 težje poškodovani, v Bucegi je lani medvedka brez mladičev iz čistega miru zagrabila za nogo 19 letno pohodnico, jo vrgla v grapo (smrt zaradi padca v globino), šla do nje in jo razmesarila. Prejšnji mesec je medved napadel turistko, sopotnico iz avta, medtem ko ga je želela fotkat, mož je speljal, ona pa ostala brez roke. No, vsaj živa je 🙂 V zadnjih 20ih letih 26 mrtvih in 274 težje poškodovanih (statistika iz leta '24), glede na eksponentno rast incidentov je najbrž trenutna številka že kar visoka. Problem se pojavlja tudi v vaseh, sploh ponoči, na telefone se že redno prejema nujna obvestila, da je treba ostati na varnem. Ne vem, če je ravno en Mr. Zin povod za odstrel... So pa tudi po smrti 19letnice govorili o 500 medvedih pa ni bilo nič iz tega. pred 22 urami, Kugelschreiber pravi: Tud pri nas jih morajo skenslat nekih 200 v dveh letih. V Romuniji jih je x10. Na zalost je treba narest selekcijo. Ker je ne delajo sproti, je zdaj cifra ostudno visoka. Pri nas jih je 800, za Romunijo pravijo v člankih 8000, ko pa gledaš štetje baje 13k 🙂 Nad Nemčijo se pa nobeden ne pritožuje?! p.s. tisti video je po moje reklamne narave Isti sprej (cel) na stafforda (direkt v oči) ni deloval ma ama nič. Ne vem zakaj bi na medveda?! Plus, medved ti iztrga jetra še preden uspeš ročico pritisniti 🤣 1
PulseHex Objavljeno Avgust 12 Objavljeno Avgust 12 Ob 4. 7. 2025 ob 13:05, DAMI34 pravi: ko sem bil jaz zadnjič tam, mi ni blo prav izi. Voziti z mopedom med avtom, ki hrani medveda in medvedom, je mal tečno (srečal vsaj 20 komadov, od medvedk z dvemi mladiči, do velikih samcev ,ki majo najboljše rajone pri jezu Vidraru , do manjših medvedkov, ki imajo vsaki svoj ovinek in visijo na ograji, ter čakajo) ps. na vseoh ostalih destinacijah sicer medvedov nisem našel (očitno so bili vsi na transfagarsanu) ampak tut scat si nisem upal dokler ni bilo dovolj velike jase, hiš ali kaj bolj obljudenega in sploh ne lažem. Glavno, da medved ni stal v vrsti pred WC-jem 😁 1
Darko3g Objavljeno Avgust 12 Objavljeno Avgust 12 pred 2 urami, PulseHex pravi: Glavno, da medved ni stal v vrsti pred WC-jem 😁 Meni je enkrat med vožnjo od Tablje do Mokrin na ozki cesti, nasproti stal en kozel, koze pa ob cesti. Nisem upal naprej, dokler ni nasproti prišel en avto in se je kozel umaknil.
MiNa Objavljeno Avgust 18 Objavljeno Avgust 18 Ob 12. 8. 2025 ob 17:46, Darko3g pravi: Meni je enkrat med vožnjo od Tablje do Mokrin na ozki cesti, nasproti stal en kozel, koze pa ob cesti. Nisem upal naprej, dokler ni nasproti prišel en avto in se je kozel umaknil. Oven ali kozel znata bit precej neprijetna Ta je domač in opremljen s kamero ampak motorjev pa ne mara... 4 1
Popularna objava MiNa Objavljeno September 7 Popularna objava Objavljeno September 7 (popravljeno) Smo načrtovali 6 dni po romuniji, no pravzaprav je od tega 2 dni tranzita... Četrtek: Celje - Golubac Tranzit večinoma AC... Čakam na družbo... sva že dva... Komplet... AC dogčas... V SRB smo pa komaj ušli... Motorji parkirani mi pa gasit žejo Petek: Golubac - Cârțișoara jutranji start... Prenovljena trdnjava Golubac: Nekje vmes... Začetek... Na vrhu... vmes... Pogled na romunske planjave... Potem smo pa zapeljali v bermudski trikotnik za motorje. Eden od "blacki-ev" se je odločil, da se ne gre več... Mi 3je pa na dveh podvitih repov proti domu. Blacki pride pa na prikolici... Skoraj doma. Popravljeno September 7. Popravil MiNa 12 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se