Skoči na vsebino

Yamaha TDM 900

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

... imam motor 2 meseca.

Yamaha TDM 900 letnik 2005

Prevoženih je 8500 km in je bila guma menjana in centrirana pred enim mesecem.

Ker se je pojavljalo tresenje med 110 in ~130 km/h sem dal ponovno centrirati.

Potem pa se je pojavilo tresenje med 3000 in 4500 rpm in sicer v vsaki prestavi.

Kaj bi to bilo?

LP

Pri 8.500 kilometrih menjati pnevmatiko na cestnem motorju, pomeni ostro vožnjo.

Če se je to pojavilo po zamenjavi te, je skoraj zagotovo, nestrokovno uravnovešena pnevmatika.

Pomisli, če nisi s kolesom zadel v robnik in s tem poškodoval pnevmatiko, morda celo kolesni obroč?

Jaz bi ga peljal tja, kjer so ti zamenjali pnevmatiko.

Doživel sem tudi to, da sem kupil poškodovano (novo!!!) pnevmatiko.

Tudi ta varianta ni izključena. Zavisi, kje si jo nabavil. Možnost je zelo majhna, a ni zanemarljiva.

Pa še banalna stvar, ki se mi je tudi že zgodila;

"Najprej preveri, če so ti privili matico kolesa!!!

Zaključek;

Po moje, je potrebno natančno centriranje kolesa. Preveri in uredi! Pred prvo vožnjo!!!

Hoj!

Popravljeno . Popravil fičo
Objavljeno

Lep pozdrav

Sem novo pečeni voznik in imam motor 2 meseca.

Potem pa se je pojavilo tresenje med 3000 in 4500 rpm in sicer v vsaki prestavi.

Kaj bi to bilo?

Naj ga peljem na servis, ali lahko to sam kako odpravim?

Za odgovore se Vam zahvaljujem.

LP

Ali je bilo, ko si kupil motor vse OK? Pelji se enkrat, kjer si centriral in reklamiraj. Ce bo se zmerj isto, potem je treba iskati drug vzrok.

Objavljeno

Lep pozdrav

Kaj bi to bilo?

LP

Sta bili menjani obe gumi ali samo zadnja ? Jast imam v navadi menjati obe hkrati.

Objavljeno

Ker že sprašuješ - pelji na servis. Za Yamahe priporočam Štern v Kranju.

Boh ne dej Šterna.... Tle se pa ne ,orm strinjat s tabo. Ta tip je pa že tolk stvari zajebu d rabm svojo temo za vse opisat.

Primec jure iz Ljubljane je kul....

Pri 8.500 kilometrih menjati pnevmatiko na cestnem motorju, pomeni ostro vožnjo.

Sori fičo ampak 8.500 km na tedeemi je zelo solidno.... motor pač ni 600 kubičen faracajg ampak ima kar konkreten navor. Res se jih da narediti tudi 12 al 15 tisoč sam potem je škoda imet motor....

Objavljeno

Ker imaš motor šele 2 meseca, je mogoče vzrok tresenja tudi to, da si šele sedaj bolj opazil, da motor z dvema cilindroma bolj trese? To je sicer čisto normalno.

Predlagam, da ga pelješ na servis ali pa z drugim lastnikom TDM-e zamenjata motor in primerjata, če so vibracije normalne ali je res kaj narobe. Najprej preiskusi, če je kolo privito, kot je predlagal Fičo.

Objavljeno

Vsekakor priporočam da pelješ do Primca v Lj...tudi sam ima TDMko in verjetno pozna motor v nulo!

Mislim, da ti bo še najbolje znal svetovat glede česarkoli :yes:

Objavljeno

Vsekakor priporočam da pelješ do Primca v Lj...tudi sam ima TDMko in verjetno pozna motor v nulo!

Mislim, da ti bo še najbolje znal svetovat glede česarkoli :yes:

Se strinjam. Lahk se pa tud dobiva pa se zapeljeva pa bos vidu...LP

Objavljeno (popravljeno)

Najbolj enostaven odgovor:

Zamenjaj z nekom TDM 900 pa na probno vožnjo, pa bo takoj vse znano :hmm:

Ker TDM 900 je dosti drugačna od 850 :OK:

Popravljeno . Popravil JerryTDM
Objavljeno (popravljeno)

Ja, JerryTDM, s tem se pa čist strinjam- TDM 900 je drugačna kot TDM 850- vem iz lastne izkušnje, dilemo pa mi jer rešil prav JerryTDM. :) :OK: :slap:

Upoštevaj njegov predlog in z nekom, ki ima tudi TDM 900 zamenjaj motor za eno furco, pa boš takoj na jasnem.

Če boš ugotovil, da nekaj ni v redu pa jasno pelji k Juretu na vič- Šterna pa kar lepo pozabi! :hmm: :hmm:

Namig- motor ti lahko trese tudi zaradi preveč "grobega" držanja krmila???

Popravljeno . Popravil Đorek
Objavljeno
Lep pozdrav

Kaj bi to bilo?

LP

Kolk si pa dal za tale motor???

Objavljeno

No pa sem se jst prisel do svoje TDMke :D

V torek pride h bajt pa porocam kako se obnese...

Objavljeno

:grrr

Kar ati jo je...

Objavljeno

Cestitam! Kateri letnik si vzel, za kolk kesa?

Pa dober se voz!

Objavljeno

:grrr

Kar ati jo je...

:hmm: Tale tvoj ati je pa dobr človk... ?!

Srečno vožnjo ti želim !!! :OK:

post-5346-1149509306_thumb.jpg

Objavljeno

Hvala,hvala!

Motor je pa l.05,ABS,3551km,servis narjen,v SLO kupljen,BP razen enkrat je na mestu padel na desn bok-torej rahlo popraskan desn špegu,utež krmila,desna bočna plastika pa pikca na avspuhu...vse skup nič no-za 1,6mio :D Se mi zdi kar vredu cena...

Ja je fajn met očija k je na motorje še bolj mahjen kt jst :P

Me pa kar takoj nekaj zanima...kaj imate oblečeno na TDMi???Cordura ali usnje???

Najprej sem si ogledoval FZ6 tako da sem biu bolj usmerjen v usnje zdej pa razmišlam da bi kar corduro nabavil ker se nimam tut kakega namena kej preveč po cestah metat pa še bolj praktična se mi zdi cordura na potovalnem motorju .) Aja...nabavljam komplet opremo...od glave do peta...

Objavljeno

Hvala,hvala!

Motor je pa l.05,ABS,3551km,servis narjen,v SLO kupljen,BP razen enkrat je na mestu padel na desn bok-torej rahlo popraskan desn špegu,utež krmila,desna bočna plastika pa pikca na avspuhu...vse skup nič no-za 1,6mio :D Se mi zdi kar vredu cena...

Ja je fajn met očija k je na motorje še bolj mahjen kt jst :P

Me pa kar takoj nekaj zanima...kaj imate oblečeno na TDMi???Cordura ali usnje???

Najprej sem si ogledoval FZ6 tako da sem biu bolj usmerjen v usnje zdej pa razmišlam da bi kar corduro nabavil ker se nimam tut kakega namena kej preveč po cestah metat pa še bolj praktična se mi zdi cordura na potovalnem motorju .) Aja...nabavljam komplet opremo...od glave do peta...

To si (je) kr dobr nabavu. Glede opreme je pa cist vseen. Kar se ti bolj dopade vzem.

Objavljeno

Evo prvih 50km že narejenih...super motor samo malenkost se bo trba navadit še enkrat večje kompresije kt pri prejšnemu!

Drugače sem pa ful zadovoljen!Zdej samo še registriramo, opremo nabavimo pa gas :D

No sej se tut sam bolj nagibam h corduri...se mi zdi bolj praktična na tem motorju .)

Objavljeno

[

No sej se tut sam bolj nagibam h corduri...se mi zdi bolj praktična na tem motorju .)

Objavljeno

Usnje se lepše prilega

Objavljeno

razen enkrat je na mestu padel na desn bok-torej rahlo popraskan desn špegu,utež krmila,desna bočna plastika pa pikca na avspuhu...vse skup nič no..

Ja, na to bos moral mal paziti. Tacka ni najbolj stabilna, ce bos pozabil dat v prestavo, ko ga bos parkiral, ga bos verjetno pobiral.

Objavljeno

No pa sem se jst prisel do svoje TDMke :D

V torek pride h bajt pa porocam kako se obnese...

No, kaj je? A ne prides na vrsto k se fotr skoz voz?

Objavljeno

:slap: :slap: :slap:

A zdej je pa za TDM-o važn kaki imiđ imaš......

Madonca....človek se uči celo življenje.....nisem vedu :photo: :wacko:

Objavljeno

Zakon si to kupu. Po mojem mnenju ti sigurno ne bo žal. In pridružujem se mnenju predhodnika da ta motor ni tolk nedolžen kot zgleda. Kljub temu da se ga šteje kot lahkotnega tourerja se ga da peljat precej precej ostro.

Tud sam ga kupujem(04, 05) vendar se mi zdijo cene TDM ki se trenutno prodajajo v večini previsoke tako da še čakam na pravo ponudbo.

Definitivno se splača, v kolikor finance dovoljujejo, montirat druge izpuhe. Ko enkrat slišiš akrapota .... huh ... zvoka se ne da primerjat z serijskimi izpuhi (cene najbrž tudi ne :D )

veliko varnih km-jev

lp

Objavljeno

Se opravičujem, ker se nisem prej javil, pač služba....

Zdej enkrat ga peljem k Elisi v Domžale ''menda je to pravo ime'', pa bodo oni to poštimali.

Drgač pa tut jutr probam pr kolegu, kako je, ker ma isti motor.

Mi pa pravijo nekateri; lastniki teh motorjev, da ima vedno vibracije pri teh vrtlajih. Punca se je peljala z mano na Krk, pa je rekla da ne čuti nobenih vibracij.

Za motor sem dal 1.6MSIT

Gume sem zamenjal, najprej so bile gor Dunlop 220, sedaj pa sem dal ME z6, ker sem jih dobil (55Ksit za komplet), še kar poceni.

Pri menjavi gum pa sem izgubil živce, ker :

z zadnjim stojalom mi je dvigoval motor spredaj, napravil mi je ris na vilici, potem je bilo dogovorjeno, da mi centrira guma, pa ni imel centrirnega stroja, potem mi je na zadnji felgi napravil prasko, tako, da ..... tut poceni gume niso vedno OK stvar. Za menjavo pri njem sem se pa odločil zaradi cen gum in ker je kolegu dobro zamenjal, jaz pa sem na žalost razočaran. Od njega sem odšel s solzo v očesu, doma pa sem sedel cel dan ob motorju in gledal to svetlo piko na felgi, pa še ko se vsedem nan mi je vsakič hudo.

Pri prvi menjavi mi je treslo cel motor, potem pa sem dal centrirat drugam, pa mi trese samo stopalke, vse drugo pa je OK, pa še te samo pri določenih vrtljajih.

Vsem hvala za odgovore.[attachmentid=72245]

post-11442-1149840659_thumb.jpg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!