Skoči na vsebino

Dopustovanje v Bohinju


.T.

Priporočene objave

Glede na to, da smo vsi šimfali, kako hudo je dopustovat na Hrvaškem, sem se odločil, da napišem poročilo mojem nekajdnevnem o dopustovanju v »turističnem« Bohinju. Naj že na začetku povem, da Hrvatom ne sežejo niti do kolen (tudi na Hrvaškem ni vse naj naj!), njihova »turistična« ponudba se lahko primerja le še z Butalami.

Trgovina in okolica:

Ko se pripelješ v Bohinj je na levi strani Mercator. Na parkirišču stoji en kombi, ki prodaja suho robo in še kup neke ropotije. Klopotec in podobne stvari ne pašeta v območje TNP ampak v vinorodna območja.

Zraven Merkatorja je tudi pizza center. No, vsaj naslov ima tak. Čisto navadna restavracija, kjer ti ponudijo tudi pizzo. Kaj si pod pizza center predstavlja kak Italjan, mogoče Francoz je pa itak druga zgodba… Ko pade noč, se napis pizza center tudi prižge, ampak obe črki z ne gorita. Tako prebereš PI A CENTER. Na tendi je napis pizza iz krušne peči. A spečejo samo eno na dan? Še najboljša je obcestna tabla, ki reklamira omenjeno picerijo. Telefonske številke so se z leti zbrisale in iznajdljivi (škrti!) lastnik je manjkajoče štavilke dopisal kar s črnim flomastrom, tko na roko.

Mercator spominja na trgovino, ki smo jo bili vajeni npr. leta 1982 v kakem zabačenem avtokampu nekje v okolici Pule. Na vhodu je tisti vrtljivi kovinski krog, ki preprečuje, da bi kdo »ušel« ven. Preprečuje tudi, da bi lahko notri prišel z otroškim oz. invalidskim vozičkom. Trgovina ful majhna, notri pa samo vozički, nobenih košaric – da je gneča še večja. Za pultom s kruhom in salamami dela samo ena prodajalka. Tujih jezikov ne govori. Da prideš na vrsto čakaš okroglih 20 minut. Ko si opravil s to vrsto te čaka naslednja – na blagajni. V trgovini sta dve blagajni, dela pa samo ena. Vrsta pa do kamor vidiš in še za vogal. Spet čakaš 20 minut. Prodajalka na blagajni ne govori nobnega tujega jezika. 20 avgusta – na vrhuncu turistične sezone delata samo dve prodajalki v celi trgovini. POHVALNO! Da greš zjutraj po svež kruh samo v trgovini zabiješ 45 minut.

Ponudba je pa taka: mleko od ljubljanskih mlekarn kupljeno 19.8. je imelo rok uporabe do 19.8. Svežega verjetno skrijejo in ga dajo v hladilnik, ko je staro porabljeno. Ko smo ga prekuhali se je itak skisalo. Prodajalka na kruhu mi je na vsak način v majhno vrečko k polovici štruce hotela stlačiti še dve žemlji. Ko je po petih poiskusih ugotovila, da ne bo šlo, je s težkim srcem dala žemlji v novo vrečko.

V LJ imamo trgovino Bohinjske mlekarne in tam kupujem bohinjsko mleko in sir. Ko sem v trgovini v Bohinju vprašal, če imajo bohinjsko mleko in bohinjski sir, so me samo čudno gledali, kot da bi jih spraševal, če imajo kamelje mleko.

Kaj ko bi namesto unega, ki prodaja suho robo in ropotijo postavili kak štant, kjer bi prodajali bohinjsko mleko in sir pa mogoče še kakšne fajfe iz Gorjuš.

Zraven asfaltirnega parkirišča pred trgovino je še eno improvizirano. En travnik so ogradili z nekaj preklami in napeljali trak. Med tednom, ko je Bohinj prazen je parkiranje brezplačno. V soboto, ko je ful scalo je bilo tudi brezplačno, v nedeljo, ko je posijalo sonce, sta se takoj pojavili dve domačinki s torbico, ki sta kasirali. In kaj sta kasirali? Parkiranje v blatu, ki je nastalo kot posledica sobotnega obilnega deževja. Folk se je čudil, kolesa so se vrtela v prazno, blato je špricalo, uni dve sta pa veselo kasirali. Da, bi mogoče čez največje blato nasuli kaj gramoza? To pa ne. To kušta!

Spomenik Aljažu:

Nasproti trgovine stroji spomenik. Nakaj krepih možakov gleda in kaže proti Triglavu. Tujci oz. tisto malo tujcev, ki jih je bilo videti gledajo spomenik in ne vedo zakaj se gre, ker je tabla pod spomenikom napisana samo v slovenščini. Še na Hrvaškem imajo take stvari napisane v treh tujih jezikih. Najblj bedno je pa to, da je pod spomenikom kvinska škatlica, nad katero pa v angleščini piše, da je namenjena za denarne prispevke za vzdrževanje spomenikov.

Pod Skalco:

Včasih se je tam poleti dogajalo. Bila je živa muzika, spilo se je pijačo. Te dni pa nič. Ena majhna hiška z nadstreškom. Nadstrešek je prava mojstrovina. Na zajlah zavrtanih v skale je pripeta stara odslužena kamionska cerada.

Korita Mostnice:

Na cesti proti planini Vogar stoji tabla, na njej pa v 1 cm velih črkah, ki se jih da z avta prebrat le z dalnogledom, piše, da cesta poteka po privatnih parcelah in da je prevoz te ceste možen le, če plačaš, da potem lasniki privatnih parcel to cesto vzdržujejo. Pa koga imajo z norca? Naj raje napišejo po resnici! Pa napis je itak samo v slovenščini.

Za ogled korit smo plačali 2 x 400 SIT, za enoletnega dojenčka je možakar na »kapiji« premišljeval kaki dve minuti, če mu računa 200 SIT. Denar od vstopnine gre kao za vzdrževanje poti. Pa ni bilo videt.

Terme Bohinj:

Ker je celo soboto ulivalo, smo se odločili, da se gremo kopat v novo zgrajene terme Bohinj. Ker sva z Misho nudista, je bil problem, kje dobit kopalke. Misha je na srečo imela s seboj ene stare. Niti v Bohinju, niti v Bohinjski Bistrici v soboto popoldne ne moreš kupiti čisto navadnih moških kopalk. In to naj bo turistični kraj! Na koncu sem uporabil vse moje spretnosti in sem se v bazen prišvercal v spodnjih gatah. Ko sem bil enkrat v vodi se ni opazilo.

Ko smo na recepciji kupili karti za tri ure, je teta dvakrat zabičala, da ja ne bomo zamudili.

Terme so res lepe, sam kaj to pomaga, če so pa zaposleni čudni. V garderobah je bilo vse mokro in polno las in ni bilo snažilke, ki bi prišla spucat. Npr. v termah Snovik štiri snažilke pucajo non stop! Tudi, ko smo si podrobno ogledali luknjice iz katerih šprica voda, smo opazili, da iz njih bingljajo kakih 20 cm dolgi lasi. Zgleda, da nimjo filtrov. FUJ! Tobogana so zalaufali šele po 17-sti uri.

Smeti:

V celem Bohinju ni niti enega kantejnerja za navadne smeti. Na parkirišču sta dva, ko pa prideš zraven je en namenjen za steklo, en pa za papir. V nedeljo, ko smo šli domov, smo tako smeti vrgli v kontajner šele na Bledu. Drugič jih bom zabrisal v prvi gozd. Pa naj pol čistijo. Tudi posamezni koški, ki so postavljeni naokrog po Bohiju so že dopoldne polni in potem se smeti nakopičijo tudi okoli njih.

Črne gradnje:

V Ribčevem Lazu, okoli št. 135 je na kupu šest novih hiš in vse so brez hišne številke. Žlebova dveh hiš sta narezen manj kot 2 metra. Kako so uničil podobo kraja in to takega, ki spada v širše območje TNP. Vsem v posmeh je velikanska hiša znanega košarkarja, v kateri je notri uredil apartmaje. Za še večji posmeh občinarjem zraven te hiše gradi novo identično, ki se skoraj dotika prve. Za ene oz. v Bohijnu zakoni ne veljajo.

Motristov med tednom ni bilo, v nedeljo se jih je pa nekaj nabralo. Redarji se vozijo naokoli v novem Suzukiju Jimniyu in listakajo vse po vrsti.

Škoda, ker (še!) nimam dogitalca, da bi lahko moje klobasanje tudi dokazal.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj mam feeling, da Tadeju ni bilo všeč :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse sem prebral in lahko rečem, za so moje izkušnje popolnoma enake. Ponavadi sem v tem koncu pozimi in tudi takrat ni nič boljše - če imajo srečo s snegom , jim le-ta vsaj svinjarijo pokrije. Drugače pa je ta del od Boh.Bistrice pa do jezera po mojem skromnem mnenju daleč najbolj "zabačen" t.i. turistični del Slovenije.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma Tadej po moje bo najbolš da naslednje leto ostaneš doma, bo najmanj stresno :P

Glede Bohinja pa je tak kakršen je in meni je všeč .... ko pa bodo horde turistov zečele laziti naprej od Bleda pa tudi mene ne bo več tam <_< . Lepo ugotavljaš da del Bohinja spada v TNP, torej bo treba drugič jet po pristne mlečne zadeve na planine (Krstenica) oziroma se zapelješ do Pokljuke, kjer dobiš nepretečeno mleko, skuto, Bohinjski sir in to brez čakanja v vrsti :rolleyes:, spotoma pa še srečaš gospo županjo in ji potožiš o tvojih problemih <_<.

Turizem pač iščeš v turističnih krajih O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no sem bil v ponedeljek na Bledu službeno in smo malo z lokalnimi turističnimi veljaki rekli tudi na temo turizma na splošno v tej regiji. Bledu gre dobro, popolnoma drugače pa je baje Bohinj, ki je letos popolnoma prazen. No po tem opisu mi je jasno zakaj, stanje se od mojega zadnjega dopusta v Bohinju ni nič spremenilo, čeprav je to že dobrih 11 let nazaj. No očitno je le manj ljudi in kasirat parkirnino so se naučili :BUA: :angry: :SS

bom omenil Tadajeve izkušnje naslednjič ko se bo kdo čudil zakaj v Bohinju ni turistov. :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Turizem pač iščeš v turističnih krajih O:-)

malo poglej kako zgleda turizem v podobnih krajih v tujini, to da je vse zabačeno, ni turizem in ni vsak turizem masovni turizem. Pomanjkanje osnovne turistične ponudbe ali celo svinjarija in neupravičeno kasiranje ni izgovor za "posebno - turistično neokrnjeno" ponudbo oziroma za nesposobnost. drugače pa naj še izklopijo elektriko in vodo in ti ponujajo "robinzonske počitnice".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma Tadej po moje bo najbolš da naslednje leto ostaneš doma, bo najmanj stresno :P

Glede Bohinja pa je tak kakršen je in meni je všeč .... ko pa bodo horde turistov zečele laziti naprej od Bleda pa tudi mene ne bo več tam <_< . Lepo ugotavljaš da del Bohinja spada v TNP, torej bo treba drugič jet po pristne mlečne zadeve na planine (Krstenica) oziroma se zapelješ do Pokljuke, kjer dobiš nepretečeno mleko, skuto, Bohinjski sir in to brez čakanja v vrsti :rolleyes:, spotoma pa še srečaš gospo županjo in ji potožiš o tvojih problemih <_<.

Turizem pač iščeš v turističnih krajih O:-)

Doma sigurno ne bom ostal. V Bohinj pa tudi ne bom šel.

Če ti je všeč, da se drenjaš po trgovini, če so ti všeč svinjske garderobe, če rada parkiraš v blatu in te morjo pol rint, da prideš ven in zato tudi plačaš 1.100 SIT, če nasedaš debilnim obrazložitvam zakaj plačaš prispevek za uporabo ceste (itak ga pri registraciji!), če ti ni nerodno, ko tujci bulijo v samo slovenske napise,........................... Si pa res nezahtevna oseba. Točno taka, kakršna paše v Bohinj.

Lej je že Pervy lepo napisal kaj je osnovna turistična ponudba in kaj je masovni turizem.

V turističnem kraju (za kar se bohinjci reklamirajo in oglašujejo) bi pričakoval, eno urejeno in dovolj veliko trgovino, v kateri bi prodajalke znale vsaj angleško in v katero bo omogočen vstop z otroškim vozičkom oz. invalidskim vozičkom.

Znamenistosti naj bi bile poleg slovenskega jezika opisane vsaj v angleškem.

Če plačam parkiranje naj bo to urejeno parkiršče na pa blatna mlakuža.

In če kdo na tablo s flomastrom piše, ker je preškrt za novo tablo, bi mu jo mogli podreti, saj daje k celotnemu kraju prav bedno podobo.

In če imaš v radiju 50 metrov nametanih šest hiš skupaj in nimajo hišne številke jih je potrebno podreti, tako kot so jih ciganom.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je preteklo že kar neki vode od kar sem bil turistično Na Bledu in Bohinju,pa vidim,da se nažalost ni nič spremenilo :BUA: Lepi kraji in čudovita narava sam zgleda da majo preveč turistov,pa jih zato odganjajo :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:huh: Žalostno, da nimate kaj lepega za povedat o Bohinju. Slovenci smo itak znani po tem, da ne znamo izkoristit in obrnit v prid kar nam naša ljuba deželica ponuja. In strinjam se, da res ni vse tako, kot bi moralo biti. Sploh v naših turističnih krajih znajo samo kasirat, ne da bi za to tudi kaj nudili.

Sva pa lansko leto z Netmanom preživela najlepši dopust v Bohinjski bistrici - v campu Danica. In že zaradi prihranka denarja se je splačalo ostati malo dlje od Bohinja. Omenjeni camp je verjetno najcenejši in definitivno najlepši daleč naokoli. Poleg tega se da lepo peš sprehoditi do odlične picerije (Preša), ki si jo lahko privošči tudi kak s plitvejšim žepom. Po nakupih sva hodila v Tuš-a, zelo blizu sta pa še 2 Mercatorja. Ponudba vedno zadovoljiva, ljudje pa prav tako prijazni.

Ker sem jaz z avtom pripeljala prtljago za večje udobje, Netman pa je prihrumel z motorjem, sva se lepo nastanila in se potem na Bohinj, Bled ter po okolici prevažala z motorjem. Še vedno sva našla kakšno luknjo, da sva se izognila parkirnim listkom.

Korita mostnice pa se, mimogrtede, da ogledati tudi brez vstopnine. Samo malo je potrebno zagaziti po hosti in se potem narediti "francoza". .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tadej pošlji to še kam v Bohinj.

Recimo turističnemu društvu ali direkt županji.

Mislim da je županja.

Najbrž ne bo učinka, bo pa vsaj pet minut kdo slabe volje.

:angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In če imaš v radiju 50 metrov nametanih šest hiš skupaj in nimajo hišne številke jih je potrebno podreti, tako kot so jih ciganom.

Tadej

....Tadej, prosim da ne omenjaš hiš in ciganov, kajti takoj boš znerviral našega nadebudneža Cyc-a in spet bomo imeli debato o ciganih in ne o Bohinju..... :fight2:

kar se pa tiče bohinja.....kolikor denarja, toliko muzike.....verjetno jim budget ne poka ravno po šivih od denarja in verjetno tudi sami niso ravno zadovoljni z celotno podobo,tako da se bi jaz osebno raje malo zadržal pri kritikah.....formula je popolnoma preprosta......če ti ni všeč Bohinj, pač ne greš tja....si raje izbereš kakšno drugo destinacijo.....

BTW: ...tudi v tako opevani Nemčiji in AUT kar težko najdeš prodajalko, ki bi govorila kakšen drug jezik kot švabaraj,verjemi.....

Popravljeno . Popravil bmw
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no ja no-res bi bile razmere lahko malo bolj "turistične" ampak po drugi strani...jest ponavad pobegnem u Bohinj al pa v gore ravno zato, da pobegnem civilizaciji... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kar se pa tiče bohinja.....kolikor denarja, toliko muzike.....verjetno jim budget ne poka ravno po šivih od denarja in verjetno tudi sami niso ravno zadovoljni z celotno podobo,tako da se bi jaz osebno raje malo zadržal pri kritikah.....formula je popolnoma preprosta......če ti ni všeč Bohinj, pač ne greš tja....si raje izbereš kakšno drugo destinacijo.....

Vem, da proračun ne poka po šivih, ampak kljub temu, bi lahko postavili kake kontejnerje za smeti. Tko pa naravnost silijo ljudi, da svinjajo.

Lep primer:

Nekaj km pred Bohinjem je ob Savi parkplac s klopco in s skakalnico v tolmun Save. Tam se ustavi veliko ljudi, ki si ogledajo naravno lepoto, nekaj se jih tudi okopa v ledeni Savi. In potem te budale bohinjske namesto koša za smeti raje postavijo tablo z napisom: ODLAGANJE SMETI JE STROGO PREPOVEDANO!!!. In folk meče smeti točno pod to tablo, saj nihče ne bo prazne škatle od cigaret ali od soka sedaj sabo vozil, da jo bo lahko vrgel v koš.

To je ena čista debilnost.

Trgovina je Marcatorjeva (torej se ne financira iz občinskega budgeta) in gospod Jankovič je kao alfa in omega s svojim marketingom. In ta trgovina z dolgimi vrstami je taka kot bi bila iz leta 1946, ko je folk v vrstah čakal na kruh.

V Bohinj smo šli predvsem zaradi lepe pokrajine sam ti pa take debilnosti pokvarijo vtise.

Kot ti praviš: pač ne greš tja. Tako pravijo prenakateri in zato ni denarja. No turists no money. Čist simpl.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..morebiti se pa iz Bohinja ne vidi na Golico (oz. golice) :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

malo poglej kako zgleda turizem v podobnih krajih v tujini, to da je vse zabačeno, ni turizem in ni vsak turizem masovni turizem. Pomanjkanje osnovne turistične ponudbe ali celo svinjarija in neupravičeno kasiranje ni izgovor za "posebno - turistično neokrnjeno" ponudbo oziroma za nesposobnost. drugače pa naj še izklopijo elektriko in vodo in ti ponujajo "robinzonske počitnice".

Pervy se strinjam, sem takoj za tak eko turizem kot ga furajo kiwiji v Novi Zelandiji - ogromno parkov v pravem pomenu besede, okoli vseh znamenitosti info table, urejene poti, brezplačne brošure, nobenega plačljivega parkir placa, nobene plačljive naravne znamenitosti in vstopnine za park, gorske koče oskrbujejo rangerji in nudijo le zavetišče :OK: ...... skratka zadeve, ki na vsakega turista pustijo ogromno lepih spominov ... in kiwiji to vedo in vedo tudi, da ti turisti rabijo tudi bencin, hrano in prenočišče in najemajo njihove avte in letijo z njihovo letalsko družbo .... vendar ja za to potrebna višja stopnja zavesti ljudi in ogromno posluha za naravo B)

in kako je pri nas ..... gremo se neke kvazi parke, ko niti ne vemo ali bi naravo ščitili ali tržili ... obojega pač ne znamo in delamo po parkih nove ceste, požrtvovalno gasimo požare pri tem mimogrede izpraznimo eno jezero ... mah kaj za to :wacko:, v dvojno jezero je pred leti neki vrli ribič, ki se mu je najbrž zahotelo hribovskega pecanja rib prinesel zlatovščico, ki je spremenila ves jezerski ekosistem in so nato morali gorski reševalci delati izlove z elektro šoki :wacko:, gnojimo planine z umetnimi gnojili in se potem čudimo odkod nitrani v pitni vodi (planina Konjščica), pa da ne omenjam kakšne cvetke so postavili za čuvaje TNP :BUA: ... in za to sem proti turizmu, masovnemu ali ne ...., ko vidim kako hitro uničujemo tisto kar je narava postavljala milijone let :cry:

Kat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Doma sigurno ne bom ostal. V Bohinj pa tudi ne bom šel.

Če ti je všeč, da se drenjaš po trgovini, če so ti všeč svinjske garderobe, če rada parkiraš v blatu in te morjo pol rint, da prideš ven in zato tudi plačaš 1.100 SIT, če nasedaš debilnim obrazložitvam zakaj plačaš prispevek za uporabo ceste (itak ga pri registraciji!), če ti ni nerodno, ko tujci bulijo v samo slovenske napise,........................... Si pa res nezahtevna oseba. Točno taka, kakršna paše v Bohinj.

Lej je že Pervy lepo napisal kaj je osnovna turistična ponudba in kaj je masovni turizem.

V turističnem kraju (za kar se bohinjci reklamirajo in oglašujejo) bi pričakoval, eno urejeno in dovolj veliko trgovino, v kateri bi prodajalke znale vsaj angleško in v katero bo omogočen vstop z otroškim vozičkom oz. invalidskim vozičkom.

Znamenistosti naj bi bile poleg slovenskega jezika opisane vsaj v angleškem.

Če plačam parkiranje naj bo to urejeno parkiršče na pa blatna mlakuža.

In če kdo na tablo s flomastrom piše, ker je preškrt za novo tablo, bi mu jo mogli podreti, saj daje k celotnemu kraju prav bedno podobo.

In če imaš v radiju 50 metrov nametanih šest hiš skupaj in nimajo hišne številke jih je potrebno podreti, tako kot so jih ciganom.

Tadej

Ne vem če so za vse krivi ravno vrli Bohinci :hmm:,

ergo Mercator - Jankovič, pretežni del turistične ponudbe ima podjetje Alpinum, katerega finančno stanje ni ravno rožnato in za njim stoji spet par ... mmmm ljubljanskih podjetji .... pa če se malo sprehodiš po Bohinju in bližnih planinah, kjer se bohotijo ljubljanski vikendi ... lahko potegeš črto da smo pač ljubljančani malo osovražena vrsta. Vdrli smo v njihov svet, naredili razkošne vikende in sedaj javkamo, ko moramo stari v vrsti za kruh in ko v soboto popoldne ne dobimo kopalk :wacko:

in pri vsem tem niti ne vem če si bohinci res želijo turizma ali jim je boljši duševni mir :? . Županja je pred meseci dala luč za igradnjo hotela na travnikih pred jezerom, na še pred nedavno zaščitenem območju :doze: , fužinci tega ne odobravajo. In ti dam prav pri napisih za tujce . Bohinci se morajo odločiti ali se bodo šli turizem ali ne.

Plačevanje parkirnin in naravnih znamenitosti ne odobravam, ker še vedno ne vem kaj imajo ljudje pri nastanku le-teh :hmm:

Plačevanje cestnine - če so cesto na Blato urejajo iz lastnih prispevkov, potem je prav da jo pobirajo, če ne :BUA: . Je pač tako, da se vse ceste ne urejajo iz državnega proračuna, oziroma ne pridejo pač na vrsto in potem se pač prebivalci sami zmenijo in jo uredijo (tako se je financirala cesta po Pokljuki, iz prispevkov vikendašov).

Glede TNP - če se gremo park potem pač odpadejo vse turistične prireditve kot so goveja muzka in festivali Pod Sklaco, Bohinjska noč ..... .

Smeti - allora če si lahko do tam prinesel jih boš tudi odnesel ... tako ali tako se boš nekam peljal ... in prihranil nekaj dela, bencina .... spet trkam na ekozavest

Trgovina in mali otroci - v vasi pač ne moreš pričakovati hipermarketa, tista kupna moč, ki se podvoji za par mesecev najbrž ne upraviči velike investicije na robu TNP- ja :hmm: , torej otroka pošlješ z ženo ven ali ga daš v kengurujčka ali v nahrbtnik ... tako mi rešujemo te zadeve.

Glede rušenja, sem takoj za :OK: , pa zraven naj še zrušijo vse pozidane senike in staje na Pokljuki, pa Kardeljevo hišo in stražarnico na Malem polju, pa vse vikende državnikov, ki so si papirje zrihtali naknadno :angry:

Kat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma kok bi bilo lepo če bi si kak Ljubljančan za začetek razčistil s pojmom Bohinj, kaj obsega itd ....

Če komu ni všeč v Bohinju naj pač ne hodi tja, marsikdo je imel že lani veliko za povedati čez Bohinjce, pa letos zopet in verjetno tudi drugo leto - tko vsaj kaže ;-)

Menda gre še osel samo enkat na led.

Turistov je dovolj oz. še preveč ker so privatne nastanitve polno zasedene in niti nemorejo vsi dobiti prostih apartmajev oz sob.

Naj bi pa blo v kratkem mau več dnarja vloženega v Bohinj saj so bila odobrena sredstva iz EU za razvoj turizma ( 3 kraji v SLO so to menda dons dobli odobreno ), če se seveda ne bo preveč tega denarja ustavilo v Ljubljanskih žepih :?

Na replike pa ne bom odgovarjal, se mi ne da in mam kej lepšga za počet :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če komu ni všeč v Bohinju naj pač ne hodi tja, marsikdo je imel že lani veliko za povedati čez Bohinjce, pa letos zopet in verjetno tudi drugo leto - tko vsaj kaže ;-)

Menda gre še osel samo enkat na led.

Turistov je dovolj oz. še preveč ker so privatne nastanitve polno zasedene in niti nemorejo vsi dobiti prostih apartmajev oz sob.

Res je. In ljudje smo hudi osli, zato gremo na led tudi večkrat. Vendar nam po nekaj letih vseeno dop***i, potem pa prideš do sindroma hrvaške obale. Gorenjci delajo v Boh. dolini dolgoročno škodo slovenskemu turizmu. Pa ne rečem da so ravno oni krivi. Turistična ponudba Slovenije je tako ali tako v totalni riti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pih, amaterji ki tako šimfate biser slovenskega turizma, če ne drugega, v Bohinju uživamo vsaj mi, ponosni lastniki potovalnih endur. :lol1: Kros steza okoli jezera se lahko primerja samo še s tisto na Kamenjaku, pa tudi prašno in umazano je podobno. :lol1:

No, resno, mislim da je Tadej zadel v 0. Ko sem bil pred par tedni tam prvič po 8-ih letih mi je šlo skoraj na :SS Pa kaj so tile naredili od jezera, avtomobili kamorkoli pogledaš, svinjarija in prah je hujši kot najbolj bednobedni hrvaški kamp, pri tem imajo še domačini jajca in se spravijo z redarji parkirnino pobirat :? :hmm: so zgleda pozabili pogledat, da so avtomobili moral biti na taki svinariji in prahu parkirani, da bi ti moral raje bone za avtopralnico talat... v glavnem CIGANIJA. Me ne vidijo več tam, pa če mi plačajo bojo morali domačini dobro razmisliti, če je to tisti Bohinj, katerega hočejo(hočemo), pa denar gor al dol.

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, v tem Bohinju je več hudičev. :hmm:

- Pokrajina je nedvomno biser.

- Bohinci so nedvomno prepotentni, ko zahtevajo naj jih ne šimfamo in ostanemo doma, če nam ni všeč. Naravne lepote niso njihova last, dobili so jih v najem od dedov in jih morajo očuvati za vnuke! Pa ob tem ne vedo, kot pravi Kat, ali bi čuvali ali tržili. Jaz dodajam še, ali pa kmetijsko in obrtniško zlorabili.

- Obenem je res, da z zanemarjanjem turističnih zakonitosti škodijo ostalim turističnim krajem. Tujec si zapolni Slovenijo v celoti, in če se mu zagravža v Bohinju, gre drugo leto v Grčijo, pa čeprav je bilo v Snoviku lepo.

- Privatna ponudba deluje, ker vsak posameznik zase ve, da se splača potruditi. Vendar tipično gorenjsko ne vidijo dlje od svojega praga. Kaj pomaga lep apartma, ko pa na obali stopim v drek in na črepinje pijanega smrkavca, ki se ga je prišel nasuti na včerajšnjo veselico.

- Redarji znajo samo sankcionirati, pomoč in informacije so jim španska vas. Imajo prav izdelan sistem, da ljudje parkirajo ker ne vedo, da ne smejo in potem lepo kasirajo. Sem jih dovolj opazoval, ko sem na klopci počasi lizal sladolet, spet iz prijazne privatne ponudbe.

Torej v Bohinj še pridem, vendar bodo od mene imeli presneto malo, ker mi ne znajo ponuditi. Kanu pripeljem s seboj, v njem bo tudi malica in pijača, nakar bom s svojim kolesom odbrcal v Studor, kjer bom Robitu pustil cca 40.000 Sit za letno karto jahanja, pa še kaj povrhu za pijačo.

Torej bo Bohinj od mene dobil le turistično takso, za parkirnino in ostalo se lahko obrišejo pod nosom. Le davke bodo lahko pobirali tistim, ki se bodo potrudili zaslužiti z mano. Saj mogoče je pa tu kleč; pobirati samo davke in s kurcem ne mrdniti. :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma kok bi bilo lepo če bi si kak Ljubljančan za začetek razčistil s pojmom Bohinj, kaj obsega itd ....

KAJ KO BI SE V V BOHINJU NAJPREJ RAZČISTILI KAJ SPLOH HOČETE. TURIZEM ALI IZOLIRANOST. ČE STE SE ODLOČILI ZA SLEDNJE, POTEM PROSIM, DA UKINETE TAKŠNE INTERNETNE STRANI:

www.bohinj.si

Če komu ni všeč v Bohinju naj pač ne hodi tja, marsikdo je imel že lani veliko za povedati čez Bohinjce, pa letos zopet in verjetno tudi drugo leto - tko vsaj kaže ;-)

SEM BIL LETOS PRVIČ PO DOLGIH DVANAJSTIH LETIH IN SEM BIL PONOVNO RAZOČARAN.

Menda gre še osel samo enkat na led.

Turistov je dovolj oz. še preveč ker so privatne nastanitve polno zasedene in niti nemorejo vsi dobiti prostih apartmajev oz sob.

IN KAKŠNI TURISTI SO TO:

- PO TRGOVINI TI Z RAČUNALNIKI NA GSMIH RAČUNAJO TOLARJE V EVRE IN JAMRAJO....

- V GLAVNEM SO TO STARE MAME IZ NAFTALINA, KI JIH PRIPELJEJO LUKSUZNI AVTOBUSI IZ NEMČIJE

- TISTI, KISO V AVTOKAMPU (PLANINCI, JADRALNI PADALCI) IMAJO PA ITAK VSO HRANO & STUFF SEBOJ IN VAM PLAČAJO GOLO CENO KAMPIRANJA.

- PA ENODNEVNI TURISTI

PRIAVTNIH NASTANITEV IMATE PA ITAK PREMALO IN SO ZATO POLNE. OZIROMA JIH IMATE PREVEČ, ČE SE NOČETE ITI TURIZMA. KOT GORENJCI BI LAHKO POKAPIRALI GESLO KI SO ŽE PRED 30 LETI PELI SEX PISTOLS: TURISTS ARE MONEY!!! GLEDE NA TISTE PARKIRNINE IN CESTNINE VAM ZGLEDA MONEY ZELO SEDE.

Naj bi pa blo v kratkem mau več dnarja vloženega v Bohinj saj so bila odobrena sredstva iz EU za razvoj turizma ( 3 kraji v SLO so to menda dons dobli odobreno ), če se seveda ne bo preveč tega denarja ustavilo v Ljubljanskih žepih :?

DOBRO JUTRO!

DENAR ZA RAZVOJ TURIZMA BOSTE MORALI VLOŽITI KAR SAMI. ČE SE BOSTE DO TURISTEV OBNAŠALI KOT DO SEDAJ (DEJ GNAR, HITR, ČE NE SE BOŠ KRVAV USEKNU!), IN IMELI TAKO PONUDBO IN PODOBO VAŠEGA KRAJA KOT SEM OPISAL V MOJEM PRVEM POSTU GA BOSTE VLOŽILI BORE MALO

Na replike pa ne bom odgovarjal, se mi ne da in mam kej lepšga za počet :P

NPR. DEJ VAŠIM BUTALCEM, KI DELAJO V TURISTIČNEM DRUŠTVU TALE LINK, DA SE MAL ZAMISLIJO IN MOGOČE DOBIJO KAKO IDEJO KAJ NI UREJENO IN KAJ BI SE DALO Z MALO DOBRE VOLJE IN Z MINIMALNIMI VLAGANJI IZBOLJŠATI.

PA ŠE ČIST TKO OSEBNO VPRAŠANJE: HIŠO RIBČEV LAZ 135 VERJETNO POZNAŠ. IN MI POVEJ, KAKO JE V RADIJU 50 METROV TAM ZRASLO 5 NOVIH HIŠ IN NIMAJO HIŠNE ŠTEVILKE. ENA HIŠA SE HIŠE 135 DOTIKA Z ŽLEBOM. A PRI VAS V TNP LAHKO ZIDA VSAK KAKOR MU PAŠE?

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če komu ni všeč v Bohinju naj pač ne hodi tja,........itd.

no evo en tipični primerek mentalitete zaradi katere je Bohinj (in še kak drug kraj v SLO) turistično u kur**.

1. ne mi govorit o polnem Bohinju, vaši predstavniki govorijo o katastrofalni sezoni in o lanskih investicijah, ki se ne vračajo. Mogoče je tistih par turistov za povprečnega domačina že velika gneča, ampak to ni to, preveri hotele in ostalo.

2. v krajih, ki imajo dosti manj za ponuditi (glede narave seveda) imajo več turistov, jasno trud se poplača.

3. do svojega 14 leta sem vsako poletje z starši hodil v Bohinj, pozneje pa z kolegi plezat. Ponudbe ni bilo nikoli (razen kak bife in sladoled), ampak te saj tudi niso gnjavili in kasirali, tako da je bilo fajn.

4. Tvoje besede so odraz čiste argoance in mislim, da se Bohinj in hrvaška obala nič ne razlikujeta, vsi razmišljate in delate po principu: "Imamo jezero (morje) in lepo naravo, dajte budale nosite denar in ne gnjavite."

5. Poglej k sosedom na Bled kako se dela turizem, pa tudi tam ni vse optimalno.

6. nisem Ljubljančan, sem Štajerc in lahko kdaj pridete sem pogledat kako se dela turizem, pa smo tudi mi amaterji v primerjavi z npr. našimi sosedi Avstrijci, ki samo na Vrbskem jezeru, ki je by the way nula glede narave, obrnejo več denarja kot celotni SLO turizem.

vi še kar lepo ždite ob svojem lepem jezeru in čakajte na EU denar in nezahtevne turiste. :BUA:

PS: letos bom še enkrat skočil v Bohinj z motorjem in če mi kak redar napiše listek za nepravilno parkiranje mu na tem mestu obljubim, da mu razbijem gobec. še v Monaku lahko parkiraš motor v vsako luknjo kjer se le da, le v polno zasedenem Bohinju sem slišal da je to problem :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!