yamaha Objavljeno September 17, 2012 Deli Objavljeno September 17, 2012 Ima kdo doma vmesnik za branje podatkov in napak? Oz. se bi dalo najti kakšnega majstra za bmw-je, razen avtoservisov? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno September 17, 2012 Deli Objavljeno September 17, 2012 Ima kdo doma vmesnik za branje podatkov in napak? Oz. se bi dalo najti kakšnega majstra za bmw-je, razen avtoservisov? Pa kaj se tolk bojite servisa,za servis(delo brez materijala)+priključitev na računalnik mi je Valentinčič računal 67€ ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha2025 Objavljeno September 18, 2012 Deli Objavljeno September 18, 2012 Shark, lahko dobiš originalnii BMW sedež, katere višina sedenja je 79 cm, torej 3cm nižji. Sedež sem jaz zamenjal in meni je nižja pozicija sedenja še toliko bolj pri srecu, pa še lažje sežem do tal. Cena sedeža 260Eur. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno September 25, 2012 Deli Objavljeno September 25, 2012 A je mogoče resetirati abs utripanje z odklopom akumulatorja? Namreč po menjavi senzorja abs lučka na armaturi še vedno utripa..Samo radovedno vprašam.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno September 25, 2012 Deli Objavljeno September 25, 2012 A je mogoče resetirati abs utripanje z odklopom akumulatorja? Namreč po menjavi senzorja abs lučka na armaturi še vedno utripa..Samo radovedno vprašam.. Z odklopom akumulatorja prav nič nenarediš razen ura ti gre na 00.00. Zakaj si menjal senzor a si ga zlomil ?? pri demontaži kolesa ! Če senzor ni bil fizično poškodovan sploh ni rečeno,da je senzor v tem primeru bi moral prvo na dijagnozo- računalnik ! Ps: bo draga šola senzor+priklop na računalnik ca 40€ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno September 26, 2012 Deli Objavljeno September 26, 2012 Z odklopom akumulatorja prav nič nenarediš razen ura ti gre na 00.00. Zakaj si menjal senzor a si ga zlomil ?? pri demontaži kolesa ! Če senzor ni bil fizično poškodovan sploh ni rečeno,da je senzor v tem primeru bi moral prvo na dijagnozo- računalnik ! Ps: bo draga šola senzor+priklop na računalnik ca 40€ Senzor je fuč, saj je v njem abs+merilec hitrosti, meni pa brzina ni štimala.. Po zamenjavi pa špila tako kot mora, samo reset rabim.. Se pa seveda tako kot vsak senzor tudi ta pokvari.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shark90 Objavljeno Oktober 3, 2012 Deli Objavljeno Oktober 3, 2012 Pred nekaj časa sem v eni temi vprašal glede originalne barve.. In ste mi svetovali naj grem na BMW in kupim barvo, tako danes sem bil na BMW in vprašal če se dobi barva, in žal se ne dobi. Rekel mi je da oni dobijo vse dele pobarvane, dobi pa se samo nek "čopič ki ima barvo" za male praskice... Torej kaj mi predlagate? naj kupim ta "čopič" in na podlagi tega dam zmešati barvo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Oktober 3, 2012 Deli Objavljeno Oktober 3, 2012 Pred nekaj časa sem v eni temi vprašal glede originalne barve.. In ste mi svetovali naj grem na BMW in kupim barvo, tako danes sem bil na BMW in vprašal če se dobi barva, in žal se ne dobi. Rekel mi je da oni dobijo vse dele pobarvane, dobi pa se samo nek "čopič ki ima barvo" za male praskice... Torej kaj mi predlagate? naj kupim ta "čopič" in na podlagi tega dam zmešati barvo? Najdi št.barve v homologaciji ali nekje mislim,da je tudi pod sedežem (sicer pa vprašaj na servisu) in po Št.barve ti v mešalnici barv zmešajo barvo. Lahko pa greš z vzorcem(npr.odvij pokrov akumulaturja,ali zaščito prednje vilce) k ličarju in ti on po vzorcu najde Št.barve za dotični motor po katalogu in ti to nameša ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shark90 Objavljeno Oktober 4, 2012 Deli Objavljeno Oktober 4, 2012 (popravljeno) Najdi št.barve v homologaciji ali nekje mislim,da je tudi pod sedežem (sicer pa vprašaj na servisu) in po Št.barve ti v mešalnici barv zmešajo barvo. Lahko pa greš z vzorcem(npr.odvij pokrov akumulaturja,ali zaščito prednje vilce) k ličarju in ti on po vzorcu najde Št.barve za dotični motor po katalogu in ti to nameša ! to sploh nebi bil problem če bi hotel enako barvo. Jaz bi namreč rad enako barvo kot jo ima K1300r za leto 2013, rdeča barva.... to pa ne morem dobiti kje drugje kot na bmw. saj se ne mudi vendar do spomladi bi že rad imel pobarvan motor... Popravljeno Oktober 4, 2012. Popravil shark90 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rogi1975 Objavljeno Oktober 11, 2012 Deli Objavljeno Oktober 11, 2012 Pozdravljeni! Postal sem lastnik BMW K1200 R Sport. Zanima me pa to, če se kje dobi uporabniška navodila v Slovenksem jeziku. Na uradnem servisu, sem ravno govoril z njimi, se jih ne dobi. Če ima kdo in bi mi jih posodil, da si jih skeniram, bi mu bil zelo hvaležen. Angleška in italijanska že imam. Ko prebiram forum in poslušam razne lastnike bmw motorjev glede servisov razmišljam tole: Kupijo si motor za 8000 € in več potem jim je pa škoda dati 50 € al pa 100 € več za servis na pooblaščenem srevisu. v čem je fora? No moram rečt, da to ne razumem... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
royal Objavljeno Oktober 13, 2012 Deli Objavljeno Oktober 13, 2012 Pozdravljeni! Postal sem lastnik BMW K1200 R Sport. Zanima me pa to, če se kje dobi uporabniška navodila v Slovenksem jeziku. Na uradnem servisu, sem ravno govoril z njimi, se jih ne dobi. Če ima kdo in bi mi jih posodil, da si jih skeniram, bi mu bil zelo hvaležen. Angleška in italijanska že imam. Ko prebiram forum in poslušam razne lastnike bmw motorjev glede servisov razmišljam tole: Kupijo si motor za 8000 € in več potem jim je pa škoda dati 50 € al pa 100 € več za servis na pooblaščenem srevisu. v čem je fora? No moram rečt, da to ne razumem... Če je znesek tak, je res nerazumljivo, samo problem je verjetno v znesku 500€ ali 800€ ....kolega ga je servisiral sicer ne vem podrobnosti kaj so servisirali ali redni ali še kaj zraven pa je bil znesek 630€ ni ravno zanemarljiv znesek ali pač......sicer je to potrebno vzeti v zakup ali pa na kolo za zdravo telo :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rogi1975 Objavljeno Oktober 13, 2012 Deli Objavljeno Oktober 13, 2012 Če je znesek tak, je res nerazumljivo, samo problem je verjetno v znesku 500€ ali 800€ ....kolega ga je servisiral sicer ne vem podrobnosti kaj so servisirali ali redni ali še kaj zraven pa je bil znesek 630€ ni ravno zanemarljiv znesek ali pač......sicer je to potrebno vzeti v zakup ali pa na kolo za zdravo telo :grim No če je razlika taka, to že nekako razumem. Mislil sem na redne servise, ki pa ne pridejo toliko... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Oktober 13, 2012 Deli Objavljeno Oktober 13, 2012 No če je razlika taka, to že nekako razumem. Mislil sem na redne servise, ki pa ne pridejo toliko... Neverjemi vsakomur,ki te hoče samo prestrašiti.Sam vozim K-1200-R in napisal ti bom cene vseh treh servisev razen od 1-vega nenajdem računa bil pa je zelo poceni vsi ostali so bili dražji ! Servisiram v Grosuplju Avtoval in sem zeloooo zadovoljen ! 1-servis na 10 K kil me je stal z ddv 133€ ! od tega olje Castrol sint. 4l 70€ in oljni filter 13.00€ 2-servis na 20 K kil.me je stal z ddv 224,90€ ! od tega: nove svečke 66,14€,olje Castrol sint.4l 70,00€, oljni filter 13,00€ menjanje zavorne tekočine z mat. 45,00€ ,zračni filter 20,00€ 3-servis na 30K kil me.je stal z ddv 236,00€ ! nastavitev ventilov 59,00€,filter olja 13,00,olje motor,olje dif,+hladilna tekočina vse tekočine skupaj z ddv 78,00€ 4-servis na 40K kil. me čaka spomladi ! ! Ps vsak,ki tu napiše neke nenormalne cene naj lepo račun skenira in ga pripopa tako, da vsi vidimo zakaj je račun tako velik ! ! Namreč,če si naročiš neko drago dodatno opremo,ali daš na servis nek zgaran jajc ni potrebe pljuvanja po servisu ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wilson Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Neverjemi vsakomur,ki te hoče samo prestrašiti.Sam vozim K-1200-R in napisal ti bom cene vseh treh servisev razen od 1-vega nenajdem računa bil pa je zelo poceni vsi ostali so bili dražji ! Servisiram v Grosuplju Avtoval in sem zeloooo zadovoljen ! 1-servis na 10 K kil me je stal z ddv 133€ ! od tega olje Castrol sint. 4l 70€ in oljni filter 13.00€ 2-servis na 20 K kil.me je stal z ddv 224,90€ ! od tega: nove svečke 66,14€,olje Castrol sint.4l 70,00€, oljni filter 13,00€ menjanje zavorne tekočine z mat. 45,00€ ,zračni filter 20,00€ 3-servis na 30K kil me.je stal z ddv 236,00€ ! nastavitev ventilov 59,00€,filter olja 13,00,olje motor,olje dif,+hladilna tekočina vse tekočine skupaj z ddv 78,00€ 4-servis na 40K kil. me čaka spomladi ! ! Ps vsak,ki tu napiše neke nenormalne cene naj lepo račun skenira in ga pripopa tako, da vsi vidimo zakaj je račun tako velik ! ! Namreč,če si naročiš neko drago dodatno opremo,ali daš na servis nek zgaran jajc ni potrebe pljuvanja po servisu ! Evo računa s 5% poustom, ni ravno poceni. Servis na 30 K km naj bi me stal 600€ plus! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Tako je pravilno,da pripopaš račun,sicer ni od Avtovala ampak vseno to delo bi bilo ceneje pri Avtovalu ! To je servis na 20 K kil. čeprav ima motor šele 15 K kil. niso pa ti zamenjali zavorno olje kar bi morali! 1.) Valentinčič nikoli neračuna pregled pomnilnika (priklop računalnika) 13.91€ 2.) Letna kontrola pri Valentinčiču BMW-inšpekcija AW 15 (1 AW=3,5) 63,00€ z ddv 3.) Zračni filter za mojga K-1200-R je samo 19,75€ z ddv 4.) Olje motor Castrol GPS 10W-40 3,6l 1l = 15,44 55,60€ z ddv 5.) Olje dif. 0,20l 1l = 9,37€ z ddv 1,87€ z ddv Po mojem izračunu bi te pri Valentinčiču stal ta servis ca 76,14€ manj ! ti pa si sam izračunaj koliko bi profitiral kajti edino za zračni filter nisem siguren po vsej verjetnosti ima K 1300 dražji filter. Mene je stal servis na 30K kil pri Valentinčiču 236,33 dodatno na 30 K kil : nastavitev ventilov,menjanje hladilne tekočine,menjanje dif.olja,najnovejši softwer,menjava svečk (lastne),menjanje tesnila(samo tesnilo 31,66€) pokrova ventilov. in NE govort o 600€++ za servis ! ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonikoce Objavljeno Oktober 29, 2012 Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 (popravljeno) Evo računa s 5% poustom, ni ravno poceni. Servis na 30 K km naj bi me stal 600€ plus! Zanima me, kaj na tvojem računu delajo pod navedbo "letna kontrola" - gre v to tudi štelanje ventilov? Iščem tudi repair manual za K - modele od 2005 naprej, ima kdo kakšen dober internetni vir, po možnosti brezplačen? Popravljeno Oktober 29, 2012. Popravil tonikoce Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wilson Objavljeno Oktober 29, 2012 Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 Zanima me, kaj na tvojem računu delajo pod navedbo "letna kontrola" - gre v to tudi štelanje ventilov? Iščem tudi repair manual za K - modele od 2005 naprej, ima kdo kakšen dober internetni vir, po možnosti brezplačen? Ventili se štelajo med 30 in 35000km + svečke+zav.tekočina+ tisto kar je na računu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonikoce Objavljeno Oktober 30, 2012 Deli Objavljeno Oktober 30, 2012 Hvala za info, moj GT ima ravno 30.000, pa bo šel verjetno skozi podoben servis, sicer brez olja in oljnega filtra, ker to rad menjam sam - nostalgija na čase, ko si kot motorist še imel malo črnega za nohti od šraufanja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
royal Objavljeno Oktober 30, 2012 Deli Objavljeno Oktober 30, 2012 (popravljeno) Neverjemi vsakomur,ki te hoče samo prestrašiti.Sam vozim K-1200-R in napisal ti bom cene vseh treh servisev razen od 1-vega nenajdem računa bil pa je zelo poceni vsi ostali so bili dražji ! Servisiram v Grosuplju Avtoval in sem zeloooo zadovoljen ! 1-servis na 10 K kil me je stal z ddv 133€ ! od tega olje Castrol sint. 4l 70€ in oljni filter 13.00€ 2-servis na 20 K kil.me je stal z ddv 224,90€ ! od tega: nove svečke 66,14€,olje Castrol sint.4l 70,00€, oljni filter 13,00€ menjanje zavorne tekočine z mat. 45,00€ ,zračni filter 20,00€ 3-servis na 30K kil me.je stal z ddv 236,00€ ! nastavitev ventilov 59,00€,filter olja 13,00,olje motor,olje dif,+hladilna tekočina vse tekočine skupaj z ddv 78,00€ 4-servis na 40K kil. me čaka spomladi ! ! Ps vsak,ki tu napiše neke nenormalne cene naj lepo račun skenira in ga pripopa tako, da vsi vidimo zakaj je račun tako velik ! ! Namreč,če si naročiš neko drago dodatno opremo,ali daš na servis nek zgaran jajc ni potrebe pljuvanja po servisu ! Wilson navedel podoben račun, ni strašenje ampak dejstvo priznal ali ne :grim Popravljeno Oktober 30, 2012. Popravil royal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Coban Objavljeno Oktober 30, 2012 Deli Objavljeno Oktober 30, 2012 Ventili se štelajo med 30 in 35000km + svečke+zav.tekočina+ tisto kar je na računu. Ventili se nastavljajo na 30K km,60K km,90K km,itd.(ne med ! ! ) Zavorna tekočina se menja na 2 leti neglede na prevožene kilometre ! ! Svečke (iridium) se menja na 20K km Hladilna tekočina se menja pri vsaki nastavitvi ventilov,kajti za nastavitev ventilov je potrebno demontirat hladilnik. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Coban Objavljeno Oktober 30, 2012 Deli Objavljeno Oktober 30, 2012 (popravljeno) Vsak je s svojim najbolj zadovoljen. Popravljeno Oktober 30, 2012. Popravil Coban Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 5, 2012 Deli Objavljeno November 5, 2012 Olje motor Castrol GPS 10W-40 3,6l Kaj ni rečeno, da se po novem vliva olje 5w-40 sintetika? Vsaj na servisu so tako zagotovili.. Morda zaradi sklopke.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
point Objavljeno December 12, 2012 Deli Objavljeno December 12, 2012 Pozdravljeni. A živi kdo v Krškem, da bi vrgel učko na 2 K 1200 R-ja, ki se prodajata v Moto Hit? Ne bi rad delal 200 km zastonj. Seveda za ali 2. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno December 12, 2012 Deli Objavljeno December 12, 2012 Pozdravljeni. A živi kdo v Krškem, da bi vrgel učko na 2 K 1200 R-ja, ki se prodajata v Moto Hit? Ne bi rad delal 200 km zastonj. Seveda za ali 2. V Krškem kolikor jaz vem sta oba bolj bosa, brez opreme (ESA mora imeti) sicer ta motor raje ne kupuj ! Kajti samo za ESA je doplačilo 1600€, naknadna vgradnja "ni možna".Če se pelješ mimo Nm bi lahko šel stabo (sam vozim tak motor že 5 let).Vem pa za tak motor,ki se prodaja v Nm,prodaja oče od pokojnega sina, več info na GSM imaš ga v avtarju. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zgagec Objavljeno December 28, 2012 Deli Objavljeno December 28, 2012 Pozdravljeni Prebral celo temo o tem k-ju, zelo se zanimam zanj, sedaj vozim fejzerko 600 2003 in moram reči da sem zelo zadovoljen. Predvsem me zanima kako je z vertrom tja do 150km, kako je z držo na daljših turah, ponavadi grem vsaj 2x na balkan, (po sloveniji pa bolj malo), letos v 7 dneh cca 5k km in moram reči da se fazer odlično obnese (imam ga že 7 let). Predvsem me zanima kako je z zadnjim kovčkom (givi kappa?) poraba naj ne bi bila prevelika glede na konje. Kako je s tem esa sistemom, zakaj se ne splača kupiti motorja brez tega? Kako je s to "roko" spredaj, kolikor sem videl ima vmes gumi zglobe, se mogoče sčasoma pojavi zračnost? Kje bi se dalo najti kako dobro spletno stran z dodatki, predvsem me zanima sprednja maska, na moto.de sem videl enega modrega, ki je imel noro dobro masko ki je objela obe luči.... Kolikor sem zasledil 30k km ni nič za ta motor, to drži? Na fejzerki mi do sedaj ni bilo potrebno menjati nič, razen potrošnega materiala, drugače pa ni odpovedalo popolnoma nič, niti žarnica ni crknila. Izbira v slo ni ravno bleščeča, bi pa najraje imel črn okvir in črno mašino, najverjetneje bi ga prebarval na modro, vsaj rezervoar in še kak del..... :-) Najbolj me zanima ta esa, vem kako deluje, če ga nima je potem lega slabša, udobje...? prosim za nasvete in pomoč Lp, Mogoče nov bmw-jevec Boris Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se