impulz Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 ja saj se bije z logiko kr z oka je povprečje kilaže pr tistih k delajo za 125ccm približno rečmo.......75kg. zakaj bi pol bilo 11kw oziroma kg/kw. pol bi prej pisalo kg/kw kot pa 11kw (saj pa nima res keri k ma 16 let 110 kil razn če je 190cm+ čvap pa krof) pa brezveze, že mi je itak žal da sem šel delat izpit, bi si kupo lepo 450 pa šou na cesto pa jebal čutare tistim...... komaj čakam da bom zadost star pa se poberem ven iz te gnile slovenije alpa se prepišem kam drugam pa rajš plačujem davek švabom.
BloodyShadow Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 (popravljeno) Er-6N pa Er-6F ravno še pade v A2 kategroijo če blokiraš na 35kw. ter še ostali kot so Er-5, GS 500 F...pa še kaj se najde. Pa čoperji hehe Popravljeno April 15, 2009. Popravil BloodyShadow
Miha27 Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Zakaj pa se oproščaš za vprašanje tistim, ki delajo na ministrstvu in podobnih ustanovah?? A misliš, da tisti pa po defaultu vejo več in bolj prav, kot nekdo, ki pač zna porebrat uradni list?? Tako za ministrstvo, kot za samega predsednika vlade, kakor zate ali zame velja isti predpis iz istega zakona in istega vira. Drugače pa sem delal 1 leto v pravni službi ministrstva, pa vem kako se tam dela, veliko je takih, ki so enostavno površni in ne sledijo spremembam in lahko ti povem, da je kar nekaj naših drugostopenjskih odločb padlo, ko so šle na sodišče in je imela stranka bolj prav kot površen pravnik ministrstva. Da ne govorimo o tem, ko smo trije odelki delali enake zadeve, pa vsak drugače, zaradi različnega tolmačenja uradnega lista. Jaja, žalostno, ampak resnično.. Oproščam se tistim, ki mogoče pišejo v tej temi na tem forumu ter so zaposleni na ministerstvu oz. podobnih ustanovah in poznajo nov zakon do potankosti. Razumeš? Predlagam ti da še enkrat napišeš oz. izpišeš poenostavljen novi prihajajoči zakon za vse tiste ki ne vedo in sprašujejo neumnosti.
Miha27 Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Er-6N pa Er-6F ravno še pade v A2 kategroijo če blokiraš an 35kw. ter še ostali kot so Er-5, GS 500 F...pa še kaj se najde. Pa čoperji hehe Blokade 35kW nikjer ne najdem. Samo 37kW.
BloodyShadow Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 (popravljeno) Verjetno za zdaj še ni blokade. Se bodo pa morali prilagoditi zakonom in narediti tudi blokade do 35kw. Naj še 1x poenostavim zakon kolikor ga razumem jaz. Če se bom kje zmotil naj me kdo popravi. Izpit za 125ccm (A1) lahko delaš pri 16 letu starosti. V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg Pomeni da lahko voziš vse 125ccm ki ne presegajo 11kw in 0.1kw/kg TEŽE MOTORJA. Izpit za A z omejitvijo (A2) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Pomeni da lahko voziš motocikle katerih moč ne presega 35Kw in 0.2kw/kg TEŽE MOTORJA. Ter da motocikel ki ga/ če ga blokiraš v originalu ne sme imeti več kot 70kw in več kot 0.4kw/kg teže motorja. Torej tukaj odapdejo vsi 600ccm + športni motorji ker to presegajo itd... (naj me kdo popravi če se motim). Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2 se izda osebi, ki poleg pogojev iz prvega odstavka tega člena izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A2, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A1. Izpit za neomejeno (A) V kategorijo A spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Lahko voziš vse motorje. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A (brez omejitev) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prejšnjem odstavku, izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A brez omejitev, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2. Oseba ki pa še nima nikakršnega izpita za motor pa lahko opravlja z neomejeno (A) šele pri 24 letu starosti. Iz tega tudi sledi da moraš za vsak izpit posebej opravljati tudi praktični del ponovno (vožnja). Upam da sem dovolj jasen Popravljeno April 15, 2009. Popravil BloodyShadow
hubabuba Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Prvo kot prvo bi se ti rad zahvalil za odgovor! Dovolj preprosto si obrazložil, tako da bo vsak razumel za kaj se gre... Če bo zakon res sprejet do 1.oktobra, bom pičle 3 dni zamudil, da bi padel v star sistem (bi se dal to kako okol prenest?) . Če imam izpit A1 (125ccm) in želim narediti izpit za A2, lahko odpeljem nekaj ur in grem delat glavno vožnjo (izpit), ali je potrebno za to opraviti ponovno cpp in ostalo. Glede A2 in tiste omejitve 35kw in da motor ne sme imeti (odblokiran) nad 70kw je pa po mojem mnenju takšna bedarija da glava boli (zakon), s tem prsiljo da se ljudje vozjo al s čoperji al pa na črno s ss600-taki.
Igorr Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 (popravljeno) Zelo me moti tisti stavek, ki govori o najkasnejšem začetku veljanja na dan 1.10.2009. Srčno upam, da bo zakon res stopil v veljavo 1.10.- ker če bo pred 8.8., z VFR nimam pogojev za legalno vožnjo po cesti. (v originalu 80kW) Popravljeno April 15, 2009. Popravil Igorr
Jure Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Prvo kot prvo bi se ti rad zahvalil za odgovor! Dovolj preprosto si obrazložil, tako da bo vsak razumel za kaj se gre... Če bo zakon res sprejet do 1.oktobra, bom pičle 3 dni zamudil, da bi padel v star sistem (bi se dal to kako okol prenest?) . Če imam izpit A1 (125ccm) in želim narediti izpit za A2, lahko odpeljem nekaj ur in grem delat glavno vožnjo (izpit), ali je potrebno za to opraviti ponovno cpp in ostalo. Glede A2 in tiste omejitve 35kw in da motor ne sme imeti (odblokiran) nad 70kw je pa po mojem mnenju takšna bedarija da glava boli (zakon), s tem prsiljo da se ljudje vozjo al s čoperji al pa na črno s ss600-taki. Poglej, zakon je že sprejet. Zakon je bil sprejet 2.aprila 2008, v uradnem listu je bil objavljen 15.aprila 2008, torej je stopil v veljavo 30. aprila 2008. Zakon velja. Le v prehodnih in končnih določbah je zapisano, da se najkasneje do oktobra začne tudi uporabljat v tem delu, kjer ureja izpite. Torej to je dokončno, ni kej debatirat, razen če se bo do takrat zakon spet spremenil, kar ne verjamem. Cppja ne bo potrebno opravljat, samo praktični del.
Jure Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Zelo me moti tisti stavek, ki govori o najkasnejšem začetku veljanja na dan 1.10.2009. Srčno upam, da bo zakon res stopil v veljavo 1.10.- ker če bo pred 8.8., z VFR nimam pogojev za legalno vožnjo po cesti. (v originalu 80kW) Pomoje si ne bodo dali dela, da bi prej spravili zakon v uporabo, počakali bodo na omenjen rok in to bo to Tako, da ne se preveč sekirat..
rdeci_vragec Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Pravzaprav tudi opozarjanje na forumu zagotovo koristi. Če druga ne, se tisti 'bumbarji' ne hvalijo tukej več, kako so leteli ... in če se dovolj ljudi pritoži, se podoba teh reči modificira, posledično se spremeni klima, ki obdaja problematiko in morda se kaj tudi v praksi spremeni. Recimo - na nebu se pojavijo helikopterji, iz katerih modri angeli gledajo, kdo dela najbolj boleče prekrške. ... Zelo me moti tisti stavek, ki govori o najkasnejšem začetku veljanja na dan 1.10.2009. Srčno upam, da bo zakon res stopil v veljavo 1.10.- ker če bo pred 8.8., z VFR nimam pogojev za legalno vožnjo po cesti. (v originalu 80kW) S kakršno hitrostjo se pri nas urejajo zakoni, bo to prišlo v veljavo z letom zamika :xx: Če bi šlo za zakone o prekrških (direktno polnjenje proračuna) pol bi bla stvar drugačna...
Jure Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Še en komentar glede pravne terminologije, mene to ful zbode v oči Zakon ne bo začel veljat 1.10.2008, zakon že velja! Najkasneje takrat se bo začel uporabljat.
JeRn3j Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 (popravljeno) Nič več 600ccm+ SS pri 18 ih hihi Popravljeno April 15, 2009. Popravil JeRn3j
Jure Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Jp, so kar poostrili zadevo. Jaz sem pri 18 dobil A neomejeno
impulz Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Še en komentar glede pravne terminologije, mene to ful zbode v oči Zakon ne bo začel veljat 1.10.2008, zakon že velja! Najkasneje takrat se bo začel uporabljat. 1.10.2009 :worship:
mfink Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 (popravljeno) jst zdej grem delat izpit za 125ccm in mam rojstn dan 3.9. to je še pred 1.10. 2009, zdej me pa zanima če nardim izspit pred 1.10 bom mogel že vožno pa to opravljat za izpit A2? Popravljeno April 15, 2009. Popravil mfink
Igorr Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Pomoje si ne bodo dali dela, da bi prej spravili zakon v uporabo, počakali bodo na omenjen rok in to bo to Tako, da ne se preveč sekirat.. S kakršno hitrostjo se pri nas urejajo zakoni, bo to prišlo v veljavo z letom zamika :xx: Če bi šlo za zakone o prekrških (direktno polnjenje proračuna) pol bi bla stvar drugačna... Izjemoma bi tokrat res podprl lenobo državotvornih organov (what a selfish bitch am I, huh?). Upam, da se bo res tako izcimilo. Še en komentar glede pravne terminologije, mene to ful zbode v oči Zakon ne bo začel veljat 1.10.2008, zakon že velja! Najkasneje takrat se bo začel uporabljat. Sorči, nekateri smo še kakšen korak stran od the Fakultete.
rdeci_vragec Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Ups, my bad ja 2009 seveda Še en površni vladni uslužbenec :lol1: Sej je prav, da se malo omeji po mojem mnenju...to, da en mulo od 18let dobi v roke eno 600cc SS je res malo tu mač. Jst pri svojih 18h še keša za izpit za avto nisem imel, sem cela poletja delal da sem si študij plačal, pol pa še izpit...kaj šele da bi mel keš za motor. Tako da je bla včasih vsaj taka varovalka. Dandanes pa je veliko lažje prit do izpita in petarde od motorja, tako da ena druga varovalka je ja mogla prit v veljavo...
666 Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 mene pa zanima kdaj bo sprejet zakon da boš moral delati za vsako kategorijo posebej izpit ker eni pravijo junija drugi decembra tretji oktobra kje bi lahko naredil rdeči križ v mb??
Igorr Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 (popravljeno) mene pa zanima kdaj bo sprejet zakon da boš moral delati za vsako kategorijo posebej izpit ker eni pravijo junija drugi decembra tretji oktobra kje bi lahko naredil rdeči križ v mb?? Vse ti lepo piše na prejšnji(!) strani: Poglej, zakon je že sprejet. Zakon je bil sprejet 2.aprila 2008, v uradnem listu je bil objavljen 15.aprila 2008, torej je stopil v veljavo 30. aprila 2008. Zakon velja. Le v prehodnih in končnih določbah je zapisano, da se najkasneje do oktobra začne tudi uporabljat v tem delu, kjer ureja izpite. Torej to je dokončno, ni kej debatirat, razen če se bo do takrat zakon spet spremenil, kar ne verjamem. Cppja ne bo potrebno opravljat, samo praktični del. Verjetno za zdaj še ni blokade. Se bodo pa morali prilagoditi zakonom in narediti tudi blokade do 35kw. Naj še 1x poenostavim zakon kolikor ga razumem jaz. Če se bom kje zmotil naj me kdo popravi. Izpit za 125ccm (A1) lahko delaš pri 16 letu starosti. V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg Pomeni da lahko voziš vse 125ccm ki ne presegajo 11kw in 0.1kw/kg TEŽE MOTORJA. Izpit za A z omejitvijo (A2) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Pomeni da lahko voziš motocikle katerih moč ne presega 35Kw in 0.2kw/kg TEŽE MOTORJA. Ter da motocikel ki ga/ če ga blokiraš v originalu ne sme imeti več kot 70kw in več kot 0.4kw/kg teže motorja. Torej tukaj odapdejo vsi 600ccm + športni motorji ker to presegajo itd... (naj me kdo popravi če se motim). Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2 se izda osebi, ki poleg pogojev iz prvega odstavka tega člena izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A2, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A1. Izpit za neomejeno (A) V kategorijo A spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Lahko voziš vse motorje. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A (brez omejitev) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prejšnjem odstavku, izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A brez omejitev, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2. Oseba ki pa še nima nikakršnega izpita za motor pa lahko opravlja z neomejeno (A) šele pri 24 letu starosti. Iz tega tudi sledi da moraš za vsak izpit posebej opravljati tudi praktični del ponovno (vožnja). Upam da sem dovolj jasen Popravljeno April 15, 2009. Popravil Igorr
666 Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Vse ti lepo piše na prejšnji(!) strani- zakon pa se bo pričel uporabljati najkasneje do 1.10.2009: hvala za odgovor
BloodyShadow Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Edino ene stavri ne razumem popolnoma. Kako je z temi ki že imajo izpit za 25kw. In imajo motorje 600ccm+ SS. Jih bodo še lahko vozili ali ne? Jaz mislim da bodo še lahko saj imajo v žepu še vedno "tastar" izpit, na katerem se ta vožnja še dovoljuje al se motim?
Jure Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Tako ja.. Tudi jaz sem dobil A neomejeno pri 18, malo kasneje se je pa zakon spremenil in si pri 18 dobil šele 25kw. Pa ni bilo treba nest nazaj izpita, da bi mi vzeli neomejeno in dali 25kw. Kar imaš imaš, če pa na novo pridobivaš, se bo pa po tistem datumu upoštevalo novi zakon.
BloodyShadow Objavljeno April 15, 2009 Opozori Objavljeno April 15, 2009 Tako ja.. Tudi jaz sem dobil A neomejeno pri 18, malo kasneje se je pa zakon spremenil in si pri 18 dobil šele 25kw. Pa ni bilo treba nest nazaj izpita, da bi mi vzeli neomejeno in dali 25kw. Kar imaš imaš, če pa na novo pridobivaš, se bo pa po tistem datumu upoštevalo novi zakon. No tako sem tudi jaz mislil Pomoje tudi če npr imaš za 25kw. In ti npr. preteče zdravstveno spričevalo zaradi očal naprimer, in moraš potem po nov izpit.....ti verjetno vpišejo opombo do 25kw (kljub temu da je že npr. že 20.10.2009 in se že uporablja nov zakon).....? Kaj misliš Jure? To se bom pa na občini pozanimal in vam poročal...če bodo kaj vedeli o tem.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se