k0ci Objavljeno Februar 12, 2010 Opozori Objavljeno Februar 12, 2010 ne bo šlo, ko sem delal izpit mi je bilo obljubljeno da dobim pri 21 letih neomejeno, brez kakih dodatnih voženj......ne bom spet države futral za brezveze, sej meni je ql tut če mam 35kW
LooLekSLO Objavljeno Februar 12, 2010 Opozori Objavljeno Februar 12, 2010 Jaz bom tudi najbrž še malo počakal, morda pa se le spet kaj spremeni
_luke_ Objavljeno Februar 15, 2010 Opozori Objavljeno Februar 15, 2010 Jaz bom tudi najbrž še malo počakal, morda pa se le spet kaj spremeni Danes sem bil na občini...seveda mi iz 25kw niso hoteli kar na 35 preštimat Par ur vožnje (da se kao privadiš na močnejši moped (hyosung 650) pa glavna. To ali je možnost da se bi zakon še kaj spremenil sem tudi sam vprašal...odgovor je bil sledč : zakon se bo verjetno še spremenil, ampak samo še na slabše (name gledano) S koci-jem se popolnoma strinjam...ampak sam si ne morem privoščit niti ene točke več, upat na to da policiste prav briga nov zakon pa ne grem kockat :unsure: janstyle 1
LooLekSLO Objavljeno Februar 15, 2010 Opozori Objavljeno Februar 15, 2010 Danes sem bil na občini...seveda mi iz 25kw niso hoteli kar na 35 preštimat Par ur vožnje (da se kao privadiš na močnejši moped (hyosung 650) pa glavna. To ali je možnost da se bi zakon še kaj spremenil sem tudi sam vprašal...odgovor je bil sledč : zakon se bo verjetno še spremenil, ampak samo še na slabše (name gledano) S koci-jem se popolnoma strinjam...ampak sam si ne morem privoščit niti ene točke več, upat na to da policiste prav briga nov zakon pa ne grem kockat :unsure: Ja včasih je tui bilo tako, kot je sedaj, pa se je vseeno spremenil na boljše. Pomoje predvsem zaradi tega, ker so potem vsi čakali na 21 let (v tem primeru 24 let) in je bil praktično isti drek. Tako, da jaz letos, kljub temu, da bom star 20 let, ne bom šel opravljat izpita.
k0ci Objavljeno Februar 15, 2010 Opozori Objavljeno Februar 15, 2010 Danes sem bil na občini...seveda mi iz 25kw niso hoteli kar na 35 preštimat Par ur vožnje (da se kao privadiš na močnejši moped (hyosung 650) pa glavna. To ali je možnost da se bi zakon še kaj spremenil sem tudi sam vprašal...odgovor je bil sledč : zakon se bo verjetno še spremenil, ampak samo še na slabše (name gledano) S koci-jem se popolnoma strinjam...ampak sam si ne morem privoščit niti ene točke več, upat na to da policiste prav briga nov zakon pa ne grem kockat :unsure: čakaj kako niso hoteli??? če si dobil kartico (tanovo vozniško) imaš avtomatsko za 35kW, ker na kartici 25 več ne obstaja
MARJA Objavljeno Februar 15, 2010 Opozori Objavljeno Februar 15, 2010 Mislim da je tuki velik razložen. Vsaj kar se kategorij tiče http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov.si/pageuploads/SOJ/2009/Nove_kategorije_vozniskih_dovoljenj.doc
aleksandergabriel Objavljeno Februar 16, 2010 Opozori Objavljeno Februar 16, 2010 Dane sem slišal da naj bi čez nekaj dni prišel v veljavo zakon oz začel veljati del zakona ki predpisuje minimalno 25 ur vožnje pred izpitno vožnjo. Lahko kdo reče da to ni res in da so samo govorice?
macak333 Objavljeno Februar 16, 2010 Opozori Objavljeno Februar 16, 2010 To ni res, to so samo govorice! Šalo na stran. Nevem če je to res, samo po mojem to ne bo prišlo veljalo, ker sem slišal da (pri avtih) greš lahko tudi s 2 urami na glavno . Da je 25 ur min. je pa brezveze, vsaj pri motorju, ker nobenega ne poznam, da bi imel več kot 20 ur, kvečjem manj. Aja edino če to velja za avto, ker naj bi jih malo imelo manj kot 25 ur in da bi opravljali glavno.
RHonda Objavljeno Februar 16, 2010 Opozori Objavljeno Februar 16, 2010 To ne moreš vrjet ej. Kua se bo še spomla ta banda. Sam da vlečejo dnar iz ns. Najprej sm mogu delat izpit pr 14 letih za 50ccm motor, sm jim pustu zihr ene 600e. Pol sm mogu it delat za 125ccm, sm spet pustu 600e. In zdej nej grem delat za A2 in pol še za neomejeno. Pa sej niso resni fak. Nej raj nardijo eno omejitev za neomejeno. Ne bo mi noben reku, da tist k nardi izpit za neomejeno pr 30letih in prej ni še nč vozu nbenga motorja, da ma več izkušenj pa pameti k jst k sm od 14 leta na motorju in si le neki nabereš izkušnj. Te bi mogl met omejiteu, da ne morjo takoj kupt 1000cc. To je prou za en prostest narest pa jih mal zbudit tm pred parlamentom. Ne se j.... Banda Ojoj, kruto :xx: Jaz sem dal za 50ccm tocno 50eur in potem za 25kw tocno 270eur (opravljal istocasno kot za B kat.). Pa sem se 2 leti vozil z rs125, ki je mela 24kw, nato pa pri 21 avtomatsko dobil neomejeno in potem 86kw, 96kw in sedaj 57kw. Ta zakon se mi zdi, da je bil kar dober sploh za nabiranje izkusenj. To kar je zdaj je pa katastrofa :xx: Ce se je se par let nazaj dalo dobit neomejeno kar pri 18letih (cesar sicer ne odobravam), bi moral zdaj kar dvakrat izpit delat - v mojem primeru. Lahko pa celo trikrat. Kriminal.
_luke_ Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 Malo sem brskal po alphatechnic za blokade. Sej ubistvu blokada 37kw obstaja...bi se kdo spotikal na dveh kilovatih?
Ervin93 Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 Malo sem brskal po alphatechnic za blokade. Sej ubistvu blokada 37kw obstaja...bi se kdo spotikal na dveh kilovatih? jp
doberman77 Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 Jaz sem pri 16 letih opravil izpti A1 (125ccm). Po temu nisem šel nič višat za A2, ker naj bi pri 21 dobil za neomejeno. Ampak zdaj ko jih imam 21 (imel sem jih decembra 2009) neomejeno naj nebi mogel dobit zaradi novega zakona sprejetega 1.10.2009. Zdaj nevem več ali sem še v starem zakonu ali v novem???? mi zna kdo pomagat?
macak333 Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 Se pravi ti maš sedaj še vedno za 125ccm? Aja pa po starem zakonu si za prestop v večjo kategorijo moral imeti A2 vsaj dve leti in 21 let...I could be wrong. Če je tak, pol moraš prvo za a2 in pol naprej.
doberman77 Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 Jaz imam zdaj samo 125 ja. So mi pa rekli da po starmu zakonu bi bilo dovolj da bi imel 21 let in bi dobil neomejeno. Ampak zaradi tega novega zakona nevem več kaj sploh lahko in ne, kaj lahko imam ????
MoTo G_P Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 (popravljeno) Jaz imam zdaj samo 125 ja. So mi pa rekli da po starmu zakonu bi bilo dovolj da bi imel 21 let in bi dobil neomejeno. Ampak zaradi tega novega zakona nevem več kaj sploh lahko in ne, kaj lahko imam ???? Če maš zj 125ccm...Moreš prvo narest izpit za 35kW se rpavi ure plus glavna...Potem morš imet izpit 2 leti ali pa morš dopolnit 24 let da greš lahka za neomejeno. Da povzamem, če boš naredu izpit za 35kW pa v roku 1 leta star 24 let greš delat za neomejeno. Drgač morš čakat 2 leti V vsakem primeru te ćaka še 2 glavna izpita. Al pa če počakaš do 24 leta pa nardiš glavno pa maš neomejeno. Upam da te nism preveč zmedu Popravljeno Februar 17, 2010. Popravil MoTo G_P Miha27 in Prevtzer 1 1
doberman77 Objavljeno Februar 17, 2010 Opozori Objavljeno Februar 17, 2010 Če maš zj 125ccm...Moreš prvo narest izpit za 35kW se rpavi ure plus glavna...Potem morš imet izpit 2 leti ali pa morš dopolnit 24 let da greš lahka za neomejeno. Da povzamem, če boš naredu izpit za 35kW pa v roku 1 leta star 24 let greš delat za neomejeno. Drgač morš čakat 2 leti V vsakem primeru te ćaka še 2 glavna izpita. Al pa če počakaš do 24 leta pa nardiš glavno pa maš neomejeno. Upam da te nism preveč zmedu Torej če grem zdaj delat izpit za 35kW po 2 letih lahko še za neomejeno, četudi nimam 24 let? In še to, če pa bi po starem zakonu imel že 2 leti izpit za 25kW, bi zdaj ko je prišel nov zakon dobil neomejeno??
HyperJack Objavljeno Februar 18, 2010 Opozori Objavljeno Februar 18, 2010 Torej če grem zdaj delat izpit za 35kW po 2 letih lahko še za neomejeno, četudi nimam 24 let? In še to, če pa bi po starem zakonu imel že 2 leti izpit za 25kW, bi zdaj ko je prišel nov zakon dobil neomejeno?? NE, opravit bi moral še nekaj ur vožnje in glavno vožnjo...
MoTo G_P Objavljeno Februar 18, 2010 Opozori Objavljeno Februar 18, 2010 Torej če grem zdaj delat izpit za 35kW po 2 letih lahko še za neomejeno, četudi nimam 24 let? In še to, če pa bi po starem zakonu imel že 2 leti izpit za 25kW, bi zdaj ko je prišel nov zakon dobil neomejeno?? Tako je... Prevtzer in Miha27 1 1
FrigoFrops Objavljeno Februar 26, 2010 Opozori Objavljeno Februar 26, 2010 Teh nekaj ur se zna tudi zavlečti v več ur, saj po novem bi naj za motor opravil okoli 25 učnih ur, sam zdej nevem, ali to velja za tiste ki prvič opravljajo al tiste ki zvišujejo kategorijo.
RSTDRIVER Objavljeno Februar 26, 2010 Opozori Objavljeno Februar 26, 2010 na naše vprašanje jeseni, 2009: kakšen je postopek za pridobitev vozniškega dovoljenja A neomejno v primeru, da sem star dobrih 20 let in imam A2 več kot 2 leti? (naslednje leto dopolnim 21let) smo dobili s strani avtošole B&B naslednji odgovor: V vašem primeru morate opraviti poseben praktičen del za pridobitev kategorije A neomejeno. To pomeni, odvozite par ur in greste na izpitno vožnjo, brez teorije. Imeti pa morate veljavno zdravniško spričevalo, ki po novem velja tri leta. zej... če sm kermu pomagow je pa druga stvar...
Ervin93 Objavljeno Februar 26, 2010 Opozori Objavljeno Februar 26, 2010 Teh nekaj ur se zna tudi zavlečti v več ur, saj po novem bi naj za motor opravil okoli 25 učnih ur, sam zdej nevem, ali to velja za tiste ki prvič opravljajo al tiste ki zvišujejo kategorijo. ja pr men se je zavlekl ornk. Prvič sem šel na glavno s 12urami nato 14 in nato 17imi ter opravil izpit. Torej šele v tretje mi je uspelo
Gasperr Objavljeno Marec 2, 2010 Opozori Objavljeno Marec 2, 2010 Da mal obudim temo o izpitu Prijatel, ki sedaj dela izpit za A1 je rekel da bi naj sedaj bilo minimalno število ur pred izpitno 20...((To mu je povedala inštruktorica)).....to pomeni približno 600€ (odvisno od AŠ) samo za vožnjo .... Ta zakon pa bi naj prišel ven ta mesec, čeprav nikjer na internetu nisem zasledil kaj takega in upam da je to samo larifari Samo kolikor berem objave, da so nekateri imeli izpitno že po petih urah....ali ''minimalno število ur'' sploh obstaja :lol: 1122 1
miha111 Objavljeno Marec 2, 2010 Opozori Objavljeno Marec 2, 2010 (popravljeno) Ja js sm tut hotu narest za A2 izpit ta mesc (sm mislu ene 2 tedna pa ga bom mu u žepu) pa učer kličem na avtošolo pa mi ženska tut prbije da je min 22 ur. Fak no js nevem čudn da niso rekli 50 prokleti majmuni itak vemo zakaj se gre da poberejo čim več €. Zdej sm pa v veliki dilemi al bi šu sploh delat al ne. Predn bi tejih 22 ur zvozu bi blo konc sezone. Popravljeno Marec 2, 2010. Popravil miha111
aleksandergabriel Objavljeno Marec 2, 2010 Opozori Objavljeno Marec 2, 2010 Jaz sem dobil informacijo da naj bi morali vozit 25 minimalno 25 ur.
budacki Objavljeno Marec 2, 2010 Opozori Objavljeno Marec 2, 2010 Jaz sem dobil informacijo da naj bi morali vozit 25 minimalno 25 ur. Kje pa si dobil to informacijo?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se