Skoči na vsebino

MOTO škornji - izbor, čiščenje, vzdrževanje..

Leteči

Priporočene objave

Jaz sem na obeh motorjih (Diversion 600 in SV 650) brusil škornje. Novo gumo mi je gor lepil nek čevljar, ki je žal zaprl, sem pa slišal da eden na Lepodvorski (blizu Hale Tivoli) tudi naredi vse.

Sedaj sem spremenil navado in konice dvigujem oziroma postavim nogo više na stopalko, da ne izpostavim konice škornja. Podrsam redko, začel pa sem drsati po stopalki.

Ker pa prihajam v leta menim, da bo teh težav vedno manj in se bom še z nostalgijo spominjal časov, ko sem drsal - s čimerkoli že - po čemerkoli že. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vozi le s prsti na stopalkah, kar je tudi pravilno.Res, da ti bo to v začetku delalo težave, vendar, ko se navadiš, se noge že podzavestno pomaknejo nazaj. Karkoli drugega-obložit prednji del z gumo ali kovino je lahko zelo nevarno. V hudem ovinku ti zaradi ležerne vožnje-drsanja s čevljem po tleh, v momentu lahko zagrabi in ti jo vrže pod motor - raje vozi s prsti na stopalkah, ker le takšna vožnja je pravilna!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz mam tud en problem glede škornjev. Imam škornje Gaerne, pa nevem niti kje v Sloveniji jih prodajajo, ker bi si mogla kupit oni drsnik na desni nogi.

Saj so šli gledat takrat na tisto njivo, če bi še kaj našli, pa ni blo ničesar več :blink: - zgleda da so kmetje že vse likvidirali :unsure:

Če kdo ve kje v Sloveniji jih prodajajo mi naj sporoči plizzzzz.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa še to, začel sem voziti z podplati nekje na polovici. Ko sem se navadil s prsti na stopalko mam feeling da bolje kontroliram motor. Mogoče je samo psihološko ampak feeling je boljši

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne motiš se, bo verjeten kar držalo. Legan je na svojih predavanjih povedal, da je motor najbolj vodljiv pri pravilni drži. Torej takrat, kadar lahko preko treh točk (glava, rit, stopala) potegneš ravno črto, oziroma se poskušaš temu čim bolj približati. Torej v ovinku, ko ponavad z gornjim telesom siliš naprej, morajo biti stopala čim bolj nazaj. Postivitev balance, zica in stopalk, glede na vrsto motorja (SS, ST, T), torej ni naključna. Od te teorije še najbolj izstopa kakšen custom čoper (noge daleč naprej, telo pokonci), ki pa itak ni namenjen za SS vožnjo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut js mam en problem s škornji Oxtar T.C.S.

Moti me namreč cviljenje plastike med hojo.

Če je imel kdo podobne težave in jih je uspešno rešil oz. ce ima kdo kako idejo kako rešiti težavo ga prosim za nasvet. S čim bi lahko namazal plastiko da mazivo nebi negativno vplivalo nanjo?

Hvala!

Lp, Uroš!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@PEPE nism mel tega v mislih! :lol1:

@Twingo 16v hvala za informacijo. A misliš da motorno olje ne deluje agresivno na plastiko!? Ce si preizkusil in deluje pol ti vrjamem. Hvala!

Lp, Uroš!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut js mam en problem s škornji Oxtar T.C.S.

Moti me namreč cviljenje plastike med hojo.

Js sm jih pošprical z WD40 ... pa je kr u redu ...ne škripam več .. druga varianta, ki je pa jaz nisem probal...pa pravijo da pomaga ketnsprej..

lp

maus

:yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bi jaz ravno s ketensprayem pozprical, ta hudič ni suh niti po pol leta. Sem ravno včeraj stopil na en umazan karton, ki ga nucam pri špricanju ketne... :kva2: ni bil lep prizor. PRobi s kako kremo/mastjo za usnje.

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oj

Na Planini je en stric povedal da takoj iz štacune na ponk pa pošpricat z WD40,

pa škorn dela nč ne škriple videl in slišal na lastne oči. Moje pa jutri probam našprical pa že.

lp Primož

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Bog varji pred WD40! Spreminja strukturo plastike - postane bolj krhka. Tisto kar uporabljamo ostali je sprej namenjen mazanju plasticnih delov videorekorderjev. Dela dobro. Ni predrag, prodajajo pa ga pod emporiumom v Ljubljanskem BTCju.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...

A ma kdo Sidi vertebra II (al pa Sidi vertebra II Air) in kako se zadeva obnese? Recimo v primerjavi z Oxtar TCS EVO (verjetno škripajo že ne tak fejst :D )?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ma kdo Sidi vertebra II (al pa Sidi vertebra II Air) in kako se zadeva obnese? Recimo v primerjavi z Oxtar TCS EVO (verjetno škripajo že ne tak fejst :D )?

Sam imam Sidije škornje že kar nekaj časa. Z njmi sem zelo zadovoljen (imam verzijo cromo). Primerjati jih ne more z drugimi, ker jih nisem imel.

Vzdržujem jih z originalno Sidijevo kremo in do sedaj še nisem imel mokrih nog. Tudi za hodit so OK (ne za dolge sprehode .) ).

Škripanja skoraj ni, ker jih za vsako, ko jih namažem s kremo, kar z isto kremo namažem plastične dele, kjer se drgne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

Jaz osebno prisegam kar na vojaške škornje. So vzdržljivi, močni in praktično nepremočljivi Če koga zanimajo imam ene nove, nerabljene za prodat. Št. 39 ker sem jih kupil za darilo pa so bili preveliki. Jih dam zelo ugodno - 12 kSIT.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz osebno prisegam kar na vojaške škornje. So vzdržljivi, močni in praktično nepremočljivi Če koga zanimajo imam ene nove, nerabljene za prodat. Št. 39 ker sem jih kupil za darilo pa so bili preveliki. Jih dam zelo ugodno - 12 kSIT.

:hmm: mater, škoda da nimaš št. 43, jaz bi jih kar kupil, men se tud špica zdijo, sam z globinom jih namažeš pa bast.

sem mel pred par leti ene nemške policijske, mi jih je dal švaba ki ma viken 100m od mene so bli špica, sam sm si jih pol v šumadiji z motorko fental :cry: (noga in prsti so ostali celi, zsa mišji k....)

:OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Jaz jih imam. Cist nove. Pred dvema urama nabavljene v Trstu za 165 EUR.

:yea2: :yea2: :yea2: :yea2: :yea2: :yea2:

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje v LJ. bi se dalo dobit kakšne "race" škornje za kakšno kulturno ceno.

Da ne bo moj dragi bos okol hodil; se vozil :P

Če ma kdo kakšne za prodat, št. 41 tut o.k.

tnx

Andreja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!