Skoči na vsebino

MOTO škornji - izbor, čiščenje, vzdrževanje..

Leteči

Priporočene objave

ti jih maš za okol hodit al za vozit te škorne ? :P

js sm s svojimi Oxtar TCX Pro S2 zaenkrat zlo zadovoln :D

Popravljeno . Popravil tomazin
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moji so tud zaenkrat gut.

Sam qrc je tole, jes sem mislu, da je vredi firma. Podplat je pa zgleda premehak. Čeprav, razliko verjetn nardijo tud tačke - dost motorjev ma ALU, nekateri pa mamo še gumirane (Hornet).

Sem pa zadnjič probaval od kolega Alpinestars, se mi zdi da SMX - super škorenjček - udoben na prvi občutek precej bolj kot Oxtar, ampak zgledajo mi pa tko mal ... se bom raj zadržu  :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

si pomislil na alpinestars ali daytono ali karkoli druga :rolleyes: ker te oxtarke mi ne delujejo ravno neki top izdelek

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Očitno so pred 5 leti delali boljše podplate :D

Drugače so tudi moje preživele 2 padca (v obeh primerih je motor končal na nogi in škornju) in se izkazale z odliko, brez večjih poškodb na škornjih in s popolnoma celimi gležnji :D

Tole so pa moje po 1 dobrem letu in cca 12k km

post-1190-1213908712_thumb.jpg

SLIKA: hehe, pa kaj si ti to v hribe z njimi hodu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe, zgledajo zdelani a ne? :D Nošeni so pa izključno na motorju :) Ampak kot sem rekel, nalogo so pa super opravili, ko je 200kg padlo na gleženj, je tisti njihov tcx varnostni sistem super opravil svojo funkcijo :) Tako, da sem čisto zadovoljen, kako podplat zgleda mi je čisto vseeno, dokler odpadajo samo "okrasni" delci :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Očitno so pred 5 leti delali boljše podplate :D

Drugače so tudi moje preživele 2 padca (v obeh primerih je motor končal na nogi in škornju) in se izkazale z odliko, brez večjih poškodb na škornjih in s popolnoma celimi gležnji :D

Tole so pa moje po 1 dobrem letu in cca 12k km

post-1190-1213908712_thumb.jpg

sem malo :topic:

Mick Doohan je nekoč dejal, da se po podplatu škornja vidi koliko noge pravzaprav ''delajo'' med športno vožnjo,

sam je zaradi luknje v stopalu menjal 3-4 pare letno

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TCX oziroma bivši Oxtar so od tega kar se dobi na trgu po mojem mnenju gotovo med boljšimi kar se varnosti tiče, saj je ta tovarna pobrala ogromno znanja in izkušenj iz sodelovanja z Alpinestars.

So tudi zelo privlačno oblikovani, tako da ni razlogov da si jih ne bi kupovalo.

Večina pravi da so Alpinestars sicer bolj udobni, so pa gotovo malo manj lepi.

Kar se tiče same trajnosti izdelave pa je dandanes povsod postalo tako, da je vsa roba resnično potrošna v vseh ozirih in pogledih.

Iz tega me podplati ki se lupijo namesto da bi se samo obrabljali niti ne več presenečajo.

Kar se tiče okrasja in raznih psevdo drsnikov na sami zunanji površini škornja pa je že znano, da opravljajo bolj funkcijo okrasja novoletne jelke (da škorenj vsaj izgleda Rambo verzija) kot kaj drugega, saj odletijo že po prvih kilometrih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti pa res očitno vse veš o vsem :grrr Drsniki na predelu prstov vsekakor niso samo za okras, še manj pa odletijo po prvih kolometrih. Moji so trpežni kot sam hudič in so tako močni, da bi jih pomoje skupaj z usnjem odtrgalo, če bi že jih..

In drsnik na predelu prstov vsekakor ni neuporaben, ker če že zapneš s škornjem po tleh je veliko bolje, da to narediš po drsniku iz titana ali magnezija, ki je veliko bolj trpežen od usnja in tako ne uničiš škornja, pa še zamenjlivi so.

post-1190-1213953810_thumb.jpg

post-1190-1213953793_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti pa res očitno vse veš o vsem :grrr Drsniki na predelu prstov vsekakor niso samo za okras, še manj pa odletijo po prvih kolometrih. Moji so trpežni kot sam hudič in so tako močni, da bi jih pomoje skupaj z usnjem odtrgalo, če bi že jih..

In drsnik na predelu prstov vsekakor ni neuporaben, ker če že zapneš s škornjem po tleh je veliko bolje, da to narediš po drsniku iz titana ali magnezija, ki je veliko bolj trpežen od usnja in tako ne uničiš škornja, pa še zamenjlivi so.

Te drsnike imajo tudi škornji za pod hlačnico, tako, da je očitno, da se moja oznaka ni mogla nanašati na njih.

Govoril sem o "drsnikih" ki so po površini škornja, nekateri celo pritjeni z raznimi ježki. Edina pprava funkcija, rezen da odpadajo kot vesoljske smeti je ta, da škorenj za nad hlačnico izgleda bolj "rambo".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dex bodi tiho, k ti podplati razpadajo.....a infinity oxtar pa nima nobedn? mene je mal strah, de se u goretex škornju noge preveč kuhajo. Goretex je super zadeva v določenih pogojih, poleti pa nevem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dex bodi tiho, k ti podplati razpadajo.....

Prej ali slej vse razpade; vključno s človekom, tako da ne vidim, čemu bi se o tem govorilo.

Popravljeno . Popravil antares
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje stare Oxtarke so stare 5 let, pa se ni nič odlimalo od podplata. Kilometrine majo pa cca 50.000 + 2x nesreča (sicer ni za hvalit, ampak treba je omenit). Edino kar se mi na levi nogi, okol prstov, zaradi šaltanja, leder rahlo ogulil. Podplat je pa v odličnem stanju :yes:

OK, očitno nisem edini, ki prestavlja s konico škornja (tam kjer imajo SIDI predvideno) moji Oxtar pa seveda ne, je leder že čisto zguljen po komaj 1300km :headbang:

če pa kdo nuca limat podplate škornjev...poiščite Loctite 406, se uporablja za limanje nekih dihtung za tovornjake. Jaz sem s to stvarjo zalimal podplat na bulerju (debel skoraj 1 cm), je stvar počila po celi širini :whistle: . Še vedno drži :worship:

Popravljeno . Popravil gebre
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, očitno nisem edini, ki prestavlja s konico škornja (tam kjer imajo SIDI predvideno) moji Oxtar pa seveda ne, je leder že čisto zguljen po komaj 1300km :headbang:

Zato mam pa zdej AS SMX plus... edini skornji, k sm jih najdu, da imajo čez prst gumo :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dex bodi tiho, k ti podplati razpadajo.....a infinity oxtar pa nima nobedn? mene je mal strah, de se u goretex škornju noge preveč kuhajo. Goretex je super zadeva v določenih pogojih, poleti pa nevem.

Jst mam Oxtar TCS goretex, pa se mi noga ne poti pretirano, čeprav pod njimi vedno obujem visoke nogavice X-socks, katere pa tudi dobro odvajajo vročino. Je pa fajn, da kote ujame dež se ne sekiraš, da boš mel noge mokre.... :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato mam pa zdej AS SMX plus... edini skornji, k sm jih najdu, da imajo čez prst gumo :yes:

Moje oxtarke imaju tudi gumo spredaj kjer menjaš.. Tako, da ni nobene panike zaradi tega..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje stare Oxtarke so stare 5 let, pa se ni nič odlimalo od podplata. Kilometrine majo pa cca 50.000 + 2x nesreča (sicer ni za hvalit, ampak treba je omenit). Edino kar se mi na levi nogi, okol prstov, zaradi šaltanja, leder rahlo ogulil. Podplat je pa v odličnem stanju :yes:

Moje majo mal več km, starost ista, padci pa tam tam kot tvoje :headbang: . V predelu prstov se je usnje v teh letih skrčilo, tako da postajajo rahlo neudobni po nekajdnevni vožnji. Kakšen predlog, nekaj sem mazal da bi se zmehčalo pani bilo uspeha zaenkrat.

Podplat ne razpada, popustil pa je ježek pri zadrgi, počasi bo treba nove -- ostajam pri firmi ker sem zadovoljen z njimi. Ponovno bom kupil najboljše v ponudbi oxtar oz tcx

Tale stranski titanium drsnik pri prstih mi je ob prvem padcu skoraj potegnilo z navojem vred iz čevlja na enem vijaku. Naslednjič sem že znal lepše pasti :whistle:

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta model (samo, da je v navadni izvedbi ne replica) uporabljam jaz. Škornji so vrednis vojega denarja, dobro ščitijo in se lepo nosijo.. Edino malo škripajo, je treba podmazat, pa iz podplata padajo razni koščki, vsaj pri meni :D

So pa navadni in replica identični, le da imajo replica še dodatni notranji škorenj, ki se posebej stisne s trakci, kar pripomore k temu, da se škorenj res 100% prileže na nogo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje oxtarke imaju tudi gumo spredaj kjer menjaš.. Tako, da ni nobene panike zaradi tega..

Kere točno maš ti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam sem pa gledo, da v TC shopu nimajo modelov 2008, no vsaj na internetu jih ne oglašujejo ker še na vseh piše Oxtar. Je pa res da bistvene razlike ni med modeli sam v napisu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Modele 2008 z napisom TCX so imeli v začetku leta in so bili očitno vsi prodani, ker sem jih tam kupil tudi sam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!