Denny Objavljeno April 25, 2004 Deli Objavljeno April 25, 2004 vceraj sem šel malo na ogled... preizkusil sem te zgoraj omenjene CYCKO SHELTEX, samo se mi niso zdele nekam v redu - vsaj zame (premalo "pancerski", tanko usnje (vsaj v primerjavi s temi, ki sem jih nabavil)) Ko sem že preizkusil malo morje škornjev, sem se odločil za Voyager. Prepričalo me je: zelo robustno usnje (debelo), "trdni", ojačani, sheltex membrana, udobno obloženi, cena, visoki,kot pancerji (meni vsaj to daje občutek zaščite) Danes sem jih preizkusil tudi na motorju (skoraj pol dneva vožnje) in sem zelo zadovoljen. Noge se mi niso znojile čisto nič, kljub debelim nogavicam, prav prijetno toplo mi je bilo v noge. Udobje 1A. Očitno Sheltex deluje zelo dobro. Pred leti sem imel škornje Wintex Speed in že pri podobnih temp. sem imel probleme z znojenjem, tako da sem raje uporabljal planinske čevlje. Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno April 25, 2004 Deli Objavljeno April 25, 2004 ..(premalo "pancerski", tanko usnje (vsaj v primerjavi s temi, ki sem jih nabavil)). Sem rekel, da je Sheltex zakon. Ja sej jaz pa ravno obratne preference, sem iskal ene, ki so normalno visoki in zelo lahki, saj mam raje lažje škornje, ker jih nosim cel da, pa da mi tud polet lih ni treba skoz superge sabo vozit. lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
boštjanP Objavljeno April 25, 2004 Deli Objavljeno April 25, 2004 jest mam pa Gericke Bullson manx stiefel pa sem tud zadovoljen. imajo tudi 2-letno garancijo, tko da en morejo biti slabi. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno April 26, 2004 Deli Objavljeno April 26, 2004 jest mam pa Gericke Bullson manx stiefel pa sem tud zadovoljen. imajo tudi 2-letno garancijo, tko da en morejo biti slabi. .) komot so slabi. garancija namreč velja za šive itd., ne pa tudi za primer nezgode. takrat se šele vidi, al je čevelj dober, ali ne. vse drugo je imidž in udobje. ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shargo Objavljeno April 26, 2004 Deli Objavljeno April 26, 2004 komot so slabi. garancija namreč velja za šive itd., ne pa tudi za primer nezgode. takrat se šele vidi, al je čevelj dober, ali ne. vse drugo je imidž in udobje. ... Tocno tako, z prijateljem sva imela Alpinestars, bili so bolj hecni na pogled ojacitve na meni nelogicnih mestih, drugace sem imel pa obcutek, kot da so popolnoma neuporabni vsaj meni. Potem je prijatelj na voznji, pred menoj zdrsnil pri 200 na uro, groza... no njemu razen 3 dni opazovanja v bolnici nic, skornji pa podrsani ravno na vseh tistih mestih, kjer so ustvarjalci predvidevali. Popolnoma so opravicili svojo ceno. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Maj 31, 2004 Deli Objavljeno Maj 31, 2004 (popravljeno) Evo situacija je taka: vzel bom enega od teh treh modelov: OXTAR TCS Gore OXTAR TCS SIDI B-One Zanima me če kdo ima kateri model, pa če je kaj gotovinskega popusta pri Habatu ali TC-ju. Pa a ima kateri od teh škornjev snemljivo pralno podlogo? LP Popravljeno Maj 31, 2004. Popravil simonsi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eliminator Objavljeno Junij 1, 2004 Deli Objavljeno Junij 1, 2004 Evo situacija je taka: vzel bom enega od teh treh modelov: OXTAR TCS Gore OXTAR TCS SIDI B-One Zanima me če kdo ima kateri model, pa če je kaj gotovinskega popusta pri Habatu ali TC-ju. Pa a ima kateri od teh škornjev snemljivo pralno podlogo? LP Jaz imam Sidi B-one. Zelo zadovoljen. Samo zadnji del noge pa ni skoraj nic zasciten. Glede popustov pri habatu ne vem, ce kaj da na gotovino. Najbolje, da vprasas. Je imel pa pa cez zimo 20% znizanje vseh skornjev. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BAMATO Objavljeno Junij 1, 2004 Deli Objavljeno Junij 1, 2004 Imam sicer TCS-EVO, ki naj bi imele boljšo zaščite iz Titana v primerjavi z TCS. Drgač pa naj bi bile zelo podobne. Udobje je uredu. Imam pa pripombe, in sicer škripale so kljub mazanju z mazilom, ki ga dobiš zraven. Pomagala je šele velika količina motula 300V :naughty: ! Prav tako se mi zdi, da ježki za zapenjanje mal popuščajo v delu, kjer se škoren najbolj pregiba, seveda pa je spodaj še zadrga. Glih na tem delu na notranji strani je še ena zaščita za notranji členek, ki je pritrjena glih na ta ježek, ki mal slabš drži :hmm: . V TC dajejo 10% popust, če ga boš dobil je pa druga stvar. Jaz sem jih kupil pozimi za podobno ceno, kot so zdaj TCS (za njih dal točno 38.150 SIT)! No tisto kar mi odstopa lahko vidiš na sliki od TCS EVO replica (na levem škornji tista plastika ki pokriva notranji členek)! Zgleda pa da ima TCS gore to mal drgač, tako to nebi smel bit problem! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Schultz Objavljeno Junij 1, 2004 Deli Objavljeno Junij 1, 2004 Jst imam škornje AXO redna cena so bili 200 evrov, dal pa sem 140evrov. So v redu, so bili testirani tudi v dežju (ni pa bil naliv). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
misty Objavljeno Junij 1, 2004 Deli Objavljeno Junij 1, 2004 mam tcs sport, še zmer škripljejo ko h**** (po pol leta in 5000 km) bom probu mazat z motulom, ker tista silikonska žauba ne pomaga Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Junij 1, 2004 Deli Objavljeno Junij 1, 2004 Zgleda da bom kar TCS navadne vzel. Pa to škripanje vzamem kot plus, ker pomeni veliko plastike in zaščite, a ne :) LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
curi Objavljeno Junij 3, 2004 Deli Objavljeno Junij 3, 2004 Vzemi od gora tex-a,ne bo ti žal jih imam,in služijo odlično,seveda od oxtarja TSC Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ajgor the mad dog Objavljeno Junij 3, 2004 Deli Objavljeno Junij 3, 2004 Zgleda da bom kar TCS navadne vzel. Pa to škripanje vzamem kot plus, ker pomeni veliko plastike in zaščite, a ne :) LP Če ti bodo škripale jih pošpricaj z WD 40 pa bo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Junij 18, 2004 Deli Objavljeno Junij 18, 2004 :topic: PRODAM škornje ALPINESTARS Vertex Goretex, št. 45, rabljeni eno sezono. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gallus Objavljeno Junij 18, 2004 Deli Objavljeno Junij 18, 2004 Area ...... kaj pa te je tako ujezilo :? :? :? :hmm: :hmm: :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gizmOkak Objavljeno Junij 19, 2004 Deli Objavljeno Junij 19, 2004 (popravljeno) js mam take, so mal touring ma zadosti, so udobni, zaščite majo pa tudi v redu (sej jih ni nevem kolko) Sm zadovoln, koštali pa so 150Eur, dobil pa sm jih za 110Eur. Model so pa Oxtar - Flash waterproof Popravljeno Junij 19, 2004. Popravil žan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MOTOVILC Objavljeno Junij 21, 2004 Deli Objavljeno Junij 21, 2004 PRODAM škornje ALPINESTARS Vertex Goretex, št. 45, rabljeni eno sezono. :D kupim na PM :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno September 18, 2004 Deli Objavljeno September 18, 2004 Sem pregledal nekaj tem o škornjih, vendar nisem zasledil tovrstne težave. Imam ER 5 in glede na mojo velikost (187 cm) so noge na stopalkah v položaju, kjer konice škornjev gledajo pod kotom 45 % proti asfaltu. No, tekom sezone sem pač šel skozi nekaj ovinkov malo bolj ostro, pa sem s škornji pobrusil po tleh. Šele danes sem opazil, da je tovrstno drsanje(ker so stopalke tako kurčevo nameščene, da stopal ne morem imeti v vodoravnem položaju..zato prej podrsam s slednjimi kot pa z distančnikom) škornje skoraj preluknjalo. Podplat na zunanjih konicah je močno pobran, vidi se notranja plast škornja(ni še predrt). Zdaj pa nasvet(sploh od lastnikov ERk). Kaj mi je storiti, razen da pri ostrih ovinkih le s prsti stopim na stopalke in tako spravim kovino na tla pred usnjem? Ker so škornji še Ok(bolj ali manj), morda poznate kakšen način, s katerim bi nanesel nekaj materiala(morda gume) na pobrano mesto? Vsak nasvet dobrodošel(le ne recite; nov motor ali nove škornje :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno September 18, 2004 Deli Objavljeno September 18, 2004 Mej ti rajš prste na stopalkah, tudi če ni nevem kako ošter ovink :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vulcan Objavljeno September 18, 2004 Deli Objavljeno September 18, 2004 Imam iste probleme z mojo Varo kot ti z ER-jem. Jaz si moram itak nove kupit, ce bi bil pa na tvojem mestu bi sel malo na obisk do kaksnega sustarja, de ti da kaksno fliko cez ali pa kako drugace resi zadevo. :hmm: Drugace pa, ce je vec zaprtih zaporednih ovinkov mej pa raje samo prste na stopalkah. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gallus Objavljeno September 18, 2004 Deli Objavljeno September 18, 2004 Možnosti: - noge na stopalke s prsti - kupi nove škornje - kupi si motor, ki bo bolj po tvoji meri - velikosti - ........ - ......... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno September 18, 2004 Deli Objavljeno September 18, 2004 naredi si kovinsk šalico za podplat, po možnosti zamenljivo, kot ga imajo na spidveju in bojo ponoči za tabo še iskre letele B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lightning Objavljeno September 19, 2004 Deli Objavljeno September 19, 2004 Oglasi se pri čevljarju na Samovi(firma Stivale) če si iz LJ.On ti lahko nanese gumo kakršno boš želel.Popravlja nam recimo plezalne čevlje in je stavr res narejena tako kot treba. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno September 19, 2004 Deli Objavljeno September 19, 2004 naredi si kovinsk šalico za podplat, po možnosti zamenljivo, kot ga imajo na spidveju in bojo ponoči za tabo še iskre letele B) tole je zelo dobra ideja. pa dobro bi tud blo, ce bi dal enmu kovinar5ju nardit distancnik za stopalki, ki bi ti ju prestavil kak centimeter navzgor (ne vem kok tocno ma ER5 pritrjeni stopalki, ampak sklepam da nista kr privarjeni na okvir). .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno September 19, 2004 Deli Objavljeno September 19, 2004 tole je zelo dobra ideja. pa dobro bi tud blo, ce bi dal enmu kovinar5ju nardit distancnik za stopalki, ki bi ti ju prestavil kak centimeter navzgor (ne vem kok tocno ma ER5 pritrjeni stopalki, ampak sklepam da nista kr privarjeni na okvir). .) Raje ne. Če jih prestavim navzgor, bom imel noge še bolj skrčene, prsti pa bodo usmerjeni k tlom pod ostrejšim kotom. Saj ni težava v višini stopalk, pač pa v preveliki pomaknjnosti nazaj. Tega ne morem popraviti, saj bi bilo potrebno prestaviti še menjalno ročico in nevem kaj. Bom v ostrih ovinkih le s prsti na stopalkah. Vglavnem, vsem hvala za nasvete. Sicer nisem iz Lj, ampak morda bom res stopil do tistega tipa. Škornji so potrebni manjšega nanosa/popravila. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se