Skoči na vsebino

Radar, laser, detektor, motilci radarjev...

Priporočene objave

Objavljeno

Tako je. Plačat.. :P

(Men je ratal samo 92 pa 112 <_< :rolleyes: )

Objavljeno

Vsi lumpi se veselo pritožujejo in zadevce zastarajo, mi pa tkoj kazen plačat. A bomo mi zdej proračun filali. Sem na strani zakona pa vendarle UGOVOR DA :D

Objavljeno

prehiter, nepreviden---------> malo bolj "suh". Sam si si kriv.

Objavljeno

Men je kolegica, katere fotr je sodnik, rekla (tud sama študira pravo), da če si študent je situacija drugačna, kokr če si zaposlen, k ti nimajo od kje trgat, v času ko pa se zaposliš oziroma prijaviš kot zaposlen, pa zadeva zna zastarat! :blink: Njen brat ga serje in načrtno nabira listke! Lahko so pa to mal buče in ga bo brate enkrat orenk naj**u! Jst pa tud :( ne sej mam za enkrat doma sam dve za 15k (ena z avtom, ena s kolesom :blink: :blink: ), z motorjem na srečo zakona še nism kršil (vsaj da bi me polcaji ujel na pištolco :unsure: - upam da še dolg ne - knok, knok)

Objavljeno

Prejšno nedelo so me v Ribnici namerl 71km/h.

Me ustavi polcaj, zahteva dokumente, pohvali motor in pove da izvajajo radar kontrolo.

Me povabi do kolega, ta mi pokaže izmerjeno hitrost in jst samo pokimam.

Policaj mi vrne dokumente, reče, da ve, da se je težko pelat počasi in zaželi srečno vožnjo po omejitvah.

Odzdravim in :D naprej.

To mi deli!

Objavljeno
Men je kolegica, katere fotr je sodnik, rekla (tud sama študira pravo), da če si študent je situacija drugačna, kokr če si zaposlen, k ti nimajo od kje trgat

Če nimaš motorja ali vta, potem ti res nimajo kaj trgat. Če pa imaš.......ko se bo dovolj nabralo, bo že prišel rubež.

Objavljeno

pa zapori tudi obstajajo "študentski" :D :lol:

kazen moraš odslužit tako al drugače

Objavljeno

Ojla folk!

Zdej ko sem prebral te vse poste mi gre na br...

Ni ga korenjaka, ki se pelje po predpisih tudi sam sem tak pa ne stokam in jamram k prletim 96 na 50.

Kurc placam pa kurm dalje. Po eni strani strmite k cimhitrejsi in adrenalinski voznji po drugi strani pa

tolcete po tistem k je na radar prletu. Sam tolk!

Pa srecno in lep vreme!

Objavljeno

Sam nisem noben svetnik. Še zdaleč od tega. Vendar, da bi pa jamral, ker so me dobili policaji me oglobili in spraševal, kaj mi je storiti sedaj, pa se mi zdi total neresno in nezrelo. Če je res tako hudo, da nisi sam dovolj razsoden potem me je res strah, da takšni ljudje sploh sedejo na motor ali pa v avto. Nočem nobenega žalit, (govorim splošno) ampak včasih se mi zdi, da se tukaj pišejo takšne bedarije kot, da bi poslušal branjevke na placu.

Plačat, pozabit na denar in si zapomnit, da se vozi tudi z glavo. Pa brez zamere. Želim samo dobro!!!

Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY B)

Objavljeno

Rokica prijatelj, več glav več ve. In mlajši motoristi pač sprašujemo kaj nam je narediti.. Mogoče pa starejši mački vejo/veste kako finto za izogib z našo dirkaško žilico povezanih finančnih izdatkov. :)

p.s.: Bi plačala pa pozabila, a kaj ko še nič ni prišlo po pošti.. To čakanje je mučno.. <_<

Objavljeno

Heh ja najboljsa varjanta je napisat pritozbo ... ker se z njimi marsikaj lahko stori ... vem ker sem jih napisal ze 2x in obakrat so mi jo odobrili .. jo imam pa napisano na rac. tko ce je kdo rabi jo lahko dobi ... samo ta pritozba je samo za one k priletijo na laserski radar ..... pac usojeno mi je da se spoznam mal bolje na laserje in njihovo tehnologijo tko da sem spacal eno dobro pritozbo.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

... no pa sm dočaku :( Prijazna g. sodnica iz sežane :wub: mi je poslala pozdrave iz primorske in sicer, da sem bil preveč nepazljiv in prekoračil hitrost - 96 km/h (korekcija -5) pri omejitvi 50 km/h Glede na to, da nisem bil prevec pliden :huh: mi je izrekla denarno kazen v višini 45.000 SIT ter povprečnino 6.000 SIT :wacko: Zdej se bom pa pritožu, ker nisem dobil fotke moje ritke, ker jih zbiram... :D Pa še posebej album za fotke in črne pike sm kupu :D :P

LP

Dean

Objavljeno

men je ratal sam 94, sevede, kje drugje kot v Planini. sem sel do sodnice. Sem zgubil sam 3 tocke. to je to. nobene denarne kazni. gotov zato ker sem bil 16 let star :D

Objavljeno
... Mogoče pa starejši mački vejo/veste kako finto za izogib z našo dirkaško žilico povezanih finančnih izdatkov...

1. drži se omejitev

2. če se jih ne držiš - si sam kriv

Objavljeno
Ergo:

Pojdi se enkrat v Smarje, pocakaj na radarsko kontrolo, ko pridejo jim razlozi, da rabis dokaz.... B)

Potem pici mimo z 160 Km/h mimo in se zraven smej za mamo, ko te slikajo, nato se obrni in pojdi po dokaz :)

Napisi kako ti je uspelo :lol:

Tako so enega tipa v Medvodah, ki se je hvalil, da gre njegov Citroen 200 res na foro vrgli. So mu tipi rekli, da so s policaji zmenjeni, da ga pomerijo in ga že čakajo na Medvoškem klancu, če bo šel res 200.

Ko so ga policaji ustavili pa tip ven iz avta in začne tulit: "A je šlo 200? A je šlo 200? ..."

:D :D :D

Objavljeno

Mene pa sam zanima,če te lahko ustavla kandidat za policista(to je un z belo zvezdico na rami)? :blink: :ph34r:

Objavljeno

Samostojno ne. Kandidat za policista še nima pooblastil, zato lahko izvaja postopek (ustavitev vozila,...) le ob prisotnosti policijskega inštruktorja.

Objavljeno

Sem enga policaja mal zaslišala kam cilja motoriste z lasersko pištolo:čelado in masko(luči)tako da skloni glavo :D in malo zavijugaj.Tudi ponoči deluje zadeva brez problema,avto radar pa baje sploh ni problem,kajti juame te za šalo po dnevi in noči

Objavljeno

Ti je pravilno povedal, za motenje radarja pa je zelo priporočljivo močno intervalno zaviranje. Laserček hitro napiše error :D, F6 Multanova pa cry cry :blink: položnica ne uide :(

Objavljeno

ha ha, na ta način z žlajfanjem sm se jim že enkrat izognu, sam je začel ta drugi takoj z liziko mahat :blink: :ph34r: :D :D

ojejej žan, zdej si pečen :rolleyes: pa ni blo lih tko, sm ga sam z opombo odnesu mimo, in pohvalo, češ kko iznajdliv dečko (sam sta mi to povedala s precej previsokimi decibeli) :angry: :angry:

Objavljeno (popravljeno)

A lohk kdo napise Kolk so denarne kazni, ce prekoracis hitrost za 10,20,30,40,50,...km/h Pa kolk kaznsk tock dobis, za posamezno prekoracitev. Pa kaj se zgodi ce si se maldoleten in prfuras na radar cez omejitev- mas tut denarno kazen?? :)

Hvala za odgovor :)

Popravljeno . Popravil McMatko
Objavljeno

ma za 10 km/h te niti ne ustavjo oz obravnavajo ;) za ostalo pa je vse odvisno od omejitve, če je omejitev 90 in greš ti 110, še ni procentualno isto ku d je omejitev 50 in greš 70, a ne?

Ma mislim d grejo tarife na prekoračitev procentualno, nism pa sigurn :unsure:

Objavljeno

žan, če nisi sigurn... :angry:

1) prekoračitev ti ne obračunavajo procentualno ampak kar absolutno v kilometrih.

2) cene so takelele (povzeto iz Zakona o varnosti cestnega prometa):

Največje dovoljene hitrosti

28. člen

(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:

- 50 km/h - na cestah v naselju;

- 25 km/h - na kolesarskih poteh in stezah;

- do 5 km/h - v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.

(2) Na posameznih cestah v naseljih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko do 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.

(3) Na cesti izven naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:

- 130 km/h - na avtocestah;

- 100 km/h - na cestah, rezerviranih za motorna vozila;

- 90 km/h - na vseh ostalih cestah.

(4) Omejitve hitrosti določene v prvem, drugem in tretjem odstavku tega člena ne veljajo za vozila policije, opremljena s posebno napravo za ugotavljanje hitrosti, kadar opravljajo nadzor cestnega prometa, in kadar je to nujno zaradi zagotavljanja varnosti cestnega prometa.

(5) Voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:

a) če prekorači hitrost do 10 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;

B) če prekorači hitrost od 11-20 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki do 10km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;

c) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki od 11 do 20km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;

č) če prekorači hitrost, za več kot 30 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki za več kot 20km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.

(6) Voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:

a) če prekorači hitrost do 20 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;

B) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev;

c) če prekorači hitrost od 31 do 40 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev;

č) če prekorači hitrost za več kot 40 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami.

(7) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.

Objavljeno

V kolikor si mladoleten te predlagajo v postopek pri sodniku za prekrške, sodnik pa ti lahko izreče denarno kazen v kolikor si zaposlen...V praksi pa se izvaja tako, da policisti v predlogu za uvedbo postopka o prekršku sodniku predlagajo, da za tvoj prekršek denarno kaznuje tvoje starše. Denarna kazen je odvisna od teže prekrška, v kolikor si povratnik, lahko pa ti izreče tudi varstveni ukrep, vzgojni ukrep...

(preberi si v Zakonu o prekrških)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!