Skoči na vsebino

Stranski Alu kovčki

Zdrawc

Priporočene objave

Ne boš falil! Tudi jaz imam sedaj Alpos pred tem DAER-ove boxe. Kot sem že prej opisal je razlika, ne samo v ceni.

Ti pa predladam,če se seveda odločiš za nakup, da jih na notranji strani ojačaš. Vsaj takole kot je vidno na sliki. Prenesejo brez problema tudi težo bemerja. Stestirano sredi Romunije.

post-7865-1222881680_thumb.jpg

post-7865-1222881788.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
@ mack & leteči

Kje pa se dobi rezrevni rezervoarček za gorivo in nosilci za na alu kovčke kakršne imata vidva gor?

http://www.motosvet.com/tabla/index.php?s=...st&p=972274

Med drugimi ima ta kanister za bencin tudi stric LOUIS , če ti prvič ne odpre povezave, klikni še enkrat.

Popravljeno . Popravil PURPLE
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ mack & leteči

Kje pa se dobi rezrevni rezervoarček za gorivo in nosilci za na alu kovčke kakršne imata vidva gor?

http://www.motosvet.com/tabla/index.php?s=...st&p=972274

touratechovi 2 litra

tistile luisovi majo sicer fajn za z gurtno privezat samo so pa odurne rdeče barve se vidijo na 100km :alien1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

touratechovi 2 litra

tistile luisovi majo sicer fajn za z gurtno privezat samo so pa odurne rdeče barve se vidijo na 100km :alien1:

Luisove sm vidu ja.. sam nosilce morš pa posebej prišraufat na kufre ne..

Touratechovih pa ne najdem na njihovi strani niti na linku...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mayesty kanistre dobiš pri meni po enaki ceni kot pri Touratechu, nosilce za kanistre pa tudi vendar po nekoliko ugodnejši ceni.

Za pritrditev sem uporabil kar GIVI nosilce z manjšo modifikacijo. Če te zanima lahko priletiš do mene pa si zadevo pogledaš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mayesty kanistre dobiš pri meni po enaki ceni kot pri Touratechu, nosilce za kanistre pa tudi vendar po nekoliko ugodnejši ceni.

Za pritrditev sem uporabil kar GIVI nosilce z manjšo modifikacijo. Če te zanima lahko priletiš do mene pa si zadevo pogledaš.

Prva liga! :OK:

Ko bom pri tej fazi te kontaktiram...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...
Si se pozanimal v Alpsu?

Cena je nekaj večja kot včasih (cca 1,5 meseca nazaj) ampak še vedno ugodna.

Kolko je to, če smem vprašati?

hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolko je to, če smem vprašati?

hvala

Tam nekje okoli 130EUR za dva kovčka. Zavisi od popusta, ki ponavadi temelji na prometu ki ga narediš z Alposom.

Je pa problem ker fizičnim osebam ne prodajajo več in je možno kovčke naročit le prek pravne osebe.

Če do rabi kovčke po tej poti me lahko kontaktira.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala ti Leteči, to se mi zdi res izjemno ugodno. No, če oziroma ko se bom loteval tega projekta te PM-jam :)

ajd

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
Je pa problem ker fizičnim osebam ne prodajajo več in je možno kovčke naročit le prek pravne osebe.

Zdravo, jaz sem ravno danes kupil Alpos kovčke, kar pri njih, kot fizična oseba. En dan prej sem po mailu dobil predračun in ga poravnal, danes pa so me že čakali kufri. Ne da pa se pri njih plačati z gotovino....

Sedaj pa sem v dilemi katere nosilce (rack) vzeti. Gledal sem že givi, HB, turateh, sw-m....Mi lahko kdo priporoča katere nosilce naj si zrihtam. Zaenkrat se mi najboljši zdijo od turateha a so dragi ko...Givi ima poceni zadevo, vendar je na teh nosilcih na vrhu nekakšen zatič in bi znalo motit pri montaži. SW in HB pa stanejo okoli 180eu, v tem primeru pa imam raje touratech. Skratka kakršenkoli nasvet bi bil dobrodošel. Nosilce pa potrebujem za DL650.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Touratech

So dejansko res kvalitetni in močni. Givi je bolj jajc, ki se ob vsakem padcu zvije kot presta.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj se mi je kar zdelo, da givi ni ne vem kaj.

Poglej to je tako, če vzameš "tovarniško" narejene nosilce so ponavadi podrejeni izgledu. Niso pa ravno zaupanja vredni, kar se tiče trdnosti, to se ponavadi pokaže tudi v praksi, razen seveda pri tistih "dražjih" vendar ponavadi za zahtevani denar ponudijo tisto, kar od takega izdelka pričakuješ.

Na vseh svojih dosedanjih motorjih sem imel doma izdelane nosilce razen na prvem BMW-ji R650 sem imel od začetka ALU-Krauser nosilce in orginalne BMW plastične kovčke, ki pa so jih zamenjali ALU kovčki.

Prevozil veliko km pa ni bilo nikoli problemov (nekaterim so se lomili nosilci). Pomembno je vpetje na tri točke in povezava med obema nosilcema upam, da se vidi na mojen bivšem Kwaku in na sedanjem Bemerju.

Če prekoplješ celotno temo boš našel veliko zanimivih rešitev seveda če se boš odločil za "samogradnjo".

post-7865-1229177250_thumb.jpg

post-7865-1229177283_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če prekoplješ celotno temo boš našel veliko zanimivih rešitev seveda če se boš odločil za "samogradnjo".

Živjo, hvala za namig. Ta post sem pregledal že nekajkrat in vidim, da imajo nekateri zelo dobre ideje, ja. Če bi imel možnost bi že sam naredil nosilce, vendar te šanse nimam. Sem pa na tem forumu že spraševal, če mi je kdo pripravljen izdelati homemade nosilce pa se ni nihče javil. Tako, da sem kar odločen, da jih bom kupil.

Off topic....doma imam eno ključavnico za alposove kovčke odveč. Če jo kdo potrebuje naj mi sporoči, jo podarim.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, jaz sem ravno danes kupil Alpos kovčke, kar pri njih, kot fizična oseba. En dan prej sem po mailu dobil predračun in ga poravnal, danes pa so me že čakali kufri. Ne da pa se pri njih plačati z gotovino....

Živjo! Lahko prosim opišeš kateri tip kovčkov si naročil, dimenzije, potek naročila (mail, tel...) in seveda ceno?

Hvala, LP!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo! Lahko prosim opišeš kateri tip kovčkov si naročil, dimenzije, potek naročila (mail, tel.. .) in seveda ceno?

Živijo, preko telefona sem se zmenil za predračun, katerega so mi poslali po mailu. Predračuna sem plačal in naslednji dan šel po zaboje. Naročil pa sem dimenzije 32 in 36L.

Tole je iz njihovega maila:

Spoštovani, Hvala za Vaše cenjeno povpraševanje po naših izdelkih. Kot sva se dogovorila, Vam posredujem nekaj podatkov o naših motorskih zabojih: Razpolagamo s 3 vrstami motorskih zabojev, različne širine:

- zaboj C32: dolžina - 45,5 cm; širina - 20,5 cm; višina 35 cm = 45,10 eur brez ddv; 15% popust

- zaboj C36: dolžina - 45,5 cm, širina - 23,5 cm; višina 35 cm = 46,50 eur brez ddv; 15% popust

-zaboj C41: dolžina - 45,5 cm, širina - 26,5 cm; višina 35 cm = 55,40 eur brez ddv; 15% popust

Da pa si lažje predstavljate te zaboje, sem v priponki priložila slike zaboja C36 in C41. Motorske zaboje lahko kupite v našem podjetju. Ostali prodajni pogoji:

1. PLAČILO: 100% avans (predračun); 15% popust; na II. kvaliteto 30% popust

2. PARITETA: EXW Alpos ALU Šentjur, CESTA KOZJANSKEGA ODREDA 29B

3. DOBAVNI ROK: glede na zalogo

Za vsa nadaljnja vprašanja smo Vam na voljo na tel. štev. 03/746-27-50. Z veseljem Vam bomo pomagali. Lep dan

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sedaj pa sem v dilemi katere nosilce (rack) vzeti. Gledal sem že givi, HB, turateh, sw-m....Mi lahko kdo priporoča katere nosilce naj si zrihtam. Zaenkrat se mi najboljši zdijo od turateha a so dragi ko...Givi ima poceni zadevo, vendar je na teh nosilcih na vrhu nekakšen zatič in bi znalo motit pri montaži. SW in HB pa stanejo okoli 180eu, v tem primeru pa imam raje touratech. Skratka kakršenkoli nasvet bi bil dobrodošel. Nosilce pa potrebujem za DL650.

LP

Zdravo, jaz imam Givijeve nosilce, na katere imam pritrjene Alposove kufre. Porevozil sem kar nekaj pa so nosilci se cisto OK. Sem se tudi naslonil na kufer pa se mi je kufer zvil in ne nosilec, tako da to ni problem. Tisti zatic na vrhu pa je prisravfan z dvema vijakoma, tako da ni panike.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP

Pri nosilcih moras paziti kako so narejeni. So narejeni tako, da se ognejo auspuhu, ali pa so narejeni po auspuhu in je potrebno potem kufer tako odrezat, da ti pasejo gor.

Ce si nevesc pri obdelavi aluminija ti predlagam resitev pri kateri kufra ne rezes in je nosilec premaknen ven.

Touratechov nosilec je narejen tako, da je potrebno kufer razat.

Pri mojmu Givi pa je premakneno vse skupaj malo ven.

post-9567-1229329745_thumb.jpg

post-9567-1229329897_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil bica
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živijo, preko telefona sem se zmenil za predračun, katerega so mi poslali po mailu. Predračuna sem plačal in naslednji dan šel po zaboje. Naročil pa sem dimenzije 32 in 36L.

Tole je iz njihovega maila:

Spoštovani, Hvala za Vaše cenjeno povpraševanje po naših izdelkih. Kot sva se dogovorila, Vam posredujem nekaj podatkov o naših motorskih zabojih: Razpolagamo s 3 vrstami motorskih zabojev, različne širine:

- zaboj C32: dolžina - 45,5 cm; širina - 20,5 cm; višina 35 cm = 45,10 eur brez ddv; 15% popust

- zaboj C36: dolžina - 45,5 cm, širina - 23,5 cm; višina 35 cm = 46,50 eur brez ddv; 15% popust

-zaboj C41: dolžina - 45,5 cm, širina - 26,5 cm; višina 35 cm = 55,40 eur brez ddv; 15% popust

Da pa si lažje predstavljate te zaboje, sem v priponki priložila slike zaboja C36 in C41. Motorske zaboje lahko kupite v našem podjetju. Ostali prodajni pogoji:

1. PLAČILO: 100% avans (predračun); 15% popust; na II. kvaliteto 30% popust

2. PARITETA: EXW Alpos ALU Šentjur, CESTA KOZJANSKEGA ODREDA 29B

3. DOBAVNI ROK: glede na zalogo

Za vsa nadaljnja vprašanja smo Vam na voljo na tel. štev. 03/746-27-50. Z veseljem Vam bomo pomagali. Lep dan

LP

Ima kdo na benflnu 1200 in katero dimenzijo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!