Skoči na vsebino

Prometne nesreče 2005


SiM

Priporočene objave

Tukaj se objavijo novice o prometnih nesrečah, pri katerih so bili udeleženi motoristi in so se končala z materialno škodo in/ali telesnimi poškodbami udeležencev. Torej brez smrtnih žrtev. Udeleženci prometne nesreče so lahko, ali pa tudi ne člani foruma MS. Nepotrebni komentarji in pametovanja so nezaželjeni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo pred 15. uro se je hujša prometna nesreča pripetila še v Šentjurju. 34 letna voznica osebnega avtomobila je v križišču s stranske Ceste kozjanskega odreda zapeljala na glavno cesto v trenutku, ko je po prednostni cesti iz smeri Grobelnega pripeljal 25 letni voznik neregistriranega motornega kolesa. Ta se je v silovitem trčenju vozil huje poškodoval.

Vir: puc - z.g.

Zgornja informacija je točna. Naj dodam še, da je voznik motornega kolesa moj znanec in je trenutno v kritičnem stanju v celjski bolnišnici. Polomljene ima vse okončine + notranje krvavitve.

Drugače pa je Tadej (motorist) avtoprevoznik in si je motor (GSXR) pripeljal spotoma iz Avstrije. Za motor še ni imel urejenih papirjev (homologacije), torej neregisrtiran motor, pa tudi vozniškega dovoljenja nima...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota, 02.04.2005 - Nekaj pred 15.uro se je na glavni cesti po Soški dolini ponesrečil 32-letni italijanski motorist. S skupino prijateljev se je na čelu kolone peljal od Čiginja proti Volčam, ko ga je v ostrem nepreglednem ovinku v serpentini pri Volčah zaneslo. Vozil naj bi z neprilagojeno hitrostjo. Zdrsel je na nasprotni vozni pas, motocikel se je prevrnil in nato treščil ob odbojno ograjo. Motorist je obležal pod njo, motor pa je odbilo na sredino ceste. Na kraju so mu nudili prvo pomoč, nato pa so hudo poškodovanega odpeljali v šempetersko bolnišnico. Omenjeni del ceste je bil približno poldrugo uro zaprt za ves promet.

Vir, Primorske novice, Ponedeljek,04.04.2005

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi je prijatelj, ki dela na reševalni v Novi Gorici povedal, da je italijanski motorist še živ in da je bil odpeljan nazaj v Italijo. Toliko glede vaških govoric .)

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred nekaj minutami je v Radencih pri šoli padel 22 letni motorist, avtobus pa bi mu naj peljal prek nog :( .

Popravljeno . Popravil YZFR1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj pri Vrbi na gorenjskem (blizu Žirovnice) motorist s CBR zbil kolesarja. Kolesar z amputirano nogo, motorist z lažjimi poškodbami. :( :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj pri Vrbi na gorenjskem...

Četrtek, 07.04.2005

Kolesar izsilil prednost

Vrba – Včeraj ob 17. uri se je na lokalni cesti Vrba – Breznica zgodila prometna nesreča med kolesarjem in voznikom motornega kolesa, ki sta ob trčenju utrpela telesne poškodbe.

33-letni voznik motornega kolesa iz Zabreznice je vozil po prednostni cesti iz smeri Vrbe proti Breznici. Ko je pripeljal v bližino križišča s stransko cesto, t.i. »cesarjevo cesto«, je z njegove leve strani na prednostno cesto zapeljal 65-letni kolesar iz Radovljice, ki se ni prepričal, če je cesta prosta. Ob trku je kolesar padel po vozišču, voznik motornega kolesa, pa je izgubil oblast nad motorjem in padel.

Ponesrečenima je na kraju nudil prvo pomoč zdravnik. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v bolnico na Jesenice. Voznik motornega kolesa je bil lahko telesno poškodovan in je ostal na zdravljenju v bolnici na Jesenicah. Voznik kolesa, ki je bil hudo telesno poškodovan, pa je bil odpeljan s helikopterjem slovenske vojske na zdravljenje v KC Ljubljana.

Za voznika kolesa bodo policisti napisali obdolžilni predlog in poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

vir: Delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Sem le prekopiral izjavo Jureta 007.

Včeraj, v soboto 23.04. se je na cesti na Brniku zgodila prometna nesreča, v kateri je obležal motorist. Ravn sm se pelu mimo, pa me zanima če ma kdo kej več informacij, kaj je z motoristom oz. če je bil slučajno kdo izmet članov MS?

Upam da je z motoristom vse ok

BTW ura je že krepko čez polnoč ampak na MS je ura še vedno 23.13 trance_19_hmm.gif

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motoristu zaprl pot

Šmarje - Sap – V Šmarju - Sapu se je v petek, 22.4.2005, ob 15.40 v prometni nesreči hudo poškodoval 17-letni motorist. Na Ljubljanski cesti mu je z oplom vectro zaprl pot 47-letni Ljubljančan, ki je pripeljal od Cikave proti Škofljici in je zavijal v levo proti stanovanjski hiši v trenutku, ko je nasproti z motorjem pripeljal 17-letni domačin. Hudo poškodovanega motorista so odpeljali na zdravljenje v klinični center.

Vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na cesti na Brniku zgodila prometna nesreča, v kateri je obležal motorist. Ravn sm se pelu mimo, pa me zanima če ma kdo kej več informacij

Motorist hudo ranjen

Spodnji Brnik – Zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avta se je v soboto okrog desetih na Brniški cesti pred Spodnjim Brnikom zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 44-letni motorist. Štiriindvajsetletni Radovljičan, ki je vozil avto od Kranja proti Spodnjemu Brniku, je v križišču z lokalno cesto zavil v levo proti Zgornjemu Brniku in motoristu, ki je pripeljal naravnost, zaprl pot. Čeprav je motorist zaviral, je čelno treščil v osebni avto in padel po vozišču. Zaradi hudih poškodb so ga z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center.

vir: delo.si

Popravljeno . Popravil gic
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nesreča v kateri sta bila udeležena mislim da dva motorista se je pripetila danes in sicer na cesti med Ribnico in Novo Štifto.Sem ravno pripeljal mimo, ko so nudili prvo pomoč nekomu,ki je ležal ob cesti...Upam ,da je z motoristom vse ok,ali morda ve kakšne podrobnosti o nesreči?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz videl nesrečo in ni kazalo nič dobro, upam, da je z njim vse ok, kajti le uro pred to nesrečo je umru že en motorist, nam je povedal Pater Niko, ko smo bili pri maši v Novi štifti (blagoslov).

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj okoli 16.00 so se po Tržaški cesti, na Viču peljali trije osebki na eni Cagivi W8 pelali v smeri proti brezovici. Čisto zadaj je sedel moj sosed in nevem kaj se je zgodilo, da je padel dol z motorja. Padel je po tleh in se hudo polomil. Naj omenim da so bili vsi trije brez čelade in vsi pijani. Sosed se je med vožnjo in potem ko je padel dol celo pogovarjal po mobitelu. On je lažje poškodovan, mobitel pa uničen. A jih je mogoče kdo videl?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Krvav začetek motoristične sezone

post-5996-1114668518.jpg

Foto: Denis Sarkič (Mladina)

Poškodovanega motorista so v ljubljanski klinični center prepeljali s helikopterjem.

Odprtje motoristične sezone je včeraj v Ribnico zvabilo preko tisoč petsto lastnikov jeklenih konjičkov iz vse Slovenije. Vse udeležence je pri romarski cerkvi Marijinega vnebovzetja pri Novi Štifti blagoslovil pater Niko Žvokelj, tudi sam motorist, in jim zaželel varno vožnjo po slovenskih cestah.

Okoli 14. ure se je po vrnitvi v Ribnico, kjer se je nadaljevalo druženje motoristov, pri naselju Jurjevica hudo poškodoval R. Š., star 41 let, iz Kopra. Verjetno zaradi prevelike hitrosti mu ni uspelo speljati daljšega ovinka; ob padcu z motorja je z glavo trčil ob cesto. Prvo pomoč so mu nudili zdravnik iz ZD Ribnica in reševalci na motorju, ki so se tudi udeležili shoda motoristov. Ker so bile poškodbe prehude, so ga po eni uri v Klinični center Ljubljana odpeljali z vojaškim helikopterjem. Cesta med Sodražico in Ribnico je bila na tem delu zaprta dve uri.

Glavno in regionalne ceste med Ljubljano in Kočevsko v sezoni zelo oblegajo motoristi. Pred dvema letoma so se na državni cesti smrtno ponesrečili štirje motoristi, lani se jih je več poškodovalo.

Večer

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10min sem se peljal po titovi (v MB) in sem pri mcdonald'su v križišču videl na tleh razbit motor, voznika pa nisem zasledil. upam da ni kaj hujšega.

kolikor je bilo razvidno, je (spet) šlo za odvzem prednosti s strani voznika avta. :BUA: :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10min sem se peljal po titovi (v MB) in sem pri mcdonald'su v križišču videl na tleh razbit motor, voznika pa nisem zasledil. upam da ni kaj hujšega.

kolikor je bilo razvidno, je (spet) šlo za odvzem prednosti s strani voznika avta. :BUA:  :(

Tud mi smo videli to....Smo prvo mislili,da je kolega ker je bil motor isti...Ampak ni bil.Upam,da z motoristom ni kaj hujsega :( Je pa zgledalo zelo grdo :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poleg ene nesreče s smrtnim izidom,se je danes nekje pri Črnomlju tudi zgodila prometna nesreča,kjer je motorist utrpel hude poškodbe,saj so ga morali v klinični center prepeljati s helikopterjem...

Sem zvedu od kolega... upam da bo motorist hitro okreval

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z avtom v motorista

Dravograd – V Otiškem Vrhu se je v ponedeljek v prometni nesreči hudo poškodoval 44-letni motorist z območja dravograjske občine. Vanj je ob 20.08 z osebnim avtom zadela 23-letna voznica iz Dravograda, ki je s stranske ceste zavila na prednostno in pred njim izsilila prednost. Motorist je po trčenju padel čez pokrov motorja in po šestih metrih obležal hudo poškodovan na vozišču. Voznica avtomobila pa je dobila lažje poškodbe.

Vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zaprl pot motoristu

Ljubljana – Na križišču Kašeljske in Zaloške ceste se je v ponedeljek popoldne z motorjem honda ponesrečil 29-letni Ljubljančan. Pripeljal je po Zaloški cesti, s Kašeljske pa je pripeljal 31-letni Ljubljančan z golfom ter mu zaprl pot. Pri padcu in od udarca se je motorist, čelade ni nosil, hudo ranil in so ga odpeljali v klinični center. K. D.

Vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motorist in kolesar

Žalec – V nedeljo so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico motorista in kolesarja, ki sta se ob 11.35 poškodovala v prometni nesreči. Pred štiridesetletnega motorista, ki se je peljal od Šempetra proti Šentrupertu, je zunaj Latkove vasi na glavno cesto pripeljal 20-letni kolesar, ki je zavil v levo proti Šentrupertu. Čeprav je motorist zaviral, je treščil vanj. V nesreči se je kolesar huje poškodoval.

Vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Srnjak skočil na cesto

Nova Gorica – Na ravnem odseku ceste med Desklami in Kanalom se je v ponedeljek v prometni nesreči hudo poškodovala 32-letna motoristka iz Goriških brd. Ko se je ob 15.05 peljala proti Kanalu, je z njene desne strani na vozišče skočil srnjak. Potem ko je zadela vanj, je izgubila oblast nad motorjem in padla, potem pa drsela po vozišču in z zaščitno čelado zadela v kamnit podporni zid ob desni strani ceste. Hudo poškodovano so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Srnjaka je odbilo naprej in je obležal na cesti, drseči motor pa se je ustavil v strugi potoka.

Vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zaletel se je v drevo

Črnomelj – Pri Preloki se je v torek ob 14.40 v prometni nesreči hudo poškodoval 40-letni motorist iz okolice Dragatuša. Ko je peljal proti Vinici, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in se zaletel v drevo. Zaradi hudih poškodb se zdravi v kliničnem centru.

Vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poleg ene nesreče s smrtnim izidom,se je danes  nekje pri Črnomlju  tudi zgodila prometna nesreča,kjer je motorist utrpel hude poškodbe,saj so ga morali v klinični center prepeljati s helikopterjem...

Sem zvedu od kolega... upam da bo motorist hitro okreval

LP

Ja baje je še vedno v komi...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sicer z zamud ampak prejšni vikend je v tomaju cesta med sežano in novo gorico imel motorist z lj targo.....odprt zlom stegnenice punci ozadi pa ni blo nič hujšega....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!