Skoči na vsebino

Prometne nesreče 2005


SiM

Priporočene objave

V soboto ob 10.30 uri so policisti obravnavali še prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na glavni cesti v naselju Zidani most. V njej sta bila udeležena 40 – letni voznik osebnega avtomobila in 50 – letni voznik motornega kolesa, ki se je v trčenju in padcu po vozišču huje poškodoval.

vir: radiofantasy.com

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... A kdo kaj več ve o tem?

Včeraj je na Rakeku 41-letni motorist iz okolice Cerknice prehiteval kolono vozil, ki je stala na vozišču pred semaforjem. Takrat se je iz desne strani v smeri vožnje motorista v promet vključeval 54-letni voznik osebnega avta iz okolice Cerknice, izsilil prednost motoristu, ki je s prednjim kolesom zadel v prednji levi del avta. Motorista je po trčenju odbilo v vozilo, ki je stalo pred semaforjem – vozil ga je 33-letnik iz okolice Ljubljane. Zoper motorista, ki se je v nesreči lažje ranil, in 54-letnega voznika osebnega avta so podali predlog sodniku.

vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motorista huje ranjena

Na cestah celjske regije sta se konec tedna huje poškodovala dva voznika motornih koles. Prva prometna nesreča s hujšimi poškodbami se je zgodila v soboto malo pred poldnevom na regionalni cesti zunaj naselja Grliče pri Šmarju pri Jelšah. 39-letni voznik motornega kolesa se je peljal po regionalni cesti iz Mestinja proti Pristavi. Blizu naselja Grlice je z lokalne na regionalno cesto proti Mestinju zapeljala 23-letna voznica osebnega vozila, vozili sta trčili in pri tem se je voznik motornega kolesa huje ranil.

Drugi motorist se je huje poškodoval v soboto nekaj minut po 16. uri v Šentjurju. 34-letni voznik motornega kolesa se je peljal po glavni cesti iz Grobelnega proti središču Šentjurja. Po prehitevanju kolone vozil se je vrnil na svoj del vozišča v trenutku, ko je naproti pripeljal 26-letni voznik osebnega vozila, ki je z glavne ceste zavijal levo, v Ulico Tončke Čečeve. Kljub zaviranju sta vozili trčili, pri tem se je motorist huje poškodoval, voznica osebnega vozila pa lažje; škode na vozilih je za približno štiri milijone tolarjev.

VIR Večer

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pet 28.10.2005

Padel z motorjem

Ptuj – Po regionalni cesti od Podvincev proti Pacinjam je v sredo okrog 16.30 vozil neregistriranega kawasakija 25-letni motorist in prav takrat, ko je začel prehitevati vozila, je eden od voznikov osebnega avta začel zavijati v levo. Motorist je močno zavrl, pri tem pa padel na levi bok in z motorjem treščil v levi bočni del osebnega avta. Hudo poškodovanega so odpeljali v ptujsko bolnišnico.

vir: delo.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čez polno črto v avto

Včeraj popoldne ob 16. uri se je na Šmarski cesti, pri odcepu za trgovino Ford Nova, zgodila prometna nesreča, v kateri se je po prvih podatkih hudo poškodoval motorist s Škofij. Med vožnjo proti Šmarjam je prehiteval vozila čez polno črto, v križišču za Novo pa je trčil v avtomobil, s katerim je voznik iz okolice Kopra pravilno zavijal levo. Po silovitem trčenju je motorist padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bil promet na glavni cesti pol ure popolnoma zaprt za ves promet in je potekal po stari šmarski cesti.

30108205932.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem bil tudi sam očividec prometne nesreče. Udeležena motorist in avtomobilist. Zgodilo se je v Bači pri Modrijanu. Vozili smo trije motoristi. Jaz sem bil zadnji v koloni. Motorista pred mano, pa sta imela tolminski znak na registrski tablici, ki sta me malo prej prehitela. Vozili smo iz smeri Idrija - Most na soči, ko v križiču, kjer pelje cesta proti Podbrdu en tip z LJ registrsko tablico, dobesedno pripelje pred motorista. Ne vem ali, ga je celo rahlo podrsal z zadnjim delom, vendar motorist je silovito zabremzal, pri tem pa mu je zdrsnila sprednja guma in je komčal na tleh. Kmalu je usulo še drugega, ta pa je preveč stopil po zadnji bremzi, tako, da ga je kmalu katapultiralo, čez motor. Na srečo se mu to ni zgodilo. Srečo je imel tudi oškodovanec, razen nekaj prask po motorju in rahlo podrsani bradi ni bilo hujših posledic. Po bradi, pa je bil podrsan zato, ker je imel Jet čelado in ne integralko, drugače mu ne bi bilo nič. Vozili smo pa po omejitvi med 50-60 km, če se ne motim je tam omejitev 60km.

Ne bi se rad delal pameten, vendar tipa sem jaz opazil, da z ne zmanjšano hitrostjo pelje proti križišču, v tem pogledam motorista in opazim, da sploh ne zavira in da ga ni opazil. Sam pri sebi si rečem, piz** zdaj bo pa šus in na žalost je res bil. Ne vem kako ga ni opazil, mogoče, ga je oviralo tisto kurčevo okrasno grmičevje v trikotniku med cestami :hmm: Jaz bi te zadevšne prepovedal postavljat na taka mesta. No, na srečo se je pa vse skupaj kljub vsemu "lepo" končalo.

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred približno eno uro sem na cesti Kranj-Kokrica videl nesrečo v kateri je bil udeležen motorist. Po poročilih so rekli da je bila huda prometna nesreča, ko sem pa šel mimo je pa motorist stal zraven motorja (TRANSALP-temno moder). Ni bil pretirano zbit. Če kdo ve kaj več?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred približno eno uro sem na cesti Kranj-Kokrica videl nesrečo v kateri je bil udeležen motorist. Po poročilih so rekli da je bila huda prometna nesreča, ko sem pa šel mimo je pa motorist stal zraven motorja (TRANSALP-temno moder). Ni bil pretirano zbit. Če kdo ve kaj več?

Menda je bila na motorju tudi sopotnica, ki pa so jo odpeljali v bolnico,

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer se tole ni zgodilo v SLO, pa vendar me je spomnilo na eno nesrečo pred nekaj leti pri Žalcu...

Pet dni v jarku

Pet 04.11.2005

Sarrebourg – Francoski motorist je bil presrečen, ko so ga po petih dneh rešili iz jarka. Pri mestu Sarrebourg na vzhodu Francije je prejšnji teden doživel prometno nesrečo, med katero ga je z motorjem vred vrglo v poldrugi meter globok jarek. Tam je bil več dni ukleščen pod motorjem, dokler ga ni končno opazil mimoidoči kmet. Reševalci so potrebovali dve uri, da so ga rešili, zdaj pa 22-letnika zdravijo v bolnišnici.

vir: delo.si

Popravljeno . Popravil gic
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

V križišču Oldhamske in Zoisove ceste v Kranju se je včeraj proti poldnevu pripetila huda prometna nesreča. Voznica osebnega vozila je namreč pri zavijanju v levo izsilila prednost vozniku motornega kolesa, ki je peljal pravilno po svojem voznem pasu. V trčenju se je voznik motornega kolesa hudo poškodoval, zato so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

kak iz MSa?post-5614-1132560470.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Schwarzenegger brez ustreznega vozniškega dovoljenja

(STA)

LOS ANGELES - Guverner ameriške zvezne države Kalifornija Arnold Schwarzenegger, ki je imel pred dnevi prometno nesrečo, je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja, je sporočila policija. "Ima vozniško dovoljenje, ki pa ne velja za vožnjo z motorjem. In to je prekršek," je dejala policistka Sara Faden. Po besedah guvernerjeve tiskovne predstavnice Margite Thompson je guverner dejal, da si bo priskrbel ustrezno vozniško dovoljenje.

58-letni "Terminator" za nesrečo krivi voznico avtomobila, ki mu je na cesti prekrižala pot. "Vozil sem 32 kilometrov na uro, ko je pripeljala, se ustavila, pogledala levo, me pogledala naravnost v oči, nato desno in, kljub temu zapeljala," je dejal "Arni" in dodal, da je bila razdalja prekratka, da bi lahko zaviral. Na srečo trčenje ni bilo hudo. Nekdanji igralec si je poškodoval ustnico in dobil 15 šivov na ustnici, njegov 12-letni sin Patrick pa jo je odnesel z nekaj manjšimi praskami in odrgninami.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se mi zdi, da bi tole temo lahko zaklenili :grim

Pa upam, da se tema z številko 2006 čim pozneje odpre :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!