Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj

Gregs

Priporočene objave

Včeraj smo Matic in Dada na Fazerju on moja malenkost nardili eno luštno turco.

Štart izpred HMC, potem pa čez Černivc in skozi savinjsko dolino v Logarsko dolino na malico. Okrepčani smo se odpravili na Pavličevo sedlo in na avstrijski strani na Jezersko. Vendar pa nam je bil vzpon na Jezersko tako všeč (jaz sem ga doslej prevozila samo v smeri navzdol), da smo se obrnili in ga še enkrat prevozili dol in gor :D :D :D :D

Sledila je obvezna kavica pri jezeru in potem na izico proti Ljubljani.

Res lepa furca. Obema sopotnikoma še enkrat hvala za prijetno družbo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si srečala kej hobitov? :D

Ja, oni so bli krivi, da sm se zvečer preveč najedla raznoraznih dobrot. He, he. :oops: :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto sva z Misho naredila en giro do Bleda. Ob 15. uri startala iz Lj. Na Bledu je bilo ful motorjev, v glavnem Avstrijci in Italijani. Soncek, da je bilo res vroce. Ob 18. uri sva startala nazaj, da naju ni ujela tema.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes na koroškem, štajerskem nekje zletel motorist s ceste. Štirje so bili baje v skupini, pa enemu ni znesel ovinek oz. tako so mi sporočili. Kdo kaj ve, če se bo zlizal?

Upam na najboljše.LP

Zna biti, da je bilo to na cesti Stranice-Vitanje-Dolič. Sem opravil v soboto popoldne motoristično rekreacijo okoli Ce in tam naletel na policiste, rešilni avtomobil in tri ali štiri motoriste in enega so ravno dajali v reševalni avtomobil. Se ustavil, enega od motoristov vprašal, če rabijo kaj pomoči pri logistiki in kos so povedali, da bodo sami, sem šel naprej. Motor je ležal v približno 3/4 m globokem obcestnem travnatem jarku.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vale ima sedj desno roko komplet v gipsu in danes jo bojo slikali in ugotovili, če ima še kaj bolj poškodovan komolec. Je pa izpahnjen in zlomljen.

Stvar pa se je zgodila tako, da je med prehitevanjem avta voznica taistega brez žmigavca hotela prehitevat traktor pred njo. Punca sploh ni pogledala v ogledala (njene prve izjave, sicer policiji čisto drugače povedane ob prisotnosti njenih staršev). Iz notranjega pasa vozišča jo je zrinila čez drugi pas ven iz ceste.

Jaz sem bil 10 metrov za njo, in je zgledalo kar grdo.

Voznica ima že cela 2 (dva) meseca vozniški ispit in njena starša sta izjavila, da je odlična voznica :shock: :x

Upam, da vo Vale spet hitro na motorju.

LP, Sax

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj popoldne vzel našega najmlajšega na zadnji sedež in sva šla pogledati ZasaUce na Podmejo. Nas je bilo tam skoraj več "tujcev", kot njih. Po dolgem času videl Climberja. Potem smo se spustili proti Preboldu. Ostali so šli nazaj gor in preko Zasavja in Moravč proti LJ, midva pa proti Mozirju in potem na Velenje, Dolič, Vitanje, Vojnik in nazaj v CE. Naredila nekaj čez 100 km prijetne vožnje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto smo štartali Mačica, Dada in Matic v Ljubljani, preko Kamnika, Črnivec, Gornji grad, Luče v Logarsko dolino, kjer smo se pokreščali. Nato na Pavličevo sedlo, potem na Jezersko (2x navzgor - res dobri ovinki, še posebno pa asfalt) in nato pri Jezeru odmor. Nato pa LT domov. Pot dolga 196 km, ampak sami ovinki, res dobro.

LP Matic

P.S.

Gregs, res hvala za napotek, da je kontra tura kot običajna, boljša. Se strinjam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gregs, ampak ob 16h te pa nibilo pri paviljonu ...

Klinc, Hotschko, res je... :oops: Ampak zakaj nisi kaj javil, da bos tam? Midva sva sla kaksne pol ure kasneje, ker nama prej ni zneslo... Sva morala se vse nakupiti za poroko v soboto in tako sva zamudila... Eh, jebiga, pa drugic... :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Sva morala se vse nakupiti za poroko v soboto in tako sva zamudila...

:shock: :shock: Oooo, a sta se kar poročila ... pa tolko je bilo povedanega v neki drugi temi o tem :twisted: :wink: :arrow:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vale ima sedj desno roko komplet v gipsu in danes jo bojo slikali in ugotovili, če ima še kaj bolj poškodovan komolec. Je pa izpahnjen in zlomljen.

Stvar pa se je zgodila tako, da je med prehitevanjem avta voznica taistega brez žmigavca hotela prehitevat traktor pred njo. Punca sploh ni pogledala v ogledala (njene prve izjave, sicer policiji čisto drugače povedane ob prisotnosti njenih staršev). Iz notranjega pasa vozišča jo je zrinila čez drugi pas ven iz ceste.

Jaz sem bil 10 metrov za njo, in je zgledalo kar grdo.

Voznica ima že cela 2 (dva) meseca vozniški ispit in njena starša sta izjavila, da je odlična voznica :shock: :x

Upam, da vo Vale spet hitro na motorju.

LP, Sax

Ce bo Vale dobila kupon od "odlicne" voznice, naj gre do kakega odvetnika, da bo pri zavarovalnici pokasilrala $$$$$$$$$$$$ za svoje poskodbe. V cetrtek mi je moja odvetnica povedala, da ce dobis kuponcek, ni potrebno, da imas AO PLUS, da dobis kesa za svoje poskodbe.

PS. Ce hoces naslov od moje odvetnice, ki se ukvarja samo s takimi (zgoraj omenjenimi) primeri, mi pošlji Privatno sporocilo.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta vikend sem naredil naslednjo turo, ki pa jo je mozno (brez piknika, ki je bil na sredini poti) narediti v enem dnevu.

Startal sem na Polzeli nadaljeval proti Celju in naprej do Tepanj. Od tam je pot vodila proti Poljcanam (natancneje Zgornjim Poljcanam). Tam sem zavil proti (planinskemu domu) Bocu in na vrh.

Naslednji dan, v nedeljo, pa po obratni poti nazaj domov.

Odlicno !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj naredil eno furco tja do Bleda.Mi je pa že takoj na žačetku v LJ neki nedeljski voznik veselo zavijal levo, tako sem žlajfal sem se kar po sprednjem biciklu pelu,pokazal sem mu fack potem pa naprej.Še kojniča sem napojil.Na Bledu je bil lep sonček malce sprehoda ob jezeru na eno pijačo, potem pa počasi domov na cesti proti LJ je bila pa kar gužva.Stemnilo se je ko sem prišel domov naredil cirka 150 km ni pretirano veliko je bila pa prijetna vožnja. :D :D Pa je šla nedelja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nedeljo sem si rezerviral zase, družino sem poslal v Leclerc, sam pa sem se namenil proti Logarski dolini, in čez Jezersko nazaj. Vendar je že v lukovici scalo, nebo proti štajerski pa je bilo čisto črno, zato sem ene petkrat ( sigurno večkrat ) mastno zaklel, in obrnil proti domu.

Doma sem jih seveda presenetil , skuhal kosilo, potem pa je posijalo sonce. Seveda smo šli nazaj na moped in sicer proti Ribnici, Cerknica, PLanina, ( ni blo dobr, je bla mokra cesta v senčnih ovinkih ) , in domov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po napovedi v "najavi dnevnih voženj" sem se danes odpravil kotalit južno od Ljubljane. Na viško črpalko ni prišel nihče, zato sem se šel potepat sam. Proti Brezovici je bilo na cesti še nekaj gneče. V Podpeči sem po "ta strmi" krenil proti Rakitni. Ovinki mi danes niso najbolje ležali, najbrž bo kriv tudi poln želodec zaradi poznega kosila. Na vrhu je bilo občutno hladneje kot spodaj. Zvalil sem se na klopco ob jezeru in opazoval možaka, ki se je trudil iz jezera izpuliti kako ribico. Najprej je neusmiljeno mahal s palico za muharjenje. Ribice so povsod veselo skakale iz vode, samo tam, kjer bi bilo treba, pa ne. Možak je nekajkrat spremenil strateški položaj na obali, ribice pa kontra v vodi... Naslednji neusmiljeni napad na ribjo zalego je bila palica z "blinkerjem". Možak je zvito vlačil blinker po vodi, pa ni prepričal nobene ribice, da je tisti pleh užiten. Na koncu je na štrik namontiral plovec in nekakšnega nagnusnega plastičnega hrošča. Te grdobe ribice itak niso marale spljoh (kdo bi pa ga...).

Ker se je dan že nagnil, sem odjezdil dol z Rakitne. Kljub klancu navzdol so mi šli ovinki precej bolje izpod koles. Najbrž sem med zabavnim lenarjenjem ob jezeru prebavil pozno kosilo... Ker je bilo svinjsko mrzlo, sem se na kratko ustavil še ob jezeru v Podpeči. Spodaj je bilo precej topleje kot na Rakitni. Pot sem nadaljeval proti Tomišlju in Brestu, kjer sem skoraj povozil kuro, ki mi je stekla čez cesto. Le malo naprej, na Igu, mi je nasproti pripeljal tovornjak z živino in tik pred mano zavil levo. V nekaj minutah že drugo zaviranje do ustavitve. Medtem, ko sem čakal, da se je tovornjak zbasal na dvorišče, sem razmišljal o navadnih kurah na cesti in slepih kurah za volanom...

Prav na koncu Iga sem srečal še Udija, ki mi je pripeljal nasproti, potem pa gasa proti Ljubljani. Na kratko sem se ustavil še pri kolegih letalskih modelarjih ob Ižanki, nato pa odjezdil domov. Skupaj mrrrrrrzlih 65km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Sva morala se vse nakupiti za poroko v soboto in tako sva zamudila...

:shock: :shock: Oooo, a sta se kar poročila ... pa tolko je bilo povedanega v neki drugi temi o tem :twisted: :wink: :arrow:

Hotschko, ni še bila bnajin aporoka. Sva pa naredila plane, kako bo izgledala najina.... :wink: :D :D :D :D

Razen, če se ne bom malo pred tem prišla skrit k tebi.... :wink: :D :D

Alla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

[

Ker je bilo svinjsko mrzlo, sem se na kratko ustavil še ob jezeru v Podpeči.

Transalp lepo da si se vstavil na Jezeru , ampak v Podpeči ga ni.

Jezerci občutljivi na to. :evil: :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako se pa reče tej mlakuži? Jezersko jezero ali Podpeško jezero? :wink: :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako se pa reče tej mlakuži? Jezersko jezero ali Podpeško jezero? :wink: :roll:

Kaj več kot mlakuža res ni je pa kar solidno globoko.

Recimo jezero pod krimom ali pod krimsko jezero. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem naredila prvo furo po sloveniji - solo.

A koko to izgleda, velike oči, upoštevanje (večinoma) prometne znake,

,........no in na koncu sem prevozila 60 km v lepem sončnem vremenu,

čez Horjul do Vrhnoke in po isti poti nazaj.Nazaj grede me je motor že malo bolj ubogal :oops: :lol: :lol: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bravo Climberka. Samo ti cepaj kilometerje, bo motor še bolj ubogal razen, če ga ni Climber kaj našuntal proti tebi :wink: :evil: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že klečim na koruzi... :x

Torej - jezero je v vasi Jezero, ki je čisto zraven Podpeči. A lahko zdaj še kdaj pridem do jezera v Jezeru? Da me ne boste Jezerci natepli... :roll: :twisted: :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!