S57CQ Objavljeno Marec 1, 2003 Deli Objavljeno Marec 1, 2003 LP Jaz se vedno planiram iz Dubaja v Ljubljano - cez Iran in Turcijo. Plani so za oktober nastavljeni. Ce ima kdo kaj podobnega v mislih, lahko kaksno koordinacijo gibanja izvedemo. Tale podatek za Teheran bom preveril pri "nasi firmi" v Teheranu. LP DANE zaenkrat se Erbil/Kurdistan.... :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 1, 2003 Deli Objavljeno Marec 1, 2003 Jaz se vedno planiram iz Dubaja v Ljubljano - cez Iran in Turcijo. Plani so za oktober nastavljeni. Ce ima kdo kaj podobnega v mislih, lahko kaksno koordinacijo gibanja izvedemo. Z motorjem? Kako ga boš pa dol pripeljal? (Turčija in Iran bi sedla, ja...) Tale podatek za Teheran bom preveril pri "nasi firmi" v Teheranu. No dej please... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
S57CQ Objavljeno Marec 2, 2003 Deli Objavljeno Marec 2, 2003 LP Varianta je zbirni kontejner in ladja to je cca 400 $. Casa imam tako ali tako zadosti. Za ostale detalje pa ko pridem domov LP Dane Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 2, 2003 Deli Objavljeno Marec 2, 2003 Za ostale detalje pa ko pridem domov To je... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
S57CQ Objavljeno Marec 2, 2003 Deli Objavljeno Marec 2, 2003 LP Ja zal ne morem se nic dolocenega napovedat o datumu. Vse je odvisno od situacije tu dol. Ce bo pokau- pa kdaj bo - pa kje bo itd... Drugas sem nekaj planiral v drugi polovici aprila ampak bomo videli... Tudi za zbirni kontenjer se se dogovarjam z kolegi iz Pirana... mozno bo verjetno tud za pol cene kar pa je cist ok. :D LP Dane Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladen Objavljeno Marec 4, 2003 Deli Objavljeno Marec 4, 2003 Kaj pa čez Yugo in Bulgarijo, je draži ? Igumenista - Istanbul =1250 km Ajdovščina - Istanbul =1500 km Ladja it Trsta je svinsko draga, vsaj v sezoni, pri tem pa izgubiš dva dni za tja in dva dni za nazaj. Če si dober porabiš še dva dni po Grčiji za eno smer, ker trajekt prispe ob 2h popoldne. Čez yugo je problem Bolgarija zaradi korupcije in kraje. Moral bi v enem dnevu do meje Srbija - Bolgarija, tam prespat, potem pa čez dan prečkat Bolgarijo. Jaz sem šel lani s trajektom do Igoumenice in mi je strašno zatežilo. Za nazaj je imel 8h zamude, na trajektu je strašen dolgčas. Če bom šel še kdaj, bom poiskal kako drugo varjanto. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 4, 2003 Deli Objavljeno Marec 4, 2003 Čez yugo je problem Bolgarija zaradi korupcije in kraje. Moral bi v enem dnevu do meje Srbija - Bolgarija, tam prespat, potem pa čez dan prečkat Bolgarijo. Kolk km je čez BG? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Marec 4, 2003 Deli Objavljeno Marec 4, 2003 1485 km iz Ljubljane Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Marec 4, 2003 Deli Objavljeno Marec 4, 2003 Do Sofije je 900 km. Bi moralo biti izvedljivo priti do tja v enem dnevu. Vsaj čez Hrvaško je namreč cel čas avtocesta in če prav vidim celo do Niša. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Marec 4, 2003 Deli Objavljeno Marec 4, 2003 Jaz nekako upam, da bi se izšlo štart okoli 23:00 iz SLO, ponoči čez CRO, zgodnje jutranje ure YU, in čez dan čez BG (po avtocesti). Vse to po najbolj avtocesti podobni poti do Istambula. Če bi bilo posreči bi prvič prespal na Turški strani, če ne se bo pa tudi že nekje našel kak varen prostor. Sicer pa je to le preračun po Mappointu, kako bom v resnici zdržal bom še videl (če ne bo trajekt cenejši in hitrejši). Realno mislim, da bi v 2 dneh intenzivne vožnje pristal v Istanbulu. 3 dni pa z ustavljanji in nekaj ogledi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 4, 2003 Deli Objavljeno Marec 4, 2003 1485 km iz Ljubljane Mah ne od tukaj... od YU meje do TR meje... :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Jaz nekako upam, da bi se izšlo štart okoli 23:00 iz SLO, ponoči čez CRO, zgodnje jutranje ure YU, in čez dan čez BG (po avtocesti). Vse to po najbolj avtocesti podobni poti do Istambula. Če bi bilo posreči bi prvič prespal na Turški strani, če ne se bo pa tudi že nekje našel kak varen prostor. Sicer pa je to le preračun po Mappointu, kako bom v resnici zdržal bom še videl (če ne bo trajekt cenejši in hitrejši). Realno mislim, da bi v 2 dneh intenzivne vožnje pristal v Istanbulu. 3 dni pa z ustavljanji in nekaj ogledi. Kaj ti misliš ponoči z motorjem potovat? Zakaj pa naj bi to bilo dobro? Kdaj pa misliš spat? Če pa ob 23.00 štartaš boš lih ob 6ih zjutraj na srbsko hrvaški meji (jugoslavije ni več) in boš moral počakat do sedmih, da spet začnejo delat. Na avtocesti si od Ljubljane do Biča, od Bregane do Niša, od Sofije do Plovdiva in od Edirna do Istanbula. To ti pa ja mora ratat v dveh dneh. Sicer pa a ni šla lani Zarja nekje po tej varianti? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Kolk km je čez BG? 375 km Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Ah, pol pa ni panike... 375km pa ja narediš v enem dnevu... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladen Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Še ene nevšečnosti sem se sponmil na poti prek yuge. Potreboval bos vize za Srbijo za tja in nazaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Še ene nevšečnosti sem se sponmil na poti prek yuge. Potreboval bos vize za Srbijo za tja in nazaj. Pride cca 5.000, dobiš jo pa lahko tudi na sami meji. Je pa minus tudi cestnina za avtoceste, kolk približno pride pa ne vem. Pocen pa itak ni nič. "Kaj ti misliš ponoči z motorjem potovat? Zakaj pa naj bi to bilo dobro? Kdaj pa misliš spat? Če pa ob 23.00 štartaš boš lih ob 6ih zjutraj na srbsko hrvaški meji (jugoslavije ni več) in boš moral počakat do sedmih, da spet začnejo delat. " 1. do YU ja, imam luči, naprej ziher ne 2. zato da mi čimveč časa ostane za Turčijo, cilj čimprej priti do Istambula (s tem ne mislim divjanja), nato pa izi naprej in kakor se bo izšlo ( po potrebi skrajšati pot).Pa itak tisto noč ko se naslednje jutro odpravim kam dlje en k*** spim. 3. spati 1. dan ne (če me bo pa matral se bom pa nekam zleknil, do sedaj ni bil to problem) 4. bom pač štartal ob 0.00 ( mogoče ob 3 zjutraj, mogoče ob 3 popoldne,... nič še ni rečeno) x. na tako pot še nisem šel in se bom prej še fajn pozanimal kako in kaj sedaj imam načrte še v povojih, saj niti ne vem če bom imel dosti dopusta. Kakšni nasveti in izkušnje vedno dobrodošli. :wink: :idea: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Kolk km je čez BG? 375 km A je na tej cesti tudi polno lukenj v katere toliko da ne padeš, ali je cesta dokaj normalna ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno Marec 5, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Cesta je v Turčiji!!! neverjetno lepa.Proti vsem pričakovanjem.Asfalt drži kot treba razen na nejkaterih delih vse torej ok..............pol pa kr od nekje 20cm globoka jama k se pojav pred tabo, zavervanim v dobro cesto pr 120km/h!! :roll: :shock: :shock: :shock: :D Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladen Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Po moje ni potrebno vozit ponoci. Jaz sem si lani tako planiral: Zgodaj zjutraj start do Niša (758km). Tam prespat v kakem hotelu, cena ne more biti prevec visoka, potem pa zgodaj zjutraj čez Bolgarijo v Istanbul (693), prespat v kampu pri glavnem letališču. Ce ceste niso prevec slabe je to popolnoma izvedljivo, moj rekord je 1350km v enem dnevu. Racunti moras tudi na to da imas na zacetku potovanja veliko volje, kondicije in zivcev, za domov bo pa malo tezje. Vazen je pa tudi motor, kaj vozis?, si sam ali v dvoje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno Marec 5, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Sam 1350km/dan je pa tut za avtocesto mal huda zadeva!!! :oops: :cry: :o Boleča rit, pa utrujenost predvsem pa slaba koncentracija!No ampak rekord je pa!!!! :wink: Pol si se pa zvalu dol z motorja al si gor ustou k sta se zlimala!? Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zarja Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Sicer pa a ni sˇla lani Zarja nekje po tej varianti? Ne, nisem sicer smo razmisljali o tem, ... a na koncu smo se zaradi stiske s casom odlocili za to pot: Do Ancone (slabih 600km) z motorjem, od tam pa s Fast ferryjem do Igumenitse. Ne vem, a se tole cenovno splaca ali ne? Vsaj peljes se, ni ti treba skoraj en dan vec zdet na ladji. Pa se vecjo izbiro trajektov imas od tam. Niti ne rabis rezervacije. Peleponez- prepeljali po dolgem in pocez, Korint, Atene, na sever do Meteore. Poskusili priti cez Makedonsko mejo, naslednji dan cez Albansko ... ni slo, ni blo vize, ni se dal nic sarmirat. :roll: :? :lol: Nato na Krf, 2 dni pocitka in na trajekt za Benetke. Res je ze skrajni cas, da napisem tale potopis, pa kaksne slikce zraven prilimam. :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Res je ze skrajni cas, da napisem tale potopis, pa kaksne slikce zraven prilimam. :roll: Zarja a veš da res. Jst sm do tega trenutka živela v iluziji, da si ti bla lani v Turčiji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zarja Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Res je ze skrajni cas, da napisem tale potopis, pa kaksne slikce zraven prilimam. :roll: Zarja a vesˇ da res. Jst sm do tega trenutka zˇivela v iluziji, da si ti bla lani v Turcˇiji. Tut bla, samo sem motor zamenjala za neki druzga. :wink: :lol: Eh, na napakah se ucimo. :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno Marec 31, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 31, 2003 Do poletja bi loh bilo že kej bol mirno tam doli tako da Turčija je še vedno opcija!!!!! :?: :idea: Sedajle ponujajo za Turčijo skor zaston aranžmaje pa vseen ne vem če je res varno!!! :o No kdor gre poleti dol bo vseekakor poceni letoval!Sam da nau kaka bomba falila!! :wink: Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno April 5, 2003 Deli Objavljeno April 5, 2003 Kaj kej vi menite za Turčijo. Je lahko dol nevarno zaradi vojne v Iraku ? Imam še vedno plan iti tja dol poleti (tudi preko Kurdistana če bo sreča dala), toda moja že ni več tako zainteresirana. Sam mislim, da Turčijo vojna bolj malo zadeva s strani varnosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se