Skoči na vsebino

MOTO oprema - kakšna, kje kupovati...

Priporočene objave

Objavljeno

Pa dolge rokave tudi :D

Tole je bilo pri 20kmh po asfaltu. Pa mesec rehabilitacije :P

post-532-1141319206_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Pa dolge rokave tudi :D

Tole je bilo pri 20kmh po asfaltu. Pa mesec rehabilitacije :P

tole je bilo pri 60-80 km/h v ograjo v usnjeni opremi, roko ob ograjo pritisnil motor...

kaka 2 tedna zelo malo moči v celi roki, potem so se v nekaj mescih kite postavile nazaj na svoja mesta in zdaj je ok...

Če ne bi bilo usnja, bi bil morda kak rez v meso, verjetno do kosti. Verjetno bi bil rez tudi v vratu skozi goltanec...

post-467-1141320340_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil SymRu
Objavljeno

fantje ne se zaje... sam previdnost pa popolna motoristicna oprema nas resijo pred kaksnimi hujsimi posledicami! Ce bomo cakali da bodo drugi skrbeli za nas na cesti bomo verjetno cakali zelo dolgo, pa tiso da meni se pa to ne more zgoditi je mal mim. :OK:

zmaga je nasa :yea1:

Objavljeno

uf...tole je bila pa doza modrosti....v poplavi postov kako je vedno treba biti polno opremljen, z zelvami, usnjem itd. smo dobili nasvet naj vsaj dolge hlace nosimo....HVALA .) :yea1:

No ja VSAJ dolge hlače pa rokave, pa še to je bolj za male motorje. Pri 100km/h ti navadne hlače enostavno raztrga. Kar se pa tiče izleta do bližnje trgovine pa menim, da ni potrebno si vreč vso opremo gori, kr bi prej peš do tam pa nazaj pršu kot opremo dal gor...vsaj pri trgovinah pri meni

Objavljeno

...Ce bomo cakali da bodo drugi skrbeli za nas na cesti bomo verjetno cakali zelo dolgo, pa tiso da meni se pa to ne more zgoditi je mal mim. :OK:

...

Ja, dolgo čakali. Ampak na pokopališču.

Objavljeno

nekaj me še zanima... za jakne... kje se jih najbolj splača kupiti?

Objavljeno (popravljeno)

najceneje so kake ukradene, ampak manj težav maš, če jih kupiš z računom v trgovini.

Ena taka je TC motoshop, druga Habat Moto Center, tretja Avto Triglav, četrta Pilko moto shop, peta Louis, šesta Hein Gericke, sedma Polo, osma Pignolo, deveta...

O posameznih prodajalnah obstajajo že teme na motosvetu. Malo uporabi iskalnik, pojdi v forumski sklop "Oprema".

PS: nakup ukradenih odsvetujem. V tem primeru je treba obvestiti pristojne organe. :)

Popravljeno . Popravil SymRu
Objavljeno

Ja, malo preglej temo oprema...sicer je pa relativno, kaj se splača, ni res? Če iščeš za manj denarja, bo verjetno Avstrija bolj primerna, za kaj več se pa v SLO tudi precej najde, sploh zdaj, tik pred sezono. Naj ti bo všeč in udobna (jakna), ker vseeno (dobra) moto roba ni poceni in ti je kasneje lahko žal. Meni je bilo, ker sem mislil, da je prva (oprema), na katero naletim več kot odlična :(

Objavljeno

aha... hvala za nasvete... jst sem namreč že gledla jakne pri nas (habat, TC in pa pilko), pa so mi samo 2 prav in udobne... ena za 47.000 in ena za 55.000 sit.

upam, da se bom lahko odločila... bom pa še malo pogledla.

Objavljeno

Kaj pravite, a se splača nabavit rabljeno opremo(mi rabi kombinezon in še kaj druzga za tomos cup in moj motor) glede na to da imam 15 let in jo bom kmalu prerasu?

Objavljeno

Ker si iz Celjskega konca poglej še malo v trgovini v Drešnji vasi. Na tvojem mestu bi naredil en izletek v Avstrijo, še prej pa bi malo pregledal oglase z rabljeno opremo ( na motosvetu, www.(Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.) in www.bolha.com ). Včasih se tudi med rabljeno opremo najde kaj dobrega, ker kdo kupi napačno velikost, proda motor ali zamenja sovoznico :P

Naj ti še napišem, da tu na forumu vsak hvali svojo jakno, zato ti priporočam, da se kar sama odločiš katera bo najbolj primerna zate. Pazi, da ti bo jakna res prav, da je kvalitetno narejena in da ima ustrezno zaščito. Vse ostalo so nijanse...

Ne splača se ti pa dajati celo premoženje samo za jakno in se nato voziti brez ostale opreme. Takšne "male" stvari kot so rokavice znajo biti kar drage, zato računaj še na ta strošek. Sam sem se prvo sezono vozil kar v bulerjih in sem si namesto škornjev raje kupil želvo. ;)

Ross|e20 veliko sreče pri nakupu jakne :OK:

Lp Ciciban

Objavljeno

hvala ciciban...

v drešinji vasi pri pilkotu sem tudi bila. ima wintex robo, vendar mi ne ustreza.

bom verjetno šla tudi do avstrije in pa do italije, ker v kopru študiram.

rokavice pa že imam (še od prej).

Objavljeno

tukaj se vrti o ZAKAJ oblecti ustrezno opremo, ne kje kaj nabaviti. samo v spomin. :)

Objavljeno (popravljeno)

:topic: no že k se govori o tem, kje je ta Pilko u LJ? neki sm brsku pa link ne dela več (slomoto.com al neki takega)

vsaj ulico če ker ve naj mi napiše, se bom že znajdu.

aja, ON TOPIC: vedno oblečt nase zaščitno obleko. razen če lih greš 200 m od bajte do bifeja... :doze:

Popravljeno . Popravil GorazdH
Objavljeno

aja, ON TOPIC: vedno oblečt nase zaščitno obleko. razen če lih greš 200 m od bajte do bifeja... :doze:

Jz dam čelado gor tut do kafiča 50 m gor po ulici ... do službe (2-6 km) in za opravke po mestu pa še rokavice in želvo... včasih tudi jakno... za dlje pa tut druge kose ...

Objavljeno

Enako, čelado gor za vsak prevožen meter.. Tako sem se navadil in če se peljem brez čelade se počutim tako, kot da bi npr pri pešačenju bil nag. Za opravke po mestu, pa do trgovine navadno pa želvo in jakno. Za vse ostalo je navadno v uporabi popolna oprema :)

Objavljeno

:topic: no že k se govori o tem, kje je ta Pilko u LJ? neki sm brsku pa link ne dela več (slomoto.com al neki takega)

vsaj ulico če ker ve naj mi napiše, se bom že znajdu.

Če prideš iz primorske po Tržaški , zaviješ desno na Tbilisijsko (smer trgovina Spar Vič),greš do konca ulice, kjer zaviješ levo na Cesto v mestni log (na desni vidiš glavno pošto), do prvega križišča, kjer spet zaviješ levo na Koprsko, po kateri se pelješ do konca oz. pred mostom čez Gradaščico zaviješ levo, še cca 50m do konca ulice in spet levo in si direktno pred Pilko-m.

Da ne bom čist :topic: , če boš šel z motorjem samo v polni opremi, pa pazi na križišča na Koprski ( ne zanašaj se na prednost !!! )

Drugače pa kot pravi Sym, s čelado tudi od firme do kafiča 50m.

Objavljeno

zdravo!!

jaz bi pa bil zelo vesel če bi mi lahko kdo podal mere za crash pads ali pa vsaj kakšno skico ozr.

bilokakšne podatke za izdelavo te zadeve!

za fazerja 600 ,03

hvala

Objavljeno

no jaz mam čelado vedno, razn ko v izoli grem 100m po ulicah, ker je hitrost mogoče največ 20km/h pa takrat vozim bol počasi

Objavljeno

sam ponavat vska tko pravi sej se ne bo nc naredl bom su cist pocas sam se lih takt narajs kej zgodi sej ni nujno da si ti kriv se zarat malomarnosti drugih lohk najebeszato nc ne stane ce das na glavo celado saj to

Objavljeno (popravljeno)

sam ponavat vska tko pravi sej se ne bo nc naredl bom su cist pocas sam se lih takt narajs kej zgodi sej ni nujno da si ti kriv se zarat malomarnosti drugih lohk najebeszato nc ne stane ce das na glavo celado saj to

Še vedno polpismen, a? :glare:

Popravljeno . Popravil pirrulz
Objavljeno (popravljeno)

sory ti k si popovn pizda sej ce ne razumes kva cm povedat mi pis na pm

al se pa nehi z hobijem ukvarjat pa bo resen problem :grim

Popravljeno . Popravil miha
Objavljeno

sory ti k si popovn

Oprostim. Hvala, vem. B)

pizda sej ce ne razumes kva cm povedat mi pis na pm

Na PM ti ne bom pisal. Kolikor lahko sklepam, nisi baba, od ostalih atributov pa tudi ne poseduješ nobenega, zaradi katerega bi si želel po PM dopisovati s tabo. :)

Hm. Sori, no habla. :fredy: Tvoji semantično-sintaktični prijemi mi nekako niso najbolj jasni. A lahko to v angleščini ali nemščini napišeš, če že v koliko-toliko berljivi slovenščini ne gre? :hmm:

P.s.: chill, boy, da ne boš rane na želodčku fasal. :friend1: B)

Objavljeno

Miha, mislim, da nisi razumel, da nam hočeš vsiliti način komunikacije, ki ga uporablja tvoja generacija na vam namenjenih forumih in chatih. Na tem forumu pa smo ljudje, ki imamo isti hobi in smo različnih generacij in se pač radi razumemo med sabo. Pa brez zamere. ;)

Objavljeno

Ja je res včasih težko razumet, če kdo govori dosti po domače. pa tudi naj se ne bi preklinjalo na tem forumu... :nono:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!