PLAYGAME Objavljeno September 20, 2007 Opozori Objavljeno September 20, 2007 suzuki?? bi stvar bila prevelika za mini moto, malo me še skrbi res res ne vem, ker je tukaj 12v elektrika, kam na mini moto sploh priklopiti, ali pa da se da neko baterijo,sm ne vem kam zaradi prostora, drugače ap tudi mene zanima, bom pa še malo našim fantom omenil,za nakup! hvala
suzuki Objavljeno September 20, 2007 Opozori Objavljeno September 20, 2007 Hola playgame! tisti del zadeve ki je na motorju dela na dve (gumb) bateriji; oddajnik, ki stoji nekje ob stezi pa ima svojo 12V baterijo... nasploh imaš vse mere v priloženem PDF filetu ali na njihovem HPju :) vesel bi bil če mi lahko poveš do jutri opoldne, ko bom poklical proizvajalca za naročila
laaz Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 LP. Mene pa zanima, če kdo ve kje bi našel kaj takšnega oz. podobnega: http://www.gravity-slaves.co.uk/?a=419
RHonda Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Kaj pravite kaj na tole zadevico: CLICK Zgleda še kar v redu le da je prek ebay. Pa me zanima koliko so kaj cene lap-timerjev pri nas, ča ga naročiš oz. kateri prodajalci jih imajo ?? Bom sigurno letos kej na Grobniku pa si ne predstavljam krogov brez merjenja časa .)
RHonda Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 TU je še eden. Kaj pa pomeni pri nakupu oznaka ''sofort kaufen'' ?
decaf Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Da ga lahko kupiš takoj za to ceno, in ga ne licitiraš...
Rock-46 Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Ali je od zadnjih dveh kateri ki deluje tudi na magnetke v stezi?? ALi vsi delujejo samo med sebojno ko se srecata... LP;Rok
marko55 Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 TU je še eden. Kaj pa pomeni pri nakupu oznaka ''sofort kaufen'' ? Ta ponudba je še boljša, ker je brez poštnine. Tudi meni se zdi zadevca zanimiva...
XXXL Objavljeno Marec 21, 2008 Opozori Objavljeno Marec 21, 2008 (popravljeno) Kaj pravite kaj na tole zadevico: CLICK Zgleda še kar v redu le da je prek ebay. Pa me zanima koliko so kaj cene lap-timerjev pri nas, ča ga naročiš oz. kateri prodajalci jih imajo ?? Bom sigurno letos kej na Grobniku pa si ne predstavljam krogov brez merjenja časa .) Jaz ga imam in se mi zdi kar v redu. Glede na to, da prenese cross progo in slabe pogoje (vibracije, prah), bo za Grobnik špica. Popravljeno Marec 21, 2008. Popravil XXXL
Jure Objavljeno Marec 21, 2008 Opozori Objavljeno Marec 21, 2008 Tudi jaz bi mogoče vzel tole :D Kako je pa če ima na Grobniku npr. več folka enake laptimerje. A se kaj motijo signali oddajnikov in sprejemnikov? Vprašanje se ne nanaša samo na ta lap timer ampak na lap timerje nasplošno.. Ker pri nekaterih vem, da piše kao da je signal univerzalen in da je za več lap timerjev dovolj samo ena enota ob progi.. Kako to zgleda, če pride še nekdo s takim lap timerjem kot ga imaš ti in pač postavi svojo enoto na drugem koncu ciljne ravnine?
Gregs Objavljeno Marec 21, 2008 Opozori Objavljeno Marec 21, 2008 Kako je pa če ima na Grobniku npr. več folka enake laptimerje. A se kaj motijo signali oddajnikov in sprejemnikov? Vprašanje se ne nanaša samo na ta lap timer ampak na lap timerje nasplošno.. Ker pri nekaterih vem, da piše kao da je signal univerzalen in da je za več lap timerjev dovolj samo ena enota ob progi.. Kako to zgleda, če pride še nekdo s takim lap timerjem kot ga imaš ti in pač postavi svojo enoto na drugem koncu ciljne ravnine? Nastaviš si zamik senzorja (ti recimo na Grobniku 1:25, če slučajno padeš pod 1:30... ;) malo šale... da ne bo zamere :OK: ). Tako ti ne zajame časa na kakšnem drugem transponderju, ampak pač na prvem, ki je po zamaknjenem času. Tako ti mogoče meri čas tisti transponder, ki je postavljen pred tvojim (če sta na isti frekvenci), ampak je to tako ali tako vseeno, ker imaš pač zamik časa. Če pa imaš tak transponder, ki ti meri tudi sekcije v krogu, se pa to posebej nastavi.
Jure Objavljeno Marec 21, 2008 Opozori Objavljeno Marec 21, 2008 (popravljeno) Tnx za razlago :) Bi še kdo naročal tole zadevo z Ebaya? Bi lahko skupaj naročili :) Za krog izmerit pri amaterski vožnji je pomoje dovolj :) Popravljeno Marec 21, 2008. Popravil DeX
PLAYGAME Objavljeno Marec 21, 2008 Opozori Objavljeno Marec 21, 2008 jaz iamm stvarco doma,sm žal nism še utegnu probat,če bom zdej v teh dneh ajvim,sm si pa kupil za mini moto.
Jure Objavljeno Marec 21, 2008 Opozori Objavljeno Marec 21, 2008 Čimprej sprobaj in poročaj, da še mi nabavimo, če je ok :D Kje pa si nabavil pa koliko si dal? LP
PLAYGAME Objavljeno Marec 25, 2008 Opozori Objavljeno Marec 25, 2008 Čimprej sprobaj in poročaj, da še mi nabavimo, če je ok :D Kje pa si nabavil pa koliko si dal? LP iz italije nekje en koelga dobilcena se mi zdi da takrat 145eur bom javil seveda
MihaJ Objavljeno Marec 25, 2008 Opozori Objavljeno Marec 25, 2008 Nastaviš si zamik senzorja (ti recimo na Grobniku 1:25, če slučajno padeš pod 1:30... ;) malo šale... da ne bo zamere :OK: ). Tako ti ne zajame časa na kakšnem drugem transponderju, ampak pač na prvem, ki je po zamaknjenem času. Tako ti mogoče meri čas tisti transponder, ki je postavljen pred tvojim (če sta na isti frekvenci), ampak je to tako ali tako vseeno, ker imaš pač zamik časa. Če pa imaš tak transponder, ki ti meri tudi sekcije v krogu, se pa to posebej nastavi. Eee, kaj bi lahko še enkrat tole razložil prosim? :unsure: Nisem čisto razumel. Hvala
Jure Objavljeno Marec 25, 2008 Opozori Objavljeno Marec 25, 2008 iz italije nekje en koelga dobilcena se mi zdi da takrat 145eurbom javil seveda A ima ta lap timer tudi možnost za nastavit, kdaj ne sprejema signala? Za primer več postavljenih oddajnikov ob progi, da ga ne zmeša? Ker po fotki sodeč ima samo dva gumba, se da to vseeno nastavljat? XXXL mogoče, ti tudi imaš a ne? LP
suzuki Objavljeno Marec 25, 2008 Opozori Objavljeno Marec 25, 2008 Eee, kaj bi lahko še enkrat tole razložil prosim? :unsure: Nisem čisto razumel. Hvala Hola, zelo preprosto: lap-timerju lahko poveš da ko zazna signal naj potem poljubno število sekund (npr 20) ne upošteva nobenega signala več; tako te večje število oddajnikov na zidu ciljne ravnine ne bo več motilo... je pa res da ti bo čas meril prvi oddajnik in ne tvoj, če ga imaš postavljenega nekje bolj v sredini OK? SharpNinja 1
Jure Objavljeno April 23, 2008 Opozori Objavljeno April 23, 2008 (popravljeno) Končno nabavil lap timer in ga tudi sprobal že Odločil sem se kar za slovenski proizvod Timemaster Z2 od Kbros Electronic --> KLIK TIMEMASTER Z2 * velike čitljive številke * možnost merjenja do 4 vmesnih časov * memorija za shranjevanje do 2500 časov * ultra svetilna LED za prikaz BEST LAP * avtomatsko ugašanje po 10 min. nedejavnosti * eksterno (12V) ali interno (baterijsko) napajanje * nadgradlljiv firmware Centralna enota TIMEMASTER Z2 * natančnost merjenja 1/100 sek * mere:: 110×65×23 mm * teža: 90 g * dolžina kabla senzorja: 0.7 m IR oddajnik ZX-1 * doseg oddajnika: 20 m * indikator delovanja (LED) * stikalo za vklop/izklop * napajanje: 12V akumulator (ni vključen) ali 8×AA baterije (niso vključene) * mere: 120 ×80×44 mm * teža: 150 g Na Novem marofu je delal odlično, prav tako pa so črke dovolj velike, da lahko brez problema tudi kdaj vmes vržeš oko gor. Ampak itak ponavadi nimaš časa :D Skratka če bo delal tako kot mora, je to super nakup :D Popravljeno April 23, 2008. Popravil DeX
Valetski Objavljeno Maj 28, 2008 Opozori Objavljeno Maj 28, 2008 Končno nabavil lap timer in ga tudi sprobal že Si dobil kak popust? Jaz tudi razmišljam o tej zadevi...
Jure Objavljeno Maj 28, 2008 Opozori Objavljeno Maj 28, 2008 Za lap timer sem dal 200 EUR. Redna cena je sicer 195, ampak izbiraš ali bi imel verzijo na baterije, torej z lastnim napajanjem, ali pa verzijo, ki se napaja z akumulatorja motocikla. Jaz sem si zaželel, da bi laptimer imel obe možnosti in mi je naredil posebno izvedbo, ki to omogoča, zato 5 eur več. Ampak meni osebno ta možnost pomeni več kot 5 eur, tako da sem kar zadovoljen. Drugače pa sem ga sprobal samo 1x in sicer na novem marofu pa lahko rečem, da sem zelo zadovoljen. Vse skupaj je dovolj priročno za prenašanje, tako enota s sprejemnikom, ki ju daš na motor, kakor tudi oddajnik, ki gre ob pisto. Oddajnik ima prav tako dve možnosti napajanja, lahko imaš noter tamale baterije, ali pa prineseš sabo akumulatorček in ga priklopiš. Meniji na centrali enoti so razumljivi in pregledni, displej je dovolj velik, da bi lahko načeloma pošpegal nanj tudi med vožnjo in videl čas, ampak na marofu itak nimaš cajta, vsaj jaz ne :D Skratka prvi preizkus je odlično prestal, lepo meril, nič hecal.. Edino kmalu po začetku, ko sem začel stopnjevat tempo in s tem tudi nagib pri vožnji mimo oddajnika, mi ni zabeležolo par krogov, ker je bil oddajnik ob progi postavljen prenizko, da bi ga sprejemnik na motorju zaznal (zaradi nagiba motorja). Oddajnik sem potem malo dvignil in je bilo od takat naprej vse bp :)
pjero Objavljeno Maj 28, 2008 Opozori Objavljeno Maj 28, 2008 Za lap timer sem dal.. 200eur....... matr so te nategnl :headbang: :headbang: tole bi nabavu
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se