smasher Objavljeno Avgust 16 Objavljeno Avgust 16 Nisem nek težki expert, ampak tok je tudi odvisen od porabnikov, če ni nobenega porabnika se bo napetost na vhodni strani zvišala in regulator se bo nekaj grel med reguliranje. Ali imaš kakšne posebne porabnike? Ker to je cca 400W, ne vem kako bi na motorju nabral 400w porabnikov. Imaš kakšne grete ročke, dodatne luči ? Svetoval bi dobrega električarja s tokovnim merilcem... Problem je v tem da sem videl nekaj švoh avtoelektričarjev in tisti ki delajo na napeljavah ponavadi nočejo delat na vozilih. Bom doma preveril če poceni tokovne klešče delajo na motorju pa se javim spet z novim nasvetom.
MiNa Objavljeno Avgust 17 Objavljeno Avgust 17 pred 10 urami, Oknej pravi: Po pregledu je ugotovil da do reglerja pride napetost v prostem teku do 20 A z malo gasa pa do 35 iAmperov in vrč kar se mu zdi znatno preveč. Tule si se zmotil. Avtoelektričar je nameril 20V (voltov) ne 20A (Amperov). Povsem normalno bi rekel da celo premalo. "Regulator napetosti za motorno kolo, znan tudi kot regulator-usmernik, je ključni sestavni del polnilnega sistema, ki pretvarja izmenični tok (AC) iz alternatorja v enosmerni tok (DC) za baterijo in druge električne komponente. Prav tako uravnava napetost, da prepreči prekomerno polnjenje in zagotavlja stabilno napajanje." Tule je lepo razloženo kako se stestira vse komponente Alternator, regulator in akumulator. Dodatni porabniki ne obremenjujejo alternatorja, zgodi se le, da je v primeru prevelike porabe problem, da se akumulator ne polni z zadostnim tokom (ja polnimo ga s tokom ne napetostjo). 1
Oknej Objavljeno Avgust 17 Objavljeno Avgust 17 pred 11 urami, smasher pravi: Nisem nek težki expert, ampak tok je tudi odvisen od porabnikov, če ni nobenega porabnika se bo napetost na vhodni strani zvišala in regulator se bo nekaj grel med reguliranje. Ali imaš kakšne posebne porabnike? Ker to je cca 400W, ne vem kako bi na motorju nabral 400w porabnikov. Imaš kakšne grete ročke, dodatne luči ? Svetoval bi dobrega električarja s tokovnim merilcem... Problem je v tem da sem videl nekaj švoh avtoelektričarjev in tisti ki delajo na napeljavah ponavadi nočejo delat na vozilih. Bom doma preveril če poceni tokovne klešče delajo na motorju pa se javim spet z novim nasvetom. Ojla montirali so mi gretje ročk in dodatne luči meglenke vse na servisu. Zanimivo je to da dve leti je to delovalo bp. Ja sedaj pa kalvarija
smasher Objavljeno Avgust 17 Objavljeno Avgust 17 (popravljeno) A, slabo sem prebral, mislil sem, da piše da gre 20A ven iz regulatorja. Če so pa to voltaže ki pridejo v regulator pane pove kaj dosti. Dobro bi bilo dlje časa merit volzažo z dobrim multimetrom in tudi z AC nastavitvijo, na piaggiotu nisem šel popravljat, ampak vsako tolko pride neka špica ki jo multimeter zazna kot 100V, pa ne vem če prabija al kaj, ampak azdeva dela normalno samo akumulatormalo hitreje skuha.. ampak je eno od unih popravil.. "ko bo sila bom popravil". Kar se tiče HD ja bi bilo potem potrebno dobro preveriti navitje, če tam pošilja kakšne čudne voltaže do regulatorja in ga s tem "muči". Tako da je potebno najprej narediti tako kot je predstavljeno v videu v gornjem postu. ps: morda tudi serviser "škrtari", ker na lepem motorju IT proizvalajca je bila napaka na navitju in je bilo popravilo v garancijskem roku, kar pa zna bit ne najcenejše popravilo na račun prodajalca oziroma ne vem kako so zmenjeni z proizvajalci. Popravljeno Avgust 17. Popravil smasher
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se