Alla Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Pepe, hvala! :004 :004 :004 A B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Avgust 26, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Sonet Pierra de Ronsarda (1524-1585), za TCja :) Pozdravljam te, prečudovita špranja, ki se med stegni belimi svetlikaš in mi življenje v vedrih barvah slikaš, o mila reža, srčno te pozdravljam! Storila si, da več me ne preganja krilati strelec, ki sicer me pika; čeprav se mu le tri noči natikaš, že čutim, da mu silna moč pohaja. O luknjica, ki te obrašča dlaka, prikupnica, ki skrivaš se v goščavo in brž ugneteš vsakega trdnjaka, vsi pevci morali bi v tvojo slavo kleče mrmrati stihe koprneče, v rokah krepko držeč prižgane sveče. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Najhujši način, da nekoga pogrešaš je ta, da sediš poleg njega pa veš, da ga ne moreš imeti.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 BOGATI LJUDJE LJUBIJO DRUG DRUGEGA REVNI ŠČIJEJO DRUG NA DRUGE... (WC v Berlinu ,Madžarska,1910) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Staycool Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Janez Menart - Na vaše vprašanje bojno, kako bo s tretjo svetovno vojno, odgovorim vam - ne vem, na znanje pa dajem, četrta bo spet s fičafajem. :huh: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Parni Valjak- Jesen U Meni Ma sto da zelim Sve je tako daleko I sad mi zao Sve bi opet ponovo Najljepsu pjesmu tebi bi' pjevao Hej kamo srece da sam pjevat' mogao Ptice u bijegu Tisina gradi zidove Zvoni zbogom Rijeci kazne Bozije Te tvoje usne opojne Jos uvijek sanjam kako su me ljubile Jesen u meni tuguje Zasto sanjam cemprese Moje ceste ne vode nikuda Jesen u meni caruje A u tebi proljece Ni sunce ne moze Ne moze kroz oblake Rano moja, hej Najljepsu pjesmu tebi bi' pjevao Hej kamo srece da sam pjevat' mogao Jesen u meni tuguje Zasto sanjam cemprese Moje ceste ne vode nikuda Bez tebe Jesen u meni caruje A u tebi proljece Ni sunce ne moze Ne moze kroz oblke Rano moja, hej... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kontraband Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Jack Johnson - Cocoon Well based on your smile I'm betting all of this Might be over soon But your bound to win Cause if I'm betting against you I think I'd rather lose But this is all that I have So please Take what's left of this heart and use Please use only what you really need You know I only have so little So please Mend your broken heart and leave I know it's not your style I can tell by the way that you move It's real, real soon But I'm on your side And I don't want to be your regret I'd rather be your cocoon But this is all that you have So please Let me take what's left of your heart and I will use I swear I'll use only what I need I know you only have so little So please Let me mend my broken heart and You said this was all you had And it's all I need But blah blah blah Because it fell apart and I guess it's all you knew And all I have But now we have Only confused hearts and I guess all we have Is really all we need So please Let's take these broken hearts and use Let's use only what we really need You know we only have so little So please Take these broken hearts and leave Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kontraband Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Jack Johnson - Never Know I heard this old story before where the people keepa calling for the metaphors that don't leave much up to the imagination so i wanna give this imagery back but i know it ain't just so easy like that so i turn the page and read the story again and again and again sure seems the same, with a different name we're breaking and rebuilding, and we're growing always guessin never know we're shocking but we're nothing we're just moments we're clever but we're clueless we're just human amusing and confusing we're tryin' but where is this all leading we'll never know it all happens so much faster than you can say disaster wanna take a time lapse and look at it back we found the last one but maybe that's just the answer that we're after but after all we're just a bubble in a boiling pot just one breath in a chain of thought the moment's just combusting feels certain but we'll never never know sure seems the same, give it a differnet name we're begging, and we're needing and we're trying and we're breathing never know we're shocking but we're nothing we're just moments we're clever but we're clueless we're just human amusing and confusing we're helping rebulding and we're growing never know never know never know knock knock on a door to door tell you that the metaphor is better than yours and you can either sink or swim things are looking pretty grim if you don't believe in what they're spoon feedin it's got no feeling so we'll read it again and again and again sure seems the same, so many different names our hearts are strong, our heads are weak we'll always be competing never know we're shocking but we're nothing we're just moments we're clever but we're clueless we're just human amusing and confusing but the truth is all we got is questions we'll never know never know never know Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Avgust 26, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Pismo se s čudno poezijo ukvarjate nekateri Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 KAKOR GALEBI IN VALOVI SE SREČUJEMO, GALEBI ODLETE, VALOVI ODPLUJEJO, IN MI ODHAJAMO... (JONATHAN LIVINGSTON GALEB) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Pismo se s čudno poezijo ukvarjate nekateri ← Nekatere napake so tako zabavne ,da jih je škoda narediti samo enkrat.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kontraband Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Ah skoraj bi pozabu Toby Keith - American soldier I'm just trying to be a father, Raise a daughter and a son, Be a lover to their mother, Everything to everyone. Up and at 'em bright and early, I'm all in my business suit, Yeah, I'm dressed for success from my head down to my boots, I don't do it for money, there's still bills that I can't pay, I don't do it for the glory, I just do it anyway, Providing for our future's my responsibility, Yeah I'm real good under pressure, being all that I can be, And I can't call in sick on Mondays when the weekends been to strong, I just work straight through the holidays, And sometimes all night long. You can bet that I stand ready when the wolf growls at the door, Hey, I'm solid, hey I'm steady, hey I'm true down to the core, And I will always do my duty, no matter what the price, I've counted up the cost, I know the sacrafice, Oh, and I don't want to die for you, But if dyin's asked of me, I'll bear that cross with an honor, 'Cause freedom don't come free. I'm an american soldier, an american, Beside my brothers and my sisters I will proudly take a stand, When liberty's in jeopardy I will always do what's right, an American, An American, An American Soldier Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Avgust 30, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 30, 2005 (popravljeno) Danes sem čisto iks (avtor neznan) Danes sem drugačna. Danes nisem JAZ. In čeprav nisem napačna, to ni moj obraz. Danes sem čisto iks. Danes je kot da bi me ne bi bilo. Danes vse drugače je Vem, vse se bo izšlo.. a lahko bi bilo lažje. Danes sem čisto iks. Popravljeno Avgust 30, 2005. Popravil Vale Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fabi Objavljeno Avgust 31, 2005 Deli Objavljeno Avgust 31, 2005 VORREI Vorrei incontrarti un giorno, ritrovarti, in un mondo diverso, in un'altra dimensione, dove non esiste il tempo, dove non esiste la bellezza che sfiorisce e non esistono legami, e pregiudizi. Vorrei che fosse la realta', ma al tempo stesso, sogno. E le nostre voci, trepidi sussurri, le nostre mani, piume lievi. Vorrei che mi abbracciassi ad occhi chiusi, con volto affondato nel ricordo di me. Vorrei con dita lievi, toccare i tuoi capelli, sentire il tuo profumo ed il sapore della tua pelle. E poi... vorrei che il nostro desiderio trovasse pace e con dolcezza, essere un corpo ed un'anima soli. Vorrei sentire i nostri cuori e le nostre menti unirsi in un unico, immenso pensiero d'amore. E scrivere con te altre parole della nostra storia. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Avgust 31, 2005 Deli Objavljeno Avgust 31, 2005 Ne, nočem poljubljati tvojih ust, če je poljubiti samo pozabiti življenje. Lev sem!, ki ga muči lastna griva, zato : ne dotikaj se me, ker veš, da se ti ne morem upreti. ( ? ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno Avgust 31, 2005 Deli Objavljeno Avgust 31, 2005 Danes sem čisto iks (avtor neznan) Danes sem drugačna. Danes nisem JAZ. In čeprav nisem napačna, to ni moj obraz. Danes sem čisto iks. Danes je kot da bi me ne bi bilo. Danes vse drugače je Vem, vse se bo izšlo.. a lahko bi bilo lažje. Danes sem čisto iks. ← ...ampak nisem jaz :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
horny twin Objavljeno Avgust 31, 2005 Deli Objavljeno Avgust 31, 2005 Pink Floyd: Division Bell - High hopes High Hopes beyond the horizon of the place we lived when we were young In a world of magnets and miracles our thoughts strayed constantly and without boundary The ringing of the division bell had begin Along the long road and on down the causeway Do they still meet there by the cut There was a ragged band that followed in our footsteps Running before time took our dreams away Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground To a life consumed by slow decay The grass was greener The light was brighter With friends surrounded The night of wonder Looking beyond the embers of bridges glowing behind us To a glimpse of how green it was on the other side Steps taken forwards but sleepwalking back again Dragged by the force of some inner tide At a higher altitude with flag unfurled We reached the dizzy heights of that dreamed of world enumbered forever by desire and ambition There's a hunger still unsatisfied Our weary eyes still stray to the horizon Though down this road we've been so many time The grass was greener The light was brighter The taste was sweeter The nights of wonder With friends surrounded The dawn mist glowing The water flowing The endless river Forever and ever Pa tisto pritrkavanje pred :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Biba Objavljeno Avgust 31, 2005 Deli Objavljeno Avgust 31, 2005 Šest ljudi, naključno ujetih v ledenem in strupenem mrazu, vsak s svojo palico, kot pravi zgodba. Ogenj je ugašal, saj ni bilo polen, a prvi mož mu je obrnil hrbet, kajti med obrazi okoli ognja je opazil črnega. Naslednji je videl, da eden ne hodi v njegovo cerkev in ni se mogel pripraviti, da bi podnetil ogenj s svojo brezovko. Tretji je sedel v ponošenih cunjah, in se je tesneje zavil v plašč, zakaj bi njegova palica grela bogate brezdelneže? Bogataš se je odmaknil in mislil, kako naj obdrži, kar je zaslužil od lenega, nesposobnega reveža. Obraz črnca je izražal maščevalnost, ko je ogenj ugasnil, kajti v svoji palici je videl priložnost, da kljubuje belcem. Zadnji v bedni skupini ni naredil ničesar zastonj, igral je igro dajanja in vračanja. Palice v njihovih otrplih, mrtvih rokah so dokazovale človekov greh, kajti niso umrli od mraza zunaj - umrli so od mraza znotraj. :cry: (neznani avtor) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Avgust 31, 2005 Deli Objavljeno Avgust 31, 2005 privlačnost Kar mi govoriš vse razumem in ko me potem slučajno pobožaš po bedru pričakujem več, kot boš dal Kurba se gonim za čutnim Senenim gibom volhkemu mesu letečim besedam sledi moj nos A tvoja bližina je trojna: nalezljiva lačna blokirajoča V neki čudni gravitaciji me nese stran od trebe stran stran stran od tebe (petra kolmančič) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno September 6, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 6, 2005 Srečko: KONS: MAČKA Mačka je skočila skozi okno. Skočila je na klavir. Zaigrala je in se začudila: Kadar skačem, poje klavir. Jaz sem bil v sosednji sobi in sem mislil, da duh igra. Ali še enkrat je udarilo in mačka je skočila skozi okno. Koder hodi novi pesnik povsod se odziva klavir. Ali nikdo ga ne moti kakor mačke. Ves svet je zavzet: Ta človek je norec. Ali je pesnik. In vsi poslušajo njegove korake, ki pojo kot nad klavirjem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 Na hribu stoji drevo Prišli so drvarji in ga posekali Pizda jim materna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 Đorđe Balašević Odlazi cirkus Odlazi cirkus iz naseg malog grada Sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada: ko je domacin a ko je bio gost? Nestaje cirkus u sirokoj ravnici. U kisnoj noci za njim se srebri trag. Odlazi fakir i artisti na zici i tuzni pajac sto bio mi je drag. Dal' je sve bilo samo fol? Dal' je sve samo jeftin trik? Il' sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik? Pricace deca o svetlima arene, vezbace krisom kod kuce neki stos. Ali vec sutra, cim prodje neko vreme samo ce retko pomisljati na to. Ostace okrugli trag na mestu satre, tu gde se hrvao sa tigrom hrabri grk. I par plakata, na njima gutac vatre kome ce klinci vec nacrtati brk. Dal' je sve bilo samo fol? Dal' je sve samo jeftin trik? Il' sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik? Laku noc dame i gospodo. Eto, i ova predstava je zavrsena. Nadam se da ste uzivali u njoj. Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine. Nadam se da cemo se ponovo sresti u nekom drugom gradu, na nekoj drugoj predstavi, u nekom drugom cirkusu. Odlazi cirkus iz naseg malog grada sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada: ko je domacin a ko je bio gost? Nestaje cirkus, za sve je bolje tako. Mnogi su predstavu shvatili do sad. Nove pajace ce masa naci lako jer dugi cirkus ce doci u nas grad. Ma sve je bilo samo fol. Sve je to samo jeftin trik. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 Đorđe Balašević Ljerka Korzo je imao svoj red Neki svoj uhodani sled Dobro se znalo ko probija led Melanija Matić, tačna k'o satić Korakom rimske božice Prošeta duge nožice Pa druga zvezda serije Iz pravca kafeterije Na opštu radost društva s periferije Veronika Bačić, meden kolačić U tesnoj suknjici od zmijske kožice Al' kad se spusti moja dragana K'o ruska balerina lagana, Korzo se zanjiše, špalir se nadiže Sve se venere pomere za jedno mesto naniže Bela haljina u višnjama O, najlepša je, bez razmišljanja... Crven kaiš a strukić stišnjen Vau, te su višnje bile svevišnje Kod apoteke, obično, beše klaustrofobično Jer to je mesto s kog se vidi odlično Mia Radenković... Uobraženković Kada u stilu ludice prošeta besne dudice I najzad, s letnjim pegama... Od mnogih tajno čekana U pratnji brata, nabildanog zvekana Lela Balonski... Dug repić konjski I one skandalozne bež bermudice Al' kad se spusti moja dragana K'o ruska balerina lagana, Korzo se zanjiše, špalir se nadiže Sve se Venere pomere za jedno mesto naniže Bela haljina u višnjama O, najlepša je bez razmišljanja... Crven kaiš a strukić stišnjen Bože, te su višnje bile svevišnje Al' kad se spusti moja dragana K'o ruska balerina lagana, Korzo se zanjiše, špalir se nadiže Sve se Venere pomere za jedno mesto naniže Bela haljina u višnjama O, najlepša je bez razmišljanja... Crven kaiš a strukić stišnjen Vau, te su višnje bile svevišnje Bela haljina u višnjama Ma, najlepša je, bez razmišljanja... I čim se pogled tako zlati Znam da ćemo opet višnje obrati Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno September 6, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 6, 2005 Đorđe Balašević Odlazi cirkus Odlazi cirkus iz naseg malog grada Sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada: ko je domacin a ko je bio gost? Nestaje cirkus u sirokoj ravnici. U kisnoj noci za njim se srebri trag. Odlazi fakir i artisti na zici i tuzni pajac sto bio mi je drag. Dal' je sve bilo samo fol? Dal' je sve samo jeftin trik? Il' sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik? Pricace deca o svetlima arene, vezbace krisom kod kuce neki stos. Ali vec sutra, cim prodje neko vreme samo ce retko pomisljati na to. Ostace okrugli trag na mestu satre, tu gde se hrvao sa tigrom hrabri grk. I par plakata, na njima gutac vatre kome ce klinci vec nacrtati brk. Dal' je sve bilo samo fol? Dal' je sve samo jeftin trik? Il' sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik? Laku noc dame i gospodo. Eto, i ova predstava je zavrsena. Nadam se da ste uzivali u njoj. Bilo je zadovoljstvo glupirati se za vas sve ove godine. Nadam se da cemo se ponovo sresti u nekom drugom gradu, na nekoj drugoj predstavi, u nekom drugom cirkusu. Odlazi cirkus iz naseg malog grada sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada: ko je domacin a ko je bio gost? Nestaje cirkus, za sve je bolje tako. Mnogi su predstavu shvatili do sad. Nove pajace ce masa naci lako jer dugi cirkus ce doci u nas grad. Ma sve je bilo samo fol. Sve je to samo jeftin trik. ← A lahko to limaš drugam :fight2: ... tle niso besedila pesmi :fight1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 Pardon, sem na hitro pogledal par postov zgoraj in vidu Parni valjak pa "sam navalio" Hvala za opozorilo :worship: :worship: :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se