bmwslo Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 Hm poezija ? Prešern (vse) A ima gdo slučajno Vrbo zapisano, italjanski prevod ?? :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 (popravljeno) Jaz sem si jo sama prevedla. :yes: Popravljeno September 6, 2005. Popravil Manu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno September 6, 2005 Deli Objavljeno September 6, 2005 Jaz sem si jo sama prevedla. :yes: ← Je kaka varianta da tvoj prevod podeliš s kom ? :( :004 :P O:-) :wub: :beer2: :grupni: :yes: O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno September 7, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 7, 2005 Želim ti toliko volje, kolikor je ima sonce, ki kljub vsej bedi tega sveta vzide vsak dan znova... Scout Girl Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno September 7, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 7, 2005 mathea: Lastnoročni podpis življenja daje pečat resnosti hotenja. Ne daj, da ti kot znamko prilepijo etiketo. Živi doživeto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno September 7, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 7, 2005 Kobrowsky: fakenšit usese trése, fakenšit inropo ta, skrnise padle soza vése, mislem debó koncve ta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Andrej.d Objavljeno September 7, 2005 Deli Objavljeno September 7, 2005 (popravljeno) J. Menart: ... Ne tukaj se povest ne sme končati, kot se v aprilu leto ne konča. Poprej je treba mnogo razvozljati, poprej je treba videti do dna. To pa je čas, ko fant v dišečem mraku nerodno je objel dekle čez pas, ko nič ne teče voda na vodnjaku kot bi za fip ustavil se še čas. Pa ne velja življenje le obiti in rači tisti grenki: kaj mi mar! kot ne velja v samoti se solziti, življenje ni tako preprosta stvar. Zato naj teče voda na vodnjaku in tisti fant doraste naj v moža, da deklica v dišečem svežem mraku bo voljna z njim na težko pot odšla. Zato i ti ne skreneš s svojih cest, zato še dolgo ne boš mogel spati, zato pekel in le zato povest se tukaj še ne sme, ne sme končati. J. Menart: ... Kako si lepa, ko lase po naslanjaču razpustiš in se spriprtimi očmi napol opazno nasmejiš. Ko roka gola do lahti, pri tleh za svojo senco niha, ko v dekolteju se stesni in spet razpre telo, ko diha. Ko snop luči skoz okno sije, da v pesku listje trepeta, ko veter blago v šipe lije in se z zavesami igra, kako si lepa, ko želim, da bi sanjarila o meni, da bi nekoč lahko dejal: to pesem sem napisal ženi. :wub: Popravljeno September 7, 2005. Popravil Andrej.d Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 7, 2005 Deli Objavljeno September 7, 2005 (W.Shakespeare) NE, ONA NIMA ŽAMETNIH OČI in niti kodrov mehkih kakor svila; če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila; sem videl rože, bele in rdeče- na njenih licih take ne cveto; in so dišave, ki so bolj dehteče kot vonj, ki diha njeno ga telo. Njen glas poslušam rad, četudi vem, da zvoki strun prijetneje zvene; kako boginje hodijo, ne vem; ko ona hodi - stopa kot ljudje. In vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva. And yet she is the 1 :004 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
divja zver Objavljeno September 7, 2005 Deli Objavljeno September 7, 2005 Ko se spomnim nate, mi roka seže v spodnje gate. by sarah Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno September 7, 2005 Deli Objavljeno September 7, 2005 Pri nas "the" gat ne nosimo, sploh pa ne spodnjih. Zgornje pa samo kadar pade zunaj pod 6°C. Pa da ne bo čist off. Oh freddled gruntbuggly, Thy micturations are to me As plurdled gabbleblotchits On a lurgid bee. Groop, I implore thee, my foonting turlingdromes And hooptiously drangle me with crinkly bindlewurdles, Or I will rend thee in the gobberwarts with my blurglecruncheon See if I don't. vogonska jasno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno September 7, 2005 Deli Objavljeno September 7, 2005 Bikersko jutro Z mačkasto glavo se zjutraj zbudim, in gledam meglo okoli iglujev v jutranjem soncu, ko napol spim, uživam v pogledu na morje motorjev. Kaj ste, mašine, od kod vaš ponos? Zakaj tako hrabro nosite rogovje? Kako vidite nas, predane vam sužnje, jezdece vaše, ljubimce cestne krivulje. Rebra cilindrov, okopana v rosi, sedeži iz usnja, obrabljeni, mastni, luči kot očesa neznane pošasti, stopalke pohojene s tisoč podplati. Ponosne mašine, cestni soldati, me gledajo, mislijo svoje, spominov nikakor nočejo dati: kilometre cest in poglede na morje. Voda zavreje, zbudi me iz sanj, ko kuham si kavo v zavetju šotora, motorji molčijo, ne dajo izjav, in jaz obsedim, prevzet od prizora. Počasi, demoni iz pekla, se bikerji zbujajo, pretegujejo ude. Prvi pogled motorju velja, Virago, Harley, Shadow, Intruder. Na ledrasti jakni, ujeto v netih, odsevi motorja, spominov nešteto, nežni dotik, nato mene uzre, zasmeje, zakolne :"To jutro prekleto!" Še sam se zasmejem, pogledam grdo, skrijem mehkobo za cigareto, krepko zakolnem in pjunem močno: " Kaj gledaš to garo, ni vredna pogleda, en'ga zategni, klinc te naj gleda". "Proč jo bom vrgel, v jarek, za hosto, sam strošek je. Crkuje pogosto." A hkrati z roko boža ji boke, tako, kakor oče gladi otroke, in v mislih že zdavnaj opravičilo izreka, mašini, On, poln trdote. "Gremo, kam daleč!" so prve besede, in glej, že se hitro v sedlo usede, pomaha mi z roko, izgine v vetru... A jaz obsedim, prežet s toploto, s pogledom uprtim v tiho silhueto, moje mašine, njene lepote. "Oprosti," ji pravim, "saj veš, ta scena, ne mara romantike, nežnosti, svile, satena. Saj greva tud' midva, kmalu in daleč, svobodna in v eno spojena." Tine Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 Ka mate Ka mate Ka ora Ka ora Ka mate Ka mate Ka ora Ka ora Tenei Te Tangata Puhuruhuru Nana i tiki mai whakawhiti te ra Upane Upane Upane Kaupane Whiti te ra (HAKA) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno September 12, 2005 Avtor Deli Objavljeno September 12, 2005 avgust je mimo sranje pa še ni zgnilo groza me je (by myself) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 naslov: Cebeera (litrska er-er-a) ciklus: Malo tu, malo tam, pol pa dam' Od kod prihajaš, kam hitiš, čemu bežiš ti - motorist, sadist bencinskega razvrata Megalomanski so ti rori tvoji vsaj podivjana je mašina ko hrza, cuka, dere se ta litrska stvorina Ne smrt, življenja si želiš da'b spal, ko dragi tvoji po bencinu vs hlapiš osorno zarenčiš: Auš dala al pa ne, jutri na furco pojdem eno še. (Si. R.) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 Panter - Rainer Maria Rilke (1875 - 1926) Od kroženja po kletki utisnjeni njegov pogled je truden in načet. In zdi se mu, da tisočkrat zgoščeni drogovi so mu zatemnili svet. Okretna hoja, polna veličine, ki se v najmanjšem krogu zdaj vrti, je kakor ples moči okrog sredine, kjer silna volja vklenjena stoji. Le včasih tiho dvigne se zavesa zenic - Pod njo zdrsi odsev sveta, gre rahlo skoz napet mir telesa - in potemni, ko pride do srca. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nagaya Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 (popravljeno) Ka mate Ka mate Ka ora Ka ora Ka mate Ka mate Ka ora Ka ora Tenei Te Tangata Puhuruhuru Nana i tiki mai whakawhiti te ra Upane Upane Upane Kaupane Whiti te ra (HAKA) ← haka - maorska tradicionalna pesem in ples..najboj znani izvajalci so zagotovo novozelandski All Blacks - legendarni in oh in sploh večkratni svetovni prvaki v rugbyu :OK: ... desno spodaj kliknite na "start haka feature" :photo: Popravljeno September 12, 2005. Popravil Nagaya Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 A je rugby tisto, kar sem jst lani enkrat zganjal in bil skor umrt od angležev? :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno September 12, 2005 Deli Objavljeno September 12, 2005 PROŠNJA ŠOLSKEMU MINISTRU Prvošolčki, žrtve krute tekme cestnega terorja prosimo za nove rute skladne z barvo semaforja Ko pijan voznik rdeče pike pred seboj uzre možno je, da z malo sreče avtomatično zavre če pa vidi vse rumeno, sklepa, da je skrajni čas da požene in pošteno v naglici pohodi gas ODGOVOR ŠOLSKEGA MINISTRA žal bi nam rdeče rutke puščale slabe občutke Prošnja se zato zavrne. Možne pa so rutke črne. spesnil Lovro Matič :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno September 15, 2005 Deli Objavljeno September 15, 2005 Rada bi zbežala v jutri in se nikoli vrnila v to aritmijo. Pod žgočim soncem bi v čajnici želja pila iz kozarca opojen refošk. A vendar ne bi imela miru pred škarabejem preteklosti. Ego bi se spustil pod ledišče, bolečina poraza pa bi večno ostala. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mateycy Objavljeno September 17, 2005 Deli Objavljeno September 17, 2005 "Tvoja sem," ti šepetam v noči, ko je postelja hladna in si daleč stran. In sanjam, da si ob meni, da sva ujeta v času... ...da sliši moj šepet... by: jaz osebno :wub: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 24, 2005 Deli Objavljeno December 24, 2005 Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca. Spomladi do rožne cvetice, poleti do zrele pšenice, jeseni do polne police, pozimi do snežne kraljice, v knjigi do zadnje vrstice, v življenju do prave resnice, v sebi do rdečice čez eno in drugo lice. A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova poskusi: vnovič in zopet in znova. (Tone Pavček) _______________________________________________ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno December 26, 2005 Avtor Deli Objavljeno December 26, 2005 Kdo pravi, da denar govoriti ne zna, včeraj sem ga slišala, rekel mi je: "Pa, pa" (semžepozabilakodjenapisal) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Januar 4, 2006 Deli Objavljeno Januar 4, 2006 Ne zanima me, s čim se preživljaš... hočem vedeti, po čem hrepeniš in ali si upaš sanjati o izpolnitvi svojega srčnega hrepenenja... Ne zanima me, koliko si star... hočem vedeti, ali boš tvegal, da te bodo imeli za norega na ljubezen, sanje, na pustolovščino, ki se ji pravi živeti.. Ne zanima me, kateri planeti so v kvadratu s tvojo luno... hočem vedeti, ali si se dotaknil središča svoje bolesti, ali so te doživeta izdajstva odprla, ali pa si postal stisnjen in zaprt iz strahu pred trpljenjem... Hočem vedeti, ali znaš živeti z radostjo, mojo ali tvojo lastno... ali znaš razposajeno plesati in dovoliti, da te zanos preplavi do konic prstov, ne da bi naju opominjal, da morava biti previdna, realistična ali da se morava zavedati omejenosti človeškega bivanja... Ne zanima me, ali je zgodba, ki mi jo pripoveduješ, resnična... hočem vedeti, ali si sposoben nekoga razočarati, da ostaneš zvest sebi... Hočem vedeti, ali znaš biti zaupanja vreden... ali znaš živeti z neuspehom, tvojim ali mojim, pa kljub temu stopiti na jezerski breg in zavpiti srebrnemu mesecu :" Da!" Ne zanima me, kdo si ali kako si se znašel tukaj... hočem vedeti, ali boš stal z mano sredi ognja, ne da bi se odmaknil... ( ? ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Januar 4, 2006 Deli Objavljeno Januar 4, 2006 Ob jutranji zarji, vsakega dne, mi pride na misel, tvoje ime.... Za Barbaro..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 Različni a tako podobni edini sami v sebi redko svobodni željni vsega da nam le kaj ne bi ušlo Frustriranci vesolja? za Kekca.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se