Pravokotar Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 Kaj mi poje ptičica, ptičica sinička, dobra volja je najbolja, to si piši za uho, mile jere, kisle cmere, z nami vštric ne pojdejo. Kaj odmeva mi korak, ko po stezi stopa, dobra volja je najbolja, bodi dan na dan vesel, smej se, vriskaj, pesmi piskaj, pa lahko boš srečo ujel. Kaj mi potok žubori, ko po kamnih skače, dobra volja je najbolja, na vsej širni zemlji tej, lica rdeča, smeh in sreča to zaklad je, hej, juhej!!! (takisto za Kekyja) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se, lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš, to je kot kruh, kot požirek vode, moraš dati svoje bele oblake, svoje drzne ptice sanj, svoje plašne ptice nemoči - nekje vendar mora biti zanje gnezdo miru in nežnosti -, nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen ker drevesa in trave vedo za samoto - kajti koraki vselej odidejo dalje, pa čeprav se za hip ustavijo -, ker reka ve za žalost - če se le nagne nad svojo globino -, ker kamen pozna bolečino - koliko težkih nog je že šlo čez njegovo nemo srce -, nekoga moraš imeti rad, nekoga moraš imeti rad, z nekom moraš v korak, v isto sled - o trave, reka, kamen, drevo, molčeči spremljevalci samotnežev in čudakov, dobra, velika bitja, ki spregovore samo, kadar umolknejo ljudje. Ivan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GorazdH Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 slovenska partizanska pesem. ena izmed najboljših lirik upora po vsem svetu. :fredy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 (popravljeno) Potovanje okrog Sonca 2005 Se je izteklo. Bonus : nov krog. Naj luknje v krogu napolni prah ljubezni. Naj izrabljene vezi utrdi prijateljstvo. Naj upanje daje moč In domišljija rešitve. Naj bo novo potovanje korak naprej. Naj bo samota bogastvo In družba vir radosti. Naj bo družina gnezdo In njeni ljudje eno v različnosti. Naj bodo obveznosti zmerne In veselje vsemirno. Naj ima vsakdo pravico Sit zaspati, Naj ima vsakdo pravico Miren vstati. Naj potovanje ne bo iskanje Indije Koromandije, Naj potovanje ne bo porivanje v vrsti za kruh, Naj potovanje ne bo le luč , ki počasi ugaša. Bonus : še en krog ! Na vrtiljaku življenja Sijejo otroku oči. Še en krog mama, Še en krog ! Svet se vrti ! .................... Mathea Popravljeno Januar 5, 2006. Popravil leila Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mte :) Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 fini gospod se v fičku pelje, a trebuh melje, kislo zelje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 Objel bi Svet: ker vsakega od nas na koncu sreča najde, ker vsakemu odvzame breme let, ker Sonce se igra na polju ajde in vsak od nas v srcu je poet. Objel bi Svet: ker nudi vedno nam obliž za rane, ker daje misel nam na ljubljeno osebo, grenko-sladko bol, ko srce se vname, a pravi nam : Zaupaj vame! Objel bi Svet: ker vidim jo, kako cveti, ujeta v past ljubezni, ker vidim jo, kako skrbi, kako naprej, kaj upanje prinaša… Kako povem ji, da odveč je strah, da vse bo v redu, da vse ima svoj smisel? Kako povem naj, da odgovor je na dlani? Da spremlja jo prijateljeva misel in da vse hudo že zdavnaj je za nami? Verjemi, dekle, ima te rad, skrivnost s tabo si deliti hoče in kmalu prišla bo pomlad-Svet ničesar hudega nam noče… Sprehodi dolgi, šepetanja v temi… Zato ti pravim Tinca, daj, verjemi! Tine Zakaj le ljubi to srce, zakaj živi v upanju, nadi … Le kaj mu daje moč, da hoče, sili, upa… le kje si jemlje to pomoč, da bije in sploh ne obupa… Zakaj ne vidi to srce, da čas ni pravi, da ne gre, da zdavnaj že preveč je strupa… Zakaj ne vidi mladi mož, da mimo je, da več ne bo dotikov nežnih, strastnih… A srce bije, nič ne ve o strupu, času in pomladi in zaljubljeno ponosno gre v objem usode, ki zvito vabi. Tine p.s. saj me bo spustilo...počasi...upam... B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Babi Objavljeno Januar 5, 2006 Deli Objavljeno Januar 5, 2006 Zima, zima bela, vrh gore sedela, pa tako je pela, da bo Mirka uzela. Ker Mirko nič ne dela, ker se Mirko nič ne uči, čakaj, čakaj Mirko ti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Januar 8, 2006 Deli Objavljeno Januar 8, 2006 Začetek konca v bistvu je zaton, konec začetka pa pomeni vzpon. Obadva trajata lahko le kratek hip, lahko pa v nedogled se čuti njun utrip. (Ljuba Žerovc) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Februar 1, 2006 Deli Objavljeno Februar 1, 2006 Ljubezen ne izbira časa, ne briga jo in nič ne vpraša, zgodi se in odkrije v vsaki duši; včasih..., vedno...? malce poezije. Ubija želje zdrave, razum uniči, zmede misli prave, a vendar daje smisel in obliko in včasih..., vedno...? radostnega življenja sliko. Imeti, dati in jemati, živeti, uživati, želeti; lasti si celega človeka, določa ritem in način življenja in dela;včasih..., vedno...? iz ljudi otroke, polne hrepenenja... Te veže, hkrati osvobaja, ponuja komične rešitve, te najde sredi zime in poletja, kladi te, greje in; včasih..., vedno...? ne postavlja meje. Si vedela, da kar zgodi se, nekoč bilo je doživeto, da smo del načrta navihane in mične dame, ki z nami; včasih..., vedno...? igra se, uprizarja naše drame. Mogoče duša je prevzeta od gibanja, občutenja, naslade, ko neprestano je zadeta od droge trde s sladko bolečino, a vendar; včasih..., vedno...? občuti strah in upanja praznino. Na koncu ne ostane drugo, spomin na dneve, preživete v raju, trenutke sreče, radosti, trpljenja ki veže dva, a ko vse mine; včasih..., vedno...? ostanejo prevzetega trenutka rime. (Tine) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Marec 5, 2006 Deli Objavljeno Marec 5, 2006 Obešam perilo. Črno. Radoživo. Ti racionaliziraš. Vlečeš cigaret. Nagajivo puhaš. Zadovoljno. Samoobvladano. Berem hieroglife. Čutim vibracije. Vse vem. Vse znam. Kontrole pa ni. Črno. Neizrekljiv. Radosten. Trk. Nadnaravna privlačnost. Nezadržen spoj. Obojestranski obliž. Obljubljena dežela. Oboževan obris. Le obskurna malenkost. Moje kontrole ni. Obešam perilo. Črno. Pomirjena. Nasprotja so. Se privlačijo. Izjeme so. Vizija. Ni razlage. Preraščen je. Preblizu. Ni umika. V meni je. ( ? ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Marec 6, 2006 Deli Objavljeno Marec 6, 2006 Aaaaaaaaaahhhhhhh.............. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bna Objavljeno Marec 6, 2006 Deli Objavljeno Marec 6, 2006 Šaltajo v četrto, pa gasa čez ovinke ko že čez dan lovijo zvezdne utrinke a slej ko prej pride tenutek vsakdana ko nabrit ego ustavi nepričakovana šikana Lahko da vzrok je res vel'ka brzina al' pa v naročju prijazna deklina ki glavo spusti in drug šalteheber obdeluje pa tipček omaga in več volana ne obvladuje Ceste so luknjaste, pač niso pista varnost je manjša, nikakor ista za sto evrov škatla tud' še ni bolid ne seri ga, mulac, ker dobiš jih po rit' Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cegi Objavljeno Marec 10, 2006 Deli Objavljeno Marec 10, 2006 MOŠKIM ZA 10. MAREC Le vkup zdaj mučeniki vsi svoj dan slavimo danes mi deseti marec naš je dan naj bo dostojno praznovan. Zdaj vsak naj si olajša vest in tragično pove povest kako na limance je šel ko ženskam slepo je verjel. Kako vse prej je bilo ponižno, nežno in lepo a ko izrekel si svoj da je pokazala kaj zna. Če bil si prej še tak junak sedaj copati si enak ubogat moraš na migljaj prostosti izgubljeni raj. Vsak dan ti žepe vse pretakne da še kak tisočak izmakne a ko plača vsa skopni kdo kriv je -seveda ti. Da bila bi lepa in po modi kot pav nališpana zdaj hodi lase si barva in topira in nohte skrbno si lakira. Se šminka, pudra vsaki čas da lepši bil bi njen obraz da vsa je lepa vsa dehti ko k znankam na klepet hiti. Tam vsem zaupno govori češ kakšen rogovilež si da nočeš kuhat, likat, prat oh, boljši bil bi kakšen mlad. Skrbno nadzira vsako pot da ji ne skočiš kje čez plot a zanjo je nedolžna reč če ji je kateri drugi všeč. Vsak listič ti skrbno pregleda ker ljubosumnost jo razjeda za hrbtom pa se ti krohoče saj sinku si le krušni oče. Če kdaj zarohniš se pa razjoče in pase mulo kot otroče orožje dobro so solze tu popustijo vsi možje. Če hočeš da bo v hiši mir navadi njenih se manir svobodo si zapravil zlato in prišel ženi pod copato. Le to edino nas tolaži in bridko nam spomine blaži da srkneš včasih ga skrivaj če le nanese tak slučaj. Zato pa danes na naš dan za hip prav vse skrbi na stran do vrha kupice nalijmo na zdravje mučenikov pijmo. :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Marec 13, 2006 Deli Objavljeno Marec 13, 2006 Predalčki duše Pokukala bi rada v predalčke duše, le kaj se skriva v nje globini. Morda stvari s patino obdane, stvari, ki kitijo se z zlatom, stvari, ki razmetane vse povprek leže. Morda so tam stvari, ki za rob predalčkov ujele so se z zadnjimi močmi, v upanju, da najdejo si prostor svoj. Toliko sanj je še v mislih mojih, ki rade bi si našle prostor v duši, izrinile s predalčkov navlako nepotrebno, zasedle dušo s prijetnimi spomini. Si moja duša res želi predalčkov splet, je v njej prostora še za nove sanje ? S čarobno palico uredila bi predalčke, pospravila misli razmetane, pregnala tiste neprijetne, za katere ni prostora v njih. Obstaja palica čarobna, ki pometla bi navlako iz predalčkov duše? Naselila vanjo le čarobne misli, prijetne sanje,spomine nepozabne. Kdo ve, kje najti pot do te skrivnosti ? (x) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno Maj 19, 2006 Deli Objavljeno Maj 19, 2006 POLETNA NOČ Bil je soparen večer, dokler ni trop belih menihov, pojočih v sinkopah, poonečedil livade za hišo. (Zen mojster) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno Maj 20, 2006 Deli Objavljeno Maj 20, 2006 V. ULGAR (opus X) A SO PR' MEN' MAR KURBE? So pršli, vsi štirje pa še eden, vseh pet. So misl'l, de so pr' men' kurbe... pa j' bla sam' ena, tiste pa jest ne dam! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
katja Objavljeno Junij 29, 2006 Deli Objavljeno Junij 29, 2006 Sodobni Katul :OK: SEMPER AMATA Semper amata a me nil amoris dicet mihi amato. Laetus sum quod amans amantem nosco. Cur taciens quam laetum me facit ingeo quaeres? Diu spes tangere erat atque nihil dicebam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Julij 25, 2006 Deli Objavljeno Julij 25, 2006 Ustnice mi nabreknejo. Žile divje udarjajo. Slačim te. Gnetem kot testo. Pod prsti čutim kruh za svojo lakoto. (x) p.s. za bauca Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno Julij 25, 2006 Deli Objavljeno Julij 25, 2006 Praviš, da imaš rad ptice, a jih vendar zapiraš v kletke. Praviš, da imaš rad ljudi, a vendar zaničuješ drugačne. Praviš, da imaš rad naravo, a jo vseeno na vsakem koraku onesnažuješ. Praviš, da imaš rad sonce, a se vseeno jeziš, ko je vroče. Zato se bojim dneva, ko boš rekel: "rad te imam"...... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno Avgust 17, 2006 Deli Objavljeno Avgust 17, 2006 Jasno vidim vse svoje življenje. In tudi tvoje: potok, ki teče mimo, cesta, ki se izgublja. Ko se boš posladkal s češnjami, boš odšel. Šele ko boš spet lačen, boš pomislil, da češnje tudi nasitijo. (x) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Avgust 17, 2006 Deli Objavljeno Avgust 17, 2006 Um Himmelswillen warum die Pillen? :blush: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cegi Objavljeno Avgust 22, 2006 Deli Objavljeno Avgust 22, 2006 Prešernov a - POČITNICE Je šolo končala, maturo spacala, se na morje podala, Marjetica zala. Ob cesti je stala, je palec dvig'vala, se ni sramovala, k' je popek kazala. Je veter igral se s kikelco kratko, jo včasih privzdignil čez ritkico sladko. So bremze škripale, ko ustavil se je, čisto ob njej, rdeči Porsche. "Kam pa?" je vprašal priletni gospod, ji vrata odprl in zvabil jo not. "Na morje," je rekla, in beseda je stekla, do Črnega kala, sta se že tikála. So vrstili se glažki pozno tja v noč, gospod bil prijazen je na vso moč. Pod mizo čutila je roko robato, po stegnu je lezla na mesto kosmato. Kako v sobo sta príšla, povedat ne ve, jo spretno je slekel stari pezde. Je glavo zagozdil med stegna kujon, z jezičkom živahnim je ustvarjal bujon. Ji prste je rinil v votlinico sladko, neutrudno igral se s špranjico gladko. So iskre kresale nad njeno glavo, so tokovi orgazmov ji tresli telo. Neutrudno je lizal stari junak, je spodaj visel mu ohlapen silak. Ga v usta vzel je mladi deklič, iz spanja počasi se zbudil je tič. Je jajca lizala star'mu možu, se je spraševala, če noter bo šu. Naenkrat se spravil je nadnjo falot, jo klečat postavil priletni je trot. Zabijal je vanjo trdi svoj klin, ji v glavo vbijal prelepi spomin. Je vid'la Benetke pa zraven še Trst, ko v ritko porinil ji oslinjen je prst. Se tresla je post'la in treslo meso, ko stari oba je popeljal v nebo. Marjetka se zjutraj je sama zbudila, listek s številko že drug' dan zgubila. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
leila Objavljeno September 7, 2006 Deli Objavljeno September 7, 2006 LjUbEzEn Trgam te, ljubezen, kakor ti trgaš mene... Preklinjam te, sovražim te, ljubezen, kakor ti sovražiš mene... Izgubljam te, uničujem, zavijam te v temo, ljubezen, kakor si ti zavila mene... Ubijam te, ljubezen, ubijam! kakor si ti ubila mene... A ti si - cela, čista, neomadeževana. Jaz sem...Jaz - nič več poznana. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 ODA GRDEMU DEKLETU, KI ME JE PUSTILO ŠE PRED PRVIM FUKOM Naj plastičen kurac pretrese tvoje drobovje! Pa tudi, če ven več ne pride, hude škode ne bo! (V.Ulgar) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 Nepodpisana poezija (Opus incognito) /Brez naslova/ Star štrumpantl sem oblekla, da bi me njegova roka spet mal' slekla. Stane pa ne bi bil Stane, če ne bi gor mel svoje frotir pižame. Pa so naju leta izdala, jaz pa sem se slab' počutla. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se