Brrrm Objavljeno Julij 9, 2003 Deli Objavljeno Julij 9, 2003 Tista dotična srna je verjetno maljša od tiste ceste. So pač prometno glupe. Tako kot mački naprimer. Ob in na cestah kupi povoženih mačk, psov pa skoraj nič. V teh 100 letih motorizacije jih ni nič izučilo. :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Julij 9, 2003 Deli Objavljeno Julij 9, 2003 Res je. Tudi petelinov ni dosti povoženih. B) Kur pa precej. :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dada Objavljeno Julij 9, 2003 Deli Objavljeno Julij 9, 2003 Boli me kurac za srno, drugič pa naj na cesto gleda :angry: . Škoda, da drugi ljudje po takih, kot si ti, sodijo tudi nas ostale :angry: . Sram naj te bo za tako razmišljanje. Ni srna nič kriva, so njej nastavili cesto v njen življenjski prostor. Opisal sem svoje občutke v trenutku jeze. Spontani občutki so tisti, ki povejo, kakšen je človek. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Krokar Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Ih, dns zutrej u Planinskih ridah pr oviku druženja (cca. 7.00), bi skor povozu zajčka, k mi je steku pred motor nato se je premislu in jo ucvru nazaj.. :blink: Jest sm pa gumo pustu tam pa še na nasprotnem voznem sm se znajdu..... :angry: Bogi zajček, matr je mogu bit presran.. :D In pustmo malenkosti kolk je blo pr men u hlačah.... :rolleyes: LP&VV! Krokar Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Ih, dns zutrej u Planinskih ridah pr oviku druženja (cca. 7.00), bi skor povozu zajčka, k mi je steku pred motor nato se je premislu in jo ucvru nazaj.. :blink: Jest sm pa gumo pustu tam pa še na nasprotnem voznem sm se znajdu..... Vse, kar je manjse od ovcarja, povozi! Ne bremzaj, samo gazi! Je bolj varno... tako pravijo... jaz upam, da nikoli ne bom stestiral... ;) B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Vse, kar je manjse od ovcarja, povozi! Ne bremzaj, samo gazi! Je bolj varno... tako pravijo... jaz upam, da nikoli ne bom stestiral... ;) B) Gregs, lepo je to rečt, sam problem je to v praksi izvest, kajti ponavadi je prva reakcija, da se poizkušaš oviri na cesti izognit. Bi mogli zajce pri Leganu spuščat in jih gazit, da nam bi to kar si napisal prišlo v kri. :P Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
erick Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Jp...podzavestni refleks...ne morš pomagat...sm se zadnjič peljal ponoči mimo letališča Brnik...pa na desni strani ob cesti srna...je bla postavljena čist tko kot, da bi gledal tist znak od srne, ki jih postavljajo ponekod ob cestah. In pol žvau dvigne glavo :blink: ko sem bil ene dve dolžine avtomobila oddaljen :blink: :huh: . Kaj sm cviknu... :blink: <_< ona pa lepo naprej travco papala :unsure: :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Vse, kar je manjse od ovcarja, povozi! Ne bremzaj, samo gazi! Je bolj varno... tako pravijo... jaz upam, da nikoli ne bom stestiral... ;) B) Drugače, pa naj bi to tudi v praksi res držalo, vsaj po izkušnjah nekaterih, ki so jih imeli. Kot si napisal, tudi jaz upam, da ne bom tega nikoli stestiral. Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Krokar Objavljeno Julij 16, 2003 Deli Objavljeno Julij 16, 2003 Vse, kar je manjse od ovcarja, povozi! Ne bremzaj, samo gazi! Je bolj varno... tako pravijo... jaz upam, da nikoli ne bom stestiral... ;) B) Drugače, pa naj bi to tudi v praksi res držalo, vsaj po izkušnjah nekaterih, ki so jih imeli. Kot si napisal, tudi jaz upam, da ne bom tega nikoli stestiral. Pozdrav od Roberta He, he.... :) Hvala za nasvet... Vendar kot sta rekla.... NEBI HVALA!!!! :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Julij 19, 2003 Deli Objavljeno Julij 19, 2003 A ste slišali to prigodo ki se je dogodila par dni nazaj. Mažakar povozi srno,nakar ustavi avto in gre pogledat kaj je z srno in zraven nje umre ker ga povozi lastni avto brez voznika,kruto a vendar resnično.Verjetno se je dogajalo na klancu in je očitno pozabil zategnit ročno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Julij 19, 2003 Deli Objavljeno Julij 19, 2003 A ste slišali to prigodo ki se je dogodila par dni nazaj. Mažakar povozi srno,nakar ustavi avto in gre pogledat kaj je z srno in zraven nje umre ker ga povozi lastni avto brez voznika,kruto a vendar resnično.Verjetno se je dogajalo na klancu in je očitno pozabil zategnit ročno Sem slišal včeraj. Tip naj bi bil star le 21 ali 22 let. Nisem pa razumel ali je bil on iz Črnega vrha, ali se je nesreča tam zgodila. Varjanta, ki sem jo jaz slišal pa je rahlo drugačna. Tip naj bi povozil srno in svoj avto parkiral na pobočje. Ko je ta stopil iz avta in pogledal, kaj je s srno, naj bi se avto prevrnil nanj in ga do smrti pokončal. Saj ni važno ena ali druga verzija, zgodba je dobesedno neverjetna. Moram pogledat na stran policije, če tam kaj piše. Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Julij 19, 2003 Deli Objavljeno Julij 19, 2003 Sem slišal včeraj. Tip naj bi bil star le 21 ali 22 let. Nisem pa razumel ali je bil on iz Črnega vrha, ali se je nesreča tam zgodila. Varjanta, ki sem jo jaz slišal pa je rahlo drugačna. Tip naj bi povozil srno in svoj avto parkiral na pobočje. Ko je ta stopil iz avta in pogledal, kaj je s srno, naj bi se avto prevrnil nanj in ga do smrti pokončal. Saj ni važno ena ali druga verzija, zgodba je dobesedno neverjetna. Moram pogledat na stran policije, če tam kaj piše. Pozdrav od Roberta Vir: WWW.policija.si: Okoli 05.20 ure se je na regionalni cesti Godovič - Ajdovščina v naselju Črni vrh zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Po prvih informacijah je voznik osebnega vozila ustavil na vozišču, ker je povozil srno. Ko je izstopil iz vozila in odšel proti srni, se je vozilo zaradi nagiba ceste premaknilo ter trčilo v voznika. Moja verzija je bila še krutejša, vendar neresnična, tako, da Sandina drži. Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Chebi Objavljeno Avgust 1, 2003 Deli Objavljeno Avgust 1, 2003 No jest sm mel v sredo eno srecanje s srno: okoli pol enajstih zvecer se vracam iz centra proti domu in na litijski me pr ene 80km/h skine srnjak - pa ne da bi pred manu steku, ampak je prletu vame od strani in me spodnesu. Rezultat:leva stran mene in motorja zjebana, zdej se doma zdravim, sezona pa je zame koncana. Aja, se to: motor je bil star en mesec. :( :( :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 1, 2003 Deli Objavljeno Avgust 1, 2003 Ja, ta je pa dobra Chebi. Smola na kubik. Čim preje se pocajtita, predvsem ti, vmes pa ko se zdraviš, se malo pozanimaj okrog prometnega znaka "divjad na cesti". Če ga ni, predvsem glede naknadne vgraditve. Da boš za odškodnino nabral dokaze (če ni znaka). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ton Objavljeno Avgust 1, 2003 Deli Objavljeno Avgust 1, 2003 Če ni znaka "divjad na cesti" se splača mal pristojno lovsko družino pobarat, naj ti povrne škodo. LD povračajo škodo (spljoh če vložiš tožbico) :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Chebi Objavljeno Avgust 1, 2003 Deli Objavljeno Avgust 1, 2003 Znaka definitivno ni, tko da bom definitivno raziskal, kaj se da narest v tej smeri! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nts Objavljeno Avgust 3, 2003 Deli Objavljeno Avgust 3, 2003 Šit je to, ker se živali sploh ne bojijo.....jaz živim blizu gozda...in velikokrat pridejo srne kar na naš vrt....pa se nič ne bojijo.....vsega so že navajene....pa ne samo srne, vse živali so takšne... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 3, 2003 Deli Objavljeno Avgust 3, 2003 Če ni znaka "divjad na cesti" se splača mal pristojno lovsko družino pobarat, naj ti povrne škodo. LD povračajo škodo (spljoh če vložiš tožbico) :D :D No ker je oče lovec in član LD moram malo zagovarjat LD....a misliš da je LD kej kriva da te je srnjak nabodu...po moje ne.... no kontaktir me na PM pa ti povem kako je s tem(bom očeta vprašu-mislim da so imeli podoben primer) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gothmorg Objavljeno Avgust 3, 2003 Deli Objavljeno Avgust 3, 2003 No ker je oče lovec in član LD moram malo zagovarjat LD....a misliš da je LD kej kriva da te je srnjak nabodu...po moje ne.... Lovsko drustvo naj bi skrbelo, da se divjad giblje samo po podrocjih, ki so temu "namenjena" (namenjena sem napisal v navednicah, ker je bila divjad tam najbrz ze veliko prej kot clovek). Ce po teh obmocjih potekajo ceste, je potrebno voznike opozoriti na nevarnost - znak: Pozor, divjad na cesti. Ce znaka ni in te nabode srna, lovsko drustvo ni opravilo svojega dela, zato placa odskodnino. V nasprotnem primeru - ce je znak postavljen pravilno in ti uspe nabosti jelena, ti sam placas kazen in skodo na avtomobilu (ce nimas kasko zavarovanja za divjad), ker voznje nisi prilagodil razmeram na cesti. LP, Andrej. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bobokrajnc Objavljeno Avgust 4, 2003 Deli Objavljeno Avgust 4, 2003 LP Imam zelo žalosten in zaskrbljujoč rekord, saj sem v dveh mesecih povozil dva srnjaka na cesti MB-Ptuj preko Vurberga :( :( :( , "na srečo" z avtom saj si ne znam predstavljati kako bi bilo z motorjem. Rezultat dva mrtva srnjaka in dvakrat razbit prednji žaromet + luknje na haubi oz blatnikih! Moram povedati da se vozim po tej cesti redno že vsaj 10 let(imamo blizu vikend) pa nikoli nič, zdaj pa v dveh mesecih.......Pa sem se malo pozanimal pri lovskem društvu kjer so mi rekli da je sedaj sezona parjenja in da je divjad še posebno "aktivna na terenu". Zaskrbljujoča je tudi 2 metrska koruza, ki raste do bankine, tako da je stranska preglednost nična tako za živali kot za voznike!!! Zaključek "zgodbe": Nikoli z motorjem zvečer ali ponoči na lokalne ceste, raje na glavno pa četudi je promet...... LP Bobo B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ganges Objavljeno Avgust 4, 2003 Deli Objavljeno Avgust 4, 2003 Vem, da je reč kočljiva in nevarna (za vse udeležence prometa), ampak to se ne da rešiti tako kot nekateri mislijo. Sam sem tudi član LD in vem kako stvari potekajo. Kot je omenil HHV je divjad državna lastnina, plan odstrela določa Zavod za gozdove RS. Tako, da na določenem območju ni moč (niti želja), da bi postrelili vso divjad, da pač nebi prečkala cest. Divjad ima tudi pravico do svojega prostora in gibanja. Še posebej je ranljiva v tem obdobju in še cca. 2 tedna ko je prsk in se srnjad razmnožuje. Tako, da edino priporočilo, ki vam ga lahko dam (saj vem da je bilo že večkrat omenjeno) je, da vozite bolj pazljivo zgodaj zjutraj in v mraku, ter temi. Čez dan je majhna verjetnost, da se boste srečali z srnjadjo na cesti. Ravno tako je omenil HHV, da LD ni zadolžena za postavitev znakov na določenem območju, ampak so za to odgovorni pristojni na UE. To, da pa se nebi vozili po takih cestah pa tudi ni nujno, le malo več previdnosti in miru v desni roki je potrebno. ;) Pa še naprej vasm želim mirno in varno vožnjo. In če se že mora zgoditi, da kaj povozite, povozite raje z avtom (naraje pa z ničemer) :P B) :D lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 4, 2003 Deli Objavljeno Avgust 4, 2003 HHV in ostali lovci, nihče ni navalil na LDje, zato se ne opravičevati. V osnovi je človek s cestami živalim vzel tisto, kar je njihovo. Moje mnenje sicer je, da se človek kaj prav dosti ne sme mešati v naravo (še posebej futrati, da potem lahko poka), apak to ni tema tega topica. Udeleženec (motorist) v prometu, ki ga zbije srnjak na delu ceste, kjer ni znaka za divjad, ima popolnoma legitimen odškodninski zahtevek zoper upravljalca ceste in "skrbnika" živali. Izgovor, da je država lastnik živcali, ne bo držal. Skratka, poka poka (finančno) po upravljalcu cest in "skrbniku" divjih živali; solidarno in nerazdelno. Notranje regresno se morata pa onadva zmenit, kdo je bolj omogočil, da je srnjak torpediral motorista. Je pa resno za poslušati nasvet bobokranjca, ker tudi "divje" živali niso več tisto, kar so bile. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gothmorg Objavljeno Avgust 4, 2003 Deli Objavljeno Avgust 4, 2003 Je res, se poskuša od LD (Lovska družina), dobiti odškodnine, samo so to bolj jalovi poskusi. Zakaj? Kdo plača odškodnino kmetom, ki jim srnjad pozre pridelek? Vprašam zato, ker ne vem... Delo lovske družine (ne društva prosim, čeprav formalno to je) ni postavljati znake in skrbeti za varnost prometa.! To je sedaj v pristojnosti občinskih oblasti in jasno države na regionalkah. LD pa lahko samo svetuje. Verjetno cestarji ne postavljajo znakov kar tako naokoli v tri krasne, temvec se pred postavitvijo posvetujejo z LD? Sicer pa nihce ne pravi, da morajo lovci paziti, da se srne ne sprehajajo po cestah. Ce tam stoji znak, je to pac dovolj dobro opozorilo. In - kot sem ze napisal -, ce zbijes srno in poklices policijo (npr. zaradi zapisnika za kasko), na cesti pa stoji znak, placas kazen. Kot rečeno, divjad je bila tu prva, sedaj je pa še državna last, torej vaša, dragi sodržavljani. Ne težit tistim ,ki vsaj malo poskušamo zaščititi naravo, potem nas pa še z morilci zmerjat! Heh, si me pa nasel, da streses jezo nad vesoljnim svetom ravno name... ;) LP, Andrej. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Avgust 4, 2003 Deli Objavljeno Avgust 4, 2003 Ja jaz sem enkrat mačka povozil pri cca 100km/h in ni blo nič kaj fajn sam je preživu pa čeprav sem šel direkt čez njega z obema kolesoma.Vem da je bil maček bele barve in ko je pol še po cesti laufal ves zbegan ko ni vedel kaj ga je zdaj zadelo sem videl da je bil čez trebuh ves črn od gume :) Kje je ta Promotor ker jaz bi si to omislil , smo imeli lani pizdarije med dopustom ko je brat v Šibeniku psa povozil in naredil totalko. LP LEteči Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ganges Objavljeno Avgust 4, 2003 Deli Objavljeno Avgust 4, 2003 Kmetom škodo po divjadi plača LD. Če je škoda storjena kmet pokliče lovce ali kak drug organ, da oceni škodo (škode ne ocenjujejo vsi povprek, amapak pooblaščeni osebki). Tako, da vsako leto LD kar lepe denarce odšteje za škodo, ki jo povzroči divjad. Financira pa se samo iz svoje dejavnosti in z tem mora kriti vse stroške (ne le škodo kmetom). Če že gledamo kje naj cestarji postavijo znake, bi jih morali povsod (razen v urbanih naseljih) pa še tam ni ziher, da kaka divja žival ne bo skočila preko ceste. V urbanih naseljih pa se tudi ne sme streljati živali. Tako, da nevem zakaj bi naj lovci bili krivi če žival skoči preko ceste, saj se nahaja povsod. Mimogreda ali kdo ve kako je z tem če povoziš domačo žival (videl sem tudi že domačo svinjo teči preko ceste :huh: ). Na zavarovalnici zavaruješ samo za divjad, nikjer pa ne piše, da velja tudi za domače živali (tudi pes, mačka,...). Jaz mislim da to vse v isti koš (pri zavarovanju) spada. Ali? lp ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se