Skoči na vsebino

Referendum o RTV

"Ali ste za to, da se uveljavi zakon o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je na predlog Vlade Republike Slovenije sprejel Državni zbor RS 15. julija 2005?"  

133 članov je glasovalo

1. 1.

• Za!
      30
    • Proti!
      63
    • Neopredeljen/a!
      6
    • Referenduma se ne bom udele?il!
      32
    • Oddal bom neveljavno glasovnico!
      2

Priporočene objave

Objavljeno
Kaj hočeš reči, da so tabele sproti pospravel.

Ne, le od okroglega so prešli na kvadratno korito....in od tam bodo, če bo nekoč potrebno, prešli na ovalnega, pa na trikotnega....Nikol ne bojo na dnu, povsod in vedno na površju.....eni in isti.... :fredy:

Z. Hail

Objavljeno

evo, to je 5. člen:

Novinarke in novinarji (v nadaljnjem besedilu: novinarji), urednice in uredniki (v nadaljnjem besedilu: uredniki) RTV Slovenija in drugi, ki so neposredno udeleženi pri ustvarjanju ali pripravljanju RTV programov, morajo pri svojem delu še posebej:

spoštovati načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij;

spoštovati človekovo osebnost in dostojanstvo;

spoštovati načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma;

spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti;

zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj;

spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev;

uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih;

varovati otroke in mladino pred vsebinami, ki bi lahko škodljivo vplivale na njihov duševni in telesni razvoj, ter spoštovati obče človeške vrednote.

Mene pa zanima, ali tega člena zakona prej ni bilo? In če je bil in se ga niso držali (ker so bili kao rdeči) zakaj mislite, da se bodo od nedlje naprej TAISTI novinarji držali tega??

bullshit!!

Objavljeno

11. člen

(1) V programih RTV Slovenija ni dovoljena verska propaganda.

(2) Verska propaganda po tem zakonu so plačani oglasi verskih skupnosti.

ja ja, saj jim bodo zastonj odstopili prostor :lol1:

Objavljeno

evo, to je 5. člen:

Novinarke in novinarji (v nadaljnjem besedilu: novinarji), urednice in uredniki (v nadaljnjem besedilu: uredniki) RTV Slovenija in drugi, ki so neposredno udeleženi pri ustvarjanju ali pripravljanju RTV programov, morajo pri svojem delu še posebej:

zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj;

kako se to ZAGOTAVLJA ??!!

tako da vladajoči politik pokliče in zagotovi !? :BUA:

Objavljeno
1.A ti ves, da je sedanji generalni direktor RTV-ja, bivsi predsednik ZLSD (donedavnega v koaliciji)-kako so lahko vrata se bolj nastezaj odprta?

2.King quatro je najboljsi.

Aleks Štakul ni bil nikoli predsednik ZLSD :closedeyes: :grrr :slap:

Objavljeno

Glasoval bom za, ker ta televizija ni ničemur več podobna :SS

Objavljeno (popravljeno)

danes 24.09.2005 velja: PRED VOLILNI MOLK :alien1:

VSAKA KRŠITEV (v tej temi) bo prijavljena pristojnim organom!!!

Popravljeno . Popravil Ventil
Objavljeno
Nasprotniki novega zakona mi še zdej niste odgovoril kaj na RTV označuje beseda BUNKER. Prosim za razlago...

Če se ne motim, si ti slabo pogledal, saj si dobil odgovor precej kmalu.Odgovor ali priznanje, kakor hočeš.Bistvo novega zakona pa je po moje samo v tem, kdo bi bil rad novi "gospodar" BUNKERJA.

LPD

Zdej pa še ena... Velik se je pisalo o cestnih dirkališčih in o tem kako ljudje divjajo po cestah. Horjo a se nisi ravno ti zgražal nad Planinskim ovinkom in norci ki tam tiščijo? Prejšna oblast ni imela posluha za pravo dirkališče. Tud RTV kot vseslovensko sredstvo obveščanja je motošport črtala iz svojih programskih shem. Vedet je treba, da na Eurosportu ne bojo prenašal SLO motošporta. Za to bomo moral sami poskrbet ampak pod starim zakonom nimamo niti najmanjše možnosti ker ni  možnosti kandidature. Po novem je. In če ni podpore s strani medijev, ni denarja za uveljavitev perspektivnih dirkačev, ni množičnosti, ni dirkališča, če ni dirkališča, se ljudje pobijajo po cestah... Glede na to, da smo tu gor več al manj motoristi, bi lahko pokazal malce solidarnosti do tega, da se tudi šport omenja na tej nesrečni RTV. O motoristih se itak že dolgo delajo samo negativni prispevki. Edino tako si lahko pomagamo, da gremo na referendum in obkrožimo ZA za spremembe.

Kaj,ko bi ti še enkrat prebral novi zakon. In stari. Niti en niti drugi nimata veze s tem, kar ti pišeš!!

UPS, sem šele seda prišel do konca ter videl opozorilo. No, sicer nisem nič propagiral.

Najbolj pa me veseli dananjih -pardon ,včerajšnjih 450 km do Raba in nazaj.

LP vsem skupaj. In ko se vidim s kom iz te teme, dam za pivo pa tudi ,če imava različne poglede na svet...

Objavljeno (popravljeno)

:? Na referendum bom šel le, če bodo uvrstili GRAND PRIX na spored !!! :yea1:

Popravljeno . Popravil fičo
Objavljeno

Jaz sem zdajle razpisal referendum ali jo mahnem na Štajersko ali na Primorsko, z 100% podporo (2 glasova) je zmagala PRIMORSKA :OK: :OK:

Jebeš referendum gremo na furo. :yea1:

Objavljeno

Če bo zmagal ZA bo nov zakon, če bo zmagal PROTI bo nova vlada (nove volitve). Sedaj pa lahko premislimo, kaj je cenejše... :hmm:

Objavljeno
Janša - bivši rdeč

Jerovšek - bivši rdeč

Grims - mislim, da ne, ker je bil tud za tam "prebukov"

Jambrek - bivši rdeč

.

.

.

.

.

Vsi rdeči, vsi različni.....

But - bivši rdeč, zdaj posut z roza zvezdicami :P

Objavljeno
Sym, saj vem da provociraš ampak bistvena razlika med našo RTV in drugimi televizijami ki si jih naštel je v tem, da za RTV MORAM (po zakonu) plačevati, druge so pa brezplačne.

ja valda da so brezplačne :P Kabelsko maš tudi zastonj, a ne? Pa če imaš satelitski sprejemnik ali kaj podobnega, tam ni licenc, ali pa vsaj perspektive, da kmalu bodo?

Ehh... Tipično slovensko: nihče ne vidi dlje od svojega nosu.

"A nos? Ja, mamo ja, nos - glejte ga, tu je ,direkt pred mano!!!" :kva2:

(joj, samo moj ma bradavico na koncu - kaj pa zdaj?!)

predlog: če zmaga ZA na referendumu, se naj ukine RTV naročnina in naj RTV financirajo koalicijske vladne stranke, ki bodo trenutno imele oblast !

Hmnja, novinarjem na RTV pa tudi 4 letne mandate !?!   :blink:

Ali pa združiti RTV in DeloTV v najmočnejši koalicijski content&news-agency ;)

Jebeš neodvisno novinarstvo, jebeš LDS - it's Janša Time!

tako da vladajoči politik pokliče in zagotovi !?  :BUA:

Pojma nimaš o pojmu!

Novinar pokliče politika in vpraša, ali bi bilo primerno to-pa-to zagotoviti za večernji 5-minutni dnevnik :P

Glasoval bom za, ker ta televizija ni ničemur več podobna  :SS

Meni jako puno liči na TV ... :P

danes 24.09.2005 velja:  PRED VOLILNI MOLK   :alien1:

Ampak - kaj to pomeni? DA danes ne smemo pisati objav, ali da sploh ne bi smele biti dostopne? :P

A?

Zanimiva meja med aktivno in obstoječo-pasivno polit-propagando ...

Objavljeno (popravljeno)
Ampak - kaj to pomeni? DA danes ne smemo pisati objav, ali da sploh ne bi smele biti dostopne? :P

:grim pa tudi dostopne :nono:

Objavljeno
A se ti tudi SF zavedaš, da jih boli K**** za nek šport itd...... da je to nek dodatek, ki ti kao omogoča, a potem ne boste nikoli izbrani, ker si želijo nekaj čisto tretjega s tem dosežt?

Pupa še nisi ugotovila, da vizijonarstvo ni glih tvoja vrlina?....Ostani raje paničarka...v temu si dobra. :)

Objavljeno
Janša - bivši rdeč

Jerovšek - bivši rdeč

Grims - mislim, da ne, ker je bil tud za tam "prebukov"

Jambrek - bivši rdeč

.

.

.

.

.

Vsi rdeči, vsi različni.....

Točno tako :)

Če bo zmagal ZA bo nov zakon, če bo zmagal PROTI bo nova vlada (nove volitve). Sedaj pa lahko premislimo, kaj je cenejše...  :hmm:

A je kdo kaj govoril o vezanju zaupnice vladi na sprejem tega zakona? Al kaj tebi dogaja? :blink:

Objavljeno (popravljeno)

Vsem zagovornikom in nasprotnikom novega zakona o RTV , pa tudi tistim, ki jim je popolnoma vseeno, želim lepo nedeljo! :OK: :kva2: :)

Popravljeno . Popravil SF
Objavljeno (popravljeno)

Če bi glasovali na referendumu samo Motosvetovci bi izglasovali PROTI, ampak v resnici močno dvomim, da bi se to lahko uresničilo .)

Sodeč po naši anketi

Objavljeno

Ventil spoštuj no predvolini (predreferendumski) molk kot vsi ostali... :BUA:

Objavljeno
Ventil spoštuj no predvolini (predreferendumski) molk kot vsi ostali...  :BUA:

saj ga ne kršim :grrr ne delam propagande za nobeno stran :nono:

Sporočam samo rezultate vzporednih volitev oz. rezultatov referenduma :lol1:

Objavljeno (popravljeno)

Ventil zdaj glih te grem prijavit za kršenje.............em koga že :unsure: :lol1:

Popravljeno . Popravil jose
Objavljeno
Ventil zdaj glih te grem prijavit za kršenje.............em koga že  :unsure:  :lol1:

:blush: me je že strah :blush:

Objavljeno

Kr nej te bo, ziher je velika kazen :D

Objavljeno (popravljeno)
danes 24.09.2005 velja:  PRED VOLILNI MOLK  :alien1:

Sem si tole tvojo izjavo ZApisal, da ne bo potem kdo rekel, da se zatekamo v PROTIslovja. Vsekakor ZA danes velja, da je PROTIzakonito izvajati javno propagando. Kakšno mnenje ima Ventil, tako ne bomo izvedeli, ker je z ustavo ZAgarantirana tajnost volitev. Jaz sem torej PROTI temu, da se nam tukaj na tem forumu grozi s pristojnimi organi, ker me malo ZAboli qrac ZA njih. Če mene kdo vpraša, sem torej načeloma PROTI vsem takšnim grožnjam. In, ker bo verjetno tudi moderator, ali pa celo sam Codeine, PROTI temu, da tale moj tekst ostane na forumu na dan, ko je PROTIzakonito izvajati propagando, čeprav to ni propaganda, bodo vse tole lepo ZAbrisali v smeti. Ali pač? :unsure: :P

Popravljeno . Popravil Polž
Objavljeno
Sem si tole tvojo izjavo ZApisal, da ne bo potem kdo rekel, da se zatekamo v PROTIslovja. Vsekakor ZA danes velja, da je PROTIzakonito izvajati javno propagando. Kakšno mnenje ima Ventil, tako ne bomo izvedeli, ker je z ustavo ZAgarantirana tajnost volitev. Jaz sem torej PROTI temu, da se nam tukaj na tem forumu grozi s pristojnimi organi, ker me malo ZAboli qrac ZA njih. Če mene kdo vpraša, sem torej načeloma PROTI vsem takšnim grožnjam. In, ker bo verjetno tudi moderator, ali pa celo sam Codeine, PROTI temu, da tale moj tekst ostane na forumu na dan, ko je PROTIzakonito izvajati propagando, čeprav to ni propaganda, bodo vse tole lepo ZAbrisali v smeti. Ali pač? :unsure:  :P

ti to resno :? :P mal heca mora bit :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!