Skoči na vsebino

Zakaj se splača biti rom (cigo)!

Priporočene objave

Objavljeno

Če so se na tem področju cigani izkazali za tako sposobne asimilirati se,

zakaj se, pri vseh :devil: :devil: :devil: , ne morejo asimilirati še na kakšnem poštenem področju, kot je na primer gojenje soli.

Ni v njihovi kulturi, to moraš pa spoštovat ... pa ščitit. :devil:

Objavljeno (popravljeno)

Kdo je ukradel kobilo v Brezju...a?...a?..a? :naughty:

Pa še neki....kot vem so se izselili svoje pse pa so kar pustili v Ambrusu...pa jih nič ne briga kaj se tam z njimi dogaja ali če jih kdo hrani.....imajo namreč nove...je ravno na tv (pač družina v novem -postojnskem okolju) otrok sedel na vrtiljaku in se vrtel z mladičem v naročju...

A ja to je čist postranskega pomena...saj gre le za pse.... :grrr

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno

strpneži, ima kdo kak komentar na tole, čist tko mimogrede

dejte še kako o nedolžnosti ciganov in besnih, razjarjenih domačinih ...

Ja, ko sem to videl, sem si želel, da bi imeli bolj učinkovito policijo in druge organe.

Brumči ga bo imel. Napisal bo: A Slovenci pa nimajo orožja....in neki bla bla bla....

Saj res - a Slovenci pa nimajo orožja, neregistriranih motorjev in podobnih zadev?

Objavljeno

Ja, ko sem to videl, sem si želel, da bi imeli bolj učinkovito policijo in druge organe.

Moji "drugi organi" so še kar učinkoviti. Vsaj glede na EMŠO. S policijo se pa pretirano ne obremenjujem :)

Objavljeno

Če so se na tem področju cigani izkazali za tako sposobne asimilirati se,

zakaj se, pri vseh :devil: :devil: :devil: , ne morejo asimilirati še na kakšnem poštenem področju, kot je na primer gojenje soli.

Ni v njihovi kulturi, to moraš pa spoštovat ... pa ščitit. :devil:

Cyc, narobe gledaš - ni v naši kulturi, da bi to dejansko vzpodbujali. Če ilustriram - imaš "velik narod Slovencev" in "narodnostne manjšine (cigane, makaronarje, ...)". Kaj pričakujemo od njih? Da bodo postali del "velikega naroda Slovencev".

Se ti je že kaj zaiskrilo med ušesi?

In s tem ne zagovarjam orožja in kraj - prav nasprotno: želim si bolj učinkovito policijo in sodni sistem. Sicer ne vem, katera od teh dveh služb (in še katerih) je tu zatajila, demokratična in urejena Slovenija ima namreč kar velik aparat za te zadeve. Očitno niso nesposobno cigani, ampak državni aparat. Folk, raja, narod, pač "mi", pa bevska/jo/mo kar tako, iz inercije. In najlažje je bevskat na cigane... Ker ti pač niso všeč, ker te "ogrožajo" - zato pa hodiš na strelske vaje, a ne ... da boš lahko kdaj pokazal tem ...

Objavljeno

Ok, kako gre zdaj to - si Slovenec, pa nisi Slovenec? a pol vas boli patka za državno mejo pa to in se samo preštevamo po "narodnosti"?

a zna to kdo bolj temeljito razložit, da bo tudi meni jasno? :blush:

Vprašaj albanca na kosovu ali je srb, ker živi v državi Srbija (kosovo je zaenkrat še vedno pod srbijo) :blink:

Objavljeno

Podpiram predlog o preselitvi slovenske vlade v London. Pa še slovensko sodstvo lahko vzamejo zraven.

Vprašaj albanca na kosovu ali je srb, ker živi v državi Srbija (kosovo je zaenkrat še vedno pod srbijo) :blink:

Ni treba iti tako daleč. Je dovolj, da vprašaš kakšnega Madžara ali Italijana, ki živi pri nas. Ali pa so tele manjšine le na papirju?

Objavljeno (popravljeno)

Ko bojo "čigani" ugotovili, da poleg pravic obstajajo tudi dolžnosti (in jih seveda začeli izvrševati), potem se lahko začne država z njimi pogovarjati o urejanju nastale problematike. Do takrat pa "ubi boga u njih"!!

Popravljeno . Popravil ton
Objavljeno

Ok, maš prav. So meli prav Srbi, ko so jih hotli sterat, a? Al si hotel kaj drugega povedat?

Ko bojo "čigani" ugotovili, da poleg pravic obstajajo tudi dolžnosti, potem se lahko začne država z njimi pogovarjati o urejanju nastale problemati. Do takrat pa "ubi boga u njih"!!

isto jst pravim za motoriste divjake, pa me noben resno ne jemlje ...

Objavljeno

človek ne more verjet kakšne spuščate ! a dobro, vsaj vem kakšni ljudje so okrgo mene ! :fredy:

vsak človek ma svoje dobre in slabe lastnosti a dajte samo za sekundo ali dve pomislit, da vas zunaj čaka "država" in kup penastih sosedov ki vas bodo preselila z komplet familijo za par kilometrov zahodno !

Populistični radikalci ! :fredy:

PETICIJA

Objavljeno
... pa me noben resno ne jemlje ...

Mogoče se sam jemlješ preresno in preostala manjšina težko parira tvojemu elanu? :)

Objavljeno

Folk, raja, narod, pač "mi", pa bevska/jo/mo kar tako, iz inercije. In najlažje je bevskat na cigane... Ker ti pač niso všeč, ker te "ogrožajo" - zato pa hodiš na strelske vaje, a ne ... da boš lahko kdaj pokazal tem ...

Bevskaš ti in bevskam jaz ...AMPAK ti si svoj lajež usmeril PROTI ljudem, ki jim je dovolj bevskanja in bevskačev in so nekaj KONKRETNEGA naredili (prebivalci Ambrusa)...

Zaradi bevskačev tvoje vrste, pa tudi policija nič ne more: če zapreš očeta 18-ti otrok...si silno grd in nerazumevajoč in fob vseh vrst....

dej nehi

Objavljeno (popravljeno)

Ker ti pač niso všeč, ker te "ogrožajo" - zato pa hodiš na strelske vaje, a ne ... da boš lahko kdaj pokazal tem ...

:eek:

Pa ti si nor?! <_< Mi resno pripisuješ da bi jih šel kar streljat?

P.S.: fire when fired upon :devil:

A peticije ZA preselitev pa ni? :devil:

Popravljeno . Popravil cyc
Objavljeno

Zaradi bevskačev tvoje vrste, pa tudi policija nič ne more: če zapreš očeta 18-ti otrok...si silno grd in nerazumevajoč in fob vseh vrst....

dej nehi

sploh ne - če si je zaslužu, me boli patka. .. saj otroci itak dobivajo socialno, tko da njega dejansko ne rabjo tok zlo.. imamo tudi razne inštitucije, ki poskrbijo za otroke, katerih starši igrajo klavir v neki drugi inštituciji - vsaj tako se mi zdi

vedno bom pa proti principu "vzeti stvar v svoje roke". proti linčanju, recimo, in podobnim zadevam...

naj raje gredo tisti ljudje pred policijsko postajo in pred sodišče ... če si upajo ... seveda ne bodo šli, ker tam dela njihov sosed, soseda, prjatu al pa prjatlca. .. ki je "čisto spodobn Slovenec". .. cigotov pa itak nihče ne mara, k sam pizdarije delajo

kurc, pizdarije delajo tudi necigani in nečefurji.. samo jih je težje odkrit, ker se po barvi ne ločijo od "normalnih in poštenih Slovencev"

še dobro, da ni kaka etnična skupina vijolčaste barve ...

:eek:

Pa ti si nor?! <_< Mi resno pripisuješ da bi jih šel kar streljat?

preberi svoje objave na forumu ... v raznih temah ... aja, saj res "smo se samo heeeejcaaaali..."

Hitler se je tudi verjetno najprej samo hecal, pol se mu je pa zazdela dobra ideja ...

Objavljeno

preberi svoje objave na forumu ... v raznih temah ... aja, saj res "smo se samo heeeejcaaaali..."

Eno je da si vesel, da jih nimaš več na vratu v bližnji okolici, drugo je da imaš željo in da si sposoben namerit in pritisnit sprožilec.

Objavljeno

PETICIJA

Nujno bi morali spisati alternativno in altruistično peticijo,

katere glavna srž bi bila zahteva,

da cigane iz sedaj PO preselijo v največ do 250 m oddaljenost

od bivališča glavnega urednika Mladine ali kakega drugega

uglednega člana te dušebrižniške Mladinske skupnosti.

Seveda,

njihova teza, edino pravilno vzpostaviti razumevanje med cigani in Ambrušani,

pa da naj se vrnejo tja v Ambrus nazaj in skupaj v slogi živijo dalje,

privede lepo do umitih rokic,

ki pravijo, pri meni doma bo še vedno raj na Zemlji,

Ambrušani pa kot vedo in znajo,

zakaj pa jih niso že prvi dan nagnali, ko so se prikazali v njihovem kraju.

Verjetno še 14 dni in bodo Cigani avtohtoni prebivalci Ambrusa postali.

Več dvoličnosti je v vseh različnih in enakopravnih,

kor v meni, ki sem nestrpen.

:angry:

Objavljeno

Ok, maš prav. So meli prav Srbi, ko so jih hotli sterat, a? Al si hotel kaj drugega povedat?

očitno je too much for you, nevermind

Objavljeno

PETICIJA

Nujno bi morali spisati alternativno in altruistično peticijo,

katere glavna srž bi bila zahteva,

da cigane iz sedaj PO preselijo v največ do 250 m oddaljenost

od bivališča glavnega urednika Mladine ali kakega drugega

uglednega člana te dušebrižniške Mladinske skupnosti.

Seveda,

njihova teza, edino pravilno vzpostaviti razumevanje med cigani in Ambrušani,

pa da naj se vrnejo tja v Ambrus nazaj in skupaj v slogi živijo dalje,

privede lepo do umitih rokic,

ki pravijo, pri meni doma bo še vedno raj na Zemlji,

Ambrušani pa kot vedo in znajo,

zakaj pa jih niso že prvi dan nagnali, ko so se prikazali v njihovem kraju.

Verjetno še 14 dni in bodo Cigani avtohtoni prebivalci Ambrusa postali.

:angry:

Ni kaj za dodat...... :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: Pa da vidim vik in krik, vitje rokic tja pod nebo, v LJ pa že ne ipd......... :naughty: :naughty: :zzz: :zzz:

Objavljeno

isto jst pravim za motoriste divjake, pa me noben resno ne jemlje ...

Jaz te! Predlagam, da država vse SLO motoriste divjake izseli v Albanijo. :whistle:

Objavljeno (popravljeno)

Ni kaj za dodat...... :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: Pa da vidim vik in krik, vitje rokic tja pod nebo, v LJ pa že ne ipd......... :naughty: :naughty: :zzz: :zzz:

kaj kurac, naj jih dajo v Ljubljano ... lahko na Metelkovo ... al pa kam v center, da bodo imeli vse opcije odprte ... lakho pa tudi v Šiško, v kvartir, v katerem živim, ali kam drugam ... baš me boli...

je že tolk, kot jih imenujete, čefurjev, da se par ciganov ne bo poznalo ...

vse, samo za to, da bo slovenski kmečki/vaški/malomeščanski živelj lahko v miru živel in da jih ne bo kdo motil s svojim početjem

ja, oboji pa pretiravajo in jih je treba zatreti :devil:

Popravljeno . Popravil brum brum
Objavljeno (popravljeno)

Jaz sem ful vesel in ponosen.

:hmm: Zaradi tega, ker je tvoj ata najmočnejši od vseh sploh? Mogoče?

Ne veš pa, da ima moj ata največjega od vseh atejev sploh! :P

Popravljeno . Popravil šokac
Objavljeno

kaj kurac, naj jih dajo v Ljubljano ... lahko na Metelkovo ... al pa kam v center, da bodo imeli vse opcije odprte ... lakho pa tudi v Šiško, v kvartir, v katerem živim, ali kam drugam ... baš me boli...

je že tolk, kot jih imenujete, čefurjev, da se par ciganov ne bo poznalo ...

Sure, sure......... :naughty: :slap: :whistle: :zzz:

Objavljeno

Moje čisto subjektivno mnenje je, da bi blo treba te cigote, ki delajo težave in pizdarije po slo, pa naj bo to kjerkoli, poterat čez meje, pa ma prav malo briga kam bodo šli, kdo jih hoče/noče, ali je to fer do ostalih, ali je to pravno pravilno ali ne, ne briga me niti če je človeško. Imam nekaj izkušenj s kritičnimi primerki iz njihovih vrst in to zame sploh niso ljudje. Žal <_< Ampak...

Ker pa svet ne deluje tako in NE MORE tako delovat, je pa treba pri takih problemih vklopit tudi možganske celice. Preteklost je že velikokrat pokazala, da anarhija in nestrpnost do drugačnih ne pripeljeta daleč. Danes imamo nek sistem, ki je zastavljen na podlagi, da smo vsi enakopravni in enaki, vsaj kar se tiče temelnjih pravic človeka in državljana. Oz NAJ BI BILI enakopravni. To seveda itak ni res in nikoli ne bo res, ampak kljub temu bi bilo pa dobro, da celotna družba stremi k temu, če je že tako zastavljena. Naš najvišji pravni akt, Ustava Republike Slovenije namreč določa, da temeljne človekove pravice in svoboščine pripadajo vsem, neglede na spol, vero, narodnost, raso... In naj bodo nekateri posamezniki še tako problematični, se jim teh pravic v PRAVNI državi ne sme kratit. NE SME in konec. Sploh pa ne s strani izvršne oblasti! In to je tudi stališče, ki ga zagovarjam, saj si kot študent pravne fakultete ne smem in ne morem privoščit subjektivnega mnenja na podlagi čustev. Pravni red je le pravni red in zavzemat se je treba da se ga spoštuje. Se sicer polnoma strinjam, da v nekaterih primerih pravo prinese več slabega kot dobrega, ampak to je cena, ki jo je pač potrebno plačat. Brez pravne ureditve človeška družba žal ne more delovat in to je dejstvo. Vse kar lahko naredimo je to, da se zavzemamo, da naredimo pravni red čimbolj funkcionalen in praktičen. Do tega zaenrkat na veliko področjih še precej manjka.. Kakorkoli že, romsko problematiko je treba rešit na drugačen način, kot je to storila vlada, ki pa vsekakor ni preprost in zdaleč ne jasen, ker drugače teh problemov ne bi imeli. Zato naj se pač pristojni čimprej domislijo neke ustrezne rešitve in pokažejo da celo nekaj naredijo za svoje plače.

LP

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!