lina Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 (popravljeno) kaj kurac, naj jih dajo v Ljubljano ... lahko na Metelkovo ... al pa kam v center, da bodo imeli vse opcije odprte ... lakho pa tudi v Šiško, v kvartir, v katerem živim, ali kam drugam ... baš me boli... je že tolk, kot jih imenujete, čefurjev, da se par ciganov ne bo poznalo ... vse, samo za to, da bo slovenski kmečki/vaški/malomeščanski živelj lahko v miru živel in da jih ne bo kdo motil s svojim početjem ja, oboji pa pretiravajo in jih je treba zatreti :devil: 1. Ko boš imel v Šiški lastnino...nekaj za kar boš delal, da bo tvoje...potem te bo namreč začel boleti ku** kdo tam živi. In kako ti poimuješ čefurje...imaš kakšen svoj izraz? In zakaj ne bi smeli kmetje, malomeščani in vaščani imeti miru?...so kaj manj vredni od ...sej ne vem kam se sam šteješ?...med intelektualce? Popravljeno November 10, 2006. Popravil lina
misty Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Ja rad pa bi. Ob takih izjavah strpneži vtaknejo glavo vpesek in zamižijo na oba očesa. najprej zamižijo pa pol vtaknejo, zaporedje kolega, zaporedje :P .. čudn a ne - a ti imaš pa v pesku na široko odprte oči? :eek: nismo vsi taki da bi ob težavah glavo v pesek tiščal :P Bom probal yst, čist tko mimogrede, čeprav nisem strpnež: V naravi Butalcev je, da morajo biti po vsej sili bolj prekanjeni od policaja. Pa naj gre za skrivanje orožja, skrivanje tablic, vožnjo avtomobilov, traktorjev ali mopedov brez izpita, registracij, homologacij ali omejitev zdravega razuma... itditd... In butalski cigojnerji v tej težnji po eskiviranju niso nobena izjema. Prej nasprotno. Skorajda bi lahko rekli, da so cigojnerji neke vrste razbojnik Ceferin... Kako mi gre do tod? :) Do tod mi gre slabo, ker razbojnik od Butalcev je seveda Cefizelj. Ceferin je pa od Zvezdice Zaspanke :D skoraj popolno. Škoda ker si falil že v osnovi ker nisi strpnež ... Zelo dobro. Ampak si me pa zbegal sedaj s tem ekspozejem. Če so se na tem področju cigani izkazali za tako sposobne asimilirati se, zakaj se, pri vseh :devil: :devil: :devil: , ne morejo asimilirati še na kakšnem poštenem področju, kot je na primer gojenje soli. :? :OK: :worship: Ja, ko sem to videl, sem si želel, da bi imeli bolj učinkovito policijo in druge organe. jaz si že dolgo želim da bi bili cigani asimilirani in da do teh konfliktov sploh ne bi prišlo.
vapotek Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Mene je pa bolj kot Ciganov strah Kitajcev. V MB vsaki teden odprejo novo trgovino al pa kaj podobnega. Pa še smrdijo.
Brrrm Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Zato naj se pač pristojni čimprej domislijo neke ustrezne rešitve in pokažejo da celo nekaj naredijo za svoje plače. Saj v tem je ravno ves hec. Vlada se je v primeru ambruških ciganov domislila rešitve. Sedaj je ves cirkus v tem, da eni mislijo, da rešitev ni ustrezna, drugi, da je in tretji, da je še premalo ustrezna. Karkoli bi s temi cigoti naredili, bi se vsaj ena tretjina od zgoraj omenjenih tretjin oglasila, da kaj ga pa serjete. Stvar je taka, da obstajata dve mejni možnosti, ena je popolna anarhija, da lahko cigani kadarkoli in kjerkoli in s čemerkoli delajo karkoli hočejo, druga pa je nasprotna in se ji reče popolni red in mir in jo je Dolfe imenoval tudi končna rešitev. Nekako velja šibko soglasje, da ne ena in ne druga od zgornjih mejnih možnosti ni ustrezna. Torej, so nekako ustrezne možnosti, ki se nahajajo med njima. Seveda, bolj ali manj ustrezne. Ampak, še vedno ustrezne. Zato, nehajmo žaliti drug drugega, pa da vidimno, kaj bo vlada naredila s temi vzorčnimi cigani. Seveda pa obstaja odprtost misli, le žaliti se ne preveč.
2384nsdf83 Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 In zakaj ne bi smeli kmetje, malomeščani in vaščani imeti miru?...so kaj manj vredni od ...sej ne vem kam se sam šteješ?...med intelektualce? ne, jaz sem (vsaj zadnjih nekaj let) mestna zalega - živim v mestu, kjer čefurji kradejo motorje, povprečni slovenski kreteni v križiščih ne ločijo zelene in rdeče luči, kjer je obistnežev vseh barv in odtenkov nasploh preveč zato bumbarjev ne ločujem po odtenkih in jih posledično najdem tudi v množici, ki je takšne barve, kot jaz ... občasno celo sebe proglasim za bumbarja ena je popolna anarhija, da lahko cigani kadarkoli in kjerkoli in s čemerkoli delajo karkoli hočejo, druga pa je nasprotna in se ji reče popolni red in mir in jo je Dolfe imenoval tudi končna rešitev. Ja, in vmesne možnosti regulira že obstoječa zakonodaja (in nesposobni državni organi), v prihodnje pa se obljublja nova regulativa - na prvi pogled, kot smo videli, utegne biti bolj radikalna in manj primerna za "demokratično družbo", za kakšrno se Slovenija ima. jaz raje vzamem opcijo A, ampak pod pogojem, da začnejo sodišča, policisti in socialne ter druge službe delati tisto, za kar so plačane... če so nesposobne, naj se jih zamenja, prestrukturira ali karkoli. v končni fazi - včeraj so bili problem čefurji, danes romi, jutri bodo pa katere skupine? ali se bomo potem vedno znova posluževali "izseljevanja"? in z romi ter drugimi skupinami se bo začelo kolobariti, ali kaj? Bomo uvedli posebno transportno službo, ki bo njih in njihove punkle vozila okoli vsakič, ko se jih bodo čistunski slovenceljni naveličali gledati? Problem je, dragi moji, bistveno bolj korenit, kot pa utegnete misliti. Pa saj to, prepričan sem, že veste. Konec koncev so romi tu živeli verjetno že vedno, morda celo pred "Slovenci". A ni to smešno -da bi jih pa zdaj ena skupina rada drugo skupino izkoreninila? Spominja to, vsaj malo, na rasizem? Morda na ameriški način iztrebljanja domačinov - indijancev? In, še enkrat - zagovarjam zakonitost na vseh nivojih - tako na nivoju državnih akcih nad skupinami, kot tudi na mikroravni.
Špilferderber Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 občasno celo sebe proglasim za bumbarja brumbar spomnil sem se, da sem tole nekoč v Poročevalcu najdu.. limam :devil: 3.12.2004 Predlog Zakona o romski skupnosti I. UVOD 1. Ocena stanja in razlogi za sprejem zakona V Republiki Sloveniji ne glede na določila Ustave Republike Slovenije status romske skupnosti še vedno ni urejen. Položaj in pravice romske skupnosti naj bi urejal poseben zakon, ki ga v Sloveniji še vedno ni. Glede na rezultate prejšnjih popisov prebivalstva, so se pripadniki romske skupnosti v Slovenijo začeli priseljevati predvsem po letu 1952, drugi val priseljevanja pa se je zgodil po letu 1996, ko so bile v Sloveniji, po razpadu bivše države, razmere mirne. Glede na zadnji popis slovenskega prebivalstva se je, po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, za pripadnike romske narodnosti opredelilo 3246 prebivalcev republike Slovenije. Tako se je za romsko skupnost opredelilo 0,165% vseh opredeljenih prebivalcev po narodnosti. Ustava Republike Slovenije v svojem 65. členu narekuje, da se položaj in pravice romske skupnosti, živeče v Republiki Sloveniji, uredi z zakonom. S sprejetjem tega zakona bomo tako zapolnili zakonsko praznino, ki vlada na področju urejanja položaja in pravic romske skupnosti. S sprejetjem predlaganega zakona bo Republika Slovenija izpolnila tudi zahteve Evropske skupnosti, saj je Evropska komisija že v rednem letnem poročilu leta 2000 vladi Republike Slovenije, med drugim priporočila, naj na omenjenem področju sprejme ustrezen zakon. 2. Cilji in načela zakona Predlog zakona o romski skupnosti je pripravljen na podlagi ustavnega določila. 65. člen Ustave Republike Slovenije namreč določa, da ima v Sloveniji živeča romska skupnost položaj in pravice, ki jih ureja zakon. Omenjeni predlog zakona ima podlago tudi v določilih II. poglavja Ustave Republike Slovenije - človekove pravice in temelje svoboščine - in temelji na 14.členu. Predlog zakona o romski skupnosti tako predstavlja krovni zakon omenjenega vsebinskega področja. Cilj predlaganega zakona je dokončna ureditev statusa romske skupnosti v Republiki Sloveniji ter zagotavljanje enakosti pred zakonom ne glede na narodnost, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje. Pri pripravi zakona, ki bo uredil položaj in pravice romske skupnosti smo sledili tudi priporočilom Evropske unije. Glede na ugotovitve Evropske komisije ter njena priporočila mora Slovenija ustrezno urediti položaj romske skupnosti oziroma sprejeti zakon, ki bo urejal položaj in posebne pravice romske skupnosti, s čimer bo nedvomno omogočena hitrejša socio-ekonomska integracija članov romske skupnosti, kakor tudi dokončno rešeno romsko vprašanje. Z izenačenjem položaja romske skupnosti z ostalimi državljani Republike Slovenije jim bo zakon omogočil lažjo integracijo na vseh sferah življenja: izobraževanje, jezik, zaposlovanje, zdravstveno in socialno varstvo, itd. 3. Ocena potrebnih finančnih sredstev za izvajanje zakona Predlog zakona ne prinaša novih obveznosti za proračun Republike Slovenije. 4. Primerjava z ureditvijo v drugih državah V nadaljevanju so predstavljene ureditve romskih skupnosti v naslednjih evropskih državah: Avstriji, Italiji, Nemčiji, Češki in Slovaški. Avstrija V Avstriji ni z zakonom zagotovljena zastopanost romske skupnosti v predstavniških organih, nastopajo le v okviru političnih strank ali preko samostojnih list oziroma preko samostojne politične stranke. Romi in Sinti, ki so se v Italijo naselili po letu 1400 zaradi turškega prodora na Balkan imajo položaj jezikovno – etnične manjšine. Ustavno so sicer zaščitene vse jezikovne manjšine, vendar Romi in Sinti v Italiji nimajo posebnega pravnega statusa. Nemčija Nemčija priznava Romom in Sintom, kot etničnima skupinama, enakopravnost z večinskim prebivalstvom na vseh področjih ekonomskega, socialnega, političnega in kulturnega življenja. Manjšinam, kamor sodijo tudi Romi in Sinti je v volilnem pravu olajšana prisotnost v parlamentu, kar pa ne pomeni, da gre za zajamčeno pravico. Češka Romi so prišli na Češko prek Balkana, v začetku 15. stoletja. Živeli so kot nomadi, največ jih je bilo na severozahodu dežele. Romi na Češkem imajo enake pravice kot vsi ostali. Na Češkem narodne manjšine nimajo v zakonu vnaprej zagotovljenega poslanskega mesta. Romi so lahko izvoljeni tudi v parlament, če dobijo najmanj 5 % glasov. Slovaška Romi so se naselili na Slovaško v začetku 15. stoletja. Imajo enake pravice kot vsi ostali državljani. Romi na Slovaškem nimajo predvidenega poslanskega mesta, pač pa veljajo za vse politične stranke enaka pravila za izvolitev oziroma predstavništvo (5 % volilni prag). Svoje predstavnike imajo v pomembnih posvetovalnih organih, npr. v Vladnem svetu za zadeve narodnosti, in v posebnih komisijah za šolstvo, kulturo religijo in regionalni razvoj. Predstavnika v parlamentu nimajo. II. BESEDILO ČLENOV Zakon o romski skupnosti I. Splošne določbe 1. člen Ta zakon določa položaj in posebne pravice romske skupnosti, ki živi v Republiki Sloveniji. II. Določba o pravicah in položaju 2. člen Člani in članice romske skupnosti, ki živijo v Republiki Sloveniji nimajo posebnih pravic in posebnega položaja. Vsi so pred zakonom enaki. III. Končne določbe 3. člen Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. III. OBRAZLOŽITEV V zakonu predlagane rešitve izhajajo iz 65. člena Ustave Republike Slovenije, ki narekuje, da se položaj in pravice romske skupnosti, ki živi v Sloveniji uredi z zakonom. Namen zakona je zapolnitev pravne praznine. Določba o pravicah in položaju določa, da romska skupnost v Republiki Sloveniji nima posebnih pravic in posebnega položaja. Pri tem se sklicujemo na 14. člen Ustave Republike Slovenije, ki govori: »V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.« in primerljive zakonske rešitve v nekaterih evropskih državah. Prav tako ocenjujemo, da je uporaba oznake ROM v Republiki Sloveniji napačna, saj pri tem ni upoštevana osnovna delitev, tj. na Rome in Sinte. Druge evropske države jih obravnavajo ločeno, zato smo mnenja, da je zapis v Ustavi Republike Slovenije v neustrezni obliki. Ta namreč govori zgolj o Romih in vsebinsko izpušča drugo polovico, torej Sinte. Ustavno sodišče Republike Slovenije v svoji zahtevi (Odločba US020-01 / 90 - 0004 / 0168) govori o avtohtonosti Romov v Republiki Sloveniji. Romi v Republiki Sloveniji niso avtohtoni, ampak so se naseljevali po slovenskih krajih v času formiranja kasarn nekdanje JLA, v njihovi okolici. Večina Romov se je priselila v Slovenijo v letih 1952 do 1956, kar je razvidno iz popisov prebivalstva Republike Slovenije oziroma iz občinskih, okrajnih in drugih popisov prebivalcev. Veliko število Romov pa se je priselilo v Republiko Slovenijo v času po letu 1996, ko so bile razmere v samostojni Republiki Sloveniji mirne, v drugih delih bivše Jugoslavije pa so bile kaotične, večinoma vojne razmere. Dodatni val priseljevanja Romov se je zgodil pred kratkim v povezavi s tako imenovanimi »izbrisanimi«, ki zaradi skorajšnjega vstopa Slovenije v EU, pričakujejo predvsem možnost neoviranega potovanja znotraj EU. Glede avtohtonosti je potrebno navesti, kaj o terminu avtohton pravi Slovar slovenskega knjižnega jezika, namreč: avtohton pomeni avtohton -a -o prid. (o) ki je po izvoru od tam, kjer živi; domač, prvoten: avtohtoni narodi; avtohtono prebivalstvo / avtohtona rastlina, drevesna vrsta // knjiž. izviren, samonikel: avtohton umetniški izraz; avtohtona poezija. Evidentno je torej, da glede na leta priselitve v Republiko Slovenijo Romi ne morejo biti avtohtoni prebivalci, saj živijo na Slovenskem šele okoli 50, oziroma manj let. vir: www.sns.si
2384nsdf83 Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 PS: sem še enkrat prebral zadevo in vidim, da sem zrel za politika :devil: Zagovarjam bom vse zatirane skupine - cigane, čefurje, motoriste, muslimane, katolike in ateiste, intelektualce in debile... :OK:
eMBe Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 PS: sem še enkrat prebral zadevo in vidim, da sem zrel za politika :devil: Zagovarjam bom vse zatirane skupine - cigane, čefurje, motoriste, muslimane, katolike in ateiste, intelektualce in debile... :OK: Sym a sem lahko tvoj najtboljš prjatu :D
ixs Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Člani in članice romske skupnosti, ki živijo v Republiki Sloveniji nimajo posebnih pravic in posebnega položaja. Vsi so pred zakonom enaki. Aaaaaaaaaaa?!?!?!? :? Kdaj bo to?!?!?! Torej bodo ciganske črne gradnje in naselja na črno in njihovi "vrtovi" - smetišča zgodovina zgodovine?!?! Ko bodo porušili prvo cigamnsko naselje, ki je zgrajeno na črno dam za gajbo! NAjbrž bo to ob prazniku Sv.Nikoli! Upam, da se motim.....
2384nsdf83 Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Sym a sem lahko tvoj najtboljš prjatu :D Zmer, k si glih ti :fredy:
baddad Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Danes Romi, jutri motoristi! Na Mladini strani lahko podpišite peticijo proti preseljevanju Romov: http://romi.mladina.si/index.php
Pravokotar Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 ...skoraj popolno. Škoda ker si falil že v osnovi ker nisi strpnež ... Se opravičujem. :blush: Dober gubernator bi zadeve hitro rešil, v splošno zadovoljstvo B)
xr800 Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Danes Romi, jutri motoristi! Na Mladini strani lahko podpišite peticijo proti preseljevanju Romov: http://romi.mladina.si/index.php Že videno....... :whistle: :zzz: :zzz: :zzz:
Broj Jedan Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 ... vidim, da sem zrel za politika :devil: Zagovarjam bom vse zatirane skupine - cigane, čefurje, motoriste, muslimane, katolike in ateiste, intelektualce in debile... :OK: Brrrrrruummmmčya za tanowga Hanžeka :OK: Hanžek je passe naj živi Brumčy :yea1:
misty Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Se opravičujem. :blush: Dober gubernator bi zadeve hitro rešil, v splošno zadovoljstvo B) mhm, za te rome bi bil primeren ameriški način reševanja problemov :P
Rude Boy Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 kaj ? da si na vrsti za jutrišnjo deportacijo oz. likvidacijo ti kot motorist ? :ninja: al pa da je naslednjo sezono na vrsti še kak MC za "slačenje" ? :ninja: @Špil - si nalimal vrhunec umotvorja plemenito plesnobnega in njegovih nacionalistov ! :BUA:
2384nsdf83 Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Brrrrrruummmmčya za tanowga Hanžeka nekega dne, če le dočakam/doživim ... morda pa le :devil: moram še naramnice najprej kupit, tiste Jack Daniels niso dobre :)
Špilferderber Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 učna ura cinizma, ja.. :closedeyes:
Pravokotar Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 mhm, za te rome bi bil primeren ameriški način reševanja problemov :P Vsak način je dober, dokler batine frčiju po tujem puklu. Prelevi se pa v izjemno slabega v trenutku, ko začnejo frčati po puklu ocenjevalca.
šokac Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 (popravljeno) Jebemti, da sem bom drugo leto vozil z neregristriranim mopekom in avtom, ne bom plačeval one zadeve, ki je ne smeš šlatati, v sosesko bom navlekel vso svinjarijo in železje, ne bom več nič delal, prejemal bom socialno podporo, froce bom poslal prosjačit za bencin, namesto v šolo ipd. Pa naj si le kakšen sosed upa biti nestrpen do mene. Pa, da mi slučajno ne bi poslali kakšno socialno delavko domov. Jih bom kar vse po vrsti, gor po :fight1: Aja, ko bom pa potreboval novo gumo za mopek, pa si jo bom kar v sosedovi garaži "sposodil". Tako je! Dokler nismo sami prizadeti se lahko iz teh zadev norčujemo in zajebavamo. V praksi pa je povsem drugače. Verjamem, da je marsikatera romska družina socializirana in v svojem okolju biva brez problemov. Na žalost pa je takšnih družin zelo malo. Da o izjavi ciganskega poglavarja s skritim orožjem, ki ga policija tako ne bo nikoli našla, niti ne komentiram. Popravljeno November 10, 2006. Popravil šokac
avro Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Jebemti, da sem bom drugo leto vozil z neregristriranim mopekom in avtom, ne bom plačeval one zadeve, ki je ne smeš šlatati, v sosesko bom navlekel vso svinjarijo in železje, ne bom več nič delal, prejemal bom socialno podporo, froce bom poslal prosjačit za bencin, namesto v šolo ipd. Pa naj si le kakšen sosed upa biti nestrpen do mene. Če boš vso svinjarijo in železje navlekel v sosesko, boš moral kr pošteno delat, da boš vse skup spravu... :grim Začetki ciganizma so zgleda težki...
2384nsdf83 Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Tako je! Dokler nismo sami prizadeti se lahko iz teh zadev norčujemo in zajebavamo. V praksi pa je povsem drugače. Verjamem, da je marsikatera romska družina socializirana in v svojem okolju biva brez problemov. Na žalost pa je takšnih družin zelo malo. Da o izjavi ciganskega poglavarja s skritim orožjem, ki ga policija tako ne bo nikoli našla, niti ne komentiram. Tako lepo si začel, potem pa takoj - "jaz vem, da jih je malo". A si naredil raziskavo, ali kaj? Tista izjava pa je tudi meni hecna. Je pa podobna recimo o tem, kako kar naj pride novinar tja, da ga bo na gobec... Obe sta ostali nesankcionirani.
misty Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Vsak način je dober, dokler batine frčiju po tujem puklu. Prelevi se pa v izjemno slabega v trenutku, ko začnejo frčati po puklu ocenjevalca. ko začnejo frčat po teb oz. se začnejo pojavljati indici da bodo začele frčat po teb (to varjanto preferiram) se je treba mal ustavit in premislit čemu je temu tako. Samokritično če se le da. In šele nato ustrezno ukrepati dalje. Tako lepo si začel, potem pa takoj - "jaz vem, da jih je malo". A si naredil raziskavo, ali kaj? a rabiš raziskavo? meni je dovolj da pogledam okolico kjer živim, delam in kjer se potikam v prostem času. Res da je bolj ali manj subjektivno, vendar je v mojem primeru podkrepljeno s pisnimi dokazi iz sodišča (sem pisal že prej o tem, pa ni noben od strpnežev komentiral) Verjamem pa da v lj tega ne moreš videt.
franc Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 Mene moti to, da je vsak, ki si je ogledal vsaj en Kusturičev film kar avtomatično strokovnjak za cigane. So cigani in so cigani. Kaj si mislim o Ambruških raje ne bom napisal. O enakosti pred zakonom pa bomo verjetno lahko razpravljali v nekem drugem sistemu. lp Franc
Nagaya Objavljeno November 10, 2006 Opozori Objavljeno November 10, 2006 3766 znakov s presledki :devil: ravnokar si zaslužil 7532 sit.
Priporočene objave